Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1235236238240241394

Komentáře

• @Gepeto Přidali. Pokud to má sloužit jako záštita, tak stačí když někdo sekne k rukojeti a je po záštitě. Navíc je to nebezpečný i pro majitele.
  • Ten meč je divnej.. ty dva cecíky maj být asi záštitou. Ale hlavně že falcon je pořád v kondici. Jinak tam nic moc nebylo, co čekat rok před premiérou.
  • Mne sa to nepáči :/ ale aj chcem aby sa mi to páčilo
  • @JoeGyry Tak zatím z toho nejde nic vidět.
  • A mně se to líbí i s mečem :dance:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mně se to nelíbí od chvíle, kdy režii dostal J.J.Abrams :( Z "traileru" se mi líbila část s Falconem. Ale docela potěšilo, že se vzhledově (zřejmě) snaží navázat na epizodu VI. Nové epizody byly přece jen moc načančané.
    A je zřejmě na čase si zopakovat starou trilogii.
  • Na puvodni trilogii bude cas cca za rok. ;-)
    upraveno 28. listopadu 2014
    To samozřejmě taky.
  • @Nevada co ti vadí na Abramesovi ? já viděl ten jeho Star Trek a na to že nemám Star Trek rád tak se mi to celkem líbilo :)
    Vadí mi, že režíruje Star Wars :)
    Oba jeho Star Treky mě moc bavily, stejně tak M:I 3. Ale ke Star Wars mi prostě jeho styl nesedí. Nebudu zastírat, že je to hlavně tím, že jsem skalní fanda SW. Dobře si pamatuju nářky trekkies po premiéře prvního ST. Tenkrát se mě to netýkalo, protože ST není moje doména. Ale mám neodbytný pocit, že příští prosinec budu soptit stejně jako tenkrát oni. Zkrátka I have a bad feeling about this.
    Trochu naděje mi dodává, že Abrams je taky fanda SW, ale fakt jen trochu. Koneckonců Benioff s Weissem jsou fandové Písně, žejo.
  • @Nevada no já jsem taky skalní fanda SW a nějak mě to netrápí že to rejžuje on páč jeho styl mě moc nezajíma a prostě se těším :D a koho by sis představoval jako rejžu ?
    na další díl bude zase jiný režisér ne ? co říkáš na něj ? (teď nevim kdo to je)
  • upraveno 28. listopadu 2014
    Mě to taky nevadí. Přinejhorším to bude slabší jako nová trilogie. jedině mě můžou mile překvapit.
  • Mě ten J.J. taky netrápí. Podle mě to dopadne líp než nová trilogie z 90'. Takže jsem rád že to nerežíruje Lucas.
  • Btw. jak je to se Stormtroopery? Jsou to klony nebo už to pak ke konci musel imperátor s vaderem řešit jinak..? Protože ten černoch v obleku stormtroopera rozhodně nevypadá jako jango fett.. :)
  • @pavel v komixoch/poviedkach to bolo tak že klonovanie bolo príliš drahé tak klony nahradili obyčajný ľudia. Preto ta zmena z elity na odpad :D
  • Aha a taky jsem teď četl na gorille v diskuzi, že bylo klonovací zařízení na kaminu zničený a vlastně to bylo ve hře Force unleashed II . Ale právě jsem si nebyl jistý, jestli to může jenom divák filmů vědět.
  • Problém je v tom že nová série bude všechny knihy, komiksy a další materiál ze světa SW naprosto ignorovat.
  • Problém nebo výhoda...? Zkoušel jsem teď číst Nový řád Jedi a vůbec mě to nebaví. To universum už je tak rozsáhlý tím že každej maník si napsal svojí knížku, takže kdyby se toho měl držet, bůhví co by z toho vzniklo. Navíc by si pak lidi stěžovali na to, jakou kapitolu z jaký knížky J.J. vynechal, že Daenerys nemá fialový oči atp. :)

Takže ať začnou odznova a s jinými postavami.
  • upraveno 29. listopadu 2014
    Ještě k té parodii na Jurský park:
    image
    image
    Phil... =D
  • @pavel Na moviezone je to vysvětlený tak, že ten černoch k tý uniformě přijde jako kdysi Han a Luke.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @pavel ja si myslim, ze ten cernoch sa len prezliekol za Stormtroopera aby od nieakal zmizol.
  • Předpokládám že si počkáme a stejně na to do kina půjdeme i kdyby děj byl tří hodinovým jednáním republikového senátu :D
  • Tak do kina pôjdem určite, SW je najväčšia srdcovka.

Tak ma napadlo čo by ste chceli vidieť v novom SW? Len čisto teoreticky. Ja by som chcel vidieť Leiu so svetelným mečom. Nemusela by byť extra dobrá ale aj Vader vedel že ma potenciál a páčilo by sa mi keby ju Luke niečomu zaučil.

Ďalej by som chcel vidieť Luka ako mentora nejakému mladému Jedimu (najlepšie dievčaťu ani neviem prečo). Určite nechcem žiadnu Mara Jade Skywalker, aj Hamill sa vyjadril že bolo pre neho sklamaním ked sa dozvedel že v knihách mal manželku. Pre Luka predstavoval osud podobný tomu aký mal Obi Wan, nejaký pustovník opustený, sám s veľkou bradou, veľmi múdry a pokojný, žiadny womanizer.

Taktiež by Han Chewie ale aj Lando (podľa rumorov patrí Milenium Falcon znova jemu) mohli mať nejakú akčnú sekvenciu. R2 a C3PO sú samozrejmosťou.

Určite by som ale nechcel prehnane veľa súbojov s mečmi. Na starej trilógií sa mi páčilo že svetelný meč vyťahovali len občas. V novej trilógií mi to až vadilo, už to nebolo nič špeciálne, stratilo to svoje čaro.
  • upraveno 29. listopadu 2014
    Vzhledem k tomu, že celé SW univerzum mimo filmy, které zbožňuju (IV,V,VI), ignoruju, mi vypuštění tuny nabalenych fanfikcí, či co to je, dokonale vyhovuje. S J.J. Abrsem problém nemám, záběry z teaseru vypadají skvěle.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. listopadu 2014
    @MissUtahraptor Ten tretí vzadu vzadu má skôr ksicht "Moment... Jééééé" :D
    upraveno 29. listopadu 2014
    DanielSvatoš napsal(a):

no já jsem taky skalní fanda SW a nějak mě to netrápí že to rejžuje on páč jeho styl mě moc nezajíma a prostě se těším :D a koho by sis představoval jako rejžu ?
    na další díl bude zase jiný režisér ne ? co říkáš na něj ? (teď nevim kdo to je)

Nejraději bych tam viděla Cuaróna. Nebo Finchera :) Zajímavé by bylo sledovat, co by s tím udělali Kevin Smith nebo Peter Berg. Vlastně by mi nevadil ani pohádkář Spielberg...
    Jméno režiséra 8. dílu jsem si musela najít a koukám, že natočil film Looper. Takže malá naděje tam je ;)
    JoeGyry napsal(a):

Tak do kina pôjdem určite, SW je najväčšia srdcovka.

Tak ma napadlo čo by ste chceli vidieť v novom SW? Len čisto teoreticky. Ja by som chcel vidieť Leiu so svetelným mečom. Nemusela by byť extra dobrá ale aj Vader vedel že ma potenciál a páčilo by sa mi keby ju Luke niečomu zaučil.

Ďalej by som chcel vidieť Luka ako mentora nejakému mladému Jedimu (najlepšie dievčaťu ani neviem prečo). Určite nechcem žiadnu Mara Jade Skywalker, aj Hamill sa vyjadril že bolo pre neho sklamaním ked sa dozvedel že v knihách mal manželku. Pre Luka predstavoval osud podobný tomu aký mal Obi Wan, nejaký pustovník opustený, sám s veľkou bradou, veľmi múdry a pokojný, žiadny womanizer.

Spíš Ti řeknu, co bych vidět nechtěla.
    1. Válku s Yuuzhan Vongy. Tuhle sérii nemám ráda a vůbec mě nebaví.
    2. Cestování v čase (o čemž se po zveřejnění informací o natáčení dost spekulovalo)

Bez Mary Jade bych se taky obešla. Resp. ta postava by tam být mohla, ale ne jako Lukova manželka. Klidně jako jedna z jeho učednic. Mezi jeho žáky bych ráda viděla Hanovu a Leinu dceru a jejího mladšího bratra. Jacena by naopak mohli vynechat :)
    Dreamer napsal(a):

Vzhledem k tomu, že celé SW univerzum mimo filmy, které zbožňuju (IV,V,VI), mi vypuštění tuny nabalenym fanfikcí, či co to je, dokonale vyhovuje. S J.J. Abrsem problém nemám, záběry z teaseru vypadají skvěle.

To nejsou fanfikce! :-D
    Je fakt, že Lucas netrval na kontinuitě SW univerza, a tak si některé příběhy odporují dokonce i s hlavními filmy. Ale zkus si třeba přečíst něco od Timothy Zahna nebo Jamese Lucena.
  • Lara napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Dracula Untold - O tom jak Tywin Lannister udělal z Barda Lučištníka netopýřího muže. Jo a taky tam byl Charles Vane coby gypsy chief.

Ale bylo to dobrý, slušně natočeno.

+ Thoros z Myru. Jinak Charles Dance jako upír je luxusní nápad, kapitán Vane taky potěšil, celkově mě to bavilo, takže spokojenost.

;-)
    Jo, mně se to líbilo taky. Mohlo to být uděláno lépe, ale ten nápad (deal with devil to save family and country as beggining of tme most famous vampire), Tywin a soundtrack si mě získali a užívala jsem si to hodně. A "Bard" hral taky dobře, jemu ty středověky laděné postavy sedí. Bych se koukla i na sequel.
  • Nevada napsal(a):

1. Válku s Yuuzhan Vongy. Tuhle sérii nemám ráda a vůbec mě nebaví.

Vlastně to je jediná knížka kterou jsem z SW četl (minulý týden jsem začal). Ale už jsem jí vymazal ze čtečky, prostě mě to nebaví.
  • ja by som veľmi chcel Thrawna. pre mna je to najlepsia postava a najlepsia vec zo star wars universa vrátane povodnych filmov. velmi ma mrzelo, ze sa knizny svet ignoruje, ale nadej je vzdy, ze ano.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.