Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Evidentne si moju reakciu na Krisu pochopila akože to, že hral vo filmoch, ktoré brali masy (čo si si nejako spojila s výrazom "zúfalý film", ktorý som použil na niečo iné), je negatívne. Pritom neviem, prečo by malo. Hlavne si použila výraz "hral vo filmoch pre masy", čo sa nezhoduje s "brali masy", takže nie, nie sú to moje citácie. Len si si to skrivila, aby to znelo tak, ako chceš.
Ale taky jsem to pobrala tak, že teď hraje jen v komerčních filmech, které jsou pitomé...
Knížku si teda dám do fronty k přečtení :)
Takže jinak. Aniž bych je nyní dávala do souvislosti, co tedy myslíš tím A napokon skončí v zúfalých filmoch ako Brad Pitt.? Které filmy to podle Tebe jsou (a případně proč, pokud se Ti to bude chtít rozvádět).
A hlavně jak byla myšlena věta Najhorší herec rozhodne nie je, ale určitú dobu ho bolo vidieť vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.?
Hlavně teda na rovinu přiznám, že v tom případě netuším význam sousloví vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.
Nicméně jedničku Jurský park jsem schopen tolerovat, byla první a v kině to působilo úchvatně, takže i přes výhrady jsem schopen jí přiznat nějakých 60 %. Totéž se ovšem nedá říct o dvojce, která už je naprostá katastrofa a pro mě nejhorší Spielbergův film.
@flanker.27 řeknu to takhle - jurský park je špatná adaptace, ale samo o sobě to jako film funguje skvěle. Na rozdíl od toho nového to má - 1) do té doby velice originální zápletku 2) skvělé herecké obsazení (Sam Neill je opravdu trochu jiná liga než Chris Pratt) 3) úžasnou atmosféru a 4) ten film podobně jako předtím Star Wars způsobil vizuální revoluci a posunul tvůrce filmů dál. Nic z toho Jurský Svět mít nebude. Upřímně ty CGI dinosauři vypadají hůř než ty makety postavené pro 1. díl.
Každopádně Cesta do pravěku je stejně lepší. Možná i proto že nikoho nenapadlo dělat sequel :D
Ad tomu druhému:
Že podľa môjho názoru boli tie filmy/filmové série v danú určitú dobu dosť obľúbené (väčšie množstvá ľudí ich obľubovalo, citovalo, prirovnávalo) a zaistili mu väčšiu propagáciu ako tie predtým/potom.