Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1231232234236237394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Dreamer Ještě případně Dívka s perlou
  • Interstellar rozhodně doporučuju vidět v kině, stojí za to :-) Ty dvě a půl hodiny nebo kolik, utekly jako nic.

P.S. velké plus za nehumanoidni roboty se stoprocentním stupněm sarkasmu
  • TARS a CASE boli najviac úžasní. Koniec trocha sklamal, predvídateľní a
    príliš happy end s náhodami
    ale inak fakt dobre. Silno zvažujem isť do kina ešte raz len kvôli tomu aby som si viac užil duo TARS a CASE
  • @Nevada @Dreamer Jo, Dívka s perlou je povedený film, ten taky doporučuju.
  • @JoeGyry hmm, jak ve mně pocity z filmu dozrávají, tak mi tam ten konec sedí čím dál víc, zas až tak happy mi nepřišel díky jednomu setkaní, u kterého jsem měla na krajíčku :)

P.S. minimalistický soundtrack s monumentálním varhanovým (byly to fakt varhany?) motivem sedí jak pr... na hrnec.
  • @Dreamer No mne hlavne vadilo
    to že ho zachranil nejaký náhodný Ranger, vôbec by mi nevadilo ak by Cooper zomrel. A len jeho dcéra by vedela že to je on kto ich všetkých zachránil. Ale to by tam nebola ta super scéna Cooper x TARS :D
  • @JoeGyry mně zas trošku neseděl zvrat s magorem Mannem. Aha sem úplně vypustila, kdo jak proč Coopera zachránil :D
  • @Dreamer
    no ten tam bol pre mňa jasný od začiatku. Keď som uvidel jeho robota rozobraného tak ma hneď napadlo: aha toto je ten ktorý sa vo vesmíre zbláznil. Cooper si zavolal pomoc sám (nechápem prečo Mann neprišliapol tu vysielačku ale budiš). A na pomoc mu priletel CASE! :D TARS vtedy opravoval toho rozobraného robota, alebo to bolo naopak? Jednoznačne to potrebujem vidieť znova
  • Pokud se chcete kouknout na jiné - pro mě zajímavé zpracování zásahu 17. listopadu, tak zítra na dvojce od 23:05 běží Polojasno. Je to takový drama až hraný dokument o studentovi, který byl členem Komise pro vyšetřování událostí 17. listopadu. Natočil to v současné době " oblíbený " Renč. Minimálně přiznivce konspiračních teorií to bude bavit a některý otázky co film kladě mě příjdou znepokující.
  • jsem včera koukal na Prokletý ostrov a dobře jsem nechápal ale mám teorii a zajímalo by mě co si myslíte vy jak to bylo ? a ještě jedna věc...zase hledám film a ocením pomoc- kreslený je a začína to v Polsku 1939 a pak se letí do vesmíru a tak různě :D nevíte někdo ? už je to starší viděl jsem to jako malej
  • JayJay
    upraveno 18. listopadu 2014
    @DanielSvatoš: Shutter Island? Myslím, že je to super film,... viděl jsem jej už celkem dávno, takže o pointě budu radši jen s rezervou, ale mylím, že mů pocit byl, že
    dotyčný je akorát vězněný zblázen a začátek filmu a pointa je jen jeho fantazie...
    Ale možná se mýlím.
  • @Jay A jak podle tebe do toho zapadalo
    to zabití skopčáků v tom koncentráku ?
  • @DanielSvatoš: Tyhle detaily si nepamatuji, stejně jako že se něco stalo jeho manželce (dle CSFD)... ostatně měl jsem pocit, že jsem to viděl tak 2008 (což mě CSFD vyvádí z omylu), takže si to pamatuji jen matně,... nicméně mám pocit, že ta část s druhou válkou mohla být jeho skutečný zážitek
    a spouštěč nějakého post-traumatického syndromu, který jej vedl k vraždě manželky, a/nebo dětí, nebo jak to tam bylo, důsledkem čehož mu definitivně hráblo... jednoduše - pamatuji si z toho to, že můj pocit říkal, že za všechno mohl on, skončil tam celkem po právu a to, že tam přijel jako vyšetřovatel si ve svém poblouznění jen vymyslel...

Ale jak říkám, je to jen můj pocit...
  • @Jay jop, pochopila jsem to stejně, v podstatě to na sebe napráskal poslední větou,
    je lepší umřít jako blázen nebo žít jako zrůda? ...nebo tak nějak to bylo. Takže celou tu šarádu ohledně vyšetřování na něj nahráli, protože celou tuto událost si s ním prožili již několikrát, protože si kolem sebe vytvořil mraky konspiračních teorií, ve kterých byl hrdinou a nikoliv vrahem. Měla to být jakási léčebná metoda, poslední pokus před vrtáním do mozku, tak to alespoň vysvětloval jeden z těch cvokařů.
    Co se týče vzpomínek na 2. sv. válku, ty byly nejspíš pravdivé a přispěli k jeho psychické labilitě.
  • Prave som citala zdrcujucu recenziu na Fury. Zevraj tanky tam maju pekne a to je asi tak vsetko :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    jj flanker tomu dal odpad! :D
  • @Montezuma3 hned jak někde seženu kinorip tak to předpokládám taky ohodnotím odpadem, stačilo mi vidět trailer.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. listopadu 2014
    @Montezuma3 To je pro některé lidi doporučení :D
    Takhle. Kdyby Fury skončilo cca va 2/3, dal bych tomu tři *, sice to opakuje schémata a scény asi tak z deseti různých filmů, ale nedělá to úplně mizerně. Ale závěrečná gerojská scéna je tak debilní, že mi to film naprosto znechutilo.
    Ale scéna s opravdovým "tigrem" se cení.

@Jay Shutter Island je lahůdka.
    Detektiv Daniels manželku zabil v šoku poté, co zjistil, že zabila jejich děti. aby se s tím vypořádal, vytvořil si fiktivní svět, ve kterém osvobozoval koncentrační tábor a snažil se odhalit pokusy na lidech. Popřel realitu a vytvořil si vlastní, aby si nepřipustil, co se jeho rodině stalo.
  • @flanker.27: Hmmm, tak to asi taky může být,... s těma dětma jsem nevěděl, to mi z hlavy vypadlo,... ale u zbytku mě toto vysvětlení nenapadlo - je to nějaké oficiální vysvětlení (koukal jsem na wiki a csfd a tam to popisovali dost nejasně), nebo "jen" domněnka...
  • upraveno 19. listopadu 2014
    Shutter Island jsem viděl kousek
  • upraveno 19. listopadu 2014
    @flanker.27 Shutter Island
    takže ten koncentrák si taky vymyslel? :-k tím pádem, už vůbec nevím, co byla skutečnost a co blud :D
  • Shutter Island
    Vzpomínka na jeho manželku, jak utopila jejich děti, je pravá, on jí zabil. Pak si to dával za vinu, že manželku nevzal k doktorovi, i když se už předtím pokusila sama o sebevraždu. Bylo to pro něj tak hrozný, že tohle všechno popřel a vymyslel si bludy. Bludy jsou, že je pořád US maršál (toho parťáka mu dělal jeho lékař) a vyšetřuje v té psychiatrické léčebně zmizení a dostane se nastopu divným experimentům.Věří, že tam vyrábí slintajicí duchy z lidí, co se někomu nehodí - to mu umožňuje zpochybnit všechno, co mu lékaři řeknou...Děj filmu je velká terapeutická metoda jeho lékařů, že ho pustí volně se pohybovat po ostrově, aby ho dostali do reality. Byl nebezpečný pro ošetřovatele a pacienty, tak jediné další řešení byla lobotomie. Uspějou, dostanou ho do reality. Na konci začne zase žvanit o bludech, ale kvůli tomu poslednímu co řekne. Jestli je lepší žít jako zrůda, nebo umřít jako slušný člověk.. si myslím, že si realitu uvědomil, ale šel na lobotimii dobrovolně, aby nemusel v realitě žít...Vzpomínky na koncentrák jsou pravé jen zčásti, opravdu byl při osvobození Dachau, ale ta holčička, co tam vidí, je jeho vlastní dcera (Ptá se proč, je nezachránil), a ty dozorce prý ve skutečnosti nezabil
    viděla jsem ho víckrát a probírala jsem to s kamarádkou, mám ten film ráda, asi proto že mám v rodině taky vážně duševně nemocnýho člověka
    upraveno 19. listopadu 2014
    @Jay Na "oficiální vysvětlení" jsem nekoukal, protože mi to přišlo docela jasné. Doktor (Ben Kingsley) Danielsovi v závěru na majáku všechno dost polopaticky vysvětlí.

@Dreamer
    Vyložených bludů tam bylo málo, např. scéna s doktorkou schovávající se v jeskyni. Jinak to bylo spíš o tom, že si Daniels vykládá některé věci jinak, než jaké ve skutečnsoti jsou. Celé to byla vlastně hra od doktora, od údajného zmizení vražedkyně Rachel Solando až po ten maják, aby umožnil Danielsovi seznámit se s celým prostředím ústavu a přijmout realitu takovou, jaká je. Na konci Daniels pochopil realitu, ale byla pro něj nepřijatelná (ono komu by se chtělo žít s tím, že vaše manželka zabije vaše děti a vy pak manželku), takže se raději tvářil že se vrátil zpět do iluze. Jen Marku Ruffalovi naznačí, že "je lepší zemřít jako hrdina než žít jako bestie", nebo jak to přesně řekl. Čili že se nevrátil do iluzí, ale s realitou žít nedokáže.
  • @flanker.27: Hmmm, možná máš pravdu,... to co se mi na tom líbilo bylo právě to, jak na začátku se odehrává úplně jiný příběh, než na konci... a možná, že si z těch zvratů pamatuji jen některé (fakt už to je nějaký pátek), ale každopádně film dokonalý...
    Nejlepší je ten přerod z toho "přijede jako vyšetřovatel -> najednou mu všichni tvrdí, že přijel sám a že je tam chovancem (a vše vypadá jako nespravedlivé spiknutí proti němu)... a pak se ukáže, že ne..."
    A zase tam museli nacpat roli pro černocha :)
    @DanielSvatoš Jistě to bude morální postava, Robbův - totiž princův mentor nebo tak něco. Na druhou stranu tak ulítlý jako tohle to určitě nebude :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ho hoo! Robbík balí Popelku.
    @flanker.27 Určitě hraje jen nějaké bohatého obchodníka z Letních ostrovů :-k
    A HBC hraje tři oříšky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.