Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1103104106108109144

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak musím říct, že pochybnosti ohledně koupi Jména Větru jsou ty tam. Tenhle styl mi sedí, líbí se mi barvité a mnohdy abstraktní vylíčení situací a pocitů.
    A
    chvíle, kdy Kvothe popisuje situaci nalezení celého svého společenství v plamenech a poslední "rozloučení" s rodičema v hořícím karavanu, přičemž jediná vzpomínka pro něj bude loutna jeho otce...

Vyvolalo to ve mně silné pocity. Zatím jen tleskám. :applause:
  • Mam dotaz :-) . Hledam jednu knihu nevim jak se jmenuje, tak vám napíšu co si o ní pamatuju jestli nahodou nebude někdo vědět co to je :D

Je to o chlapovi, kterýho někdo nahání. Chlap hledá jednoho člověka, který mu umožní zmizet. Chlap se s nim setká zjistí, že zmizí pomocí "stroje času" (pokud si dobře pamatuju stroj času má spojitost s Králem Artušem? možná kecam). Chlap se objeví v jiným světě ve středověký době.
    Následně si pamatuju bitvu o přístavní město.

A to je tak všechno, co si pamatuju :D
  • @M1on Yankee z Connecticutu na dvore krala Artusa?
  • upraveno 25. července 2014
    @Hildegarda Ne ono ho to poslalo do jinýho sveta ve kterém se vyskytuje magie. Ten svět s artušem neměl nic společnýho.

Vim že ta kniha měla minimálně ještě jeden díl
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Je tu nějaký znalec Forgotten realms? Odkud mám začít, co nestojí za přečtení? I když jsem dlouholetý hráč Dungeons&Dragons tak tenhle svět znám jen z pc her :-)
  • upraveno 30. července 2014
    Dočetla jsem Silkworm od Galbraitha/Rowlingové, taková příjemná detektivka "anglického střihu". Soukromý detektiv Cormoran Strike by se určitě líbil i @Nevada (nepije!!!) :-)

Jinak když bylo to sté výročí, doporučuju Dlouhý návrat od A. Kriwaka. Mám slabost pro vojáky, co bojovali za R-U a nepřešli k legionářům.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 30. července 2014
    Tak jsem docetl trilogii Mistborn. Sanderson si u me ziskal respekt jaky si nikdo neziskal hodne dlouho. Ten clovek je proste stroj, pise neuveritelne rychle a jeste dobre. Bohuzel to ma i negativni efekt, mam z te trilogie docela neprijemny book hangover!

Ted jsem si koupil The Name of the Wind, tak doufam, ze me to bude bavit stejne jako ostatni :)
    Musim si preci jen dat od Sandersona na chvlili pokoj. Zajimave je, ze vetsina jeho knih jsou propojene vesmirem, kteremu rika Cosmere, takze treba Warbreaker, Mistborn i Stormlight Archive jsou vsechny propojene a ctenar se postupne dozvida o Cosmeru vic a vic. Je to docela dobrodruzstvi, takze se cloveku pak nechce prestat cist jeho knizky :)
  • @Vena Docela v tom grafu chybí duo Erikson+Esslemont.
    @Everett_Young

Jo, bohuzel tam nemuze byt vsechno. Ale dik, ze jsi mi pripomel, ze Malazan Book of the Fallen mam taky na wishlistu, tak uz bych to taky mohl rozecist :)
    @Vena Tak se rozhodni buď piš anglicky nebo česky. :roll:
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Jméno větru je opravdu knížka, kterou jsem dlouho nečetl. Těším se až začnu s druhým dílem. :-)
    Poznávací značka: nadšení!
    upraveno 30. července 2014
    @M1on

Promin, ale nejsem obeznamen s ceskou terminologii. Nevim jak prelozit (jestli to vubec lze) "book hangover". "Wishlist" taky podle me prelozit moc dobre nelze, je to slovo, ktere vymyslel amazon, pokud se nepletu. A nazvy knizek pisu anglicky, protoze se tak jmenuji v originale, a taky protoze je kupuji z amazonu v originale, kde cesky nazev nemaji. Navic nektere z nich nejsou ani prelozene do cestiny, tudiz nemaji cesky nazev. A ja jsem radej konzistentni alespon v nazvech.
    Anglicky na ceskem foru psat nehodlam.

@Riokai

To rad slysim! :)
    @Riokai Druhý díl je dobrý, přečetl jsem ho za nějaké tři dny :)
  • Ách.....Syl :oops:
    @Henky Copak? :)
  • Veno, napiš mu o White Sand a Aether of Night. Jsou to rukopisy, které mu nakladatelé nevzali, když chtěl vydat knížky. Už jsem četl White Sand a na to, že to psal, když byl začátečník je to hodně dobrý. A je to v Kosmíru. Hoid tam ale nebyl, ale byl tam jeden z těch tří, které Išik (Ishikk) potkal na Průzračném jezeře (Purelake).

Z White Sandu se bude dělat komiks, což mě docela mrzí, že to znova nepřepíše. Komiksům moc neholduju.
    upraveno 1. srpna 2014
    @johnytopinka

Ano, premyslel jsem, ze mu napisu. Ale prvni si prectu The Name of the Wind at mam taky nejakou zmenu, za minuly mesic jsem precetl pulku Sandersonovy bibliografie, tak bych se taky rad ted presunul na neco jineho. Navic bych si ted mel hledat diplomku, takze s knizkami od Sandersona, ktere jsou fakt tezke prestat cist jakmile je clovek rozecte, bych mel pro svoje dobro na chvili prestat :)
  • Vena napsal(a):

@Henky Copak? :)

No nic nic...je to sladká postava. Zrovna jsem byl v pasáži, kde se snažila chránit Kala před bouřkou. Fakt pěkně udělaná postava (pokud se jí dá říct postava). Snad se z ní nestane převtělený Všemohoucí nebo nějaký Herald...to by bylo až moc předvídatelné. Miluju jí a proto musí umřít :-k
  • Tak jsem začal číst Netopýra od Nesba, už se blížím ke konci.. a... Strašně jsem se na tyhle knížky potom co jsem přečetl Milénium od Larssona těšil a jsem z toho takovej nesvůj. Nečte se to špatně, ale ten styl mi moc nesedí. Navíc číst půl knížky o tom jak se Harry Hůly poblil na koberec/vychrápal se s kurvou/ byl vyhozen z hotelu/ byl vyhozen ze striptýzového klubu, je už trochu unavující a jestli nepřestane chlastat tak asi celou sérii nedám.

Prostě na Milénium nedám dopustit! Takže co se týče severský krimi zkusím něco jinýho.. Nebo uvidím až jak Netopýr dopadne.
  • @pavel Netopier je prvotina a tak ju treba aj brat. Ja som Nesba citala na preskacku. Skus Snehuliaka. Ten je o triedu lepsi. Netopiera som citala ako posledneho a nevedela som sa dopratat konca.
  • @Hildegarda Mě nebaví totiž ani moc ta Austrálie, nečtu severský krimi abych četl o problémech austrálců :D

Další díly nenavazují? Abych si nespoiloval :) Díky!
  • @pavel ina krajina ako norsko je iba v tejto prvej knihe.
    Dalsie knihy nadvazuju iba trochu - jeho osobny zivot sa istym sposobom vyvija, ale viac menej to tvori iba background, pripady nenadvazuju vobec. Teda Svabov som este nedala, ale asi je to to iste. Vymykaju sa vsak posledne dve knihy - Prizraky a Policia - tie dost nadvazuju na seba a spoiluju ti predchadzajuce. Odporucam uplne nakoniec.
    Typicke norske detektivky su podla mna Pancierove srdce, Snehuliak a Spasitel. Snehuliaka maju tusim aj sfilmovat v Holyvude
  • Zdravím, zrovna jsem začal číst trilogii Bohatýr od Juraje Červeňáka a musím říct že to vypadá celkem zajímavě, na to že to je české fantasy. Četl to někdo? Líbilo se vám to nebo ne? Ale prosil bych žádné spoilery.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoffreyWater Teoreticky slovenské fantasy.
  • @JoffreyWater Slovenské fantasy. Ja som od neho čítal len Dobrodružstvá kapitána Báthoryho, je to veľmi dobre určite odporúčam. Aj keď je pravda že ja mám slabé srdco pre 16-18 storočie takže mi to úplne prirástlo k srdcu.

Myslím že pár strán do zadu sa tu niekto bavil o jeho trilógií Černokňažník a taktiež to chválili.
  • Já si říkal že Juraj není zrovna české jméno, myslel jsem že je to třeba slovenský čech, ale tak ono je jedno jestli je to české nebo slovenské, vypadá to na kvalitní fantasy. Ikdyž je pravda že jsem teprve na začátku :D Jinak nevíte o nějakém kvalitním českém fantasy? Já totiž o žádném nevím.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @JoffreyWater zkus Neomillnerovou, ale spíš Zaklínačku Lotu (to má tři knihy) než Tina Salo (o upírech, ale nic moc). A pak ještě ten zbytek =D :twisted:
  • @Everett_Young To o upírech radši ne, po všech těch twilight ságách a upířích denících a všech těhle upírských mokrých snech pro nadržené teenky začínám být na tohle téma poněkud alergický :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @JoffreyWater proto doporučuji Zaklínačku Lotu, ta je celkem dobrá. A pak vývěr povídek =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Černokňažníka som spomínal aj ja, no zrovna chválou by som to nenazval :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.