[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1222325272872

Komentáře

• upraveno 14. srpna 2012
    Jarla: Jsi si jistě vědomá toho, že do takových detailů se zase Martin evropskou historii neinspiruje.
    Nejsem :-) Zas tak moc nestuduji, co kde říká - kaju se. Zkrátka mi to přišlo podobné :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. srpna 2012
    Tyrellové připomínaj Francouze vůbec celkově takovou lehkomyslností, rozverností, dvorským stylem... :)
    flanker.27 napsal(a):

Tyrellové připomínaj Francouze vůbec celkově takovou lehkomyslností, rozverností, dvorským stylem... :)

A Lannisteři jsou Angličani, Starkové seveřani, Martellové Italové/Španělové... ta Martinova inspirace se omezuje hlavně na vzbuzení pocitu něčeho známýho.
    Kdepak jsme asi my? :-)
    Tyna napsal(a):

Už jsem kdysi psala, že Martin stejně jako naprostá většina západních fantasy autorů slovanskej svět ignoruje ;) No hlavně že tam má středověký Mongoly, pardon, Dothraky.
    Tyna napsal(a):

Probená, vyhynulá rasa? Aj, jsem nějaké cynické...
    Tyna napsal(a):

Freyové :))
    My jsme Malíček :-)
    Anebo Bolestínský Ed. :-)

Margaery mi připomíná Annu Boleynovou. A na francouzském dvoře byla taky. :-)
    A jéje, pokračuje tu diskuze na téma čecháčkovství... to jsem myslela, že máte na víc, lidi.
    upraveno 14. srpna 2012
    Proč ne Arrynové? Taky jsou oddělený horama od zbytku říše, nějakej hvozd by se tam taky našel.
    flanker.27 napsal(a):

Proč ne Arrynové? Taky jsou oddělený horama od zbytku říše, nějakej hvozd by se tam taky našel.

Arrynové jsou očividně Švýcaři :D
    Tyna napsal(a):

my sme u Sapkowského :), prípadne v Mordore :)
    Znak Lyrie a Rivie
    image
    Hádejmež, která část je Rivie a proč je Geralt rodákem :-))
    (taková přihrávka na smeč se zkrátka neodmítá :-p)
    Akorát, že Geralt není z Rivie. :-p
    ani neví, odkud je, akorát víme, že jeho matka byla čarodějka a otec náhodný cestující. :-)
    Jistě - Geralt si tak říkal a pak ho královna na Geralta z Rivie pasovala - tudíž se jím oficielně stal z moci královské. Takže nyní již Geraltem z Rivie je, protože tento titul mu nikdy nebyl jiným panovníkem odebrán.
    upraveno 14. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Arrynové jsou očividně Švýcaři :D
    Nemaj banky :)
    Jarla napsal(a):

Znak Lyrie a Rivie
    image
    Hádejmež, která část je Rivie a proč je Geralt rodákem :-))
    (taková přihrávka na smeč se zkrátka neodmítá :-p)

Kvůli jeho krásným bílým vláskům? Anebo "bo neni čas pyčo?" Ten kosočtverec ouplně mlátí do očí.
    Jaké měl vlásky původně nevím...zbělely mu při zkoušce trav :-)
    Jarla napsal(a):

Jaké měl vlásky původně nevím...zbělely mu při zkoušce trav :-)

Už jsem to četla dávno, tak jsem nějak pozapomněla, že se mu nezměnily jenom oči. :-P
    Jarla napsal(a):

Jistě - Geralt si tak říkal a pak ho královna na Geralta z Rivie pasovala - tudíž se jím oficielně stal z moci královské. Takže nyní již Geraltem z Rivie je, protože tento titul mu nikdy nebyl jiným panovníkem odebrán.

Na královnu jsem už zapomněla. :-)
    Akorát nevím, jestli Sapkowski pochází ze Šlunska nebo je čiský Polák...
    Ben Nevis - hádej :-))
    V oficielním klubu AS jsme tyhle věci vyřešili již před deseti lety :-) Rivie je Slezsko, Valaši mají Mahakam a Slováci Nilfgard :-)
    Chech - už skoro rok mám doma Nilfgardskou vlajku, kterou šéf tajné služby zapomněl na stožáře při podzimním srazu :-p
  • upraveno 15. srpna 2012
    Jarla napsal(a):

Ben Nevis - hádej :-))
    V oficielním klubu AS jsme tyhle věci vyřešili již před deseti lety :-) Rivie je Slezsko, Valaši mají Mahakam a Slováci Nilfgard :-)
    Chech - už skoro rok mám doma Nilfgardskou vlajku, kterou šéf tajné služby zapomněl na stožáře při podzimním srazu :-p

A podlamna su slovanske narody divoky--- ale ano hlavne v zaklinačovy sme
  • upraveno 16. srpna 2012
    To si stanovili Slováci v našem klubu, že jsou Nilfgardské impérium :-)) To aby si někdo nemyslel, že to je za trest či co :-p
    Ben Nevis napsal(a):

Hm, není to náhodou kvůli seriálové představitelce? :-P
    Vlcacka napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Hm, není to náhodou kvůli seriálové představitelce? :-P
    Napadlo mě to až po obsazení, to je pravda, ale je tam víc znaku. :-)
    (S dějepisem tolik nekamarádím, abych měla v hlavě historii Evropy)
    Třeba tu je to dilema, jestli je panna nebo není panna, pak taky obvinění, že spí s bratrem a bardem...
    Její osud je prozatím otevřený.
    No Markéta měla stejně taky milostných pletek, kterými se netajila a také proti ní byl zahájen proces....:-)
    Hm... A takový velký živel jsme. Vlastně ovládáme coby etnikum největší část světa a oni nás ignorujou... Grrrr. Co na tom, že my Češi (ano, Slováci, Moravané a Slezané si zbytečně nezvedají krevní tlak :-) už dost germanizovaní... Tak jo, kdybych měla příležitost na něco se GRRM zeptat, kašlu na dotaz, kdo je jonova matka, a zajímám se o to, proč ignoruje Slovany :-) A vůbec, pojďme propagovat Sapkowského na anglických diskuzích :-))))

Když jsem byla na Rujáně, tak jsem na kap Arkoně u hradiště Jaromarsburg cítila takovou nostalgii. Teda, ne že bych tamním turistům vykládala "tohle bylo kdysi naše, víte :-)?", ale i názvy míst tam vyvolávají určitou nostalgii. Dubnitz - dubnice, místo, kde rostou duby, Granitz - granice, hranice, Mukran - mokráň, močály.

Ostatně doporučuju tam zajet. Stojí to za to a z Prahy je to vlakem jenom osm hodin a jste u Baltu.
    Jo na Rujanu se chystám už mnoho let :-) Doufám, že se tam jednou opravdu podívám.
    Jarlo, rozhodně doporučuju. Už kvůli zážitku, až uvidíš Proru. To stojí za to. Čtyři a půl kilometru dlouhý šest pater vysoký barák, prázdný, pustý... Tam si člověk uvědomí dvě věci a) Hitler byl fakt megalomanský MAGOR! (původně se tam mělo rekreovat 20 000 lidí, dovede si někdo představit, že by se tam každých čtrnáct dní prostřídalo okresní město? odevzdali pokoje, lůžkoviny a odjeli?) b) Němci jsou specifický národ (ten barák furt stojí, všude jinde by to rozkradli)

Nikdo neví, co s tím. Občas se vymyslí nějaký projekt, pak se zjistí že to je moc velký... Tak to tam stojí jako památník třetí říše. Dovnitř se nesmí, jsou za to přísné tresty, ale 4,5 km baráku prostě úplně nezabezpečíš...a ehm na tom bych asi skončila. Prostě dovnitř se nesmí, a když už tam někdo vleze, nesmí se nechat chytit :-)))

http://zpravy.idnes.cz/Foto.aspx?r=zahranicni&foto1=AHA423d0d_profimedia_0121450573.jpg

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.