Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
12425272930581

Komentáře

• upraveno 3. května 2012
    Klíšťatům nic nevyčítám - bylo by to nesmyslné - klíšťata okamžitě hubím - to je efektivní. Pakliže jsou to klíšťata - inu vezmu "větší" sklenku s ředidlem :-D
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 3. května 2012
    Můžu říct, že kdybych mohl všechny klíšťata vyhubit, tak bych asi neváhal :)
    Mně obecně vadí vyžírkové sociálních dávek a je mi jedno jak vypadají. Nicméně, barva kůže je obvykle identifikátor takových vyžírek (takže proto jsem asi rasista).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. května 2012
    No mně se líbí jeden Fíluv komentář:"Vcelku chápu frustraci mnoha bílých Čechů z Romů, ale myslím si,
    že 99% z těcho frustrovaných nedovede tu situaci vidět v širším kontextu.
    Oni ten problém nechtějí a neumějí řešit, chtějí se jen víc a víc nasírat a vyloženě si v tom libují."

Ale jinak trošku lituji, že jsem sem házel. :-) Nečekal jsem takové reakce...
    Já bych jim dal vlastní stát a ať se staraj :D
    Já rozhodně s pozitivním rasismem nesouhlasím a hodně mi vadí. Je nebezpečný pro obě strany. Myslím si však, že za to vždy můžou obě skupiny a změny má v rukou majoritní skupina. Rozhodně tím však nemyslím žádné násilnosti, protože to by nikam nevedlo.
    upraveno 3. května 2012
    Nemám nic takového proti vientnamcům - makají od rána do večera, dávky nežebrají o rasismu nevyřváňají. Jo jistě lidi jim ledacos vyčítají, ale je to jejich píle a "naše" lenost....
    upraveno 3. května 2012
    Právě ty jsem měl na mysli. A děti posílají do školy a ty za chvíli uměj česky líp jak leckterý rodilý mluvčí.
    Mohu potvrdit, že zde narozená generace mluví většinou bez přízvuku (respektive s přízvukem daného kraje, ve kterém vyrůstá).
    Například znám jednoho vietnamčíka, co má pravou ruku amputovanou v rameni a prodává od rána do večera v bratrově papírnictví (jeho bratr má hadry o patro výš). Ptala jsem se proč si vlastně nezažádá o invalidní důchod a řekl mi, že by se doma nudil, cítil se trapně, že rodině nepomáhá, že o ruku přišel ještě před příjezdem do ČR a navíc on přece nepotřebuje důchod, když si může vydělat sám a víc a uživit svou ženu a dceru. Zajímavý člověk...
    upraveno 3. května 2012
    Nejenom rarozená generace. Nedávno jsem jel domů z práce a nade mnou se bavily dvě holky, tak 17-18 asi o maturitě, nevěnoval jsem tomu pozornost a četl si, až když najenou se nějak začaly bavit o tom, jak jim jdou ve škole jazyky, tak jsem zved hlavu když se ta jedna ptala druhý a jak dlouho vlastně žiješ v Čechách a ta druhá říká od třinácti. Byla to asiatka, ale podle hlasu, způsobu mluvy, bych to vůbec nepoznal, dokud jsem se nepodíval.
    Vietnamce každý chválí (a srovnává jako protiklad k Cikánům, aby nebyl za rasistu :-)), ale oni dřou ne proto, že je to baví, ale aby posílali peníze rodinám do Vietnamu. Takže když nezaplatí daně, sponzorujeme cizí stát.
    ČR je jim ukradena (hodnoty, kultura...) a slouží jako možnost získání obživy.
    upraveno 3. května 2012
    Máš nějaký podnět, že někdo porušuje daňové předpisy? Finanční úřady budou jistě nadšené.
    Ben Nevis - ano, to zmiňuji v příspěvku, že jim lidi ledacos vyčítají...a kolikrát právem...Jenže kdo z nás nemá v rodině někoho, kdo nejezdil za prací do států nebo Uk a podobně...Je to totéž...Jendou jsem jela stopem s ukrajinským dlaždičem...a byl to veterinář :-) chtěl dceru udržet na dobré výšce, tak dělal v Olmiku dlaždiče :-)
    Jistě že jim je ČR v tomto ohledu ukradena, ale co na tom - když jsem dělala v zahraničí, tak mi taky byly ukradeny UK i Japonsko a co má být...jde o to, že jsem přijala jejich kulturu, dodržovala jejich zákony a zvyky na veřejnosti, pohoršovala maximálně odvážným střihem oděvů a nechtěla nic zadarmo! Neukradla jsem nic, i když možná ta chryzantéma, co jsem si jednou utrhla něčí byla - spíš patřila městu nebo universitě....ale byl to jeden květ a stalo se to jedinkrát. Peníze jsem si samozřejmě odvezla a utrácela tam jen za to, co jsem potřebovala a musela + dárky....no a? Nemyslím, že by mne zrovna toto dělalo horším a amorálním člověkem...
    Co se týká Cikánů (ano, to jsou ti, co se pohybují u nás po Bronxu) , mají pouze, stejně jako určitá sorta podnikatelů (tímto se omlouvám těm plus mínus poctivým) a veřejných činitelů (viz předchozí závorka) pouze silně rozvinutou sociální inteligenci - pochopili, jak využívat rozpor mezi oficiálně hlásanými ideály (každý se má živit tím, co je pro někoho natolik užitečné , že mu za to zaplatí, a na ty opravdu handicapované se složíme) a neoficiální praxí (maximalizuji svůj příjem, jak to jen jde -jediné kritérium je, že mi to projde).
    Ad Čína - vycházím pouze z faktů - cirka do roku 600 letěl rozvoj v Číně takovými skoky jako v antice - vynalézalo se a s pečlivostí a pílí žlutým vlastní. Měli knihtisk a krokoměr a dynamit a dioptické brýle a tkalcovský stav se sedmácti! osnovami,.....kde mohla celá civilisace být s tímto tempem ? Kde mohla být, kdyby se dal prostor antice.... Ale stalo se tam totéž, co v Evropě - tolerantní vlažný polyteismus byl nahrazen agresivním monoteismem. Číně byl vydán náboženský rozkaz spálit celé loďstvo! Nesmělo se cestovat, obchodovat a vynálezy byly odmítány. A Čína ustrnula ve svém středověku.
    Je ti to málo ? Mne bolí ta promarněná leta. O kolik set let později musel přijít Guttenberg a Nobel na to, co už tu dávno bylo ? Proč ta zbytečná stagnace ?! Proč všechny ta pálení knih a potírání vzdělaní a vědění ? To ve mně budí neskutečnou nenávist k těmto brzdám :(
    upraveno 3. května 2012
    Nebo splachovací záchody a dálkový vodovod a potrubím až do domu (byť bylo olovo přehmat). Splachovací záchody měli i na Krétě před 5000 lety, ale naše babičky či prababičky ne!
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 3. května 2012
    Nevím nevím, ale kdyby byly případy uvedený v článku ozdrojovaný, nikdo by se nemoh cítit... uražený.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. května 2012
    paul-cz: Abych tomu doslova věřila, potřebovala bych důkazy (odkazy na zmiňované parádičky). Třeba ta šunka mě dost zaráží, protože šunka přece nemusí být jen čuněcí, ale taky ptačí (možná i jiná), ale je pravda, že neumím Španělsky a tam může být odlišné označení šunky vepřové, šunky kuřecí, šunky krůtí...
    Vidím to podobně jako Krisa a svoa00
    upraveno 3. května 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.