Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1128129131133134394

Komentáře

• Dúfam, že Paperman má výhru jasnú. :-)
  • Viděl jste někdo Sněhurka - Jiný příběh? IMHO nejlepší verze, jaká kdy byla natočena. Opravdu perfektní film!
  • Konečně někdo zfilmuje Terror od Simmonse.
    Divila jsem se, že se ještě do toho nikdo nepustil.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. února 2013
    @Kolikokoli Já zas znám tuto takovou "jinou" Sněhurku:

Je to perfektní jako skladba, klip i film dohromady. Jen budete muset překousnout, že zlá královna posílá na Sněhurku bělogvardějce,trpaslíkům visí na zdi obraz Marxe a celé to zavání revolucí :)
  • @flanker.27 No, ta "Sněhurka: Jiný příběh" vlastně není úplně tak Sněhurka. Odehrává se to v roce 1910 a "Sněhurka" je jméno, které dali trpaslíci dívce, kterou našli v lese a nic si nepamatovala "podle té pohádky". Carmen (Sněhurka) je matadorka, zlá "královna" je sestřička v nemocnici a "král" je slavný matador. Určitě to stojí za zhlédnutí. Pohádka to není.
    @Kolikokoli Obávám se, že se nepodívám, páč zápasy s býky nejsou moje hobby...
  • @flanker.27 Taky jim neholduji, ale tohle stálo za to. O ty zápasy tam nejde (jsou tam všeho všudy asi 3 a jen dva jsou "na ostro"). Je to velmi zdařilý film, který vzdává hold všem němým počinům dané doby.
    @Kolikokoli Jo to je Ilynův film. To mám zase dlouhý vedení. Že je to stylizovaný jako starej film mi došlo, ale toto nikoli...
  • Včera jsem viděl Inception (sice jsem to už jednou nakous, ale po 5 minutách nedokoukal)a je to dost dobrý, lepší než Nolenův Batman.Akorát mě štve , že nevim jak to dopadlo :onfire:
  • @M1on No káča na konci se...
    zakymácela, tak předpokládám, že nesnil a skončilo to v reálným světě
  • upraveno 15. února 2013
    @Maliky
    sice se zakymácela, ale točila se dál.Takže to nic neznamená
  • @M1on a já měl za to, že je to předzvěst zastavení =)
    ale jo, konec vážně ladí na notu nejistoty. Já si ale vybral tu možnost, že všechno dobře dopadlo
  • Počátek je dobrá oddychovka, ale strašně přeceněná (fakt mi to nepřijde jako něco supersložitého na pochopení).
  • @Kolikokoli To samé Avatar. Plno reklamy ti vsugeruje, že to bude naprostá bomba.

Ale Inception ani Avatar neurážejí nijak významně logiku, což už je u filmu náznak výjimečného zážitku. :-)
  • Inception je super na první zhlédnutí, ale když jsem na to koukala podruhé, už to nebylo tak "Wow" a občas mě film trošku nudil. Nolanův Batman se mi líbí o dost víc.
  • Inception mě nudil už při prvním shlédnutí. No podle mě to bylo o ničem, nic mi to nedalo, není se nad čím zamýšlet. A kdyby se mělo jednat o zábavu tak tam nebyl ani vtip ani povedený akční scény.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Inception je nejlepší Nolanův film. :-)
    A káča se nemusí zastavit, stačí aby se jen zakymácela.
  • @Montezuma3 Ne ne.Tam bylo řečeno, že když se káča pořád točí, tak jsi ve snu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Když se káča pořád perfektně točí. Znamená to, že jsi ve snu. Protože cizí spáč nezná tvůj osobní totem, nezná jeho váhu, z jakého je materiálu, neví o něm nic než jen to jak vypadá. Podle toho může vlastník onoho totemu poznat, jestli je vzhůru, nebo v cizím snu. DiCapr měl káču, která se dokonale točila, když bylo zle. Když začala kolísat. Poznal že je v pořádku. Stejně jako totem na začátku zafungoval pro toho Japonce ten koberec, protože jen on věděl z jakého je materiálu a poznal, že je falešný.
    A stejně je tam ten konec jen proto, aby to lidem hezky vrtalo v hlavě. Prostě vylezete z kina a pořád to máte v hlavě. Vnuknutí. Byl to sen, nebo nebyl? To dilema. Je to realita nebo sen? Prostě perfektní.
  • najlepší Nolanov je The prestige, ale aj inception aj batmani sú super.
    tá káča sa dotočila, alebo nedotočila presne ako divák chce - ten film funguje tak ako si ho človek chce vyložiť. buď komplikovane, alebo jednoducho.
    a ten film naozaj nie je komplikovaný - práveže v tom je Nolan macher - že to vie tak vyrozprávať, že to chápe každý a ešte má pocit, akú ťažobu zvládol :p
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. února 2013
    Asi tak. Ten film nemá řešení. Kdo chce, aby to byl sen, tak je DiCaprio ve snu. Kdo nechce, aby to byl sen, tak je v realitě. V tomhle mi ten film přijde velmi hloupý. Co mě se týče, tak se mi nejvíc líbí varianta, že byli ve snu (DiCapriově) už od testu té uspávací látky v Africe (či kde to byli).
    Inception je celkově hrozně nafouklá bublina, stejně jako druhý a třetí (ten hlavně) Batman. Nejsou to špatné filmy, ale podle mě jsou silně nadhodnocené.
    Souhlas s Nevadou. Inception má některé úchvatné vizuální nápady (to převracení města), ale obsahově to nic hlubokého není.

Jinak z Nolanových filmů mám rád Memento, The Prestige a Insomnii.
  • Přidávám se k Nevadě a flankerovi. Ten konec nebyl "záhada" bylo to "ha! dáme tam tohle a tohle a lidi to nebudou chápat a budou si nad tím lámat hlavu" (vsadím se, že určo ve studiu řešili, jak moc se má káča "zakymácet"). To už by udělali líp, kdyby chtěl Leo tu káču roztočit, ale nakonec si to romyslel a strčil ji do kapsy. Tohle bylo ale moc... násilné.
    @Kolikokoli Dobrej nápad. Takovej konec by se mi líbil.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sarven napsal(a):

najlepší Nolanov je The prestige, ale aj inception aj batmani sú super.

Veľa filmov som od neho nevidel, ale s týmto môžem zatiaľ súhlasiť, tento film sa mi páčil viac než Batman a Inception.
  • teď dokoukala Lo Imposible a je to ten nejdojemnější příběh co za poslední dobu viděla. Probulela sem to skoro celý, ale já u filmů brečím pořád i u těch šťastných chvil. Naposledy si tak pobrečela u War Horse.
  • @Kachítos Ano, z těch nechutně patetických scén u War Horse jsem málem také brečel.
    @Kachítos Jo, to je film na ždímání kapesníčků jak dělaný. Člověk ovšem neví, jestli má být šťastně dojat ze shledání rodinky nebo si má říkat, že to stálo čtvrt milionu dalších životů. Po stránce kinematografické ovšem Španělé převálcovali veškerou obdobnou konkurenci.
  • Chvílemi hrozná sračka, chvílemi dokonalý epický film/komedie
    Stejně jsem ale nepochopila, co to mělo být za žánr... :-)

Ne aby si někdo myslel, že mám ráda levný a přímočarý humor - Brad Pitt mluvící italsky forever :-D.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.