[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ariane je ufo z plejboje a ne skutečná žena :-) A ty ostatní ? S těma se nelze ztotožnit - každá má jak to říct ? Jen jednu programovou vlastnost? Chybí jim plastičnost charakteru. chlapi neumí napsat ženskou a je jim to jedno, protože na trhu převládají, čtenáři si toho za živý svět nevšimnou a čtenářky jsou zvyklé....ale mezi námi děvčaty...ženy světa IF jsou stejně reálné jako chlapi z harlekýnek :-p
Sympatický je mi taky Sam, protipól Dany, protože umí dělat ty správné věci. :-) Ale zase ničemu nevládne, takže to má jednodušší.
Z ženských - Arya je ještě dítě, tak ji vychechám - nejméně na nervy leze Meera, ale ta je tam víceméně do počtu.
Chybí mi u našeho pohlaví čestnost. Hodně žen si třeba udržuje dva objekty zájmu, asi aby měly jistotu, že nezůstanou na ocet.
Martin má různé typy žen, ale pochybuji, že si u nějaké říkal: "Tuhle bych chtěl mít doma."
Každopádně, pokud spisovatel popisuje ženu, která má být např. láskou hlavního hrdiny, chybí jí typické ženské charakterové vady, jako je pýcha, hašteřivost, snaha o předělání chlapa, nerozhodnost apod.
Tento graf má v sobě nějakou moudrost:
Editováno
Takze postavy Sansy a Dany na zaciatku vyzeraju podobne ,ale prechadzaju vyvojom a postupom casu sa menia na uplne rozdielne bytosti.
Svoa00: Mě se zdá že z Cersei se v hostině začala povahově stávat její zesnulým manžílekem. Opilá "královna" které kromě sebe na nikom nezáleží, chlastá jak duha a táhne říši ke dnu. Mění se v to, kvůli čemu zlikvidovala Roberta.
Dokonce mám i pohlednýho bratra, už jsem to zmínila? :D
Ja som bledý, mám modré oči... Muhahahahaha idem si ruky nafarbiť na čierno
Arianne se mi jako ufo z erotického časopisu nejeví. Naopak mi dost připomíná některé kamarádky v jejich single období (nebudeme si tu hrát na to, že uchováváme panenství do svatby, ne?)
já jsem spíš taková Cat, vtělená věrnost - jeden chlap od konce střední :-)
Obecně nemá ráda, když ženské zdůrazňují, jak si "s holkama" nerozumí. Je to klišé. Osmdesát procent holek vykládá, jak jsou ženské hašteřivé, nespolehlivé, zákeřné, zatímco ony jsou čestné, rovné, férové a pohodové, takže nemají žádné kamarádky jen kamarády. Pokud je to pravda, nemělo by si těch sedmdesát procent úžasně rozumět?
Takže věřím, že ženská, co si rozumí s chlapy, se cítí mezi nimi férová a nekonfliktní, ale mezi ženskými to bude další slepice.
Zákeřní umí být i chlapi, akorát to dělají víc rafinovaně. A časti jsou větší drbny. :-)
V současnosti, konkrétně od 28.2. letošního roku, ji svým způsobem chápu. Bastardi, zvláště ti starší, pokud byli opečovávaní, vždycky znamenali určité riziko pro legitimní děti. Cat Jonovi do hlavy nevidí. To, že si ho Ned drží takhle blízko, je prostě...znepokojivé. Cat přeci nechtěla, aby ho zadusil v kolíbce nebo nechal zemřít. Očekávala, že se o něj coby slušný člověk postará, jak sama vzpomíná, třeba ho pošle jako svěřence nějakému menšímu lordovi., jako se to stalo s Edricem nebo bastardem lorda Hornwooda.
Pochopitelně my všichni Jonovi do hlavy vidíme, víme, že je to velký správňák, své bratry a sestry miloval a Zimohrad si nenárokoval, takže Cat vypadá jako velká mrcha :-)
Pro zajímavost, ochota a úsměvy mezi mužskou populací mizely úměrně tomu, jak jsem přibírala a vracely se až když bylo zjevné, že jsem těhotná, ne tlustá...