Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mně obecně vadí vyžírkové sociálních dávek a je mi jedno jak vypadají. Nicméně, barva kůže je obvykle identifikátor takových vyžírek (takže proto jsem asi rasista).
že 99% z těcho frustrovaných nedovede tu situaci vidět v širším kontextu.
Oni ten problém nechtějí a neumějí řešit, chtějí se jen víc a víc nasírat a vyloženě si v tom libují."
Ale jinak trošku lituji, že jsem sem házel. :-) Nečekal jsem takové reakce...
Například znám jednoho vietnamčíka, co má pravou ruku amputovanou v rameni a prodává od rána do večera v bratrově papírnictví (jeho bratr má hadry o patro výš). Ptala jsem se proč si vlastně nezažádá o invalidní důchod a řekl mi, že by se doma nudil, cítil se trapně, že rodině nepomáhá, že o ruku přišel ještě před příjezdem do ČR a navíc on přece nepotřebuje důchod, když si může vydělat sám a víc a uživit svou ženu a dceru. Zajímavý člověk...
ČR je jim ukradena (hodnoty, kultura...) a slouží jako možnost získání obživy.
Jistě že jim je ČR v tomto ohledu ukradena, ale co na tom - když jsem dělala v zahraničí, tak mi taky byly ukradeny UK i Japonsko a co má být...jde o to, že jsem přijala jejich kulturu, dodržovala jejich zákony a zvyky na veřejnosti, pohoršovala maximálně odvážným střihem oděvů a nechtěla nic zadarmo! Neukradla jsem nic, i když možná ta chryzantéma, co jsem si jednou utrhla něčí byla - spíš patřila městu nebo universitě....ale byl to jeden květ a stalo se to jedinkrát. Peníze jsem si samozřejmě odvezla a utrácela tam jen za to, co jsem potřebovala a musela + dárky....no a? Nemyslím, že by mne zrovna toto dělalo horším a amorálním člověkem...
Je ti to málo ? Mne bolí ta promarněná leta. O kolik set let později musel přijít Guttenberg a Nobel na to, co už tu dávno bylo ? Proč ta zbytečná stagnace ?! Proč všechny ta pálení knih a potírání vzdělaní a vědění ? To ve mně budí neskutečnou nenávist k těmto brzdám :(