Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"delaji z lidi nepremozitelne valecniky"... to je hodne prehnane.
ad 1: Ne, neni to pozustatek nejake "uzasne civilizace", ktera zanikla. Zadna civilizace ve svete Stormlight Archive nezanikla, nebo si toho nejsem dosud vedom.
ad 2: To je blbost. Mit tu zbran ti moc v dobyti kralovstvi nepomuze. Ve skutecnosti ti nepomuze temer vubec, v Sandersonove svete nejsou postavy omnipotentni a zbrane jim tu moc taky nedavaji. Navic celkove nesouhlasim s vyrokem "plati se za ne kralovstvimi", to je podle me hodne prehnane, ty zbrane maji obrovskou hodnotu, ale jenom blazen by za ni vymenil kralovstvi. V rukach nekoho, kdo neumi bojovat, jsou ty zbrane k nicemu.
Nemyslim si, ze jsem nekdy cetl podobny svet s podobnou kulturou/fyzikou/postavami. Prijde mi hodne inovativni.
Samozrejme chapu tvoje obavy. Nemuzu ti rict, ze te knizka bude bavit, je hodne lidi, ktere nebavi. Ale zkusit si precist prvni knizku by podle me mel kazdy, kdo ma rad fantasy. Protoze pokud te bude ta knizka bavit alespon z poloviny tak jako me, tak to fakt stoji za to.
A ja rikam, ze popis je prehnany, zavadejici, nepresny...
@Dlady A co přesně od něj? :-)
A z podobného soudku bych doporučila Štěpána Kopřivu- jeho Asfalt (román) si pamatuji jako akční jízdu nechutným peklem ve společnosti zábavné party žoldáků (, která ale na konci krapet ztrácí dech) a Holomráz (povídky) je taktéž surově zábavný, obohacený o kopou sarkasmu & ironie, tentokrát i s výborným koncem a (lehkou) dávkou krutého realismu.
Jinak jsem trošku přehodnotil plány a stáhl jsem si Jméno Větru od Rofthuse, již déle přemýšlím, zda si to koupit, tak alespoň poznám, jestli to stojí za to. :-)
Jinak Everette Kulhánek je dle mého názoru vynikající, ale to už je o vkusu každého soudruha.
Riokai: Jméno větru a Strach moudrého muže se moc pěkně čte, doporučuju
Nebo Nečekané variace od Martina.
Ještě nejsou špatní Mariňáci, napsal to myslím Fabián. Ty jsem neskutečně hltal :-)
Mimochodem nevíte někdo kdo je František Kotleta?