Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jaj, a na Primě Mystery, Aljaška. To je skoro dilema :o)
Čekal jsem od toho víc, zejména fantasy linka mi přišla poměrně nevýrazná a nikam nevedoucí. Scény z reálného světa byly lepší, ale ta nejsilnější přišla celkem záhy a závěr navíc působil dosti křečovitě.
Celkově slušné, ale takové Jdi a dívej se na mě zapůsobilo víc.
(Jen pár poznámek.)
Od začátku mi lezly na nervy ukázky Joeyho výjimečnosti. U zázračné orby jsem se nemohla přestat řehtat, balancujíc někde mezi rozhořčením (Dělal někdy ten, co to psal aspoň na pitomé zahradě?!) a pobavením. Pasáž "smírčí oř" s vystřihováním z drátů zkazil dialog obou vojáků. Některé události je lepší nechat beze slov.
Co se kladů týče- nejvíce se mi líbila francouzská farmářská episoda a zviřátka. Donutilo mne to opět dumat, zda se mnou není něco špatně když mne vyhlídka na smrt zvířete zdrtí a dojme víc, než hordy lidských mrtvol. :-?
Bohužel se mi nepovedlo sehnat v anglině, takže jsem navíc musela protrpět dabing. V poslední době mám dojem, že všechny "větší" filmy mluví stále těch samých pět a půl lidí s napevno přidělenými typy postav. "Třešnička" na fonetickém dortíku byl dle mého absolutně nezdařilý výběr hlasu (ne)jednoho z "argumentů ke shlédnutí". Od chvíle, co Hiddles poprvé promluvil jsem měla nezřízenou chuť najít viníka a vykuchat ho zaživa. :evil: Nutkání ještě zesílilo, jakmile jsem zaregistrovala i Cumberbatche. Zrovna tyhle dva bych si ráda poslechla v originále, nebo aspoň typově podobném znění.
Ukecala jsem se na tři hvězdičky především za herecké výkony zvířat (Husa rules! =D).
P.S.: Jsem jediná, komu se zdálo, že ten "taťkův prapor" nosí smůlu? :?:
Trosku kratkozrake tvrdenie, nemyslis? ;)
K tomu preludneniu asi tolko ako ku globalnemu oteplovaniu - nic nie je take tragicke a evolucia si uz poradi. O Sahare napriklad nik netvrdi, ze je preludnena :)
Aj ja poznam cloveka, co zije v Ugande a tvrdi nieco ine.
Co tym chcel autor povedat?
A o tvojej "vacsine" vacsina ludi pochybuje ;)
Mne je luto aj teba
Co se týče Afriky, taky se mi nelíbí to sypání peněz. Ale víc mě štve, že si představuješ, že téměř celá Afrika pobíhá s kulomety v ruce. Podle toho co jsem viděla, bych si odvážila tvrdit, že naprostá většina obyvatel Afriky by radši posílala dětičky do školy než kupovala pušky.
A taky né celá Afrika jsou malé dětičky s nafouklými břišky.
A takových věcí by se našlo víc.
A z toho důvodu je to generalizování poněku nepatřičné, protože to je stejné trvzení jako "Všichni Češi pijí pivo a nosí ponožky v sandálech a rejoicy/džíny všude"
Žádný člověk přece není odpad. Když má svoji cenu. Možná ne pro mě ale určitě pro jeho rodiče, sourozence, příbuzné a kamarády.
Na to, že to byl film o válce obecně, tak tam byly steretypy jako zlí Němci
hodní Francouzi, kteří dají přednost uspokojení cizího člověka před vlastní nemocnou vnučkou.
Ta husa však byla nejlepší, litovala jsem, že ten film není o ní. :-)
užitočnosť ľudí je veľmi zvláštna kategória, najmä keď o nej tak bohorovne hovoríš. možno by sa mnohí mohli opýtať na tvoju užitočnosť....
ale späť k filmu.
inu, spielbergovi akosi prestáva ísť karta. čo nič nezmení, že patrí k velikánom filmu. len ktovie, či nám ešte niečo nezabudnuteľné pripraví....
Spielberg nemůže vyhrávat Oscary každý rok, i když je vždycky v nominacích, ale na rozdíl od jiných přestárlých režisérů se dá na jeho filmy vždycky koukat.
Kéž by i jiní tvůrci měli takový čich na projekty.
Tento týden nebo kdy mají jít do kin ty Troškovy Babovřesky a už to má plno odpadů v hodnocení. Netušila jsem, že tolik uživatelů ČSFD trpí masochismem. :-)