Právě jsem podruhé dočetla Hunger games a nikde není přímo řečeno, že by v českém překladu "Routa" byla černoška. Jen, že má snědou pleť. Jinak mě se teda film líbil tak moc, že jsem hned po příchodu z kina stáhla všechny tři díly a přečetla je během asi 2 dnů (z počítače!! :D). Je to jednoduše psaný, ale nějakým způsobem mě to strašně pohltilo a nemohla jsem přestat číst :D Teď už mám i papírovou knížku :) Na filmu se mi mimo jiné líbilo i to, že to v podstatě nedobočilo od knižní předlohy. Vlastně i dialogy byly v podstatě totožné. Takhle dobře zadaptovaných knih moc neznám :)
@Blackfish Tolkien bol veľký fanúšik Lewisovej práce, a určite Narniu odporúčam prečítať každému. Najviac sa mi na tom páčilo že stále su ženy zlé :) tak ako v reálnom živote (jk).
"Bůh je žena?" "Pochybovalas o tom někdy?" ... "Ti co měli pera, to upravili. A pera měli muži. Proto se z Ní stal On. Celá bible je tendenční. Žena je vinna prvotním hříchem. Obelstí Samsona. Žádá hlavu Jana Křtitele. Přečti si to. Ženy jsou horší nepřátelé než Egypťané a Římané dohromady."
Včera jsem si dala dvoudílný animovaný film na motivy ultimátně nejlepšího Batmana všech dob - Návratu temného rytíře. Japonci umí a hlavně se nebojí krve, což je v případě této předlohy naprosto klíčové, protože tam krev na určitých místech prostě být musí. Sympatické taky bylo, že linky v knize se proplétající zde byly odděleny - Harvey a mutanti v prvním díle, Joker a bitka se Supermanem v druhém díle. Věrnost předloze maximální. :-)
Komentáře
Najviac sa mi na tom páčilo že stále su ženy zlé :) tak ako v reálnom živote (jk).
"Pochybovalas o tom někdy?"
...
"Ti co měli pera, to upravili. A pera měli muži. Proto se z Ní stal On. Celá bible je tendenční. Žena je vinna prvotním hříchem. Obelstí Samsona. Žádá hlavu Jana Křtitele. Přečti si to. Ženy jsou horší nepřátelé než Egypťané a Římané dohromady."
Jako, četli bychom, ale...