Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
1234689

Komentáře

• upraveno 3. dubna 2012
    Nu po 2 shlednutích tohoto dílu hodnotím docela kladně.
    Líbila: dějovka Dany,celá dějovka v přístavišti a všechny postavy. /změny mi nijak nevadí, naopak mi stále vychází v rámci přímočarosti seriálu a jisté omezeností v množství času který má, ve výmluvnosti tohoto obrazového média a jako plus/. Další plus Robbovy dějovky.
    Neutrální dějovka - Kraster, Brann. Akorát mohl být více zpustlý, zaj jeho manželky, a halu jsme si vždycky představil takto.
    Jediná zato výrazná mínus dějovka - Melisandra. Prostě jak mám rád blondýny tak i zrzky a vždycky jsem si Mel představoval jako hříšnou vášní, plamennými proslovy a sexappealem nabytou kněžku lásky s rudýma vlasama, která akorát místo orgií uctívá R´hloora./Prostě jako Dinu Meyer s úplně rudými vlasy/. A pak ta nepovedenou scéna s pitím vína. /Dokonce jsem si přál aby tato postava zemřela bo uplně zničila mé pubertální představy/. Co z této linky mohu jediné vyzdvihnout zatím je Davos, a westeros stůl. Stannis jako postava zatím jen velmi mírné plus, bohužel ta Mel to zabila...

Jsu rád, že na Aryu byl jen střih v rámci cliffhangeru na koncu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. dubna 2012
    Mimochodem - Melisandrou pořád dola opakované "Noc je temná a plná hrůz." kandiduje na stejně otravný výrok jako knižní "Ty nevíš nic, Jone Sněhu." Navíc bez patřičně dramatického přednesu a výraznějšího hlasu působí i směšně. Jsem zvědavá, co na tenhle výrok budou říkat seriáloví diváci, kteří kritizovali hlášku "Zima se blíží." v první sérii.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. dubna 2012
    Meč byl moc horký na držení.
    V knížce dokonce je, že si Stannis musí hasit rukavici a rukév, který na něm začaly doutnat.

P. S. Můžu říct, že mámě, která sice knížky četla, ale nemá všechno probraný padesátkrát a nazpátek jako my se S02E01 líbil velmi.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Navíc bez patřičně dramatického přednesu a výraznějšího hlasu působí i směšně.
    To je to, co prvnímu dílu chybělo. Žádné emoce, žádné drama. Chápu, že to není divadlo, ale všichni jsou tam nějak moc v pohodě. Cersei se nechá urážet hned od dvou lidí s neutrálním výrazem (Tyrion si zasloužil alespoň polít vínem), Joffrey tu facku vezme taky vcelku dobře, Sansa se tváří moc neutrálně, Dany ještě nerozchodila šok z prvního sexu s Drogem, Melissandra...
  • upraveno 3. dubna 2012
    Sansa neutrálně? Mě teda přišla solidně nasraná, škrobená, protože ví, že si nemůže moc dovolit. V jednu chvíli jí to ujede, a hned se zase vrátí do své role. Stejně tak jako když mluví o bratrovi, je na Tyrionovi vidět za jak moc upřímné to považuje... holt holka nechce skoncit jako otec.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Tak já shlédla už i 2.díl, který byl vypuštěn a dost by mě zajímalo, proč si všichni stěžovali na přehnaně moc sex scén. V prvním díle byla pokud si správně pamatuju jen pár vteřinová s prostitukou a ve 2. má sex jen Theon a Stannis+Melisandra ... tedy pokud z toho 2.dílu nebyli nějaké scény vystřiženy. Jinak musím moc pochválit Massie Williams, ta holčina je moc šikovná.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Katy: ještě tuším scéna z bordelu
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. dubna 2012
    Při rozhovoru Tyrion - Sansa mi chyběla ta výměna "Laň obklíčená vlky" - "Lvy."
  • upraveno 3. dubna 2012
    Kachítos: A jo, máš pravdu. Ale to zas bylo jen pár sekund, to mi přišlo zanedbatelné. Ještě než jsem si díl pustila, tak jsem četla nějakou diskuzi na imdb myslím, kde někdo napsal, že v tom díle bylo až 6 sex scén! To i mě přišlo dost... naštěstí to tak teda není :)
  • upraveno 3. dubna 2012
    no záleží jak to počítáš Theon, Mell a Stannis a pak ted bordel a tam těch scén bylo víc, tuším že nějakej chlápek pozoroval nějakou dvojici při tom a sám byl uspokojován ale záleží zda to bereš jako scénu kde je sex
  • upraveno 3. dubna 2012
    Rhox napsal(a):

Hildegarda: Stannis to věděl jako úplně první, ale nemohl to nikomu říct, protože by se tím pádem stal dědicem a vypadal by jako usurpátor.

Stannis to vedel v Kralovom pristavisti, potom odisiel a aj tak to namalo vyznam, lebo Joff nebol na trone a Robert by mu neveril. Kut pikle zacal podla mna hned ako bol Robert mrtvy.
    upraveno 3. dubna 2012
    V knize na to, že jsou Joffrey, Tommen a Myrcella, upozornil Jona Arryna právě Stannis. Ten ho i doprovázel, když se jel podívat na Gendryho. Stannis byl sice členem Malé rady, ale všechno to nechal na Arrynovi. Jenže když Arryn zemřel, tak Stannis okamžitě odjel na Dračí kámen, protože se taky bál o svůj život. A začal zbrojit, protože čekal nějakou akci od Cersei a Lannisterů. Když se dozvěděl o smrti Roberta, tak se oprávněně považoval za jeho dědice a právoplatného krále.
    upraveno 3. dubna 2012
    Jo, a v knize ten dopis, ve kterém Ned sdělil Stannisovi, že je králem a že Joffrey je bastard, nikdy neopustil Královo přístaviště. Doručit ho měl jeden z mužů, kteří doprovázeli Sansu a Aryu na cestě lodí zpátky na sever.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Mě se tenhle díl líbil, jen ten Craster byl fakt divnej, představoval jsem si ho víc jako vandráka. Taky mě pobavila ta sekera co dostal - když jsem četl knihu, tak jsem si představoval, jaká je to velká (válečná) a dobře udělaná ale tahle vypadala jako sekera, se kterou jdu štípat dříví :D

btw nevim jestli diváci nebudou zmateni z nových postav, příchod melisandry tam popsaný snad není.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Tak můj brácha knihy nečetl a je jen serialový fanda. No to je možná silné slovo. Prostě to sleduje a taky nevěděl co je zač. První řadu viděl naposled před rokem a tak zapomněl i staré postavy a nevěděl kdo je kdo. I přes mé časté naléhání si první řadu nezopakoval z nedostatku času a že se mu zrovna něchtělo mno... ale já se postarala o vysvětlení. Tak snad v tom nemá moc bordel.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. dubna 2012
    Tak jako má každý hrad svého mistra. Musí mít každá domácnost sledující tento seriál, svého čtenáře a člena noční hlídky. :D
  • upraveno 3. dubna 2012
    Pokud bude takhle rozkouskovaný jenom první díl (z důvodu připomenutí postav), tak dobrá, jestli to tak půjde dál, tak fuj.
    Nejvíc se mi asi líbila scéna "padla facka na sále", obzvlášť Cersei po tom, co ji Joffrey upozornil, že se takové věci trestají smrtí.
    Melissandra a Staniss mě totálně zklamali, pálení Sedmi a vznik Světlonoše byla nuda. Mel má mít charisma, umět strhnout a tady byla jako nějaká učitelka. Další kiks byla ta "sebevražda" Cresscena, by mě zajímalo, jak si ji neznalí předlohy přeberou. Scéna z bordelu před zabitím toho miminka mohla být kratší a to další vraždění neviňátek mohli úplně vynechat. No, ale stejně se těším na další díly.
    Jo a dráčci se mi líbili víc než zlovlk (asi kvůli tomu škvrkáni co vydávali - jsem poněkud dětina). A ty stromy byly podle mě platany.
  • upraveno 3. dubna 2012
    No někdy to je náročné. brácha nechce nic vědět a já bych ho o to ani nechtěla připravit o ty šoky co zažije, ale někdy mám prostě chuť vše mu vyklopit ale držím se. Já sem začala číst knížku až po seriálu a když končil devátý díl, celý týden jsem doufala že Neda někdo zachrání. Jeho smrt sem nemohla pak rozdejchat. A o další takové momenty ho připravit prostě nemůžu.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Kachítos: aspn může brách občas drobně vydírat pohrůžkami, že prozradíš, kdo umře :)
  • upraveno 3. dubna 2012
    No, tak druhý díl je imho ještě slabší než díl první.
    Yara mě absolutně nezaujala, s knižní Ašou nemá skoro nic společného. A pochopitelně největší hrůza, děs, hnus a znechucení je Melisandra se Stannisem. Já hloupá jsem si opravdu myslela, že jste si ohledně toho dělali na Apríla legraci ;(
  • upraveno 3. dubna 2012
    jo druhý díl nic moc až na Aryu a Gendryho. Už se těším na další díly.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Já si myslím, že 2. díl byl slabší i tím, že některé oblíbené postavy chyběly - Dany měla jednu malou scénku, žádný Robb, Bran, Sansa... Hodně Theona. Taky se mi nejvíc líbili Gendry a Arya.
  • upraveno 3. dubna 2012
    a ještě k tomu druhému dílu, už jsou nějaké titulky?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. dubna 2012
    hmm, tak je to tedy pravda. Co se říká o druhé epizodě. Není divu že ji pustili předem.
    Ještě že tu holku přejmenovali na Yaru. Tahle holka nemá s Ashou moc společného.
    Naopak Fialka se mi libí.
    A Stannis si rozbořil šachovnici :D
    Chtělo by to založit topic na druhou epizodu.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Khadgar napsal(a):

AshaG napsal(a):

To si nemyslím. Jeho prology jsou třeba famózní. Zrovna druhý díl s Cressenem je perfektní. V seriálu je to bohužel na prd.

V seriálu to prostě museli zkrátit. Těžko by tam nějak dostali Cressenovy myšlenky, které v knížce čtenáře zasadily do obrazu.
    Na druhou stranu, seriálový prolog v první sérii byl pro mě jeden z nejsilnějších okamžiků ve filmové tvorbě (samozřejmě ovlivněno fanouškovstvím).
    Při prvním shlédnutí prologu prvního dílu jsem rozhodně nebyla fanoušek - a zážitek to byl zcela mimořádný, původně jsem se měla "jen" podívat na super titulky, ale naprosto mě to přilepilo k TV (a následně ke knihám.)
  • upraveno 3. dubna 2012
    ad Stannis: nechcete tím doufám říct, že Stannis a Melisandra... ehm... jaksi budou spolu něco mít? Jestli ano, tak to je teda EPIC FAIL !!!
  • upraveno 3. dubna 2012
    hehe, to ja si zase prvni tri dily rikal: tohle ze ma byt jeden z nejlip hodnocenych serialu u nas?? Ale nakonec me to chytlo a knizky si precetl.:-)
  • upraveno 3. dubna 2012
    speedy napsal(a):

ad Stannis: nechcete tím doufám říct, že Stannis a Melisandra... ehm... jaksi budou spolu něco mít? Jestli ano, tak to je teda EPIC FAIL !!!

Ne, vůbec. Jenom budou projednávat válečné strategie a vyhlídky říše do budoucna v souvislosti s neexistencí Stannisova dědice. Rozhodně se nedá říct, že by spolu něco měli. To vůbec... ;D
    (čti: Ano, budou.)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

speedy napsal(a):

Ne, vůbec. Jenom budou projednávat válečné strategie a vyhlídky říše do budoucna v souvislosti s neexistencí Stannisova dědice. Rozhodně se nedá říct, že by spolu něco měli. To vůbec... ;D
    (čti: Ano, budou.)

HANBA!!! Tak to si teda u mně podělali. Vždyť jejich vztah byl čistě pracovní!!! To už to víc jiskřilo mezi ní a Jonem! A co chudák Stannis? Čestný a spravedlivý muž... Takhle to vypadá, že ničí starou víru jen proto, aby si mohl užít. Fuj!

• upraveno 3. dubna 2012
    speedy napsal(a):

... To už to víc jiskřilo mezi ní a Jonem! ...

Takhle?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.