[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
17810121372

Komentáře

• upraveno 9. června 2012
    Takže lhal, kdyby Stannise porazil získá minimálně Theona. Bastad ani neví že na Karstarky už se přišlo. Prostě to prolínaní dějů připomíná časové skoky
    Jak myslíte že se bude dál vyvíjet děj s Euronem ?
    Euron je symapatak, cekam ze se to s ním vyvine jeste pekně :) Hlavně je ale ubermensch Victarion - na jeho linku se zvlášť těším.
    Já naopak doufám, že ten roh (na přivolání/zkrocení draka) nebude fungovat ... Železní mi lezou dost krkem, ještě aby měli v rukou atomovku. :P
    Podle mě to byla chyba, dávat ho Victarionovi ten roh... Měl si ho nechat, bylo to takové eso v rukávu pro Eurona. No snad všem ještě zatopí i bez rohu :-D
    sveva napsal(a):

Já naopak doufám, že ten roh (na přivolání/zkrocení draka) nebude fungovat ... Železní mi lezou dost krkem, ještě aby měli v rukou atomovku. :P

Já se obávám, že roh fungovat bude a ukradnou Danny draky (Viseriona a Rhaegala). Ale protože všechno zlé je pro něco dobré, tak to konečně přinutí Daenerys opustit Zátoku otrokářů a vydat se na Westeros. :)
    Euron to bude mít pořešené, jak říkal rudý kněz, oheň za krev, krev za oheň - musíš něco obětovat, aby roh fungoval ale nemusíš na něj bezpodmínečně troubit sám.
    Euron by mohl se svou flotilou vplout klidně do Lannisportu trošku si zaválčit:) To by asi nikomu v Králově Přístavišti nebylo jedno ;-)
  • upraveno 17. června 2012
    Mě tak jen napadlo. Když si GRRM vybral stoletou válku jako takový motiv pro tuto ságu, konec Jonovy poslední kapitoly bere jasně námět z atentátu na Caesara, a chybělo tam akorát, aby z jeho úst vyšlo "Et tu, Brute?". Tak nějak pořád nepochybuji o tom, že Jon to přežije (ze 75% si myslím, že ho zachrání Melisandra, a menší šanci 25% dávám tomu, že je jen zraněný). A jestli si vzal GRRM námět z toho, co se dělo po atentátu, tak vznikně něco jako občanská válka. Na jedná straně budou Jonovi vrazi z černých, na druhá straně svobodný lid a část noční hlídky věrná Jonovi. Určitě se do toho nějak zapojí i Melisandra, Stanisový vojáci a možná i nějaké síly Bastarda z Hrůzova.
    A ještě jsem zapoměl na Stanise. Podle mě i s pomoci Manderlyho porazil Boltonovy Freye, a pomocí ukořistěných Karstarkových vran poslal falešný vzkaz na Zimohrad, o své smrti, načež Boltonův bastard zapsal již známý dopis do černého hradu.
    Vidíš, tohle mě nenapadlo. Genialni tah jen co je pravda.
  • upraveno 20. června 2012
    Vite ci syn je Jon?
    egg: Já jó! :D

edit: Ale v knížkách to nikde není. :)
    Ja taky napadlo me po tom co jsem si precet Svet.
    egg: A?
    Lyana Stark a Raheagal Targeryen
    Wow :-D
    RhaegaR (Rhaegal je ten krémový drak :). Já doufala v něco nového....
    V co?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Krémový drak? To je něco jako citronový zákusek? :)
    Krisa napsal(a):

Krémový drak? To je něco jako citronový zákusek? :)
    Jenom na povrchu. Uvnitř připomíná spíš dřevěné uhlí. ;)
    Egg: Cokoliv. Už tu byly zábavnější teorie (a kolikrát i těžce vyvratitelné). Tahle je holt "jen" pravděpodobná (a pěkně provařená). ;)

Tak Lyanna + krémový drak, to by bylo něco nového :D:D
    Anonym napsal(a):

Tak Lyanna + krémový drak, to by bylo něco nového :D:D
    Jasně, ale neumím si představit, jak by si mohla něco začít s (toho času) vejcem.... xD
    Jen maličkost: Rhaegal je ten smaragdově zelený drak, krémový je Viserion... :-)

Egg: přečti si zdejší fan fiction povídky na téma "Původ Jona Sněha". Tam se teprv něco dozvíš!
    sveva: No jo, sakra! A to si ještě říkám, jestli se radši neujistím, že je to doopravdy on! :D
    Pojďte k mamince :D

Drogon, vedle Rheagal a pod ním Viserion.
    svoa00 napsal(a):

Ťuťu ňuňu :-) Už aby vyrostli!
    sveva napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Ťuťu ňuňu :-) Už aby vyrostli!
    Chceš říct "Už aby přešli na kvalitnější stravu!", ne? ;D

Chceš říct "Už aby přešli na kvalitnější stravu!", ne? ;D

Jéje! Kéž by sežrali celej Astapor i Meereen! Hizdahra zo něco a spol. i s topánkama...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.