Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1127128130132133394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Hejbe se tam celou dobu o holi a pořád nadává, přesto zůstává největším sympaťákem na place. Teorii o tyrannosaurově vidění se to vyloženě vysmívá.Mimochodem, zatímco filmovej první díl měl s knížkou společnýho málo, druhej nemá společnýho prakticky nic.
  • flanker.27 napsal(a):

Hejbe se tam celou dobu o holi a pořád nadává, přesto zůstává největším sympaťákem na place. Teorii o tyrannosaurově vidění se to vyloženě vysmívá.Mimochodem, zatímco filmovej první díl měl s knížkou společnýho málo, druhej nemá společnýho prakticky nic.

Hmmm, teď koukám na wiki a tam fakt ve výčtu přeživších píší
    ... Malcolm (jak se ukáže v druhé knize) ...
    . To pěkně naštve, já si z jedničky odnesla dojem, že bylo vážně po něm... Takhle si to pokazit... :(
    @MissUtahraptor Prubni to, sklapnout to můžeš vždycky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Star Wars budou mýt, kromě 3 filmů, ještě další spin-offy... Já s tím Jar Jarem, zas tolik nepřeháněla :wall:
    Včera jsem viděl film Lo Imposible, česky jako Nic nás nerozdělí. Dobrá věc, pokud si chcete poplakat při znovushledání rodinky roztržené vlnou tsunami. Technicky je to těžce precizní záležitost, kam se na to hrabou digitální triky jako např. ve 2012. Všechno pěkně poctivě se skutečnou vodou, skutečnými zbouranými domy. Jen jsem si říkal, jak to mám vlastně vnímat - jako oslavu rodinné soudržnosti a poplakat si u happy endu, nebo jako poctu zemřelým.
  • @Krisa ale jeden z tých spin offov má robiť Zack Snyder tak to snáď nebude až tak strašné.
  • SW: Pokud dosáhnou kvality alespoň seriálových Klonových válek- mám rozkoukanou teprve druhou sérii, ale jsem spokojená- tak by to nemusela být taková tragédie. :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To přejde. Ve třetí sérii se Clone Wars postupně změní v dost infantilní záležitost (s nemálo Jar Jara).
    @JoeGyry Filmy Zacka Snydera mám moc ráda, ale nějak se nemůžu smířit s vykopáváním SW mrtvol. Chápu, že to je lurativní materiál a jsem přesvědčená, že je určitě uvidím a nebudu je bojkotovat jako HC fanoušci, ale klidně bych další díly oželela.
    Stejně už nikdy nebudu ze SW tak hotová, jako ve školní družině, když jsme byli v Kině mladých na IV. epizodě :D
  • Já se nesmířím s jiným Hanem Solem než Harrisonem Fordem, takže pokud filmaři nevyvinou elixír mládí, tak tenhle film s klidným svědomím ignorovat budu :D
  • Ja by som tam chcel Forda Hamilla a Fisher, aspoň cameo.
    Jej, no to mě ani nenapadlo, že tam budou jiné "staré" postavy... Ty jo, tak některé asi taky nezvládnu - třeba si nedokážu představit jiného Luka Skywalkera.
    Kdo by je měl hrát? Máte někdo nějaké nápady?
    Při mém štěstí to budu Worthington, Fassbender a Artertonová...
    Nevada napsal(a):

Při mém štěstí to budu Worthington, Fassbender a Artertonová...

Fassbender mi nevadí, ale oblibu Worthingtona a Arterton taky nechápu (A je krásná, o tom žádná, ale zatím mne o dalších kvalitách moc nepřesvědčila)
    Ty zprávy kolem Star Wars mi připomínají snahu napodobit Marvel a svézt se na vlně zájmu. Vytvořit co nejvíc filmů na co nejmenším prostoru dokud je zvědavost velká a očekávání převyšují nechuť. A bojím se, že nakonec budou ty filmy veselé, hravé, žvatlající a třaskavé jako Jar Jar žonglující s bouchavkami.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Hlavně aby tam nehrála Kristen Stewart :wall:
  • Tak ak chcú robiť spin offy tak určite medzi nimi bude aj nejaký animák pre menšie deti. Ale snáď nebudú všetky filmy žvatlající a třaskavé jako Jar Jar žonglující s bouchavkami :/
  • Silver Linings Playbook aneb jak se dva magoři našli :) já vím, že není správné smát se nemocným lidem, ale tady to občas jinak nejde. Jen je super, ale na Oscara se mi to nezdá, občas mi přišlo, že trošku přehrává a Bradley Cooper ji hravě strčí do kapsy.
  • třeba si nedokážu představit jiného Luka Skywalkera
    Tak to já bych ho klidně vyměnila, ten herec mi přišel vždycky hodně nesympatický. Leia ušla víc. Zajímavé, že ji původně měla hrát Jodie Foster, která mi přijde stejného typu jako Fisher. Asi se Lucasovi takové holky líbí. :-)
  • Z Oscarových nominací jsem viděla Kon-Tiki. Je to zajímavé téma, ale ta filmařina mi nepřipadá jako oscarový materiál. A co se týče tématu,
    ta výprava měla celkem málo překážek, aby byla divácky zajímavá. Pořád se tam třeba mluví o tom, že se prodřou lana (ze zkušenosti jiných) a nakonec jim vor vydrží až do konce

• Tak vzhledem k tomu, že filmy budou pod potronátem studia Disney, by Luka Skywalkera klidně mohl hrát Justin Bieber. Na Hana Sola mě napadá asi jenom Nathan Fillion, má podobné charisma jako Ford a jeho role ve Firefly ho k tomu celkem kvalifikuje.
  • Videl niekto alebo planuje vidiet dokument o Karlovi Vasovi? Dufam, ze ho nejaka tunajsia televizia kupi.
  • @Hildegarda Viděla jsem rozhovor s autorem, mohlo by to být velmi zajímavé...
  • @Michelle Prave to idem pozerat. To Piano je predsalen na nieco dobre :)
  • @Hildegarda Děkuji za připomenutí, že jsem to chtěla vidět :-D Už se to
    stahuje
    :anxious:
  • @Michelle Tak videno a je to fakt unikatny dokument. Uz len tym, ze tam vystupuje hlavni "hrdina". Je uzasne vidiet, ako si ludsky mozog dokaze prisposobovat realitu a ospravedlnovat svoje ciny.
    O Postoloprtech by sa malo povinne ucit nielen na ceskych skolach! Kazdy pozna Lidice a pritom toto sa mi pripada ako este horsi zlocin, ak sa to vobec da.

Jedine, co mi vadilo, bol Cerny. Posobil na mna akosi nepatricne v tych kratasoch a so vstupom do inscenovanych scenok. Uplne by stacil jeho hlas, nevidim dovod jeho fyzickej pritomnosti.
  • @Hildegarda Dám to asi zítra, ale už teď je mi jasné, že z hlavního "hrdiny" mi bude nevolno... Ale to mě neodradí :-)
  • @Michelle Ja bohuzial takeho cloveka poznam. Potom, ako som ho prvykrat stretla, tak som normalne plakala. Na jeho argumentaciu neexistuje protimluva. Musis iba pocuvat toho vetchecho stareho uboziaka, ako si dokaze vyargumentovat vsetky nepravosti a zlo, ktore napachal. Uz ked viem, ze ho mam stretnut, dostanem triasku a zostane mi nevolno. Pribuznych si vsak clovek nevybera...
  • @Hildegarda Vůbec se ti nedivím, je to smutné :-( U nás v okolí bydlel starý Grebeníček (tatík od toho Grebeníčka z KSČM, vyšetřovatel z věznice v UH), taky podobné individuum... Na jednu stranu mě fascinuje to jejich přesvědčení, sami asi fakt věří tomu, že vůbec nic špatného neprovedli. Na druhou stranu, je mi z nich taky dost zle.
  • Konečně jsem se odhodlala podívat se na Lidice, divko se mi doma válelo víc jak rok... Je to zajímavý nápad dívat se na tragédii očima kriminálníka, který se tomu vyhnul.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.