Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
1234579

Komentáře

• upraveno 3. dubna 2012
    heavy_head napsal(a):

ferrca napsal(a):

Sansa opět nezklamala, je suchá a hloupoučká přesně jako v knize, ale čekala bych jí víc ubrečenou.

Vím, že je to naprosto marné, ale nedá mi to. :-)
    Hloupoučká? Dokázala zmanipulovat Joffreyho, aby ušetřil Dontosův život. (I když jí v tom pomohl i Ohař, který postřehl, oč jí jde.)
    Suchá? Ale no tak.
    Záchrana lidského života není zrovna málo, řekl bych.
    To že přechytračila Joeffreyho -extra idiota z ní ještě nedělá chytré děvče...
    Já když už bych něco čekal tak pěknější představitelku
  • upraveno 3. dubna 2012
    Na netu už je 2 díl...sice jenom web rip, ale je to docela příjemný překvápko...
  • upraveno 3. dubna 2012
    Ha a koukám že i 720p... Tyhle formáty nějak nepobírám FQM, HDTV atd... vim jenom, že 720 p má více pixelů :D
  • upraveno 3. dubna 2012
    speedy napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

speedy napsal(a):

ad Stannis: nechcete tím doufám říct, že Stannis a Melisandra... ehm... jaksi budou spolu něco mít? Jestli ano, tak to je teda EPIC FAIL !!!

Ne, vůbec. Jenom budou projednávat válečné strategie a vyhlídky říše do budoucna v souvislosti s neexistencí Stannisova dědice. Rozhodně se nedá říct, že by spolu něco měli. To vůbec... ;D
    (čti: Ano, budou.)

HANBA!!! Tak to si teda u mně podělali. Vždyť jejich vztah byl čistě pracovní!!! To už to víc jiskřilo mezi ní a Jonem! A co chudák Stannis? Čestný a spravedlivý muž... Takhle to vypadá, že ničí starou víru jen proto, aby si mohl užít. Fuj!
    a odkud se tedy berou shadow babies????:)
  • upraveno 3. dubna 2012
    katika napsal(a):

a odkud se tedy berou shadow babies????:)

Ty přinesl čáp, krkavec, vrána.... Anebo je našli v poli zelí. :D
  • upraveno 3. dubna 2012
    Já jsem moc nepobral tu scénu s Deny vždyť v knize poslala svoje pokrevní jezdce na prohledaní okolí až když objevily Vaes Toloro a byli dobře zásobeni vodou a jídlem a ne uprostřed pustiny hlavně že mají rozpraskané rty všeci jak nemají co pít. A pak přece nezemřela Stříbrná ale Doreah ta Lysenská dívka (děvka)
  • upraveno 3. dubna 2012
    To jsou detaily, mě teda Králobijec přišlo jako větší chyba.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. dubna 2012
    Jenže na Stříbrnou neulověj tolik obecenstva :)
    Jo, vyslání tří jezdců uprostřed pustiny postrádá logiku, kam by se vlastně vraceli. Na tomhle místě těžko zůstanou.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. dubna 2012
    Já to pochopila, že khalasar zatím zůstane na místě. Jezdci odjeli jedinými možnými směry. Mají zjistit kudy se vydat dál.
    Opuštěné město prostě nebude. Zkratka v ději. Stejně se tam nic podstatného nestalo.

Drago - vykašli se na začernění výrazu děvka a začerni raději ten případný spoiler. Protože co není teď, pořád ještě být může ;)

Lady Sansa - jaký Králobijec?
  • upraveno 3. dubna 2012
    Proč se Mormont tak osopil na Jona? Nevšiml, že by se nějak provinil, nedejbože že by zpochybnil hierarchii vedení, tak proč "learn to follow"?
  • upraveno 3. dubna 2012
    Nevada - mě to nedošlo, že to byla chyba v titulkách a ne v seriálu

A ještě bych se chtěla zeptat jak je Fialka v originálu.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Lady Sansa: Gilly
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. dubna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Jenže na Stříbrnou neulověj tolik obecenstva :)
    Jo, vyslání tří jezdců uprostřed pustiny postrádá logiku, kam by se vlastně vraceli. Na tomhle místě těžko zůstanou.

Zůstali na místě. V druhé epizodě je to vidět. Pak se ti jezdci začínají vracet. I když ne zrovna tak jak očekávali.
  • upraveno 3. dubna 2012

Proč se Mormont tak osopil na Jona? Nevšiml, že by se nějak provinil, nedejbože že by zpochybnil hierarchii vedení, tak proč "learn to follow"?

Jako panoš neměl právo plést se do rozhovoru "starších" (velících).
    upraveno 3. dubna 2012
    Nevada, Montezuma3: Chápu, že je to zkratka v ději (a šetření za kulisy), jen mi přijde, že na tomhle místě by asi dlouho nepřežili.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Tak nevim. Tenhle představovací díl mě jaksi neoslovil. To je jako kdyby v Simpsnech každou novou sérii představovali zas a znovu Bárta, Houmra, Vočka atd..
    Takle tam bylo odevšeho něco, ale ve skutečnosti vůbec nic
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. dubna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Nevada, Montezuma3: Chápu, že je to zkratka v ději (a šetření za kulisy), jen mi přijde, že na tomhle místě by asi dlouho nepřežili.

O tom se hádat nebudu. Na druhou stranu prostředí tam bylo nehostinné asi všude.
    A poznámka o zkratce v ději patřila Dragovi.
  • upraveno 3. dubna 2012
    brbr napsal(a):

Melissandra a Staniss mě totálně zklamali, pálení Sedmi a vznik Světlonoše byla nuda. Mel má mít charisma, umět strhnout a tady byla jako nějaká učitelka. Další kiks byla ta "sebevražda" Cresscena, by mě zajímalo, jak si ji neznalí předlohy přeberou.

Nam, co sme necitali knihu, by mohol niekto vysvetlit tu smrt starca? Pochopil som to tak, ze otravil vino (teda nvm co presne donho dal) a obetoval sa, aby snim lahla aj Melissandra. Ak to tak je akoto, ze prezila? :D
  • upraveno 3. dubna 2012
    jomax napsal(a):

Nam, co sme necitali knihu, by mohol niekto vysvetlit tu smrt starca? Pochopil som to tak, ze otravil vino (teda nvm co presne donho dal) a obetoval sa, aby snim lahla aj Melissandra. Ak to tak je akoto, ze prezila? :D

Mel "chrání" její rudý bůh (popř. její magie).
    "Noc je temná a plná hrůz, starý muži, ale OHEŇ JE VŠECHNY SPÁLÍ."
  • upraveno 3. dubna 2012
    jomax: on v knize žádnou sebevraždu spáchat nechtěl. nejprve se napila Mel, nic to s ní neudělalo a pak mu dala zpátky pohár, ať se napije taky. v seriálu mu začala téct krev, ještě než se napila. jinak jak píše Miss U., Melissandru chrání rudý bůh (předpoklad).
  • upraveno 3. dubna 2012
    V knize to taky nebylo vysvětleno, proč se neotrávila (jenom, že to čekala). Umí holt čarovat.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Přítomnost Robertových bastardů "přímo pod nosem" vnímala Cersei jako urážku. Uvážíme-li, jak reagovala na cizí potěr zatrpklá ryba, co potom asi udělá lvice.. Gendry se navíc podle všeho začínal Robertovi podobat, a musel proto z očí (nejlépe navždy). Jeho nahánění za branami KP mi přišlo poněkud přehnané už v knize - sloužilo podle mě hlavně ke zvýšení napětí v Aryiných kapitolách. Joffrey to neměl důvod řešit a v knize samozřejmě ani neřešil.

Ros je zjevně taková holka pro všechno (univerzální záskok). V americkém seriálu je spousta věcí tabu (bít černošku apod.), takže kromě Alayayi nám zahraje ještě sexuální otrokyni v Astaporu, Victarionovu nevěrnou manželku, lady z Žaludohradu (která bude tentokrát opravdu ukrývat vyčerpaného Jaimeho ve své posteli), a navrch ještě minimálně 2-3 železné či divoké ženy.

A kdyby se náhodou něco stalo jejich představitelkám, převezme bez potíží role Ygritte i Melisandry (ať to má při ruce). Ne že by jí cestování po Westerosu činilo nějaké potíže, havrany nechává stovky líg za sebou, a výzvou pro ni je tak akorát Jurij Gagarin a samozřejmě velmistryně oboru, všudezdejší babička z "Byl jednou jeden král"..

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. dubna 2012
    V titulkách bylo (alespoň v 720p verzi): Drakobijec (no fuj) místo původního Králokat.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. dubna 2012
    A on drakobijce není? Když zabil Aeryse?
    upraveno 3. dubna 2012
    Ano, poštovní havran zjevně letí rychleji než nenaložená evropská vlaštovka :)
  • upraveno 4. dubna 2012
    flanker.27 napsal(a):

Ano, poštovní havran zjevně letí rychleji než nenaložená evropská vlaštovka :)

A čtyři africké to zvládnou v polovičním čase i s kokosem. :D
  • upraveno 4. dubna 2012
    Montezuma3 napsal(a):

A on drakobijce není? Když zabil Aeryse?

Drakobijce nezní tak hanlivě jako králokat nebo královrah.
    Navíc spíš byl starcobijec než princ Bajaja. :-)
  • upraveno 4. dubna 2012
    Klasicky se mi nelíbila Daenerys, která řeší možnou smrt hladem dráčků jako naprostou podružnost. Nějaký režisér by ji měl dokopat k lepším hereckým výkonům.
    Noo, tady si troufnu nesouhlasit - podle mě zahrála docela obstojně to vyčerpání, náběh na absolutní rezignaci... k tomu neví co s těmi draky, odpovědnost za její lid - docela zoufalá situace na zhroucení.
  • upraveno 4. dubna 2012
    Ještě jeden dotaz, jestli dovolíte. Nedá mi to a prostě se musim zeptat...

Věděl magistr Illyrio, co dává Daenerys za svatební dar? :)
  • upraveno 4. dubna 2012
    Taky vám přijde jako by měl ser Dontos reprezentovat USA? Alespoň barvy na jeho zbroji to naznačují. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.