Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1234235237239240394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Gepeto napsal(a):

A napokon skončí v zúfalých filmoch ako Brad Pitt.

Gepeto napsal(a):

Najhorší herec rozhodne nie je, ale určitú dobu ho bolo vidieť vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.

Takže filmy, které jsou hojně navštěvované (pokud správně chápu výraz "brali masy") jsou filmy zoufalé? Ty máš buď opravdu hodně alternativní vkus, nebo prostě nemáš o současném filmu vůbec ponětí.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada To, čo tvrdíš, že som povedal, som vôbec nepovedal. Hovoril som, že predtým hral vo filmoch, ktoré brali masy omnoho častejšie. Ale nevadí. Keď sa človek nudí a potrebuje si štúchnúť, lebo nič iné na robote nemá...
  • upraveno 26. listopadu 2014
    Byli jste na Jurském parku (na jedničce) tenkrát v kině? Jako by to bylo včera. Měl jsem načtený knížky od ZdĚnka Buriana a strašně jsem se tam těšil. Asi můj nejlepší filmový zážitek z dětství. Bylo mi asi čerstvých 6 a nějaký dítě se řadu přede mnou pomočilo a dalších xy muselo s řevem odejít z kina :D Potom začala ta školní mánie, kdy jsme odlévali sádrové odlitky dinosaurů (ani nevím kde vznikly ty formy na to, ale byl to velký hit). Ve skutečnosti bylo v módě všechno s dinosaurem :) Další díly byly horší a horší, resp. dvojka byla zatím podle mě nejhorší a trojka o něco málo lepší než dvojka (asi si nemyslím že by afroamerická gymnastka ve věku dvanácti let mohla sundat raptora z hrazdičky :D ). Ale tohle bude asi největší průšvih... Jediný co tak snad postava Pratta a toho kluka z Ironmana mi nebude vadit. To druhý děcko (kapucka, velký sluchátka a la justinek bobřík) je podle mě totálně na přesdržku.
    Gepeto napsal(a):

To, čo tvrdíš, že som povedal, som vôbec nepovedal. Hovoril som, že predtým hral vo filmoch, ktoré brali masy omnoho častejšie. Ale nevadí. Keď sa človek nudí a potrebuje si štúchnúť, lebo nič iné na robote nemá...

To jsou Tvoje citace, ne moje. Klidně to rozveď a vysvětli, jak jsi to myslel. Proč skončil Pitt v zoufalých filmech (a kterých), a proč na nesouhlasné reakce podotýkáš, že hrál ve filmech pro masy...
    @pavel já byla na 3D verzi, kterou posledně dávali, bylo to perfektní :) Užívala jsem si každou vteřinu filmu (boží scéna: T-rex loví džíp), i když jsem to v dětství viděla asi tři sta tisíckrát. A dvojka mi taky nepřijde nijak příšerná, viděna asi sto tisíckrát, ba naopak vcelku zábavná (boží scéna: přívěs padající ze srázu).
  • @pavel Ja som mala 11 a teda som bola presne ten spravny typ divaka, pre ktoreho to bolo urcene. To kino bol zazitok na cely zivot.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. listopadu 2014
    Mně se to líbilo dokud jsem si nepřečetl knihu a nezjistil, že film je kniha po lobotomii :)
    @Nevada
    Evidentne si moju reakciu na Krisu pochopila akože to, že hral vo filmoch, ktoré brali masy (čo si si nejako spojila s výrazom "zúfalý film", ktorý som použil na niečo iné), je negatívne. Pritom neviem, prečo by malo. Hlavne si použila výraz "hral vo filmoch pre masy", čo sa nezhoduje s "brali masy", takže nie, nie sú to moje citácie. Len si si to skrivila, aby to znelo tak, ako chceš.
  • @flanker.27 je fakt, že knížka má podstatně jinou atmosféru než to milé kočkování s raptory v podání Spielberga :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Nevada @Gepeto Teď koukám na to, co napsal Gepeto a mám pocit, že jsem to taky pochopila obráceně. Domnívám se, že Gepeto tím myslel to, že se už neobjevuje v tolika filmech, které byly úspěšné, jako dřív.
    Ale taky jsem to pobrala tak, že teď hraje jen v komerčních filmech, které jsou pitomé...
    @flanker.27 Tobě asi nebylo 6 let :D ale pro mě to bylo něco. Do tý doby jsem byl nadšenej maximálně z Predátora na zrnitý VHSce nahranýho z ORF :D Takže JP byl fakt terno :D

Knížku si teda dám do fronty k přečtení :)
    upraveno 26. listopadu 2014
    Gepeto napsal(a):

Evidentne si moju reakciu na Krisu pochopila akože to, že hral vo filmoch, ktoré brali masy (čo si si nejako spojila s výrazom "zúfalý film", ktorý som použil na niečo iné), je negatívne. Pritom neviem, prečo by malo. Hlavne si použila výraz "hral vo filmoch pre masy", čo sa nezhoduje s "brali masy", takže nie, nie sú to moje citácie. Len si si to skrivila, aby to znelo tak, ako chceš.

Ne, nepokřivila jsem nic záměrně. Citovala jsem Tvé dva výroky, které na sebe navazovaly.

Takže jinak. Aniž bych je nyní dávala do souvislosti, co tedy myslíš tím A napokon skončí v zúfalých filmoch ako Brad Pitt.? Které filmy to podle Tebe jsou (a případně proč, pokud se Ti to bude chtít rozvádět).

A hlavně jak byla myšlena věta Najhorší herec rozhodne nie je, ale určitú dobu ho bolo vidieť vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.?
    Hlavně teda na rovinu přiznám, že v tom případě netuším význam sousloví vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.
    @pavel Kolik mi to bylo, když začala dinománie? Nějakých 12-13 asi. Knihy jsem pak přečetl asi tak o dva roky později. čímž jsem a) začal mít rád Crichtona, b) zjistil, že filmy podle jeho knih dopadají z velké většiny katastrofálně (s čestnými výjimkami Skandální odhalení a kupodivu i Vikingové). Asi nejhorší zklamání byla Koule, což považuju za knihu na úrovni nejlepších kousků žánru typu Solaris nebo Piknik u cesty.
    Nicméně jedničku Jurský park jsem schopen tolerovat, byla první a v kině to působilo úchvatně, takže i přes výhrady jsem schopen jí přiznat nějakých 60 %. Totéž se ovšem nedá říct o dvojce, která už je naprostá katastrofa a pro mě nejhorší Spielbergův film.
  • Já v kině byl až na 3d verzi prvního dílu, protože první díl samotný je jaksi starší než já, takže jsem ho v kině vidět nemohl :-( Ale i ta 3d verze byla skvělá

@flanker.27 řeknu to takhle - jurský park je špatná adaptace, ale samo o sobě to jako film funguje skvěle. Na rozdíl od toho nového to má - 1) do té doby velice originální zápletku 2) skvělé herecké obsazení (Sam Neill je opravdu trochu jiná liga než Chris Pratt) 3) úžasnou atmosféru a 4) ten film podobně jako předtím Star Wars způsobil vizuální revoluci a posunul tvůrce filmů dál. Nic z toho Jurský Svět mít nebude. Upřímně ty CGI dinosauři vypadají hůř než ty makety postavené pro 1. díl.
    @Everett_Young Naprosto souhlasím.
  • @flanker.27 Mne sa pacilo najma Kongo. Vtedy som ulietavala na podobnych knihach
    @Hildegarda Kniha byla dobrá, i když slabší než jiné (což je u Crichtona pořád vysoký nadprůměr). Film je ovšem zase tragický :)
  • A hlavně jakou měl film v té době konkurenci.. V dnešní době kdy počítačový efekty jsou naprosto všude (a někdy mám i pocit že se efekty časem zhoršují i když rozpočty na filmy rostou, jak psal už @Everett_Young ). Nevím jak to vypadalo díky JP ve světě nebo i jinde u nás v ČR, ale u nás na malém městě to bylo šílenství. Cokoliv s dinosaurem bylo ceněno zlatem, ale protože nic moc v krámech nebylo tak se to vyrábělo. A těch encyklopedií co mám :)

Každopádně Cesta do pravěku je stejně lepší. Možná i proto že nikoho nenapadlo dělat sequel :D
  • Hmm, od Crichtona jsem poslouchala audiobooky na brigádě, hlavně Jurský park byl perfektní nebo Kmen Andromeda, pak ještě něco o letadlech a Vikingové :) jediné co mě zklamalo bylo pokračování Jurského parku, to mě vůbec nebavilo.
    Nevada napsal(a):

Takže jinak. Aniž bych je nyní dávala do souvislosti, co tedy myslíš tím A napokon skončí v zúfalých filmoch ako Brad Pitt.? Které filmy to podle Tebe jsou (a případně proč, pokud se Ti to bude chtít rozvádět).

Tu uznávam, že množným číslom som to značne zveličil. V hlave som mal vtedy hlavne World War Z. Nebolo to myslené, že by všetky filmy, v ktorých sa objaví, boli zlé (teda "zúfalé"), skôr mi to príde, že niekedy chytí aj niečo neporiadne, len aby bol v niečom viac propagovanom, aj keby to nebolo najlepšej kvality (napr. mám pocit, že daboval aj v Happy Feet dvojke). Mal určitú periódu kariéry, kedy bol viac propagovaný a objavoval sa vo viacerých filmoch obľúbených mnohými (cca 2004 aj čosi). A WWZ som považoval za snahu "vrátiť sa" (akokoľvek na vlne filmu, ktorý bol vytiahnutý, aby zapadol to do toho, čo zrovna beží, aj keď mal väčšinu typických zombie-klišé). Len preto som ho vytiahol v diskusii o CP. Že predpokladám, že aj on sa bude určitú periódu častejšie objavovať (v kúl roliach skoro toho istého vzoru). To, že ho obsadili do JW ešte pred Strážcami som netušil (myslel som si, že Strážcovia boli vo vývoji skôr).

Ad tomu druhému:
    Že podľa môjho názoru boli tie filmy/filmové série v danú určitú dobu dosť obľúbené (väčšie množstvá ľudí ich obľubovalo, citovalo, prirovnávalo) a zaistili mu väčšiu propagáciu ako tie predtým/potom.
    U WWZ si myslím producenti (vč. Brada) asi notně oddechli, že utekli po všech produkčních problémech a překročení rozpočtu hrobníkovi z lopaty. Popravdě ten film není zlý (navzdory řadě chyb), ale stejně z něj alespoň pro mě čouhal nevyužitý potenciál. Knihu jsem nečetl, takže srovnat nemůžu, co vím, tak s ní film nemá tradičně společného skoro nic.
  • @flanker.27 Tak knihu si treba precitat. Spomina sa tam aj Spissky hrad
  • Mě u WWZ zaujalo tradičně kladné ztvárnění Izraelců ( což mě osobně nevadí, ale tady to bylo dost napadný)
    Mosad ví tradičně víc než ostatní a když jde na klinice do akce místo statných vědců jednoruká drobná vojanda přišlo mě to až moc
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Hildegarda Spissky hrad ?? Prezrad prosim, aku to ma spojitost s WWZ?
  • hrady boli dobré miesta, kde sa ľudia ubránili pred zombie. aj český hrad tam bol. tuším kosť?
  • upraveno 28. listopadu 2014
    Tak kde je ten teaser na Star wars. :-)
  • Podle mě ho pustí večer v us, u nás bůhví kdy teda...
  • Ten lightsabre se mi teda vůbec nelíbí.
    Star Wars som nevidel, ale... Nepridali tým mečom dve nové žiarovky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.