[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1192022242572

Komentáře

• upraveno 13. července 2012
    Můj mistr Aemon taky nevydržel, a to jsem mu celou knihu držela palce. :-(
    Musíme alespoň doufat, že přežijou nějaké oblíbené POV postavy.
    Ben Nevis napsal(a):

Můj mistr Aemon taky nevydržel, a to jsem mu celou knihu držela palce. :-(
    Musíme alespoň doufat, že přežijou nějaké oblíbené POV postavy.

Mistr Aemon měl docela nevýhodnou startovní pozici, přece jenom už mu bylo přes sto let. :-)
    Já doufám, že přežije Sam. Od té doby, co má POV, mu docela fandím.
    sveva: jeden z mála, co zemřel přirozenou smrtí.

Mimochodem, kolik je těch Dunkových a Eggových příhod? Četla jsem jenom jeden.
    Ben Nevis: Zatím tři. The Hedge Knight, The Sworn Sword a The Mistery Knight. GRRM teď píše čtvrtý, který by se měl odehrávat na Zimohradu... 8)

edit: nevím, jestli jsou přeložené do češtiny. Ale nějaký amatérský překlad jsem tu myslím zahlédla na fóru.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 14. července 2012
    heavy_head napsal(a):

U Victariona se různí názory na to, jestli je to skvělý válečník anebo prostě jen surovec, který umlátil svou ženu, když mu bratr nasadil parohy. Anebo oboje.

No, ak ho podviedla žena, tak som proti umláteniu skoro nič nemal (samozrejme ak nešlo o znásilnenie, tam by Victarion klesol). Síce to bolo surové. Ale tak Eurona zabiť nemohol, je to jeho brat. Ja som viac naštvaný voči Euronovi než Victarionovi, Vikimu držím palce (hoci určite neprežije).
    Miss Utahraptor napsal(a):

MU: U teba je to jedno, teba tešila smrť kohokoľvek, ty sadistka :D

No to teda nene!
    Budu Velkému GRRMovi velmi vděčná, pokud nechá naživu (a v dobrém stavu) alespoň půlku mých zbývajících oblíbenců. (Ano, ty ne-oblíbenci si klidně můžou pomřít. >:)

Tak aspoň čtvrtinu...

No ták, jednoho, dva...

Prosím, prosím, smutně koukám.... :D
    Jedného dvoch... No dobra, aspoň polovicu Arye :D...

Ben Nevis napsal(a):

Budu Velkému GRRMovi velmi vděčná, pokud nechá naživu (a v dobrém stavu) alespoň půlku mých zbývajících oblíbenců. (Ano, ty ne-oblíbenci si klidně můžou pomřít. >:)

Tak aspoň čtvrtinu...

No ták, jednoho, dva...

Prosím, prosím, smutně koukám.... :D

Neboj, prozatím to vypadá na jednoho velkého oblíbence na knížku. Leda že by udělal na konci velkou čistku. :-)
    No jo, ale můj velký oblíbenec nemusí být všeobecně velkým oblíbencem. Viz. Dacey Mormont. :(
    Dacey som mal tiež rád... Predstavoval som si ju ako slušnú, múdru, peknú bojovníčku.. A je mŕtva :/
  • upraveno 14. července 2012
    Polovicu Arye... to ako... polovicu Jineho čo z nej bude?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. července 2012
    Aryu celou. Pokud z Aryi odpadne jen kousek, pak něco odpadne z Pana Spisovatele :)
    upraveno 15. července 2012
    Gardien napsal(a):

Polovicu Arye... to ako... polovicu Jineho čo z nej bude?

Nie, myslené, že trbárs príde o ruku či nežnú nôžku pri tom, ako GRRM rád masakruje postavy...
    upraveno 15. července 2012
    Everett Young napsal(a):

Aryu celou. Pokud z Aryi odpadne jen kousek, pak něco odpadne z Pana Spisovatele :)

Odpadne z neho smiech :D
  • upraveno 16. července 2012

Everett Young napsal(a):

Odpadne z neho smiech :D
    Suhlasim s nazorom na odpadavanie zo spisovateľa, suvisiace s odpadavanim z Arye
  • upraveno 26. července 2012
    zdravím všechny příznivce Písně ;o) předevčírem jsem dočetla Tanec s draky a taky tenhle topic.. chtěla bych se jen zeptat, jak jste přišli na myšlenku, že Jon je potomek Rhaegara a Lyany Stark ? ;o) jsem to nikde nepochytila za tu dobu, co jsem to četla.. :o) jediný, co si pamatuju, že Davos slyšel něco o nějaké Eddově milence, když uvíznul na těch malých ostrovech, když se plavil do Bílého přístavu na příkaz Stannise.. :o)
    francisella: Docela hezký shrnutí teorií o Jonově původu je tady: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Jon_Snow/Theories

Hlavní opora v teorii Rhaegar/Lyanna je v Nedově neochotě prozradit jméno Jonovy matky a taky v tom, že Ned není zrovna typ, co se hrne do milostných avantýr. A samozřejmě v Lyannině "Slib mi to, Nede." (Slib mi, že zachráníš moje dítě, Robert by ho dal zabít).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2012
    francisella: To bys našla ve spoustě dalších diskusí, velmi stručně: Rhaegar Lyannu korunoval královnou krásy (cit? sexuální přitažlivost?), unesl (nebo "unesl") ji, delší dobu byli zřejmě pospolu, Eddard učinil umírající (možná rodící) Lyanně blíže nespecifikovaný slib, Eddardova neochota se bavit o Jonově původu s kýmkoli (u manželky se to dá pochopit, ale i s králem, svým nejlepším přítelem).
    francisella: Navíc Ned často myslel na Jona krátce poté, co se projevila Robertova nenávist k Targaryenům. (On chce nechat zabít těhotnou čtrnáctiletou dívku. Ach ta nenávist.. A teď z jiného soudku, jakpak se má asi Jon)

Navíc na přímou otázku Catelyn Ned odpověděl, že jon je jeho krev a to je vše, co potřebuje vědět.

svoa00, flanker.27,Tyna: díky moc za odpovědi.. ;o) když jste mi to takhle pěkně shrnuli, tak si i vybavuju ty útržky, jak jsem to ale četla před rokem, tak se mi tyhle podrobnosti vykouřily z hlavy, ale už v tom mám jasněji.. :o)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2012
    Ň zač, jen bych dodal, že je to ovšem jenom pověst :)
    Ale celkom vystihuje pojem Piešeň ľadu a ohňa. Čiže, ako Georga poznáme, bude to syn Neda a nejakého dievčaťa z hornej dolnej(časti Blšieho zadku).
    Anglachel napsal(a):

Ale celkom vystihuje pojem Piešeň ľadu a ohňa. Čiže, ako Georga poznáme, bude to syn Neda a nejakého dievčaťa z hornej dolnej(časti Blšieho zadku).

Jestli jo, tak mě tim naštve... hodně. :-)
    Utajování identity Jonovy matky by pak nedávalo žádný smysl.
    Dávalo.. jen aby nás napnul a rozčilil a utahoval si :-))))
    Beztak se nakonec Jonův původ nikdy nedozvíme:-)))
    upraveno 27. července 2012
    GRRM zažíva dilemu, čo nás naštve viac... Či neodhalenie pôvodu Jona... Alebo zistenie, že jeho matka je nejká táto-máto z Dorne :P

BTW: Keď sa volá Jon, aby náhodou ešte nebol syn Neda a Jona Conningtona :S
  • upraveno 27. července 2012

GRRM zažíva dilemu, čo nás naštve viac... Či neodhalenie pôvodu Jona... Alebo zistenie, že jeho matka je nejká táto-máto z Dorne :P

ešte tu je Jon Arryn :O :D
    Mrcel17 napsal(a):

ešte tu je Jon Arryn :O :D
    To by sedelo aj do vzťahov :D
    No v té Davosově historce s rybářovou dcerou, se Jon Sníh po Arrynovi jmenuje.
    brbr napsal(a):

Ale my hovoríme o niečom... Trocha weirdnejšiom .D

brbr napsal(a):

Aha, už jsem si všimla :)
  • upraveno 29. července 2012

brbr napsal(a):

Je to plod ich lasky
  • upraveno 30. července 2012
    Tož včera jsem dočetl tanec s draky a musím říct, že jsem velice zklamán. Zklamán z toho důvodu, že budu muset čekat další roky na pokračování. Už teď bych se rád začetl do další knihy. Těším se jak cip :-D. Jinak musím říct, neukamenujte mě, že moje nejoblíbenější postavy jsou Tyrion a Tywin. Jediní dva kteří se mi jeví jako schopní udržet, vládnout a spravovat království.
  • upraveno 30. července 2012
    Shacal: Mno, jestli jsi zastánce myšlenky, že účel světí prostředky, pak tu přítulnost k Tywinovi chápu :) Nevyčítám mu ani tak Rudou svatbu (ostatně jsem toho názoru, že si ji vymyslel hlavně Frey), ty jeho pragmatický důvody jsem se snažila chápat, ale kromě (do určitý míry přeceňvovaných) politických schopností pro Tywina nemám hezký slova. Ze dvou svých dětí vychoval arogantní všehoschopný hovada (nejspíš i věděl, že spolu maj incest), třetí dítě jenom podceňuje, využívá a sráží, stará se výhradně o dynastický zájmy (proto si ani nemyslím, že by kdovíjak dobře vládnul), který vynucuje silou a zastrašovaním. Pro mě je to takovej Roose Bolton bez ujetých koníčků ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.