Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1239240242244245394

Komentáře

• @Gepeto: no já měl pocit, že se jí ty schopnosti snažil blokovat až později. Od začátku věděl, že její moc bude růst spolu s tím, jak se bude zlepšovat - ostatně Dark Phoenix se stana až později. Charles - stačí kouknout, co uměl v prvním díle a co na konci... což i Magneto - napřed jen nevědomky ohnul mříž a na konci létal i s několikasettunovým mostem...
  • Mimochodom, zahraní boli Erik i Charles skvele, nie?
  • @Gepeto

Áno Apocalypse bude po DOFP a predtým ako sa Logan prebudí do novej reality :D

V komixe cestovala v čase Kitty nie Logan. No cestovala ako cestovala, vlastne sa dostala do svojeho mladšieho ja ako Logan. Túto vlasnosť ešte Kitty ale v komixoch nemá, má ju len v budúcnosti. Mutanti totiž môžu prejsť druhou mutáciou a získať nové vlastnosti. Napr Emma Frost, Beast, Jean Grey, Iceman túto schopnosť získali.

kostené pazúry ma Logan stále, má ich kovové preto lebo Stryker mu vymenil všetky kosti za adamantium. Prečo su tie adamantiové pazúry také ostré a majú iný tvar a dĺžku ako kostené to nevie nikto. WW nemá len healing factor a kostené pazúry ako schopnosť, má aj zlepšené zmysli - hlavne čuch.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Takže ako pokémoni =D

Nie vážne:
    Takže ako vlastne bolo DOFP v komixoch? Že budúcnosť neukázali, len Kitty zrazu zistila, že raz bude mať tú schopnosť tým, že práve precestovala do komixovej súčasnosti? Alebo ten diel komixu (séria) bol skok o nejaké roky (len tak pomimo), kde to ukázali, ale zvyšok komixov (teda tá "súčasnosť") má Kitty bez cestovania? Takisto tí menovaní si myslel, že tiež získali schopnosť cestovať v čase alebo že tiež získali nejakú alternatívnu? A ešte jedna otázka: Tá druhá mutácia je nejaká spontánna (že u niektorých sa vyvinie), alebo nejaká vyvolaná?

@Jay
    Mne ide o to, že je to zosilnenie tej istej schopnosti (skúsenejší Magneto vie hábať s kovom lepšie), zatiaľčo u Kitty to bolo jedna schopnosť a zrazu ďalšia úplne iná. Joe už to vysvetlil, že išlo o druhú mutáciu.
  • @Gepeto ukázali aj budúcnosť, v budúcnosti Sentinel strelil do Wolverína a zničil každú živú bunku v jeho tele, ostala len adamantiova kostra. Na túto scénu som sa strašne tešil ale samozrejme ju tam nedali.

A asi som sa zle vyjadril, ta druha mutácia je u každého iná. Len Kitty ma to cestovanie časom. Emma Frost má diamantovú kožu - to ako získala ona druhú mutáciu je veľkou záhadou a dlho by som sa rozpisoval prečo.
    Beastova druhá mutácia je aj vo filmoch z normal chlapa sa stala modrá mačička. Hoci si to spôsobil sám, vydedukoval že by sa mu to časom aj tak prihodilo.
    Bobby a Jean získali druhú mutáciu zo stresu/ohrozenia. Práve Hank (Beast) čo je ich najlepší vedec si myslí že druhá mutácia je odpoveď na ohrozenie organizmu v čase nebezpečenstva.

Druhá teória je že druhou mutácia je spôsobená keď je vo svete veľa mutantov. Práve Jean a Bobby získali druhú mutáciu vtedy ked bola najvyššia mutantska populácia. Prečo viac ľudí nezískalo druhú mutáciu? Tesne potom bolo vyhladených 90% mutantskej populácie.

Odvtedy sa vlastne mutanti nikdy tak nerozmnožili keďže keď opäť získavali na číslach ich zrušila Scarlet Witch ktorá odobrala všetkým (až na nejakú tisícku alebo možno len stovku) mutantské vlastnosti. Po tomto incidente sa nerodili žiadny mutanti, prvý mutant ktorý sa po tomto incidente narodil bola Hope Summers, dcéra Cyclopsa a Jean z ďalekej budúcnosti, ktorá musela cestovať časom keďže ju chcelo veľa ľudí zabiť. Po udalostiach z Avengers vs Xmen sa znova rodia mutanti čiže možno o pár rokov prejde druhou mutáciou pár ďalších mutantov.
  • Tu sú 3 verzia Beasta
    image
    image
    image

ten tretí je z budúcnosti a tak sa zdá že Hank bude mutovať aj naďalej. Btw čím viac sa podobá zvieraťu tým viac sa tak aj správa.
    @JoeGyry Vďaka za rozbor.
    BTW to, že Emma má dve schopnosti som vedel, len som si to akosi nedal do súvislosti. Mi to nenapadlo.
    Práve som sa konečne dostal k filmu Iron Lady. Veľmi sa mi páčil ten štýl. Trocha viac ako jej politický postup ma zaujal práve opis jej života v starobe. Film perfektne vykreslil tie pocity nesúladu s novou dobou, podivením sa, dokonca celá pasáž o "pocitoch" bola úžasná. Až na človeka ide depresívna nálada.
  • @JoeGyry Má i ocásek :-)
  • flanker.27 napsal(a):

@DanielSvatoš Svými vulgárními výrazy jsi narušil mou psychiku a budu požadovat kompenzaci ve výši 1 Kč =D

Na druhou stranu ti ušetřil vstupné/cenu DVD a čas. A to je k nezaplacení!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @brbr To bych nechtěl vidět stejně, jsem známý svou láskou k čistotě a mrzkými záležitostmi těla pohrdám :twisted:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
    Až teraz som zistil, že Jeff Daniels (MacAvoy) hral v Blbý a blší
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Pokud ještě občas koukáte na televizi a chcete si odpočinout od pohádek, tak dneska na dvojce od 21:35 běží Mise. Pro mě nejlepší film s tematikou misií a scény jako když otrokář ( Robert de Niro ) vláčí džunglí brnění jako pokání výborný + skvělá hudba - jedna z nejlepších.
    Jinak k pohádkám dneska běželi celý odpoledne na jedničce a je celkem smutný, že ta nejlepší je ta nejstarší O Janu a podivuhodném příteli ( i když jsem jiný co běželi neviděl u něčeho stačí přečíst název O popelákovi, O království nudlí, Kouzelná tetička ). Proč dneska nenatočí podobně temnější dobrou pohádku jako O Janu a podivuhodném příteli ? Místo pohádek kde jsou šišlající čerti a omdlévající dvořanky. A co taky nechápu, že znovu natočili Sedmero krkavců. Verze z roku 1993 mě příde dobrá taky temná ( natočil jí stejný režisér jako O Janu a podivuhodném příteli ). Boris Rösner jako chrt a sestra Chylková to jsou správní záporáci - nezdá se mi, že zrovna tato pohádka potřebuje novější verzi.
  • upraveno 21. prosince 2014
    @Nevada vypadá to skvěle 8-O Jinak ujíždím teď na čínských historických filmech, Red Cliff, Little Big Soldier, 14 Blades a Ip Man, ten mě po Red Cliff dostal asi nejvíc, hledám další :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. prosince 2014
    @Dreamer Jak se Ti líbil Little Big Soldier? :)
    Red Cliff jsi doufám sledovala tu čínskou verzi - dvoudílnou.

Jako dobovou detektivku doporučuju Wu xia.
    http://www.csfd.cz/film/297605-wu-xia/

Dobré či zajímavé filmy jsou třeba
    http://www.csfd.cz/film/248520-na-vychode-dabel-na-zapade-jed/
    http://www.csfd.cz/film/259662-hua-mulan/

Jestli zaujal Ip Man (o jeho pokračováních asi víš), tak taky
    http://www.csfd.cz/film/216113-obavany-bojovnik/ - rozšířená verze je o řád lepší než kinoverze
    http://www.csfd.cz/film/25094-jing-wu-ying-xiong/
    http://www.csfd.cz/film/267435-velmistr/
    http://www.csfd.cz/film/10062-yong-chun/
    A pak samozřejmě klasika:
    série Tenkrát v Číně http://www.csfd.cz/film/9128-tenkrat-v-cine/
    http://www.csfd.cz/film/10052-siunin-wong-fei-hung-tsi-titmalau/
    http://www.csfd.cz/film/10055-tai-ji-zhang-san-feng/

Takové ty notoricky známé fláky jako Hrdina, Tygr a drak a Klan létajících dýk taky předpokládám znáš.

A pestrou nabídku dobrých historických filmů má i japonská kinematografie :)
  • @Nevada bylo to fajn, o mnoho lepší než když Jackie Chan dělá křoví v amerických spektátlech, moje oblíbené jsou scény s "automatickým" šípem :D Jop, viděla jsem tu asi čínskou verzi a uteklo mi to celkem rychle, skvělá zábava. Dík moc za tipy, dám se do toho.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Hmm, stejný člověk má v plánu udělat i Válku s mloky a Kruanova dobrodružství... :(
  • Tak jsem viděl Exodus a mě se film líbil. Chápu, že se film nemusí líbit každému, ale některý recenze mě přisli dost mimo. Výprava a triky výborný. "Zasvěcený" názory že zpracování nepřináší nic novýho, moc nechápu - pojetí Mojžíše spíše jako generála než proroka, vztak k Ramsesovi, ztvárnění Boha a jak s ním mluví Mojžíš tak ten příběh zpracovaný ještě nebyl. Christian Bale zahrál Mojžíše dobře i Edgerton se na roli faraona hodil. V některých pasážích je znat, že film byl sestřihán
    úvodní bitva k Kadeše mohla být delší a nevím jestli z toho divák pochopil proč kněžka nedokázala věštbou určit vítěze bitvy, protože skončila nerozhodně
    . Zpracování Egypských ran bylo povedený
    i to jak Izraelci reptají že nakteré zasahují i je, působivě ukazaná poslední rána. v některých recenzích taky tvrdí, že se ve filmu snaží rány nějak veděcky vysvětlit jako přírodní katastrofy, což mě tedy nepřišlo
    . Moc tak nechápu neustále srovnávání s animovaným Princem Egypským. Animovaný film s písněmi a historický velkofilm je snad něco jiného ( něvšiml jsem si že by ve své době někdo srovnával Pocahontas s Nový světem). Kritizovat Scotta že si vybral znamý námět v dnešní době myslím taky moc nejde. O Mojžíšovy zase tolik hraných filmů nebylo ( když se to srovná třeba s posledním Scottovým filmem podobnýho žánru a velikosti Robinem Hoodem )
  • K The Interview - niektore momenty boli celkom vtipne, James Franco je pri tom akou takou zarukou, ale celkove ide o klasicku beckovu americku komediu, kde sa to len tak hmyri F slovami a slovnymi hrackami typu "ain't us". Samozrejme s nadpriemernou reklamou :)
  • Já vím, že od dubna je to už trochu zastárlé, ale s trochu odstupu jsem znovu viděl CA 2... a od té doby je dost věcí jasnějších... a viditelných s odstupem.
    Blackfish napsal(a):

Kapitán Hvězdyapruhy ... Scarlet byla lepší v Avengers A tak si říkám kde, když se nad nimi válčí, je zbytek té squadry, Ironman se nepřišel mrknout proč po sobě Shield střílí, proč se sestřelují obří letadýlka nad new-yorkem, Hawkeye měl patrně taky něco lepšího na práci i když má dělat pro Shield, o Coulsonovy a jeho panáčcích ani nemluvě...

- CA 2 - je o dost lepší než 1,... předně pojetím základní myšlenky, kde kritizují americkou cestu řešení bezpečnostních hrozeb (po 11.9.) vzdáním se části svobody. Ale kdo si všimne, že?
    - Scarlet - v CA 2 připálená a s otřesným účesem - vzhled tu horší měla, bez debat
    - Zbytek A, Ironman,... jestli to nebylo tím, že se sestřelovali nad Washingtonem... a to je od NY tak 250km... a od prvního výstřelu lodě do posledního to trvalo tak 5 minut... (a to už bylo vyřešeno)
    - Coulson a spol... no, Agenti SHIELDu měli pauzu, aby nespoilerovali... a jejich činnost v té době je tam popsaná dost exaktně.
  • A kdo o Vánocích přepnul na Assassin's Creed vs TřiJeden mušketýr + ošklivá princezna? :D
    upraveno 29. prosince 2014
    @Dreamer Ex-plain! Ex-plain!
  • @Gepeto nová "pohádka" od české televize, která se každý rok snaží natočit ještě horší telenovelu než posledně :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.