Násilí a spousta krve jsou Tarantinovou obchodní značkou. Vždyť je to ve všech jeho filmech. Django mi z tohohle pohledu přišel asi "nejkrotší".
mimochodem - během sledování Djanga jsem si nejednou vzpomněla na Opravdovou kuráž od Coenů, která má podobný nádech jak v drsnosti, tak v humoru, a je podle mě mnohem lepší. Musím si ji zopakovat.
Práve som dokukal film Dokonalý trik, čo bol včera na Markíze. Veľmi zaujímavý film. Užíval som si dej a to mi stačilo. Aj keď s koncom som nebol celkom spokojný budiž. A spomenuli aj Nikolu Tesla, bol tam herec, čo hral Gluma v LOTR a Hobitovi (a aj Richarda v Cez noc tridsiatníčkou a Kaprikorna v Atramentovom srdci). A tiež tam bol môj obľúbený herec, ktorého meno síce neviem, ale hral aj v Miss špeciálny agent a bude hrať v Now You See Me.
Bill má perfektní argumentaci a efektivně se strefuje kde může :) Je krásné vidět že nějaký fanatik v USA si vykládá bibli tak aby mu seděla a slepě jí věří a hned na to v další scéně to odmítne vatikánský kněz.
@Blackfish To sa u nas robi aj so zakonom :) Teraz sme mali aferu, lebo kazdy pravnik si po svojom vysvetloval slovo "vymenúva". Je to to iste, co vymenuje? Tot otazka :)
Tak jsem se podíval na Hunger Games a přišlo mi to zvrácené, který rozumný národ by i pod železnou rukou diktatury nechal své vlastní děti vraždit se navzájem v reality show, slavit smrt jednoho a oslavovat úspěšnou vraždu druhého, nebo si na ně sázet a bavit se u toho.Vzpomněl jsem si na pověst o krétském minotaurovy, tam asi bude zdroj. Asi ten film měl zapůsobit na americký smysl pro demokracii a svobodu. Ukázat jak se ještě mají na světě dobře. Smrt černé holčičky tam být musela aby si zaplakali i ochránci lidských práv. Ovšem natočené je to dobře, herci celkem sympatičtí, možná to mohlo být probrané trošku víc do hloubky. Nahnat 24 dospělých do arény tak je to typickej akčňák/lovestory a asi bych se u toho bavil víc. Ale s dětmi to chytlo punc absurdity. 6/10
@Dreamer Četla jsem hned ten rok, co to vyšlo, takže jsem to klidně mohla zapomenout, ale mám takový dojem, že tam o ničem takovém nebyla ani zmínka. :-?
Komentáře
mimochodem - během sledování Djanga jsem si nejednou vzpomněla na Opravdovou kuráž od Coenů, která má podobný nádech jak v drsnosti, tak v humoru, a je podle mě mnohem lepší. Musím si ji zopakovat.
Bill má perfektní argumentaci a efektivně se strefuje kde může :) Je krásné vidět že nějaký fanatik v USA si vykládá bibli tak aby mu seděla a slepě jí věří a hned na to v další scéně to odmítne vatikánský kněz.
Teraz sme mali aferu, lebo kazdy pravnik si po svojom vysvetloval slovo "vymenúva". Je to to iste, co vymenuje? Tot otazka :)
Na podobné téma nemůžu nevzpomenout Dawkinse: