Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
K těm odstínům. Koukám, že je to stejný fetiš jako twilight (samozřejmě jsem to četl čistě z akademických důvodů, vlastně jsem to ani nečetl, jen poslouchal). Mno a tam to bylo taky pořád dokola jak úžasně vonia, aké má hypnotizující zlaté oči, jak je dokonalý, a každý centimetr jeho těla je úplně božský. Jak jí jeho pery něžně bozkávajú a když si prdne tak stále dokonale vonia...
Je to něco jako Twilight. S tím rozdílem, že Stmívání se mi četlo podstatně lépe, literárně mi :!: přišlo na vyšší úrovni a byly tam mnohem živější a oblíbitelné vedlejší postavy. :)
,,Nie je dôležité, že nevie rozprávať (za čo on sám nemôže), ale čo povie."
Zmysluplná veta =D Bola o tom Schwarcenbergovi či ako sa volá
Není to taková bomba, jak by se mohlo zdát z ohlasů, ale četlo se to dobře, i když do děje mě to vtáhlo až u scifi části. Autor experimentuje s různými styly a žánry, ale víc mi to připomíná sbírku povídek než ucelený román.
Trošku mě zmátlo stejné znaménko, co mají někteří na sobě. Autor to nikde nevysvětluje. U filmu někde psali, že je to reinkarnace stejné duše, já myslela ze začátku, že jsou ti lidé nějak geneticky spříznění (protože jsou tam odkazy na zneužívání genetiky). Nejvíce se kloním k názoru, že jsou tak označení hýbatele lidských dějin. Ale proč zrovna něco tak nadpřirozeného jako znaménko? Nějak mi to k té knize nesedí.
Ten Frobisher mi do toho románu nesedí, kromě toho, že jeho linie dává jméno knize. Snad mi někdo vysvětlí konexi se zbytkem, kdo má už přečteno.
bratřibratr a sestra Wachovští umí@Krisa Na ten sen jsem už zapomněla, ale to by vysvětlovalo tu reinkarnaci (i když z budoucnosti do minulosti :-))
Ja som ten príbeh pochopil ako poukázanie na určité životné rády (ako bolo spomenuté v príbehu Ewinga), ktoré boli a možno budú zaužívané. U Ewinga to bolo otrokárstvo (dne sa už nenosí), U Frobishera homosexualita (dnes sa už proti nej nejde tak ako v minulosti), u Luisy chladnokrvná strategickosť magnátov (tú máme aj v dnešných časoch, nehody sa stávajú a ľudia umierajú pre potreby bohatých), u toho starého starobince (že možno raz si začneme viac vážiť potreby starých, s ktorými sa to v niektorých prípadoch dá aj keď sú na slobode), u Sonmi možný rád v budúcnosti o klonoch (že nemajú práva) a posledný príbeh o nadradenej skupine a podradených dedinčanoch poukazujúc na to, že nikto by nemal byť nadradený/podradený. Plus tématika reinkarnácie a toho, že keď umrieme, budeme žiť iný život, aby sme napravili naše chyby.
Ja som si film rozhodne užil. Ku knihe som sa ešte nedostal.
00:34
Utahraptor: Nemusím si to video púšťať a myslím si, že presne viem, čo je v daný moment (zajko ťahajúci sa za uši :D )
Současně s Dobou jedovou a 1000+1 rada pro rybáře čtu Strach moudrého muže a je to pomalejší než začátky zápasů u Manchester United. Což by mi nevadilo, ale ono to i chvílema nudí. Jsem asi ve dvou třetinách a R. má celkem slušný závěry, přesto si nemůžu pomoci ale Martin je úplně někde jinde (rozesmálo mě, jak na přebalu knihy mistr tvrdí, že zhltnul těch 900 stran za den:-). Výš bych určitě už teď řadil Sapkowského a Eriksona.
Co říkáte tomuto žebříčku?