Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1126127129131132394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. února 2013
    @Lorem_ipsum Souhlas, nedávno jsem ho tu též chválil. Teda až na to, že "příjemný pokoukání" je trochu relativní pojem :)
  • upraveno 6. února 2013
    No vida, to jsem při procházení tématu přehlíd. Ale předpokládám, že jsem čet Tvojí recenzi na ČSFD (mám za to, že se jedná o stejnýho flankera : ).
    Příjemným pokoukáním jsem nemyslel ani tak téma fimu, ale filmový "řemeslo" - kameru, scénář, vededení herců, zvuk... nejsem žádnej snob co by pohrdal hollywoodskou produkcí, ale takovejhle víceméně konvenční evropskej styl vyprávění bez všeliakejch těch americkejch podbízivejch postupů mi přišel maximálně osvěžující.
    @Lorem_ipsum Ano, jsem to já, the one and only :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Malý, ale šikovný doktor, mířící za kariérou plastického chirurga? :)
  • Tohle mne nějak minulo. Možná na to začínám být zvědavá. :D
    @Nevada A skončivší v zapadákově s místní kráskou, ano, je v tom jistá podobnost :)
    @MissUtahraptor Další raproří nastavovaná kaše nemající zhola nic společnoho s předlohou? Doufám, že na mě teď jeden nevyskočí až otevřu dveře...
  • @flanker.27 Proto JP moc nemusím. Z druhé strany doufám v dobrý vizuál- přece jen je dnes technika zase o fous dál a od Putování s dinosaury jsem neviděla nic doopravdy pěkného- a něco inteligentnějšího, než jen zubatý/drápatý mlýnek na maso, možná nějaké novější méně známé dinosaury... :-?
  • Náhodou jednička byla pecka. Měl jsem to na videokazetě. 8-)
  • @Melindaaaa Joo, kraviny, to já můžu :D Příkladem je zmiňovaná Mama Mia! která se mi náhodou líbí. Ale více než PB se mi tam samozřejmě líbí ten druhý :D (jak se kruci jmenuje?)
  • upraveno 6. února 2013
    Pan Darcy. :_)
    Edit: To měl být normální smajlík :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jurský park 1 je dílo mého dětství a je to ten nejvíc nejlepší film všech dob ;-)

A doufám že 4 (která je pořád dokola potvrzována a rušena) nebude horší než trojka která byla absolutní propadák (aspoň pro mě).
  • Jednička není špatná, ale ve srovnání s knížkou bych vyzvedla nanejvýš ty efekty (, které tištěné versi pochopitelně chybí)... :anxious:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @MissUtahraptor Mě se nelíbil konec knížky.
    Zabili nejlepšího hláškaře. A hammonda.
    A knížka mi přišla psaná tak nějak divně (možná to bylo tou pdf verzí)
  • @Everett_Young To byla jedna z věcí, co mne na filmu štvala- přežili tam prakticky všichni ti hlavní. Styl knížky byl takový lehce zvláštní (matně si vzpomínám na nějaké matematické úvahy, či co), ale právě to se mi moc líbilo. :)
  • Jurský park jsme taky měli na kazetě spolu s Nebezpečnou rychlostí 2, oboje jsem viděla nejmíň milionkrát :D pamatuju si, že mi vždycky bylo strašně líto té krávy, která skončila jako svačina a raptory jsem neměla vůbec ráda :twisted:
    bestie jedny vyčůraný
    zlatej T-rex, ten člověka aspoň nevidí, když se nehýbe =D
  • @Dreamer Zato má parádní čumák a v mozku čichové laloky o velikosti grepu, takže ty nasmrádlé zablácené upocené dvounožce nechá nejdřív trochu opláchnout v dešti, než je sežere. ;)
  • tak určitě ;) ale je fakt, že v nočních můrách, které následovaly po shlédnutí filmu, mě nakonec vždycky chtěl sežrat tyranosaurus, ne raptoři :anxious:
  • @Dreamer Tos o hodně přišla. Z vlastní zkušenosti vím, že Rexovi se dá při troše štěstí schovat. Raptorům ne... :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. února 2013
    Tak to mě teda v nočních můrách vždycky dostali raptoři - a moc pěkně používali své ostré drápky na Krisí bříško a vytahovali mi střeva... Kruci, to byly ty nejhorší noční můry mého života! Na to ani klauni, ani jakýsi seriál o malomocenství (mám pocit, že tam hrál Vízner, ale vůbec si to nepamatuju) nestačily.
  • Raptoři prý nebyli takový vyčůránci jak v Jurským parku.
  • Blackfish napsal(a):

Raptoři prý nebyli takový vyčůránci jak v Jurským parku.

No, dle současných poznatků ROZHODNĚ neotevírali dveře... =D
  • Jenže tyranosaurus se ti může dívat do okna a ty se nesmíš pohnout jinak tě sežere :spike: některé sny byly nepříjemně skutečné, probudím se, podívám se do okna a tam ...
  • Dreamer napsal(a):

Jenže tyranosaurus se ti může dívat do okna a ty se nesmíš pohnout jinak tě sežere :spike: některé sny byly nepříjemně skutečné, probudím se, podívám se do okna a tam ...

Ale raptoři jsou rychlejší, přelézají ploty a dostanou se i do baráku a bez oken! :-o
  • Nechte toho, nebo se mi o tom bude zdát. :-o
    Dreamer napsal(a):

Jenže tyranosaurus se ti může dívat do okna a ty se nesmíš pohnout jinak tě sežere :spike: některé sny byly nepříjemně skutečné, probudím se, podívám se do okna a tam ...

Já v tý době měla v pokoji dvoje dveře na balkon a velké okno, takže i toho tyranosaura za oknem chápu :)
  • Já mám sice malý okno, ale ta bestie rozbourala všechny stěny okolo, dokud nezůstala jenom ta s tím oknem, pod kterým jsem se krčila já :D
    @Dreamer Syčák :D U mě právě používal ty balkony jako velké talíře.
    S tím neviděním nehýbajícího se je to poměrně veselá teorie, trochu to připomíná žravou blátotlačku z Traalu. BTW v druhém díle knihy je též vyvrácená.

Jednička film se dá vidět, ale je to oproti knize výplach, asi jako když z Pána prstenů vezmete jen bitvu u Minas Tirith a ještě jí zredukujete na asi tak prostřední třetinu.
  • @flanker.27 napsal(a):

... BTW v druhém díle knihy je též vyvrácená. ...

Co je ve druhém dílu? Jen jsem do něj nahlížela a po spatření jména
    (v prvém dílu zesnulého)
    páně Malcolmova rychle zase zaklapla.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.