Nechci vypadat jako šťoura, ale dovolte alespoň úvahu - neovlivňují naše názory (nás čitatelů) všechny tyto popisy, které v knize čteme? Nedivíme se třeba, co může tak úžasného vidět Daenerys na chlapovi, který má vlasy jak Merge Simpsnová a k tomu modré vousy ve třech pramenech a navrch zlatý zub ? Zvlášť když předtím tolik milovala chlapa, co měl zvonečky ve vlasech i knírech? Přijde mi, že toto naše názory ovlivňuje a utváří tak názor jak na Daaria, tak na Daenerys. Proto si dovoluji oponovat, že to musí ovlivnit situaci. Stejně jako nás třeba ovlivňuje, když o někom autor napíše, že je šeredný - což ovlivňuje samozřejmě chování ostatních postav vůči němu v ději...a pokud ve filmovém zpracování škaredý není, tak nám chování lidí přijde nelogické, jako třeba (příklad, který snad zná co nejvíce lidí) - Proč se Angelice hnusí Joffrey, když herec je naprosto přijatelný, že ? Nemám takové nesrovnalosti ráda :(
Ale jasně, ale o tom jsem nemluvila :-) Mluvila jsem o tom, že i vzhled (společenská interakce) - má vliv na naše názory na danou postavu. je-li ve filmu tento charakteristický výrazný vzhled vynechán - musí to nutně ovlivnit jak názor náš, tak i chování ostatních postav, které v tom figurují. Proto mi to přijde podstatné. To jsem chtěla vysvětlit :-)
Thaereso - přesně - například Sansa z toho vyjde hůř a její chování bude postrádat ten důvod k fyzickému odporu. Se kterým při čtení knihy souhlasíme a proto to bereme jako polehčující okolnost.
Chmure - o peněžní situaci jsem ani nevzpomněla. Hovořím o principu lásky jakožto biochemické reakce na základě racionálního vyhodnocení, které provádí naše podvědomí. Jde o naprosto racionální chování - hodnotí se vzhled a chování protějšku. Ale to jste se na biologii museli učit, ne? To je přece ve skriptech taky.
Chmure - samozřejmě, že hrají - máš naprostou pravdu. Ale já to vztáhla pouze na tu lásku na první pohled :-) I když - i tam se dá třeba mluvit o značkovém oblečení, hodinkách, ipadu a podobně, že ? A zase jako protiargument, že v tom už je více výpočítavosti. A proti tomu - že nejspíše záleží na charakteru a žebříčku hodnot té které ženy, že ?
Inu, o seriálovýho Daaria bych si stejně jako o toho knižního neopřela kolo, takže je všechno v pořádku :D
Add Sansa - až na Nevadu tu nikdo nezmínil jistou rodovou příslušnost, která to všechno korunuje. Jestli tohle diváci nebudou chápat, pak jím není pomoci. Ale toho bych se moc nebála.
Vzhled: No ta změna vzhledu hraje roli. A velikou. V knížce je Sansa popsána jako "velice hezká" a když jsem viděl její seriálovou představitelku tak jsem nějak nezjistil co je na ní vlastně hezkého ( a dodneška mě vytáčí ten její debilní přiblblej pohled).
Co se týká majetku znám člověka který přijde do hospody, sedne si vedle nejhezčí holky, na stůl položí klíčky od Bentley a vedle nich štos pětitisícovek. Jeho úspěšnost (podle jeho záměrů) je téměř 100%. Takže ty kecy o "lásce na první pohled" si nechte.
EY: To zase vidíš moc černě. Ten chlap přijde do hospody, něco nabídne a to, co za to dostane, je hodno právě tolika. Je to jenom obchod bez citů. Bohužel dneska dost ženských o svojem těle přemýšlí jako zúročitelnej věci.
Komentáře
Zvlášť když předtím tolik milovala chlapa, co měl zvonečky ve vlasech i knírech?
Přijde mi, že toto naše názory ovlivňuje a utváří tak názor jak na Daaria, tak na Daenerys.
Proto si dovoluji oponovat, že to musí ovlivnit situaci.
Stejně jako nás třeba ovlivňuje, když o někom autor napíše, že je šeredný - což ovlivňuje samozřejmě chování ostatních postav vůči němu v ději...a pokud ve filmovém zpracování škaredý není, tak nám chování lidí přijde nelogické, jako třeba (příklad, který snad zná co nejvíce lidí) - Proč se Angelice hnusí Joffrey, když herec je naprosto přijatelný, že ?
Nemám takové nesrovnalosti ráda :(
Proto mi to přijde podstatné. To jsem chtěla vysvětlit :-)
Add Sansa - až na Nevadu tu nikdo nezmínil jistou rodovou příslušnost, která to všechno korunuje. Jestli tohle diváci nebudou chápat, pak jím není pomoci. Ale toho bych se moc nebála.
Co se týká majetku znám člověka který přijde do hospody, sedne si vedle nejhezčí holky, na stůl položí klíčky od Bentley a vedle nich štos pětitisícovek. Jeho úspěšnost (podle jeho záměrů) je téměř 100%. Takže ty kecy o "lásce na první pohled" si nechte.
EDIT: Rozum RULEZ!!!