[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Třeba ve filmu Pavilon žen zařídila svému muži mladou nevěstu jeho původní žena, protože už se jí z něj zvedal kufr a chtěla mít pokoj. Řekla mu, že už mu porodila syna a pečovala o něj,takže teď chce mít klid,tě noha, tvá máňa, tady máš tuhle holku, já jdu spát, dobrou... :-)
Jednou jsem viděla nějaký dokument o polygamii, kde tohle uspořádání dvě manželky velmi obhajovaly. První byla vdaná za svého muže a měla s ním malého chlapečka, když její oblíbené sestřenici zemřel otec a hrozil jí pád do chudoby. Tak přesvědčila manžela, aby si jí vzal. V dokumentu líčili, jak je to super, že jsou spolu, jako když byly malé holčičky, že si vypomůžou a hlavně, že si rozdělily plnění manželských povinností, takže už to není tak úmorné. A pán domu připustil, že on prostě naznačí, že je čas povinnosti plnit, ale už nerozhoduje o tom, která půjde "do rachoty". Takže bylo evidentní, že ty holky mají citový vztah spolu a manžel je pro ně jen zaměstnavatel a kdyby jim ho vyměnili, bude jim to celkem jedno :-)
Ale pořád do toho nezapadá třeba povídka č.15, kde má Rhaegarek 2 milující spokojené manželky, co :-D
Do bitky o Rhaegara by se ještě připojili Cersei a Connington... On to byl vlastně chudák. :-D
Ale...možno by som mohol služiť jemu mnohych tvari spoločne obetovať tebe.. len potazka... maš aj ženske prívrženkyne?
Jeden dokonce se mnou řeší, která holka je větší "kunda" (rozuměj atraktivní) a já se mu snažím taktně naznačit, že si poněkud spletl parťáka. :-)
Jak se hodláš ukřižovat pro povzbuzení věřících? :-)