Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Scéna s Jasnou.
Už si četl tu scénu z třetí knížky s Kaladinem?
Hold je třeba si uvědomit, že každý autor není stejný prasák jako Marťa a nenaplánuje si základní linii příběhu. Sandy má rozplánovaných všech deset knih, ví přesně, co se stane. Takže vůbec nemusí jako Marťa rozvazovat Mereenský uzel, který se v knize ani neobjeví :D
Jo a podle mého skromného názoru by Marťovi k vyřešení uzlu (setkávání hlavních postav) stačilo, kdyby prostě nepojmenovával kapitoly podle postav, ale jenom je čísloval (nebo jim dával úplně jiné názvy). Pak by jednoduše mohl v jednotlivých kapitolách bez problémů přeskakovat od postavy k postavě.
Takže tak. Ještě jsem našel zajímavou informaci, že první kniha ASoIaF měla končit Rudou svatbou, a kdo četl Kolo času, tak (Spoiler ze Srdce zimy)
Holt Jordy byl taky "zahradník" jako Marťa.
Jinak Sandy říká, že knihu pojmenuje Stones Unhallowed, když jí stihne dopsat ještě než Pat Rothflus vydá Doors of Stone, jinak bude muset dát jiný název (možná Skybreaker). Já doufám, že to stihne, protože SH se mi líbí.
Teď ještě, aby Whelďa nakreslil pěknou obálku. Viděli jste první verzi na WoR? Fuj.
Pro srovnání tady a tady.
Doporučuju Stín modrého býka od Medka a Vrbenské nebo Útesy křiku od Mosteckého.