Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Líbila: dějovka Dany,celá dějovka v přístavišti a všechny postavy. /změny mi nijak nevadí, naopak mi stále vychází v rámci přímočarosti seriálu a jisté omezeností v množství času který má, ve výmluvnosti tohoto obrazového média a jako plus/. Další plus Robbovy dějovky.
Neutrální dějovka - Kraster, Brann. Akorát mohl být více zpustlý, zaj jeho manželky, a halu jsme si vždycky představil takto.
Jediná zato výrazná mínus dějovka - Melisandra. Prostě jak mám rád blondýny tak i zrzky a vždycky jsem si Mel představoval jako hříšnou vášní, plamennými proslovy a sexappealem nabytou kněžku lásky s rudýma vlasama, která akorát místo orgií uctívá R´hloora./Prostě jako Dinu Meyer s úplně rudými vlasy/. A pak ta nepovedenou scéna s pitím vína. /Dokonce jsem si přál aby tato postava zemřela bo uplně zničila mé pubertální představy/. Co z této linky mohu jediné vyzdvihnout zatím je Davos, a westeros stůl. Stannis jako postava zatím jen velmi mírné plus, bohužel ta Mel to zabila...
Jsu rád, že na Aryu byl jen střih v rámci cliffhangeru na koncu.
P. S. Můžu říct, že mámě, která sice knížky četla, ale nemá všechno probraný padesátkrát a nazpátek jako my se S02E01 líbil velmi.
Stannis to vedel v Kralovom pristavisti, potom odisiel a aj tak to namalo vyznam, lebo Joff nebol na trone a Robert by mu neveril. Kut pikle zacal podla mna hned ako bol Robert mrtvy.
btw nevim jestli diváci nebudou zmateni z nových postav, příchod melisandry tam popsaný snad není.
Nejvíc se mi asi líbila scéna "padla facka na sále", obzvlášť Cersei po tom, co ji Joffrey upozornil, že se takové věci trestají smrtí.
Melissandra a Staniss mě totálně zklamali, pálení Sedmi a vznik Světlonoše byla nuda. Mel má mít charisma, umět strhnout a tady byla jako nějaká učitelka. Další kiks byla ta "sebevražda" Cresscena, by mě zajímalo, jak si ji neznalí předlohy přeberou. Scéna z bordelu před zabitím toho miminka mohla být kratší a to další vraždění neviňátek mohli úplně vynechat. No, ale stejně se těším na další díly.
Jo a dráčci se mi líbili víc než zlovlk (asi kvůli tomu škvrkáni co vydávali - jsem poněkud dětina). A ty stromy byly podle mě platany.
Yara mě absolutně nezaujala, s knižní Ašou nemá skoro nic společného. A pochopitelně největší hrůza, děs, hnus a znechucení je Melisandra se Stannisem. Já hloupá jsem si opravdu myslela, že jste si ohledně toho dělali na Apríla legraci ;(
Ještě že tu holku přejmenovali na Yaru. Tahle holka nemá s Ashou moc společného.
Naopak Fialka se mi libí.
A Stannis si rozbořil šachovnici :D
Chtělo by to založit topic na druhou epizodu.
(čti: Ano, budou.)
HANBA!!! Tak to si teda u mně podělali. Vždyť jejich vztah byl čistě pracovní!!! To už to víc jiskřilo mezi ní a Jonem! A co chudák Stannis? Čestný a spravedlivý muž... Takhle to vypadá, že ničí starou víru jen proto, aby si mohl užít. Fuj!