Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1123124126128129394

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

@Branislav_Gepeto

Zabili mi Lucinku :'-( BASTARDI!
    Lucinka
    , veru, moja obľúbená postava :)
    Ale on zabil všetkých, takže :D
  • Právě jsem podruhé dočetla Hunger games a nikde není přímo řečeno, že by v českém překladu "Routa" byla černoška. Jen, že má snědou pleť. Jinak mě se teda film líbil tak moc, že jsem hned po příchodu z kina stáhla všechny tři díly a přečetla je během asi 2 dnů (z počítače!! :D). Je to jednoduše psaný, ale nějakým způsobem mě to strašně pohltilo a nemohla jsem přestat číst :D Teď už mám i papírovou knížku :) Na filmu se mi mimo jiné líbilo i to, že to v podstatě nedobočilo od knižní předlohy. Vlastně i dialogy byly v podstatě totožné. Takhle dobře zadaptovaných knih moc neznám :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Nene,
    Zuzanu ne - ta si umřela naprosto normálně v normálním lidském světě
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Krisa
    Lewis řekl že na konci poslední knihy je v reálném světě (živá) ale má dost času na "nápravu".
  • upraveno 29. ledna 2013
    Melindaaaa napsal(a):

Právě jsem podruhé dočetla Hunger games a nikde není přímo řečeno, že by v českém překladu "Routa" byla černoška. Jen, že má snědou pleť. ...

Díky.
    Zde je zakopán pes- pod pojmem "snědá pleť" si představím něco do úrovně romských spoluobčanů, vzhledem k zemědělskému kraji spíš klasické "deset hodin na poli po celé léto", ne černošku. :)
  • @Miss_Utahraptor : To je právě to...každý si představí něco jiného. Já, zmanipulovaná filmem jsem automaticky viděla černošku :)
  • @Melindaaaa A já, zmanipulovaná letní "brigádou" na poli a nedostatkem černochů v místě bydliště, ne. :D
  • @flanker.27 Prave mam na policke knihu Dawkinsov boh. Dik za pripomenutie, nacim sa do nej pustit :)
    @MissUtahraptor Tak to bys měla rychle nějaké přistěhovat, jinak bude tvé bydliště politicky nekorektní. ;)
    Krisa napsal(a):

@Branislav_Gepeto Nene,

Zuzanu ne - ta si umřela naprosto normálně v normálním lidském světě
    Zuzanu nerátam, tá ma vždy iritovala. :)
    @Branislav_Gepeto mě taky. Hrozně protivná.
    A nakonec se to taky potvrdilo.
  • Narnia nemá hepyend nebo co ? :D Jsem to nikdy nečetl, protože film se mi nelíbil, námět se mi nelíbil tak jsem na to nesebral odvahu.
    Blackfish napsal(a):

Narnia nemá hepyend nebo co ? :D Jsem to nikdy nečetl, protože film se mi nelíbil, námět se mi nelíbil tak jsem na to nesebral odvahu.

Ako vezmeš happyend. Keď im to Aslan vysvetľoval, smial sa, čo dodalo na morbidite.
    Oni v podstate zomrli a šťastne žili v posmrtnom živote :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Holt katolíci.
    @Branislav_Gepeto Celá Narnia je alegorie na křesťanství. Lewis byl silně věřící.
  • @Everett_Young napsal(a):

@ MissUtahraptor Tak to bys měla rychle nějaké přistěhovat, jinak bude tvé bydliště politicky nekorektní. ;)

Jasně, a pár křováků na severní pól a eskymáky do africké stepi. Evoluce byla vlastně strašná rasistka- tmavé hlavně na sluníčko, světlé tam, kde svítí míň. =D
  • Alegorie na křesťanství, aha, tak to asi nezačnu číst nikdy :D
  • @Blackfish Tolkien bol veľký fanúšik Lewisovej práce, a určite Narniu odporúčam prečítať každému.
    Najviac sa mi na tom páčilo že stále su ženy zlé :) tak ako v reálnom živote (jk).
    "Bůh je žena?"
    "Pochybovalas o tom někdy?"
    ...
    "Ti co měli pera, to upravili. A pera měli muži. Proto se z Ní stal On. Celá bible je tendenční. Žena je vinna prvotním hříchem. Obelstí Samsona. Žádá hlavu Jana Křtitele. Přečti si to. Ženy jsou horší nepřátelé než Egypťané a Římané dohromady."
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Zjevně i do náboženství zasáhla privatizace, když je někomu vesmírný taťulda přisouzen :)
  • Včera jsem si dala dvoudílný animovaný film na motivy ultimátně nejlepšího Batmana všech dob - Návratu temného rytíře. Japonci umí a hlavně se nebojí krve, což je v případě této předlohy naprosto klíčové, protože tam krev na určitých místech prostě být musí. Sympatické taky bylo, že linky v knize se proplétající zde byly odděleny - Harvey a mutanti v prvním díle, Joker a bitka se Supermanem v druhém díle. Věrnost předloze maximální. :-)
  • M1on napsal(a):

Hunger games mi připomělo Runnig man od Stephena Kinga

Arény jsou celkem oblíbené téma. King má ještě Dlouhý pochod, což by mohlo být Hunger games bližší. (musím si sehnat ten Battle Royale)

Proč děti? Vyvolá to u čtenářů a diváků větší emoce než mlátící se zločinci nebo otroci. Navíc tam nejsou žádná robátka, ale teenageři, většina na prahu dospělosti.
    U hororů mi přijdou taky hororovější filmy s dětmi, protože děti a zlo je příjemná zvrácená kombinace. :-)
  • upraveno 30. ledna 2013
    Je to tak, ale stává se z toho klišé. Zlé dítě? Už zase?
  • @Nevada a Pelištejnci (zrovna čtu příběhy z Bible pro děti a mládež) :-D
    Proč děti? Vyvolá to u čtenářů a diváků větší emoce než mlátící se zločinci nebo otroci. Navíc tam nejsou žádná robátka, ale teenageři, většina na prahu dospělosti.
    Další hromada stupidních teenagerů bez mozku kteří se jen tam vybíjejí v aréně. Oblíbené téma každého druhého horroru skupiny B a níže.
  • U hororů mi přijdou taky hororovější filmy s dětmi, protože děti a zlo je příjemná zvrácená kombinace.
    Taky to tak cítím, šílené vraždící děti (duchové dětí, zombie děti) jsou nejhorší :-? A největší zvrácenost vůbec je mimino z Braindeadu...fuj!
    Must see!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Tohle už "vychází" asi tak přibližně rok a ještě nikdy nedali datum, kdy to opravdu vyjde. Už skoro nevěřím, že se toho kdy dočkáme.
    Dátum dali... Soon :D Aneb obľúbená fráza Blizzard Entertainment, keď sa ich na čokoľvek pýtajú...
    To mi připomíná GRRM a jeho univerzální odpověď: "Keep reading."
    Jako, četli bychom, ale...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.