Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Na druhou stranu, seriálový prolog v první sérii byl pro mě jeden z nejsilnějších okamžiků ve filmové tvorbě (samozřejmě ovlivněno fanouškovstvím).
Ross má tu výhodu, že její smrt není předepsaná v žádné knížce, a tak tam může strašit roky. :-)
No a Šae, ta mi dějově nevadí, ale souhlas, že není hezká, to má s Ros společný. Ještěže máme Doreah :-)
Se sukní bych to jako důvod neviděl, tetování se dá lehce zamaskovat (normálně nebo digitálně). Leda že by se hardcore šetřilo.
+1 :))
Také mi toho vraždění přišlo přesmíru, ale asi to právě tak mělo vyznít..
Jako seriál je to fajn, jako adaptace mé oblíbené ságy ne.
Z postav je pro mě největším zklamáním Melisandra. Je totálně nevýrazná. Jak se proboha téhle mřence podařilo okouzlit Stannise?!
Co pro mě vyčnívá, je Robb, v první sérii mi přišel takový neslaný nemastný a dnes mě fakt bavil. Hodně tomu pomohl zlovlk, ale i tak..
Ostatní super, ani ta Šae mi tam nevadila.
A opět jsem si hned od začátku začala všímat evidentních chyb. Myslím technických. Když Stannis zabodne meč do písku a nechá ho tam, tak když ho Davos později vytahuje, je zabořený mnohem hlouběji. A proč by tam Stannis tak důležitý meč vůbec nechal?!
Gendry má najednou přilbu malou tak, že by ji měla problém nasadit i Arya. Natož takový klacek jako je on.
O Daenerys a jejím pohledu na draka už tady řeč byla.
A pak ještě asi další dvě věci, na které si nemůžu teď vzpomenout, doplním později.
myslím, že je to stále veľmi dobrá adaptácia, každopádne, sme na začiatku dlhého behu, uvidíme...
Jinak k Ros: už mi nepřipadá tak nesympatická jako v první sérii, zato u Šae to přibývá. Už u první řady mi nesedla, a to jsem ještě tehdy nečetl knihu. A během čtení jsem pak stále nechápal její obsazení.
Naopak nejvíce mě na tomhle dílu zaujala finální scéna se Slyntem, kovářem a následným záběrem na Gendryho s Aryou, vše doplněné povedenou hudbou.