Nejtemnější kniha ?
Zajímalo by mě, jaké dílo (kniha, sága, klidně i báseň) považujete za nejtemnější jaké jste kdy četli.
Dílo u něhož nešlo jen o to, že jste se báli usnout, ale takové, u něhož jste byli vrženi na samý pokraj černoty vaší vlastní duše.
Teď jsem položil těžkou otázku sám sobě a musel jsem se jít podívat do knihovny. Chvíli vedlo 1984, ale nakonec se přeci jen musím přiklonit k NAHÉMU OBĚDU Williama Seward Buroughs.
Dílo u něhož nešlo jen o to, že jste se báli usnout, ale takové, u něhož jste byli vrženi na samý pokraj černoty vaší vlastní duše.
Teď jsem položil těžkou otázku sám sobě a musel jsem se jít podívat do knihovny. Chvíli vedlo 1984, ale nakonec se přeci jen musím přiklonit k NAHÉMU OBĚDU Williama Seward Buroughs.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Na TV-tropes je dokonca pojem And I Must Scream. Tipujem, že odtiaľ, ale nepoznám to.
Jinak vidím, že se tu dost skloňuje 1984. Do toho jsem pustila konečně loni v létě a bylo to samozřejmě skvělé, ale spíš než temné mi to přišlo neskutečně depresivní, především ten konec... Nic tak rezignovaného jsem dlouho nečetla :-D
Dle martinusu ten Fahrenheit zní zajímavě. Trocha jako Equilibrium.
A ešte v zbierke poviedok Těžká planeta je jedna o experimente s pohonom rakety, ktorý sa nevydaril a poslal úbohého pilota gogolplex rokov do budúcnosti, kedy celý vesmír pomaly zomiera. Popri čítaní som počúvala pieseň z Leona v podaní Fragile a pocítila som naozaj silnú melanchóliu.
@Dreamer No, bylo to docela drsné, nicméně pod pojmem nekonečné mučení jsem si představoval spíše něco ve stylu Petry Neomillnerové :twisted: Ale tohle bylo i tak hodně brutální.
Jinak jsem během posledních dvou let přečetla část povídek od Lovecrafta a pro jeho temnou fantazii mám zvláštní slabost. Atmosféru V horách šílenství jsem si prvotřídně vychutnala. Dost děsiví Prastaří a jejich ještě děsivější dekapitující nenávistní sluhové - obojí mimo lidské chápání...
Kdybyste v záplavě návrhů na temné čtivo potřebovali oraz, nabízím fotku roztomilého koťátka =D
1) Deník Anny Frankové
2) 1984
3) Muž z vysokého zámku
amazon.de/dp/B01973WFS0/ref=atv_hm_hom_3_c_s9null_3_1?_encoding=UTF8&pf_rd_i=home&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_p=820148987&pf_rd_r=1DRYBZGHXD5RAW1QE3SE&pf_rd_s=center-5&pf_rd_t=12401
http://www.csfd.cz/film/403167-the-man-in-the-high-castle/prehled/
Asi to souvisí s tím, že pokaždé, když si někdo vymyslí alternativní příběh 2. Světové s vítězstvím Osy, tak mám husí kůži. Proboha jaká zrůda si může přát, aby Osa vyhrála válku?