Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A je zřejmě na čase si zopakovat starou trilogii.
Oba jeho Star Treky mě moc bavily, stejně tak M:I 3. Ale ke Star Wars mi prostě jeho styl nesedí. Nebudu zastírat, že je to hlavně tím, že jsem skalní fanda SW. Dobře si pamatuju nářky trekkies po premiéře prvního ST. Tenkrát se mě to netýkalo, protože ST není moje doména. Ale mám neodbytný pocit, že příští prosinec budu soptit stejně jako tenkrát oni. Zkrátka I have a bad feeling about this.
Trochu naděje mi dodává, že Abrams je taky fanda SW, ale fakt jen trochu. Koneckonců Benioff s Weissem jsou fandové Písně, žejo.
na další díl bude zase jiný režisér ne ? co říkáš na něj ? (teď nevim kdo to je)
Takže ať začnou odznova a s jinými postavami.
Phil... =D
Tak ma napadlo čo by ste chceli vidieť v novom SW? Len čisto teoreticky. Ja by som chcel vidieť Leiu so svetelným mečom. Nemusela by byť extra dobrá ale aj Vader vedel že ma potenciál a páčilo by sa mi keby ju Luke niečomu zaučil.
Ďalej by som chcel vidieť Luka ako mentora nejakému mladému Jedimu (najlepšie dievčaťu ani neviem prečo). Určite nechcem žiadnu Mara Jade Skywalker, aj Hamill sa vyjadril že bolo pre neho sklamaním ked sa dozvedel že v knihách mal manželku. Pre Luka predstavoval osud podobný tomu aký mal Obi Wan, nejaký pustovník opustený, sám s veľkou bradou, veľmi múdry a pokojný, žiadny womanizer.
Taktiež by Han Chewie ale aj Lando (podľa rumorov patrí Milenium Falcon znova jemu) mohli mať nejakú akčnú sekvenciu. R2 a C3PO sú samozrejmosťou.
Určite by som ale nechcel prehnane veľa súbojov s mečmi. Na starej trilógií sa mi páčilo že svetelný meč vyťahovali len občas. V novej trilógií mi to až vadilo, už to nebolo nič špeciálne, stratilo to svoje čaro.
Jméno režiséra 8. dílu jsem si musela najít a koukám, že natočil film Looper. Takže malá naděje tam je ;) Spíš Ti řeknu, co bych vidět nechtěla.
1. Válku s Yuuzhan Vongy. Tuhle sérii nemám ráda a vůbec mě nebaví.
2. Cestování v čase (o čemž se po zveřejnění informací o natáčení dost spekulovalo)
Bez Mary Jade bych se taky obešla. Resp. ta postava by tam být mohla, ale ne jako Lukova manželka. Klidně jako jedna z jeho učednic. Mezi jeho žáky bych ráda viděla Hanovu a Leinu dceru a jejího mladšího bratra. Jacena by naopak mohli vynechat :)
Je fakt, že Lucas netrval na kontinuitě SW univerza, a tak si některé příběhy odporují dokonce i s hlavními filmy. Ale zkus si třeba přečíst něco od Timothy Zahna nebo Jamese Lucena.