Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1122123125127128394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 27. ledna 2013
    Násilí a spousta krve jsou Tarantinovou obchodní značkou. Vždyť je to ve všech jeho filmech. Django mi z tohohle pohledu přišel asi "nejkrotší".

mimochodem - během sledování Djanga jsem si nejednou vzpomněla na Opravdovou kuráž od Coenů, která má podobný nádech jak v drsnosti, tak v humoru, a je podle mě mnohem lepší. Musím si ji zopakovat.
  • @Nevada Ďakujem za dojmy z Lincolna, v týždni na to asi skočím.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    U kapitoly Arya + Sandor v hospodě si vždycky vzpomenu na tuhle scénu:

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Práve som dokukal film Dokonalý trik, čo bol včera na Markíze. Veľmi zaujímavý film. Užíval som si dej a to mi stačilo. Aj keď s koncom som nebol celkom spokojný budiž. A spomenuli aj Nikolu Tesla, bol tam herec, čo hral Gluma v LOTR a Hobitovi (a aj Richarda v Cez noc tridsiatníčkou a Kaprikorna v Atramentovom srdci). A tiež tam bol môj obľúbený herec, ktorého meno síce neviem, ale hral aj v Miss špeciálny agent a bude hrať v Now You See Me.
    Je to v hospodě. Co dál to má společnýho? :)
  • upraveno 29. ledna 2013
    http://www.csfd.cz/film/241241-proboha/

Bill má perfektní argumentaci a efektivně se strefuje kde může :) Je krásné vidět že nějaký fanatik v USA si vykládá bibli tak aby mu seděla a slepě jí věří a hned na to v další scéně to odmítne vatikánský kněz.
  • @Blackfish To sa u nas robi aj so zakonom :)
    Teraz sme mali aferu, lebo kazdy pravnik si po svojom vysvetloval slovo "vymenúva". Je to to iste, co vymenuje? Tot otazka :)
    @Blackfish Znám, docela dost vtipné.

Na podobné téma nemůžu nevzpomenout Dawkinse:

@flanker.27 Co je to za člověka. Mluví hodně zřetelně a srozumitelně.
  • Tak jsem se podíval na Hunger Games a přišlo mi to zvrácené, který rozumný národ by i pod železnou rukou diktatury nechal své vlastní děti vraždit se navzájem v reality show, slavit smrt jednoho a oslavovat úspěšnou vraždu druhého, nebo si na ně sázet a bavit se u toho.Vzpomněl jsem si na pověst o krétském minotaurovy, tam asi bude zdroj. Asi ten film měl zapůsobit na americký smysl pro demokracii a svobodu. Ukázat jak se ještě mají na světě dobře. Smrt černé holčičky tam být musela aby si zaplakali i ochránci lidských práv. Ovšem natočené je to dobře, herci celkem sympatičtí, možná to mohlo být probrané trošku víc do hloubky. Nahnat 24 dospělých do arény tak je to typickej akčňák/lovestory a asi bych se u toho bavil víc. Ale s dětmi to chytlo punc absurdity. 6/10
  • @Blackfish Smrt černé holčičky je i v předloze s tím rozdílem, že není černá. :D
  • Vida to jsem zapomněl doplnit, musím si to přečíst. Takže jen smrt holčičky, 3x hurá :D abych si začal připravovat papírové kapesníky.
    @MissUtahraptor Ta scéna mi spíš než smutná přišla naprosto nechutně patetická...
  • Ja keď som čítal knihu celý čas som čakal že to dievčatko ju nejak zradí heh. Inak o čom su zvyšné 2 knihy? Vrátia ich do arény a bojujú znova?
  • @MissUtahraptor já by řekla, že Rue je černoška i v knize :-k
  • @Dreamer Četla jsem hned ten rok, co to vyšlo, takže jsem to klidně mohla zapomenout, ale mám takový dojem, že tam o ničem takovém nebyla ani zmínka. :-?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Podle mě tam bylo, že Rue je snědá nebo "tmavší" jako všichni lidi z jejich Districtu, ale jak moc, to nevím.
  • Pigmentálně znevýhodněna?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @heavy_head Dokonce bych se nebál použít slovo rasizmus! :twisted:
  • Rasista je člověk, který nemá rád psy. :-)
  • Hunger games mi připomělo Runnig man od Stephena Kinga
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kašlete na Hunger Games a volte Battle Royale :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.