:D Ja som si dokonca overoval, či sa tak nevolal v origináli, pretože ma zaujímalo, či sa volal Eaglee a autorka to takto preložila alebo je to zhoda okolností/inšpirácia, keďže má rovno orla :) Ale aj v ánine sa volá Orell... škoda...
Ale je to až priveľká zhoda na to, aby mi to prišlo ako náhoda. Možno sa GRRM niekde dostal k českému slovu orel a prišlo mu to vhodné. Lebo úprimne: chlap, čo má orla sa volá Orell? V angličtine? Toto je nejaké sprisahanie :D
Nič nie je náhoda, pretože Boh nehrá kocky s Vesmírom.
Nu, aj v ruštine sa Orol povie орел, stačilo, že sa stretol s nejakou slovanskou formou, inšpiroval sa, zdvojil koncové písmeno a dúfal, že ho budú ľudia oslavovať za tak úžasné meno a nebudú vedieť, čím sa inšpiroval. :)
když jsem tuto fotku Clive Russella viděla poprvé myslela jsem si že je to Jeremy Clarkson z Top Gearu ovšem s fousama XD ale po druhém mrknutí jsem usoudila že to asi nebude on XD a taky že ne (díky bohu) XD
Komentáře
Nu, aj v ruštine sa Orol povie орел, stačilo, že sa stretol s nejakou slovanskou formou, inšpiroval sa, zdvojil koncové písmeno a dúfal, že ho budú ľudia oslavovať za tak úžasné meno a nebudú vedieť, čím sa inšpiroval. :)