Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1106107109111112144

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @belasis ještě nedávno psali že má vyjít 1.4. takže toho 30.6. bych nebral tak vážně.
  • prave som si nasla v online katalogu mestskej kniznice, ze maju volne Meno vetra...mozno si pojdem konecne zobrat priklad :)
  • @johnytopinka Je to vydavateľstvo Tor, takže áno, americké obálky. Odporúčam všetkými desiatimi. :)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @belasis To je asi datum vydani cesky prelozene knihy. Ja mluvil o anglicke.

@Arutha Ja bych si to i precetl, ale bojim se, ze by me pak vyhodili ze skoly (a mozna i prace) :D
    Uz takhle odkladam Malazan Book of the Fallen a Dresden Files. Takze jsem si to zatim jenom ulozil do fronty a nadale budu pokracovat ve cteni mene "casove narocnych" knih :)
    Vidim, ze tam mas i par Sandersonovych knih. Elantris jsem jeste necetl, stoji to za to?
  • @Vena Elantris som ešte nečítal, ako tam tie knihy vidíš, tak sú nachystané na postupné čítanie. :D (Teda okrem Krvi kudlanky, ktorú už mám za sebou v EN).
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Arutha Aha, tak to ti zavidim, ze jsi jeste necetl Mistborn :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já teď konečně začal číst Kingovu temnou věž, ale jsem z toho prvního dílu nějak rozpolcený. Neumím to nějak lépe popsat, ale moc mě to nechytlo, hlavně ten styl, jakým to je vyprávěné. Některé pasáže se mi líbily a byly čtivé a pak přišel skok a všechno se mi to zadrhávalo a docela jsem to louskal. Nevím, jestli z toho měl taky někdo takový pocit, ale já od toho čekal teda něco víc. Byl jsem docela rád, že to má jen okolo 200 stránek a že jsem to v celku rychle přejel. Doufám teda, že druhý díl bude trošičku jiný. :-)
  • @Vena Na Mistborn sa teším úplne najviac, ale chcel som sa do Sandersona pustiť porade, takže ešte ma čaká Elantris a séria Alcatraz. :)
  • @Riokai druhý díl mě bavil, žádné extra akční pasáže se sice nekonají a pokračuje se v putování, ale Roland navíc vyfasuje zajímavé společníky, i když Pistolník se mi líbil možná o trošku víc, momentálně začínám číst třetí díl :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. února 2015
    @Hildegarda A má tu hezkou obálku co jsem tu postoval, nebo vydali jinou?

A jak se ti líbí Zaklínač?
  • JayJay
    upraveno 18. února 2015
  • @Hildegarda: No, SPČ mám doma asi dvoje - skvost z roku 1929 jsem přece nemohl v antikvariátu nechat (navíc s ilustracema od Černého, proti kterému jsou "klasické" obrázky od Alše spíše jen náčrt)... Ale beztak je tato kniha pro mě trochu libra non-grata - příliš oslavují Horymíra, toho mizeru, co to tam u nás vypálil. :o)
    Ale jinak souhlas, že tohle slovo se v současném jazyce často nepoužívá a je de facto známo pouze ve spojení s touto jedinou knihou podobně jako třeba slovo čepobití znám jen z knihy "Křižáci" (ale toto spojení nebude zdaleka až tak rozšířené).
  • @Jay Ja mam tu od Alese zo 78
  • podľa mňa je to suverénne najslabší zaklínač, ale stále je to ešte zaklínač. takže som si to rád prečítal.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mléko a strdí. Díky praotci Čechovi zná strdí každý Čech :D
  • JayJay
    upraveno 19. února 2015
  • PS: Schválně si hoďte do googlu hesla
    - ilustrátor věnceslav černý staré pověsti české
    - ilustrátor aleš staré pověsti české
    ... Odhlédněme od toho, že i Alšovi to najde některé obrázky od Černého (ale ty poznáte, ta úroveň je fakt řádově jinde)... Každopádně nevím, jak vy, ale být podobné ilustrace k Sáze, tak já slintám blahem.
    Minimálně mnoho lidí bude vědět, co na toto téma Alles Gute (i když tonemají přesné, protože staročesky bylo strdí celá plástev medu)

• 16. března české vydání Forge of Darkness .
  • V Zaklinacovi som zase narazila na slovo koldun. Vie mi ho prosim niekto vysvetlit?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Můj profesor, u kterého jsem neudělal zkoušku, se jmenuje Kolcun. A taky mi přišel jako praktikant záškodné magie!
  • Četl tu někdo Zlodějku knih? A pokud ano, můžete doporučit?
    Akorát jsem viděl film.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.