[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1161719212272

Komentáře

• upraveno 11. července 2012
    Jarla: Tak úplně teoreticky by to asi šlo, ale jen v případě,že by Elii na manželovi vůbec nezáleželo. i tak by sice necítila žárlivost, ale bála by se (o postavení, potažmo o život) a byla by naštvaná (že jí nasazuje před všemi parohy).

Třeba ve filmu Pavilon žen zařídila svému muži mladou nevěstu jeho původní žena, protože už se jí z něj zvedal kufr a chtěla mít pokoj. Řekla mu, že už mu porodila syna a pečovala o něj,takže teď chce mít klid,tě noha, tvá máňa, tady máš tuhle holku, já jdu spát, dobrou... :-)

Jednou jsem viděla nějaký dokument o polygamii, kde tohle uspořádání dvě manželky velmi obhajovaly. První byla vdaná za svého muže a měla s ním malého chlapečka, když její oblíbené sestřenici zemřel otec a hrozil jí pád do chudoby. Tak přesvědčila manžela, aby si jí vzal. V dokumentu líčili, jak je to super, že jsou spolu, jako když byly malé holčičky, že si vypomůžou a hlavně, že si rozdělily plnění manželských povinností, takže už to není tak úmorné. A pán domu připustil, že on prostě naznačí, že je čas povinnosti plnit, ale už nerozhoduje o tom, která půjde "do rachoty". Takže bylo evidentní, že ty holky mají citový vztah spolu a manžel je pro ně jen zaměstnavatel a kdyby jim ho vyměnili, bude jim to celkem jedno :-)
    Tyna napsal(a):

Jednou jsem viděla nějaký dokument o polygamii, kde tohle uspořádání dvě manželky velmi obhajovaly. První byla vdaná za svého muže a měla s ním malého chlapečka, když její oblíbené sestřenici zemřel otec a hrozil jí pád do chudoby. Tak přesvědčila manžela, aby si jí vzal. V dokumentu líčili, jak je to super, že jsou spolu, jako když byly malé holčičky, že si vypomůžou a hlavně, že si rozdělily plnění manželských povinností, takže už to není tak úmorné. A pán domu připustil, že on prostě naznačí, že je čas povinnosti plnit, ale už nerozhoduje o tom, která půjde "do rachoty". Takže bylo evidentní, že ty holky mají citový vztah spolu a manžel je pro ně jen zaměstnavatel a kdyby jim ho vyměnili, bude jim to celkem jedno :-)

To uŽ myslim nie je polygramie ale polyamorie :)
    No vida - další objev ze světa žen a mužů - a co je ještě nového :-)) je hezké, když na to dojdete sami.

Ale pořád do toho nezapadá třeba povídka č.15, kde má Rhaegarek 2 milující spokojené manželky, co :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. července 2012
    Jeho drak měl asi dvě hlavy...
    vzdavam flanker.. si božsky
    To klidně mohl, ale ty dvě by se servaly a rozcupovaly na místě...ovšem pokud by se nespikly proti němu a "neosladily" život jemu a to patřičně :-) Takové jsme my ženušky. Která z nás by chtěla být první manželka, když si chlap dotáhne druhou a která by chtěla být druhou, když chlap stále miluje a spí s tou první ? Ruku na srdce holky?
    flanker.27 napsal(a):

Jeho drak měl asi dvě hlavy...

rofl
    Gardien: Děkuji, oběti přijímám od půl desáté ráno do 14:00 každého všedního dne, v neděli stačí zpěv žalmu icefirským 15.10.
    flanker.27 napsal(a):

Gardien: Děkuji, oběti přijímám od půl desáté ráno do 14:00 každého všedního dne, v neděli stačí zpěv žalmu icefirským 15.10.

To nepôjde.. moje srdce patri tomu mnohych tvarí... valar dohaeris
    Gardien: Jak myslíš. Upozorňuju ovšem, že můj kult zná mnoho svátků, např. svátek dobrého vína, svátek dobrého masa a minimálně třikrát týdně svátek páření. Vše s volnem a proplaceno řádem flankeritů.
    A nemohl by se svátek dobrého vína a svátek dobrého masa slavit v jeden den? mlask
    Umístění festu v kalendáři je libovolné.
    LOL :-D

Do bitky o Rhaegara by se ještě připojili Cersei a Connington... On to byl vlastně chudák. :-D
    Ja som zo severu.... Moje zvyky mi velia každeho kto pride pohostiť mäsom, medovinou a ponuknuŤ teple miesto u krba...
    Ale...možno by som mohol služiť jemu mnohych tvari spoločne obetovať tebe.. len potazka... maš aj ženske prívrženkyne?
    Ženské přívrženkyně nechť se přihlásí!
    Já já já já se hlásím :-D :-p
    Beru.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Gardien napsal(a):

Ja som zo severu.... Moje zvyky mi velia každeho kto pride pohostiť mäsom, medovinou a ponuknuŤ teple miesto u krba...
    Ale...možno by som mohol služiť jemu mnohych tvari spoločne obetovať tebe.. len potazka... maš aj ženske prívrženkyne?

Ja som Manderly, moje zvyky mi kážu každého hosťa obslúžiť Freyom, jeho krvou a ponúknuť teplé miesto na šibenici....
    Gardien napsal(a):

Beru.

Nevíš čeho činíš....
    Jarla napsal(a):

Gardien napsal(a):

Beru.

Nevíš čeho činíš....
    Jo když tak to risknu... vždy mam v rukave slzy...
    Tyna napsal(a):

Ben Nevis: Nevím, jak přesně formulovat svoje myšlenky, nicméně, ano, ke mně se taky často chlapi chovali třeba v zaměstnání zdvořileji a mileji než některé ženské. Ale to není tím, že by byli milejší a zdvořilejší od povahy, prostě se před mladou holkou nakroucají. Jak jsme se bavily s jednou starší kolegyní+kamarádkou, to tak nejpozději po čtyřicítce vymizí :-) Stejně tak mi tahle kolegyně říkala, že sama uvidím, jak je nepříjemné, jak se chlapi prsí před mladou holkou, když tam ona už třicet minut čeká na zlom. Tam by mohl být i zdroj té animozity .-)

Pro zajímavost, ochota a úsměvy mezi mužskou populací mizely úměrně tomu, jak jsem přibírala a vracely se až když bylo zjevné, že jsem těhotná, ne tlustá...

Tohle téma jsem raději neřešila, protože i když mi není 40, mám vesměs kolegy mladší 5-10 let, a ti mě neberou jako objekt na flirtování. :-)
    Jeden dokonce se mnou řeší, která holka je větší "kunda" (rozuměj atraktivní) a já se mu snažím taktně naznačit, že si poněkud spletl parťáka. :-)
    flanker.27 napsal(a):

Ženské přívrženkyně nechť se přihlásí!

Náboženství vypadá lákavě...
    Jak se hodláš ukřižovat pro povzbuzení věřících? :-)
    Obávám se, že si nevybral tenhle sebemrskačský typ náboženství :-))
    Hmmm... mohli by sme pre povzbudenie obetovať Cersei
    Jeden dokonce se mnou řeší, která holka je větší "kunda" (rozuměj atraktivní) a já se mu snažím taktně naznačit, že si poněkud spletl parťáka. :-)
    Třeba tě neohrabaně balil :-)
    Obávám se, že si nevybral tenhle sebemrskačský typ náboženství :-))
    Tak alespoň nějaký zázrak...
    Zázrak je,že proplácí všechny ty svátky :-)
    brbr napsal(a):

Zázrak je,že proplácí všechny ty svátky :-)

Aspon viem ku ktorej cirkvy sa hlasi Robert
    Aspon viem ku ktorej cirkvy sa hlasi Robert
    Jen aby to nebyla církev prázdné pokladny :-)
    Flankerova církev se mi líbí po všech stránkách - aspoň nepřitahuje ty nevhodné typy :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.