Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...

Číst celý článek zde
12345679»

Komentáře

• upraveno 5. dubna 2012
    paul se asi jmenuje Krejčíř nebo Kožený :) já na svym počítadle nerozjedu bez trhání HD ani v avi.
  • upraveno 5. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

Zvláštní, jaká ptákovina se mě v prvním díle dotkla. V knížce Myrcella a Tommen k Tyrionovi běželi a objímají se s ním a radují se, že ho vidí (v kontrastu s Joffem, který má zas blbé kecy). Nějak jsem měla dobrý pocit, že alespoń někdo z jeho rodiny kromě jamieho ho má rád. A v seriálu se jen tak zdvořile usmějí...

Ale tak na Myrcelle je videt, ze je rada, ze ho vidi... a taky Tyrion prisel dost necekane, nevideli ho prichazet. :-)
  • upraveno 5. dubna 2012
    Minulý týden jsem začala číst znovu knížku, došla jsem pomalu ke čtvrté kap. a raděj to stopnu abych byla schopná brát seriál tak jak je i se změnami. Celkově se mi tenhle první díl líbil. Ani mě moc neštve, že seriálový Petyr je tak Cersei ponížen, ale moc jsem nepobrala, proč Cersei nařídila své stráži, aby se otočili a navíc i zavřeli oči?? :) Jinak Cersei i Joffrey své role hrajou excelentně. Scéna se zlovlkem super, Jaimeho strach byl téměř hmatatelný. Zbytek zatím moc neřeším, ukážou až další epizody.

Tyna: věř nebo ne, ale přesně tahle scéna v seriálu chybí i mě. Tu kapitolu s turnajem a Tyrionovým návratem mám v živé paměti z knížky a když jsem viděla, jak to ochudili v seriálu, tak mi to bylo líto. Ta Tommenova a Myrcellina dětská nefalšovaná radost, kde jinde by se hodila víc. Jeden z důvodů, proč si knížku raděj znovu přečtu až v létě :)
  • upraveno 5. dubna 2012
    Marišiel napsal(a):

... ale moc jsem nepobrala, proč Cersei nařídila své stráži, aby se otočili a navíc i zavřeli oči?? ...

Prostá ukázka moci- udělají každou pitominu, kterou jim nařídí- přesně a bez otázek. Krom toho již nebylo třeba, aby se "zapojili do rozhovoru", takže zbytek nemuseli vidět.
  • upraveno 5. dubna 2012
    Právě že už ani nebylo co vidět... :) jsem právě čekala, že mu předá třeba nějaký dopis nebo tak něco...
  • upraveno 5. dubna 2012
    jak už tu někdo vzpomenul, asi taková příprava na varyse a jeho "hádanku"
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 5. dubna 2012
    Thule napsal(a):

paul-cz: řádně historický kus starý 4 roky? To se asi celoročně válíš někde na Bahamách ,když je pro tebe PC starý 4 roky, řádně historický kus, co? :-))

Kéž by :). No dokážu si přestavit, že na 4 roky starém notebooku (který ve své době stál tak 10 tisíc) nelze pouštět filmy v HD. Nicméně starý desktop od rodičů (cca 7 let) filmy v HD zvládne, a ten vzhledem k rychlosti vývoje hardwaru považuju za historický kus.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. dubna 2012
    No ale Notebook a stolní PC je velkej rozdíl. Brácha má podle papírů asi tak 3x výkonnější notebook než já stolní PC a přitom to s čím on má velké problémy zvládám mnohem lépe. Má silnější ramku i procesor a já přesto utáhnu mnohem víc procesů než on. Přiznejme si to. PC je prostě lepší než notebook. Vždycky jsem to říkal a za tímhle názorem si stojím.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 6. dubna 2012
    Desktop je výkonnější za míň peněz, ale tady záleží na tom co požaduješ (já například nehraju hry, počítač přenáším často do školy -- je to můj pracovní/vyukový nástroj).
  • upraveno 7. dubna 2012
    Geniální scéna příchodu Tyriona do Králova přístaviště, prostě tam nakráčí před ně, vypije mu víno, všichni tam stojí a čumí na něj jak na zjevení :D Btw. jsem jediný komu připomělo vraždění Robertových bastardů vraždění neviňátek na příkaz Heroda ? :D
  • upraveno 7. dubna 2012
    Tak trochu opožděně ale přece jsem se také dostal k jedenáctému dílu... Pocity jsou trochu rozporuplné, pro nečtenáře to musí být asi dost zmatená skládačka. Vzhledem k tomu, že hodně věcí tu již zaznělo, budu asi zmiňovat jen detaily, které mne zaujaly a různé seriálové fabulace (některé uvedu i přesto, že v knize to je pak jinak)

- Brnění Dontose je zajímavou kombinací USA/Tre kronor :-D
    - Pokud jsem koukal dobře, tak ta otrokyně/služebná, která jde vytírat krev po pěkném zásahu Sandora, na stejném místě drhne zem i při demonstraci síly Malíček vs. Cersei. Mimochodem pro Malíčka asi muselo být nepříjemné, že v této pozici byl viděn někým dalším (Varysův ptáček?).
    - Pohled Tyriona po krátké rozmluvě se Sansou naznačil, že velice rychle poznal, jak se věci mají
    - Měl jsem pocit, že Tyrion začne po příjezdu do KL hned úřadovat (zamete se Slyntem atd.)
    - co se týče krátké scény ze Zimohradu, ten předstupující mi obličejem připomněl čáryfuka, ale mluvou by nádherně zapadl mezi Monty Pythons...
    - Oša opět ukázala, že je velice uvědomělá. Čekám, že to není jen tak. Sice jsem Tanec ještě nečetl, ale nedivil bych se, kdyby ještě měla větší úlohu...
    - Stannis je takový, jak jsem čekal. Nemá charisma, chladný, spravedlivý...
    - Stannis říká, že když se Ned dozvěděl, o blonďatých bastardech, dal to vědět jen jemu. Pokud se nepletu, tak v knize se ten člověk s dopisem z KL nedostal. Ale v první sérii je scéna, kdy kapitán lodi, která měla odvézt Sansu a Aryu, dostává dopis s tím, že ho má předat jen do rukou Stannise. Více tam o tom nebylo. Vím, že se tu o tom dost diskutovalo, ale tato zmínka by mi seriálově dala smysl, že kapitán dopis o bastardech přece jen dovezl.
    - Melisandra se mi líbí jen v jedné scéně, když po smrti mistra Cressena, říká "Oheň je všechny vypálí."
    - Scéna Robb - Jaime výtečná. Zvláště Šedý vítr. Čekal jsem, že Jaime hodí do placu repliku Béma, která byla i v jednom vcelku uznávaném časopise/novinách
    - Scéna Šae - Tyrion je dost zbytečná, ale asi má prostě ukázat, že si ji skutečně přivezl a důležitá asi je zmínka, že všichni jsou lháři (a 2 výborní - kdo to asi bude? :-))
    - Proč nechodí s Cersei někdo z králodvské gardy ale lanns vojáci?
    - Když Robb předává podmínky tomu Altonovi/Freiovi, proč tam není Great Jon? Doufám, že ho nevyškrtli... Asi detail. Micmochodem ve tváři Altona po vyslechnutí podmínek je krásně čitelné zděšení. Že by se bál jít s těmito podmínkami před Cersei resp. Joffa?
    - Měl jsem pocit, že nápad poslat Theona za jeho otcem vzešel v knize od Robba a Theonovi se moc nechtělo. Možná se pletu, je to už víc než půl roku, co jsem to četl...
    - Při vraždění neviňátek (zvláště při té scéně v bordelu), jsem měl husí kůži až na zádech. Ale to asi mají všici a malými dětmi. Jinak je zajímavé si všimnout vyděšených výrazů zlatých plášťů při vyvražďování dětí. A také někteří ze zlatých plášťů mají hustě ruce od krve...

Mno, šachovnice je připravena, figurky se dávají do pohybu. Doufám, že se máme nač těšit (nejen Černovoda a Valar morghulis) :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
    brbr napsal(a):

tina: je to jednoduché, stačí zadat do googlu :-) nebo projít stránky, kde mívají seriály online, já bych začala třeba serialycz.cz

Tenhle odkaz jsem vůbec nenašla a opravdu jsem hledala na googlu a nikde nic :). Především díky Ti !!!!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.