Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Divila jsem se, že se ještě do toho nikdo nepustil.
Je to perfektní jako skladba, klip i film dohromady. Jen budete muset překousnout, že zlá královna posílá na Sněhurku bělogvardějce,trpaslíkům visí na zdi obraz Marxe a celé to zavání revolucí :)
Ale Inception ani Avatar neurážejí nijak významně logiku, což už je u filmu náznak výjimečného zážitku. :-)
A káča se nemusí zastavit, stačí aby se jen zakymácela.
A stejně je tam ten konec jen proto, aby to lidem hezky vrtalo v hlavě. Prostě vylezete z kina a pořád to máte v hlavě. Vnuknutí. Byl to sen, nebo nebyl? To dilema. Je to realita nebo sen? Prostě perfektní.
tá káča sa dotočila, alebo nedotočila presne ako divák chce - ten film funguje tak ako si ho človek chce vyložiť. buď komplikovane, alebo jednoducho.
a ten film naozaj nie je komplikovaný - práveže v tom je Nolan macher - že to vie tak vyrozprávať, že to chápe každý a ešte má pocit, akú ťažobu zvládol :p
Inception je celkově hrozně nafouklá bublina, stejně jako druhý a třetí (ten hlavně) Batman. Nejsou to špatné filmy, ale podle mě jsou silně nadhodnocené.
Jinak z Nolanových filmů mám rád Memento, The Prestige a Insomnii.
Stejně jsem ale nepochopila, co to mělo být za žánr... :-)
Ne aby si někdo myslel, že mám ráda levný a přímočarý humor - Brad Pitt mluvící italsky forever :-D.