@belasis To je asi datum vydani cesky prelozene knihy. Ja mluvil o anglicke.
@Arutha Ja bych si to i precetl, ale bojim se, ze by me pak vyhodili ze skoly (a mozna i prace) :D Uz takhle odkladam Malazan Book of the Fallen a Dresden Files. Takze jsem si to zatim jenom ulozil do fronty a nadale budu pokracovat ve cteni mene "casove narocnych" knih :) Vidim, ze tam mas i par Sandersonovych knih. Elantris jsem jeste necetl, stoji to za to?
@Vena Elantris som ešte nečítal, ako tam tie knihy vidíš, tak sú nachystané na postupné čítanie. :D (Teda okrem Krvi kudlanky, ktorú už mám za sebou v EN).
Já teď konečně začal číst Kingovu temnou věž, ale jsem z toho prvního dílu nějak rozpolcený. Neumím to nějak lépe popsat, ale moc mě to nechytlo, hlavně ten styl, jakým to je vyprávěné. Některé pasáže se mi líbily a byly čtivé a pak přišel skok a všechno se mi to zadrhávalo a docela jsem to louskal. Nevím, jestli z toho měl taky někdo takový pocit, ale já od toho čekal teda něco víc. Byl jsem docela rád, že to má jen okolo 200 stránek a že jsem to v celku rychle přejel. Doufám teda, že druhý díl bude trošičku jiný. :-)
@Riokai druhý díl mě bavil, žádné extra akční pasáže se sice nekonají a pokračuje se v putování, ale Roland navíc vyfasuje zajímavé společníky, i když Pistolník se mi líbil možná o trošku víc, momentálně začínám číst třetí díl :)
@Hildegarda: No, SPČ mám doma asi dvoje - skvost z roku 1929 jsem přece nemohl v antikvariátu nechat (navíc s ilustracema od Černého, proti kterému jsou "klasické" obrázky od Alše spíše jen náčrt)... Ale beztak je tato kniha pro mě trochu libra non-grata - příliš oslavují Horymíra, toho mizeru, co to tam u nás vypálil. :o) Ale jinak souhlas, že tohle slovo se v současném jazyce často nepoužívá a je de facto známo pouze ve spojení s touto jedinou knihou podobně jako třeba slovo čepobití znám jen z knihy "Křižáci" (ale toto spojení nebude zdaleka až tak rozšířené).
PS: Schválně si hoďte do googlu hesla - ilustrátor věnceslav černý staré pověsti české - ilustrátor aleš staré pověsti české ... Odhlédněme od toho, že i Alšovi to najde některé obrázky od Černého (ale ty poznáte, ta úroveň je fakt řádově jinde)... Každopádně nevím, jak vy, ale být podobné ilustrace k Sáze, tak já slintám blahem.
Komentáře
@Arutha Ja bych si to i precetl, ale bojim se, ze by me pak vyhodili ze skoly (a mozna i prace) :D
Uz takhle odkladam Malazan Book of the Fallen a Dresden Files. Takze jsem si to zatim jenom ulozil do fronty a nadale budu pokracovat ve cteni mene "casove narocnych" knih :)
Vidim, ze tam mas i par Sandersonovych knih. Elantris jsem jeste necetl, stoji to za to?
A jak se ti líbí Zaklínač?
Ale jinak souhlas, že tohle slovo se v současném jazyce často nepoužívá a je de facto známo pouze ve spojení s touto jedinou knihou podobně jako třeba slovo čepobití znám jen z knihy "Křižáci" (ale toto spojení nebude zdaleka až tak rozšířené).
- ilustrátor věnceslav černý staré pověsti české
- ilustrátor aleš staré pověsti české
... Odhlédněme od toho, že i Alšovi to najde některé obrázky od Černého (ale ty poznáte, ta úroveň je fakt řádově jinde)... Každopádně nevím, jak vy, ale být podobné ilustrace k Sáze, tak já slintám blahem.