@JoffreyWater To poznám. Ja som alergický na zombíkov a to ich mám vo fantasy šate (nie sci-fi šate) rád. Akonáhle zombík žerie mozgy, je tvorený vírusom ši nákazou, môže sa penášať, sú to hordy a je bez kontroly, príde mi to bezduché. Fantasy služobníci černokňazov mi prídu ako lepší materiál. Pritom zombifikácia sa tuším v literatúra používala ako trest pre tých, ktorí urazili černokňazníka, keďže smrť by bola príliš malým trestom. Doživotná služba dostačujúcim.
@Gepeto Já mám zase rád upíry jako zvrácené, zlé, chladnokrevné služebníky zla, ne jako přeslazené, přiteplené šamponky ze kterých je vlhká každá malá pizda. Zombie apokalypsy typu resident evil nebo walking dead mě moc nebaví, ale nic proti tomu nemám.
@Hildegarda Pretože neviem, či to písal priamo po česky, alebo je to ešte jedno z diel, ktoré boli až preložené. Je otázne, či pod česká fantasy myslíš Fantasy českého autora alebo Fantasy prvotne vydaná v originálnom jazyku českom.
@Gepeto pisal to priamo po cesky, kvoli tomu, ze nas trh je pre neho prilis maly. Kazdopadne je to Slovak, takze pre mna slovenske fantasy, ale chapem, ak to niekto povazuje za ceske fantasy, kedze Cesko bolo prvotnym trhom
To jo...proto ty série tak nerad čtu, je to ubíjející :wall: To máme deset dílů po pěti letech....hmmm to mi nepříjde jako moc dobrá vyhlídka, že bych se měl dožít konce série =D
@JoffreyWater Doporucejem antologiu Legendy ceske fantasy. Su tam poviedky od viacerych spisovatelov. Staci si vybrat svoj styl a potom si vyhladat knihy daneho autora.
Tak jsem dočetl Strach moudrého muže a musím říct, že mě to dokonale vtáhlo a už se nemůžu dočkat, až Rofthus vydá 3 díl. Kroniku královraha dpravdu doporučuji všem. :-)
Komentáře
Doporučuju Stín modrého býka od Medka a Vrbenské nebo Útesy křiku od Mosteckého.