Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná
Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale tak na Myrcelle je videt, ze je rada, ze ho vidi... a taky Tyrion prisel dost necekane, nevideli ho prichazet. :-)
Tyna: věř nebo ne, ale přesně tahle scéna v seriálu chybí i mě. Tu kapitolu s turnajem a Tyrionovým návratem mám v živé paměti z knížky a když jsem viděla, jak to ochudili v seriálu, tak mi to bylo líto. Ta Tommenova a Myrcellina dětská nefalšovaná radost, kde jinde by se hodila víc. Jeden z důvodů, proč si knížku raděj znovu přečtu až v létě :)
- Brnění Dontose je zajímavou kombinací USA/Tre kronor :-D
- Pokud jsem koukal dobře, tak ta otrokyně/služebná, která jde vytírat krev po pěkném zásahu Sandora, na stejném místě drhne zem i při demonstraci síly Malíček vs. Cersei. Mimochodem pro Malíčka asi muselo být nepříjemné, že v této pozici byl viděn někým dalším (Varysův ptáček?).
- Pohled Tyriona po krátké rozmluvě se Sansou naznačil, že velice rychle poznal, jak se věci mají
- Měl jsem pocit, že Tyrion začne po příjezdu do KL hned úřadovat (zamete se Slyntem atd.)
- co se týče krátké scény ze Zimohradu, ten předstupující mi obličejem připomněl čáryfuka, ale mluvou by nádherně zapadl mezi Monty Pythons...
- Oša opět ukázala, že je velice uvědomělá. Čekám, že to není jen tak. Sice jsem Tanec ještě nečetl, ale nedivil bych se, kdyby ještě měla větší úlohu...
- Stannis je takový, jak jsem čekal. Nemá charisma, chladný, spravedlivý...
- Stannis říká, že když se Ned dozvěděl, o blonďatých bastardech, dal to vědět jen jemu. Pokud se nepletu, tak v knize se ten člověk s dopisem z KL nedostal. Ale v první sérii je scéna, kdy kapitán lodi, která měla odvézt Sansu a Aryu, dostává dopis s tím, že ho má předat jen do rukou Stannise. Více tam o tom nebylo. Vím, že se tu o tom dost diskutovalo, ale tato zmínka by mi seriálově dala smysl, že kapitán dopis o bastardech přece jen dovezl.
- Melisandra se mi líbí jen v jedné scéně, když po smrti mistra Cressena, říká "Oheň je všechny vypálí."
- Scéna Robb - Jaime výtečná. Zvláště Šedý vítr. Čekal jsem, že Jaime hodí do placu repliku Béma, která byla i v jednom vcelku uznávaném časopise/novinách
- Scéna Šae - Tyrion je dost zbytečná, ale asi má prostě ukázat, že si ji skutečně přivezl a důležitá asi je zmínka, že všichni jsou lháři (a 2 výborní - kdo to asi bude? :-))
- Proč nechodí s Cersei někdo z králodvské gardy ale lanns vojáci?
- Když Robb předává podmínky tomu Altonovi/Freiovi, proč tam není Great Jon? Doufám, že ho nevyškrtli... Asi detail. Micmochodem ve tváři Altona po vyslechnutí podmínek je krásně čitelné zděšení. Že by se bál jít s těmito podmínkami před Cersei resp. Joffa?
- Měl jsem pocit, že nápad poslat Theona za jeho otcem vzešel v knize od Robba a Theonovi se moc nechtělo. Možná se pletu, je to už víc než půl roku, co jsem to četl...
- Při vraždění neviňátek (zvláště při té scéně v bordelu), jsem měl husí kůži až na zádech. Ale to asi mají všici a malými dětmi. Jinak je zajímavé si všimnout vyděšených výrazů zlatých plášťů při vyvražďování dětí. A také někteří ze zlatých plášťů mají hustě ruce od krve...
Mno, šachovnice je připravena, figurky se dávají do pohybu. Doufám, že se máme nač těšit (nejen Černovoda a Valar morghulis) :-)