Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1232233235237238394

Komentáře

• @flanker.27 A v roli černého šermíře představujeme Tinu Turner, která je na tuto roli "Simply the best!" =D
  • si myslím že to bude nějaký guvernér kolonií :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jaj, to bude super, dost pravděpodobně super blbý, ale děsně se na to těším. Miluju pohádky!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa No já taky, i když poslední dobou je přísun těch dobrých výrazně omezen.

@Everett_Young Že by Tina Tina Tina, sladká blondýna prodělala až takovou změnu (pohlaví)? =D
    @DanielSvatoš Když guvernér, tak jedině Arnold :)
  • upraveno 19. listopadu 2014
    flanker.27 napsal(a):

@DanielSvatoš Jistě to bude morální postava, Robbův - totiž princův mentor nebo tak něco. Na druhou stranu tak ulítlý jako tohle to určitě nebude :)

náhodou to byla supr verze =D

EDIT: nechápu, co ještě plánují nacpat do filmu, když trailer v pohodě řekne vše důležité v adekvátním čas :D
    @Dreamer Jo, dokážu si představit, že vidět to s několika velmi specifickými přáteli a basou piv by bylo jistě nezapomenutelné, už jen ty rasové kombinace bílý otec + černá matka = asiat syn a podobně =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. listopadu 2014
    Rovno dvaja z Hry o tróny :D
    A nie je tá Cinderella Rose z DA?

BTW Trailer má perfektnú atmosféru. Akurát Madden tam vyzerá ako Edward Kalen a to nie je plus.
  • Je to Rose a myslim, ze jedna z tech sester je kuchticka Daisy :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jitka To som si ani nevšimol :D
  • upraveno 19. listopadu 2014
    "Rose" je asi to nejsympatičtější na traileru.
    "Robb" je Targaryan, dle barvy očí.
    Třeba je ten černoch otrok, aby to nevybočovalo z kontextu. :D

Navíc se i hodí aby Popelku hrála stejná herečka jako Rose - matka(macecha) totální kráva a tatínek který odjíždí (asi guvernéra do Indie a zabít pár Sandokanů) =D
  • nezná někdo film na způsob Skryté identity ?
  • Jak podobný film myslíš? Třeba Obvyklí podezřelí
  • @DanielSvatoš tak Skrytá identita je prý remake Volavky, na kterou se někdy určitě chystám kouknout.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Když pominu originál - Volavku, tak možná We Own the Night, Training Day. Jestli Ti jde o agenty v utajení, tak Krycí jméno Donnie Brasco.

Volavka je výborná, ale po Departed už to nemá takový efekt, protože americká verze je čistá vykrádačka s pár (povětšinou zbytečnými) scénami navíc.

Asie nabízí hodně dobrých gangsterských filmů, ale nevím, jestli jsi téhle provenienci přístupný.
    upraveno 20. listopadu 2014
    Co takový Raid 2: Berandal :)
    Je to podobně o práci v utajení s tím, že posledních 40 minut je opravdu brutální akce

Problém Raid 2 je, že je plný ultraklišé sesbíraných z gangsterských filmů, které vrší jedno za druhým bez jakýchkoliv nápadů. Prostě to už člověk, který sleduje gangsterky, viděl 100x předtím a lépe.
    Akce je tam výborná, brutální, rychlá, ale taky dost stereotypní. Jako by si udělali dvě choreografie, které používají pořád dokola jen s jinými fackovacími panáky. Po stránce příběhu nuda, technické provedení akce prvotřídní, ale nijak objevné.
    Já taky neříkám, že se mi to obzvlášť líbí, ale vymezené poptávce to odpovídá.
    Jinak fandou asijských mlátiček jsem nebyl a pravděpodobně se jím nestanu, přesto musím přiznat, že mě Berandal po akční stránce zaujal, především tím, že je opravdu intenzivní (a brutální) a nepomáhá si moc obezličkami jako střih a podobně.
    Ovšem jediným filmem o bojových uměních, o kterém můžu říct, že se mi opravdu líbil, je Kuro-Obi.
    No, právě že moc neodpovídá, protože ta příběhová (požadovaná) složka filmu je podprůměrná tuctovka, na rozdíl od Volavky Departed. Raid 2 nahoru tahá právě ta akce ;)
  • @flanker.27: jestli to nebude tím, že v něm "hráli" opravdoví karatisti, takže se obešli bez přiblblých efektů. V podstatě i bez děje, ale tím si to člověk přece nenechá otrávit :-#
    @Nevada Trochu mi to připomíná dohady, jestli ta nebo ona povídka splnila zadání :)
    nezná někdo film na způsob Skryté identity?
    V dotazu není nic o kvalitě, jejíž hodnocení je navíc velmi subjektivní, ostatně znám velmi mnoho lidí, kterým se nelíbilo Departed (mně ano).
    "Na způsob Departed": Policista v utajení pracuje uvnitř mafiánské organizace, přičemž paradoxně hlava té organizace mu nakonec věří víc než ostatním. V tom je to naprosto shodné, byť se každý film k této premise staví jinak. Ale jestli je třeba jen proto dávat mrkací smajlíky, tak si to užij =D
    @Ugla Však právě proto se mi to líbilo.
  • Nasli sme ten najvacsi dojak nasich detskych cias - Annaudovho Medveda. Na youtube je to v ruskom zneni. Tiez si to pamatate?
    No jejej. Viděla jsem několikrát, navíc ho mám doma na DVD :)
  • upraveno 23. listopadu 2014
    @Hildegarda viděla jsem to několikrát a pokaždé mě to dostalo :) což mi připomíná, že už jsem to hodně dlouho neviděla.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Brány se otevírají
  • @Hildegarda Nepřipomínat, jednou stačilo. :'-(
  • @brbr Ked sme boli na zakladke a isli sme so skolou do kina, tak nam to premietali 2-3 krat. Dnesni nastnici to uz ale nepoznaju.
  • @Hildegarda Obávám se, že jsem to taky viděla v kině, možná taky fakt se školou.
    Na Medvěda mám zvláštní vzpomínku. Tatínek mě vzal na Terminátora II, ale v kině to nějak popletli a pustili Medvědy. Až asi po pěti minutách to napravili, ale díky tomu jsem se o tom filmu dozvěděl a chtěl to vidět :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.