[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Anebo Bolestínský Ed. :-)
Margaery mi připomíná Annu Boleynovou. A na francouzském dvoře byla taky. :-)
Hádejmež, která část je Rivie a proč je Geralt rodákem :-))
(taková přihrávka na smeč se zkrátka neodmítá :-p)
ani neví, odkud je, akorát víme, že jeho matka byla čarodějka a otec náhodný cestující. :-)
Akorát nevím, jestli Sapkowski pochází ze Šlunska nebo je čiský Polák...
V oficielním klubu AS jsme tyhle věci vyřešili již před deseti lety :-) Rivie je Slezsko, Valaši mají Mahakam a Slováci Nilfgard :-)
Chech - už skoro rok mám doma Nilfgardskou vlajku, kterou šéf tajné služby zapomněl na stožáře při podzimním srazu :-p
(S dějepisem tolik nekamarádím, abych měla v hlavě historii Evropy)
Třeba tu je to dilema, jestli je panna nebo není panna, pak taky obvinění, že spí s bratrem a bardem...
Její osud je prozatím otevřený.
Když jsem byla na Rujáně, tak jsem na kap Arkoně u hradiště Jaromarsburg cítila takovou nostalgii. Teda, ne že bych tamním turistům vykládala "tohle bylo kdysi naše, víte :-)?", ale i názvy míst tam vyvolávají určitou nostalgii. Dubnitz - dubnice, místo, kde rostou duby, Granitz - granice, hranice, Mukran - mokráň, močály.
Ostatně doporučuju tam zajet. Stojí to za to a z Prahy je to vlakem jenom osm hodin a jste u Baltu.
Nikdo neví, co s tím. Občas se vymyslí nějaký projekt, pak se zjistí že to je moc velký... Tak to tam stojí jako památník třetí říše. Dovnitř se nesmí, jsou za to přísné tresty, ale 4,5 km baráku prostě úplně nezabezpečíš...a ehm na tom bych asi skončila. Prostě dovnitř se nesmí, a když už tam někdo vleze, nesmí se nechat chytit :-)))
http://zpravy.idnes.cz/Foto.aspx?r=zahranicni&foto1=AHA423d0d_profimedia_0121450573.jpg