Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A
Vyvolalo to ve mně silné pocity. Zatím jen tleskám. :applause:
Je to o chlapovi, kterýho někdo nahání. Chlap hledá jednoho člověka, který mu umožní zmizet. Chlap se s nim setká zjistí, že zmizí pomocí "stroje času" (pokud si dobře pamatuju stroj času má spojitost s Králem Artušem? možná kecam). Chlap se objeví v jiným světě ve středověký době.
Následně si pamatuju bitvu o přístavní město.
A to je tak všechno, co si pamatuju :D
Vim že ta kniha měla minimálně ještě jeden díl
Jinak když bylo to sté výročí, doporučuju Dlouhý návrat od A. Kriwaka. Mám slabost pro vojáky, co bojovali za R-U a nepřešli k legionářům.
Ted jsem si koupil The Name of the Wind, tak doufam, ze me to bude bavit stejne jako ostatni :)
Musim si preci jen dat od Sandersona na chvlili pokoj. Zajimave je, ze vetsina jeho knih jsou propojene vesmirem, kteremu rika Cosmere, takze treba Warbreaker, Mistborn i Stormlight Archive jsou vsechny propojene a ctenar se postupne dozvida o Cosmeru vic a vic. Je to docela dobrodruzstvi, takze se cloveku pak nechce prestat cist jeho knizky :)
Jo, bohuzel tam nemuze byt vsechno. Ale dik, ze jsi mi pripomel, ze Malazan Book of the Fallen mam taky na wishlistu, tak uz bych to taky mohl rozecist :)
Poznávací značka: nadšení!
Promin, ale nejsem obeznamen s ceskou terminologii. Nevim jak prelozit (jestli to vubec lze) "book hangover". "Wishlist" taky podle me prelozit moc dobre nelze, je to slovo, ktere vymyslel amazon, pokud se nepletu. A nazvy knizek pisu anglicky, protoze se tak jmenuji v originale, a taky protoze je kupuji z amazonu v originale, kde cesky nazev nemaji. Navic nektere z nich nejsou ani prelozene do cestiny, tudiz nemaji cesky nazev. A ja jsem radej konzistentni alespon v nazvech.
Anglicky na ceskem foru psat nehodlam.
@Riokai
To rad slysim! :)
Z White Sandu se bude dělat komiks, což mě docela mrzí, že to znova nepřepíše. Komiksům moc neholduju.
Ano, premyslel jsem, ze mu napisu. Ale prvni si prectu The Name of the Wind at mam taky nejakou zmenu, za minuly mesic jsem precetl pulku Sandersonovy bibliografie, tak bych se taky rad ted presunul na neco jineho. Navic bych si ted mel hledat diplomku, takze s knizkami od Sandersona, ktere jsou fakt tezke prestat cist jakmile je clovek rozecte, bych mel pro svoje dobro na chvili prestat :)
Prostě na Milénium nedám dopustit! Takže co se týče severský krimi zkusím něco jinýho.. Nebo uvidím až jak Netopýr dopadne.
Další díly nenavazují? Abych si nespoiloval :) Díky!
Dalsie knihy nadvazuju iba trochu - jeho osobny zivot sa istym sposobom vyvija, ale viac menej to tvori iba background, pripady nenadvazuju vobec. Teda Svabov som este nedala, ale asi je to to iste. Vymykaju sa vsak posledne dve knihy - Prizraky a Policia - tie dost nadvazuju na seba a spoiluju ti predchadzajuce. Odporucam uplne nakoniec.
Typicke norske detektivky su podla mna Pancierove srdce, Snehuliak a Spasitel. Snehuliaka maju tusim aj sfilmovat v Holyvude
Myslím že pár strán do zadu sa tu niekto bavil o jeho trilógií Černokňažník a taktiež to chválili.