Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1237238240242243394

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada Práveže inde ich nemal, takže to Crossguard Lightsaber vyniklo. Ak to myslíš všeobecne, že tam nemali byť, len ten človek to tak cítil, to je pravda, mohlo to byť aj tak.

@M1on Ak by ho bolo málo, to teda mohli práve použiť tú alternatívu, že tie žiarovky pôjdu od čepele a nemusí tam byť ten kov. :D Zdá sa, že môžeme len čakať na nejaké oficiálne vysvetlenie.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Woohoo!
  • @Montezuma3 Viděls Secret of Kells? Jaké to bylo?
  • Jay napsal(a):

pavel napsal(a):

Předpokládám že si počkáme a stejně na to do kina půjdeme i kdyby děj byl tří hodinovým jednáním republikového senátu :D

Nebylo tohle v Simpsonech? (Komiksák tam prohlásil něco na téma "Nejhorší SW všech dob, na tom jsem byl jenom třikrát... dneska.")
    Jistě, dokonce jsem chtěl najít i to video na YT ale nenašel jsem ho. :D
    Nikdy jsem nad označením sabre-šavle moc nepřemýšlel, ale o to víc si vážím českýho překladu. Pokud jsou Jedi rytíři, tak musí mít meč, žádnou šavli jak nějací mamelukové :)
    U tý záštity mě napadlo něco ve stylu KOTORu, že by ta nesvětelná část mohla být vyrobená z něčeho jako byly ve hře vibročepele. Nebo cokoliv co odolává lightsaberu.
    @brbr Secret of Kells jsem tu už mnohokrát propagoval. :-)
    A jaké to bylo? No u mě osobně to dopadlo nějak takhle
  • JayJay
    upraveno 3. prosince 2014
    Kdybych měl designovat ligthsabre se záštitou, tak bude vypadat takto (jsem líný kreslit oprázek, tak jen v text módu). Jednak by tam byl motiv X-wingů, jednak by to dávalo smysl :o)
    Tučně světelná část, tečky jsou tam kvůli odsazení (ignorovat)
    . |
    . |
    . |
    .\|/

./|\
    .. |

• upraveno 3. prosince 2014
    @Jay ta rukojeť je nějaká křivá nebo
    image
  • JayJay
    upraveno 3. prosince 2014
    @M1on: Taky vysvětlení :-) (měl hrabě Saruman Dooku, ne?)... bohužel je to mnohem méně prozaický problém mnoha fontů, že jednotlivé znaky mají různou šířku... což u "normálního" textu není nic proti ničemu, ale když máš pod sebou čísla (a občas velká čísla), tak to může být problém,...
    111111111
    99999999
    ...takže tady OK... jen to spodní neodsadím mezerou :o)
    @Jay Spravil by som to podobne, až na to, že ak by to bal byť kov odolný voči lightsaberu, tak by som nechal len dolné, čiže:
    . |
    . |
    . |
    . |
    ./|\
    .. |
    Akurát by to neboli dva výčnelky, ale celý kruh, čosi ako má kord (tuším)
  • @Gepeto: Já to samozřejmě myslel tak, že spodní "výčnělky" technika, výčnelky dopředu světelná čepel, abych nemusel vymýšlet "odolný kov". Jinak samozřejmě můžem zvažovat, jestli je lepší jednoduchá "příčka", "kolečko" jako má třeba katana, nebo "koš" jako má třeba palaš.
    - A ano, také "lepší" v jakém významu - Co to účelnosti bych asi světelný meč přirovnal ke kataně (sečná a výsledek souboje neplyne ze síly úderu, ale z rychlosti)? Z hlediska vzhledu (no, to je dost osobní, ale to ukázané se mi nelíbí)? Nebo na efekt (Jasně, Maul těžil z efektnosti soubojů, zahnutý Dookuův meč z osobnosti herce :o),... a celkem věřím, že ta moje "trnová" varianta by dala šanci choreografům soubojů efektně vykrýt útok a odzbrojit soupeře).
    Bohužel je to celé "co by kdyby", protože už to takhle asi spatlali a je to neměnné.
  • Arnie by si raději měl užívat zaslouženého důchodu....
    image
  • Montezuma3 napsal(a):

@brbr Secret of Kells jsem tu už mnohokrát propagoval. :-)
    A jaké to bylo? No u mě osobně to dopadlo nějak takhle

Ja o tom počujem po prvý raz. Ale páči sa mi to.
    Myslel som, že sa to bude volať Genesis. Genisys je nejaká značka alebo čo?
  • Možná někomu nejde gramatika.
  • Špatně, špatně, špatně....hodně hodně moc špatně :( Emilia hrozná, hrozná, hrozná, hrozná, ten gumovej panák Kyle Reese, nenenenenene....auč, nečekala jsem, že to bude až tak bolet :spike:
    A mne sa ten trailer páči :D Miestami to vyzerá tak pekne vtipne... Schválne som zvedavý na Clarke v tej roli...
    Vypadá to docela zoufale. Jak vykrádačka předchozích 4 filmů do kupy. :-k
  • ta Emilia :D jaj
  • @Montezuma3 Taky mi přijde, že to všechno smíchali do jednoho filmu. Třeba už nepočítají s tím, že budou nějaká další pokračování :-k :dance:
    upraveno 4. prosince 2014
    Takže ona to bude jen taková finální pocta Teminátorské sérii. A nebo vysokorozpočtová parodie :-k
  • @Montezuma3 spíš ta parodie :D
  • Niektoré paródie sú vážne dobré. Ak si uvedomujú že sú paródiami a zároveň nič nepreženú, môžu byť nehorázne dobrou zábavou.
  • @Montezuma3 údajně plánují celou novou trilogii... :wall:
  • Scary movie to dotáhli na 4 nebo kolik částí. Nutno dodat, že jsem z toho viděla jen jeden díl a pár scén z jiných a nebylo to nic hodné Oscara.
  • A co má znamenat ten podtitul, který zní jako by se jednalo o padesáté pokračování Resident Evilu?
  • Už sa vie, koho bude hrať Matt Smith?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.