Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A teď na postavy, snad se vyhnu spoilerům. :twisted:
Kvothe: Prostě hlavní postava, jeho mladé já mám rád, jeho starší já AKA hospodský mi lezlo na nervy svou "nepřítomností".
Simmon: Jedna z nejlepších postav, byť v příběhu nemá žádnou velkou roli. Takový kamarád do deště.
Will: Stejně jako Simmon, i když působí spíše jako šedá myš.
Deoch: Pro mě asi nejoblíbenější postava. Nevím proč, ale když se v příběhu objevil poprvé, tak jsem si ho představil jako Johna Coffeyho ze Zelené míle. :-D
Fela: Postava, která příběhu neublíží a objevuje se jen tak často, jak je to vhodné a příjemné.
Devi: Super postava, bystrá, důvtipná a svým způsobem i pěkná mrcha. :-)
Denna: Podle Kvotheho nejkrásnější žena ze 4 koutů. Já nevím, mě takhle dlouho škádlit a nic z toho (byť je to vina i Kvotheho), tak se na ni asi vykašlu. :-D
Z mistrů jsem si nejvíc oblíbil Kilvina, naopak mě nejvíce štval mistr Archivář.
Na zbytek nějak vyhraněný názor nemám, akorát
@Kalam Mekhar No nevim jak by tady mindfuck pomohl, podle me...
- Cthaeh udelal chybu. Toto je podle me nejmene pravdepodobne.
- Kvothe je pro Cthaehuv hlavni cil relativne bezvyznamny, nebo mene vyznamny. To mi momentalne prijde jako jedina schudna moznost. Treba ma Cthaeh nejaky plan, ktery nezahrnuje Kvothe nebo ho zahrnuje jenom neprimo, a Rothfus na to navaze az v dalsich knihach.
- Kvothe je nepresvedcitelny/nezmanipulovatelny. Muze to byt z nejakeho magickeho duvodu, ale moc se mi to nezda.
Tuhle trilogii jsem dala naslepo jako dárek, tak doufám, že to není úplně marné... Teď jen čekám, až si to dotyčný přečte, abych mu to mohla uzmout a přečíst si to já :D
Temný anděl