Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1124125127129130394

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

To mi připomíná GRRM a jeho univerzální odpověď: "Keep reading."
    Jako, četli bychom, ale...

:applause:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. února 2013
    Na JOJ plus za chvíli Muž od Sněžné řeky. Nostalgie jako hrom.

Jaj, a na Primě Mystery, Aljaška. To je skoro dilema :o)
  • Minulý víkend jsem konečně zkouknul Faunův labyrint, kterýžto jsem měl od flankera půjčený už snad dva měsíce.

Čekal jsem od toho víc, zejména fantasy linka mi přišla poměrně nevýrazná a nikam nevedoucí. Scény z reálného světa byly lepší, ale ta nejsilnější přišla celkem záhy a závěr navíc působil dosti křečovitě.
    Útěk holčiny a její pronásledování hlavním záporákem mohlo být vymyšleno chytřeji - např. odehrávat se celé ve světě fantazie.

Celkově slušné, ale takové Jdi a dívej se na mě zapůsobilo víc.
  • @Ugla Takze konecne mas cas na posledne kolo poviedok :)
  • War Horse
    (Jen pár poznámek.)
    Otřesně patetické, s čímž jsem počítala (ale doufala ve snesitelnější míru) a celkově nepříliš úchvatné.
    Od začátku mi lezly na nervy ukázky Joeyho výjimečnosti. U zázračné orby jsem se nemohla přestat řehtat, balancujíc někde mezi rozhořčením (Dělal někdy ten, co to psal aspoň na pitomé zahradě?!) a pobavením. Pasáž "smírčí oř" s vystřihováním z drátů zkazil dialog obou vojáků. Některé události je lepší nechat beze slov.
    Co se kladů týče- nejvíce se mi líbila francouzská farmářská episoda a zviřátka. Donutilo mne to opět dumat, zda se mnou není něco špatně když mne vyhlídka na smrt zvířete zdrtí a dojme víc, než hordy lidských mrtvol. :-?
    Bohužel se mi nepovedlo sehnat v anglině, takže jsem navíc musela protrpět dabing. V poslední době mám dojem, že všechny "větší" filmy mluví stále těch samých pět a půl lidí s napevno přidělenými typy postav. "Třešnička" na fonetickém dortíku byl dle mého absolutně nezdařilý výběr hlasu (ne)jednoho z "argumentů ke shlédnutí". Od chvíle, co Hiddles poprvé promluvil jsem měla nezřízenou chuť najít viníka a vykuchat ho zaživa. :evil: Nutkání ještě zesílilo, jakmile jsem zaregistrovala i Cumberbatche. Zrovna tyhle dva bych si ráda poslechla v originále, nebo aspoň typově podobném znění.
    Ukecala jsem se na tři hvězdičky především za herecké výkony zvířat (Husa rules! =D).

P.S.: Jsem jediná, komu se zdálo, že ten "taťkův prapor" nosí smůlu? :?:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. února 2013
    Donutilo mne to opět dumat, zda se mnou není něco špatně když mne vyhlídka na smrt zvířete zdrtí a dojme víc, než hordy lidských mrtvol.
    @MissUtahraptor Tak to je se mnou asi taky něco špatně. Jinak lidí je 7 miliard, nejsou ti ničím užiteční a stále přibývají = jednou z toho bude velký problém. Zvíře dělá mnoho užitečných věcí (alespoň tedy domácí zvířata) a velká část z nich se dá beztrestně sníst. Z čistě praktického hlediska bych řekl že zvířata jsou vlastně člověku užitečnější než hromady jiných lidí. Z emočního hlediska souhlasím. Lidi nemám rád a zvířata jsou celkem fajn.
  • @Everett_Young Dobře, takže všechno je v pořádku. :D
    @MissUtahraptor Ano, sociopat ti potvrdil že jsi normální. ;-)
  • @Everett_Young No imo vstavat v nedelu o 7 nie je normalne ;-)
    Jinak lidí je 7 miliard, nejsou ti ničím užiteční...
    Aha, zabudla som, ze zijes v jaskyni, lieky ziadne neberies, hajzlak si vyrabas s figkvych listov, varis si sam na ohnicku.
    Trosku kratkozrake tvrdenie, nemyslis? ;)
    @Hildegarda Myslím že vzhledem k enormnímu růstu lidské populace od konce 19. století je lidí zbytečně moc a další přibývají. Protestuj si jak chceš, ale tohle je prostě špatně. Za chvíli dojde k přelidnění.
  • @Everett_Young Proti tomu neprotestujem. Ak si spravne cital, protestujem proti tomu, ze 7 miliard ludi je ti uplne neuzitocnych. Ak je to tak, tak si vystacis uplne sam.
    @Hildegarda ok, tak abys neprotestovala tak asi tak 6.5 z těch 7 miliard lidí je mi naprosto neužitečných.
  • @Everett_Young To sa mi uz viac paci, este niekedy pouvazuj nad pricinami a nasledkami a mozno prides aj na nizsie cislo ;)

K tomu preludneniu asi tolko ako ku globalnemu oteplovaniu - nic nie je take tragicke a evolucia si uz poradi. O Sahare napriklad nik netvrdi, ze je preludnena :)
    @Hildegarda Afrika celkově zatím není přelidněná díky tomu v jakých žijí podmínkách. Kdyby věnovali čas něčemu jinému než střelbě do ostatních afričanů a dokázali se dostat zhruba do stejných (nebo alespoň podobných) podmínek, jako máme v Evropě tak se přelidní daleko rychleji.
  • @Everett_Young A zase si to urobil. Skus menej pouzivat tie zovseobecnujuce tvrdenia, lebo to ide riadne na nervy. V Afrike sa nevenuju iba strelbe...
    @Hildegarda Máš pravdu, mezi další jejich oblíbené činnosti patří nic nedělání a hra na vuvuzelu. Vím od člověka který žil (byl nucen žít) dva roky v Demokratické republice Kongo. Takže na tom asi něco bude.
  • @Everett_Young :roll:
    Aj ja poznam cloveka, co zije v Ugande a tvrdi nieco ine.
    Co tym chcel autor povedat?
    @Hildegarda Že "poměrně krátkozraký" je v tomto případě spíše přístup chudáčci dětičky v Africe, musíme jim pomoct. Navíc většina lidí tam sice nemá peníze na jídlo a na vzdělání, ale zato mají peníze na MP-5, AK-47 a podobně. Abych to shrnul, všechno co jsem chtěl říct bylo: Lidí je moc a většina je jich k ničemu. Líto ti jich být nemusí.
  • To bola recnicka otazka ;)
    A o tvojej "vacsine" vacsina ludi pochybuje ;)
    Mne je luto aj teba
    upraveno 3. února 2013
    Mne je luto aj teba
    Proč?
    A o tvojej "vacsine" vacsina ludi pochybuje
    Ta většina která o "mojej vacsine" pochybuje, je právě ta většina kterou myslím.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Hildegarda napsal(a):

To je vtipný :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Thorar napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

To je vtipný :-D
    Ale pravdivý :)
  • Lidí je moc a většina je jich k ničemu. Líto ti jich být nemusí.
    To je dost odvážné tvrzení a velmi hloupé. Když ti většina lidí na fóru napíše, že jsi podle nich k ničemu, půjdeš a skočíš z mostu, aby si snížil počet lidí na této planetě?
  • @Everett_Young Myslím, že většina lidí by do té množiny neužitečného lidského odpadu zahrnula i tebe (stejně jako nás ostatní tady :-)

Co se týče Afriky, taky se mi nelíbí to sypání peněz. Ale víc mě štve, že si představuješ, že téměř celá Afrika pobíhá s kulomety v ruce. Podle toho co jsem viděla, bych si odvážila tvrdit, že naprostá většina obyvatel Afriky by radši posílala dětičky do školy než kupovala pušky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A taky ne všichni se samopaly je mají dobrovolně, je jich menšina, ale jsou taky.
    A taky né celá Afrika jsou malé dětičky s nafouklými břišky.
    A takových věcí by se našlo víc.
    A z toho důvodu je to generalizování poněku nepatřičné, protože to je stejné trvzení jako "Všichni Češi pijí pivo a nosí ponožky v sandálech a rejoicy/džíny všude"
  • A z toho důvodu je to generalizování poněku nepatřičné, protože to je stejné trvzení jako "Všichni Češi pijí pivo a nosí ponožky v sandálech a rejoicy/džíny všude"
    :-)

Žádný člověk přece není odpad. Když má svoji cenu. Možná ne pro mě ale určitě pro jeho rodiče, sourozence, příbuzné a kamarády.
  • War horse byl hrozně patetický, ale naštěstí méně, než jsem myslela, protože jsem se tomu filmu pořád vyhýbala.
    Na to, že to byl film o válce obecně, tak tam byly steretypy jako zlí Němci
    zlý Tatík pošle děcka do války, a pak je zastřelí za dezerci

hodní Francouzi, kteří dají přednost uspokojení cizího člověka před vlastní nemocnou vnučkou.
    Ta husa však byla nejlepší, litovala jsem, že ten film není o ní. :-)
  • BenNevis napsal(a):

... Ta husa však byla nejlepší, litovala jsem, že ten film není o ní. :-)

Tak, tak... :D
  • everett, chalan.... to je smutné/bizardné/smiešne čo občas píšeš.... :(

užitočnosť ľudí je veľmi zvláštna kategória, najmä keď o nej tak bohorovne hovoríš. možno by sa mnohí mohli opýtať na tvoju užitočnosť....

ale späť k filmu.

inu, spielbergovi akosi prestáva ísť karta. čo nič nezmení, že patrí k velikánom filmu. len ktovie, či nám ešte niečo nezabudnuteľné pripraví....
  • @sarven vstanou noví bojovníci. :-)

Spielberg nemůže vyhrávat Oscary každý rok, i když je vždycky v nominacích, ale na rozdíl od jiných přestárlých režisérů se dá na jeho filmy vždycky koukat.
    Kéž by i jiní tvůrci měli takový čich na projekty.

Tento týden nebo kdy mají jít do kin ty Troškovy Babovřesky a už to má plno odpadů v hodnocení. Netušila jsem, že tolik uživatelů ČSFD trpí masochismem. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.