Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1241242244246247394

Komentáře

• upraveno 27. ledna 2015
    @Dreamer: Lidé, kteří Dunu nečetli, neměli šanci se v té Lynchově orientovat. Koukal jsem na ni kdysi s kamarádem a celý film jsem mu musel něco vysvětlovat. V kontrastu s tím mě ta televizní fascinovala svojí důsledností.

@Zoid: To znovuobsazování mrtvol mě také zarazilo. Možná se to děje běžně (filmy v posledních letech sleduji minimálně), ale stejně to na mě působí rušivým dojmem. S tím přeobsazováním jsem měl u pár postav také problém. Kupodivu ne třeba u lady Jessicy, ačkoliv obě ženštiny měly diametrálně odlišný vzhled i projev.

Děti Duny představovaly po technické stránce určitě kvalitativní skok, ale celý ten "počítačový" svět a efekty děj stále pouze doplňovaly a neměly jej nahrazovat, jako je tomu jinde. Ani scénaristi se tam nesnažili dokazovat svoji "kreativitu". Pro mě ideální stav.
  • Já obě verze viděl před knížkou a moc se mi nechzělo věřit, že jsu obe podle té samé knížky. Ta Lynchova verze důsledně dodržovala jména postav a různy dějově nepodstatný serepetičky a děj si vedla podle sebe. Ta nová naopak to nedůležity osekala a soustředila se na děj. V Dětech mě co se změn týče potěšili výrazně dospělejší Leto a Ghanima. Takhle má vypadat správná szměna z knihy do seriálu. Usnadnili spoustu zdlouhavýho vysvětlování a děj mohl ubíhat.

Jop, ta nová je v mnohém dobrá, ale k dokonalosti ji chybí. Což je u takovýhohle díla dost škoda. Proto bych rád viděl ještě jeden pokus. Dnes se dělá takovejch zbytešnějch remaku takovýho množství volovin a na něco, co by si kvalitní remake skutečne zasloužilo se z vysoka kašle. Bohužel.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Doplňuju, že Děti Duny měly perfektní soundtrack:

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Avengers 2:
    JW: "Všechny je ku*va zabiju. Do jednoho. Vážně. V Marvelu o tom nemají ani ponětí. Až jim pustím finální sestřih, vypadne z nich jenom: 'Proboha! Koho dáme do Fáze 3? Nezbyl nám vůbec nikdo! Kromě Ant-Mana!" Asi je to fakt naštve."

Tak je to jasný. Všichni popadaj a pak SW změní realitu a bude hotovo. To je první věc, která mě napadla, když jsem si tenkrát přečetl, co je ta SW vlastně zač.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Montezuma3 úplně vidím jak zabíjejí Hulka. Navíc měnění reality jsme teď viděli X-men DoFP, opakovat něco velice podobného v dalších Avengers by nebyl nejlepší nápad.
  • upraveno 27. ledna 2015
    Thor a Cpt nezomrú ved maju dalsie filmy :)
    ale kto čítal Civil War vie ako to dopadne s Capom/Ironmanom a kedže Thorov film sa vola Ragnarok...
    V komixoch po tom čo Ironman a Thor opustili Avengers nahradili ich Scarlet Witch a Quicksilver takže problém nahradiť nových členov by nebol.
    Ruffalo sa vraj preriekol že Hulk na konci A2 opustí planétu (niečo podobné čo mu urobili Illuminati v komixe) a že loď na ktorej planétu opustí to má namierené do Galaxie kde boli naposledy Guardiani. Takže je možné že sa objaví v druhých Guardianoch.

V ukážkach na Civil War povedal Tony že im SW ukázala nejaké veci po ktorých trpeli, a že Cpt nič nevidel, pochybujem že jej dovolia meniť realitu hneď v prvom filme. Ona je fakt nechutné silná postava takže dúfam že z nej urobia len priemernú čarodjenicu a iluzinostiku žiadne upravovanie realít a mágia chaosu bleh

• všetci sú príliš mladí na môj vkus..Ben má byť skúsený pilot nie 16 ročný chlapec, Reed Richards je najinteligentnejší muž Marvelu a tu ma 20 rokov :D

Vraj už teraz dotáčajú nejaké scény pretože sa producentom nepáči že tam je málo akcie, dotáčanie scén je vždy znakom dobrého filmu že? :D

Mne sa ale Chronicle páčil tak režisérovi verím, snáď mu do toho fakt nebudú príliš kecať.
  • @JoeGyry Taky se mi zdá, že tam hrajou moc mladí lidi.
  • Navíc když vidim Kate Mara a její udivenej obličej, tak mám obavy aby nebyl někde poblíž Frank. =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Na FB je tam komentár, ktorý úplne vystihuje moje pocity
    ,,To je teda na prd trailer. Netuším o čo tam ide, o čom to bude, len to, že v tom bude fantastická štvorka."
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ale no tak. Žádné spoilery k Avengers, ani náznaky, prosím.
  • Fury - ne, prostě se mi ten film nelíbí, nehledě k tomu, že to nemá žádný děj. Prostě partička stereotypů (vypatlanec, mexičan, geroj velitel, černoprdelník a nováček) si vyjede v tanku na vycházku mokrou francií/belgií/německem (je to fuk, všechno vypadá stejně už od doby vojáka rajena). Logika dostává na prdel - 88ky střílí do vzduchu a na kontaktní vzdálenost, Tiger neprostřelí Sherman ani na tři pokusy a na konci partička gerojů v nepojízdným tanku zlikviduje divizi SS vyzbrojenou panzerfausty, obrněnci a hromadou lidí, kteří běhají okolo tanku jak indiáni okolo ohně - to vše v pěkném kouřovém balení. Nechybí ani láskyplná zápletka hlavního hrdiny a jeho následné zocelení. (Mimochodem slečna působila v tom filmu jediná lidsky, zbytek byl buď špatně napsanej nebo špatně zahranej). Všechno už tady jednou bylo, situace se opakují, vykrádačka poloviny válečných filmů. V polovině jsem si vzpomněl dokonce na Kellyho hrdiny.... Akorát tomu chybělo pár vtipů (a charakter Clinta Eastwooda). Všechno tak vážné a smutné, přemýšlel jsem, jestli mi na konci má ukápnout slza... ale vlastně ne. Oni ani ti essesáčci nejsou všichni zlí.... Takže pro fanoušky arkády World of Tanks, popřípadě Kol of Dutý je to dozajista zážitek, bezejméná těla lítají vzduchem, nemčíci si nabíhají pod kulomet a orgáč pro vojáčka je tu. Stačilo jednou. Než se dívat na Čtyři z tanku a Pitta znovu tak si radši rozmyslím ještě jednou bolšoj klasiku Bělyj tigr....
  • upraveno 1. února 2015
    @Blackfish
    Takže pro fanoušky arkády World of Tanks
    Říká ten který donedávna tu arkádu hrál. =D
    @Blackfish Ta poslední scéna je vykrádačka z filmu Velká červená jednička. BTW bych ten film snesl (i když už mě trochu nadzcedla scéna, kdy v boji ve městě německej protitankovej kanón PaK 40 vypálí do shermanu asi z 5 metrů a nic mu neudělá), ale ta poslední scéna byla fakt moc... Škoda, docela jsem v to vkládal naděje.
  • upraveno 1. února 2015
    M1on napsal(a):

@Blackfish

Takže pro fanoušky arkády World of Tanks
    Říká ten který donedávna tu arkádu hrál. =D
    Tak arkáda to byla vždycky, ale vkládal jsem v tom dlouho naděje. Bohužel je to horší a horší a proč hrát špatné hry :) Něco, kde rozhoduje jestli se trefíš nebo ne, prostřelíš nebo ne, ožralej voloďa s kostkou, se hrát nedá. Už ne.

@flanker.27 Já od toho dost čekal a dost mě to zklamalo...
  • upraveno 2. února 2015
    Blackfish napsal(a):

Logika dostává na prdel - 88ky střílí do vzduchu a na kontaktní vzdálenost, Tiger neprostřelí Sherman ani na tři pokusy ...

Moje řeč. Opravdu mě dostalo když se 4 shermany řítí na tigra, kterej v reálu byl schopnej je sundávat dva a půl kilometru.

Blackfish napsal(a):

• @Dlady: Mám za to, že Tigery sundávaly Shermany v poměru 1:6... především proto, že Shermany byly schopné zničit Tigera buď zezadu, nebo z bezprostřední blízkosti (a s notnou dávkou štěstí),... pročež spojenci často nasazovali skupiny 3 Shermany + 1 Firefly (Světluška, modifikovaný Sherman s dlouhou hlavní a zvýšenou průbojností střel)...
    Někde jsem myslím četl o německém tankovém esu (něco jako Whittmann), který dokázal s jedním zakopaným Tigerem zastavit postup tankové divize (ale šlo jen o jeden zdroj, tak si nejsem jist... ale mnohé se shodují, že měl na kontě asi 150 tanků...)
  • upraveno 2. února 2015
    @Jay A pak přišel Pershing
  • @Jay Tak to myslím byl i větší poměr. Jj jak říkáš. Sherman se musel dostat na 300 metrů a zezadu, navíc se musel trefit k nádrži, jinak neměl šanci.
    O tom jsem slyšel taky. Jméno už nevím, ale opravdu zastavil celou divizi. Viděl jsem jeden dokument, kde byla výpověď jednoho veterána, který seděl v jednom z shermanů. Celá divize se nemohla hnout kvůli jednomu tigru. KDyby jich tehdy neměli němci tak málo, mohlo to taky bejt jiný.
    upraveno 2. února 2015
    @Jay Nebyl to úplně zakopaný tiger, šlo o bitvu ve Villers-Bocage, kde německá jednotka vedená Wittmanem vyřadila asi 60 britských tanků, sám Wittman zničil asi 14 tanků a 15 transportérů, ne však ze zakopané pozice, ale se svou jednotkou zaútočil na britské pozice. Ovšem Britové tam byli vybaveni především vlastními tanky cromwell.

@M1on jenže pershingů se dostalo na bojiště před koncem války cca 20 a do bojů zasáhly minimálně (ovšem první zářez z boje tiger vs. pershing získali Němci).

Jinak sherman vybavený buď britským 17liberním kanónem (firefly) nebo americkým 76mm s vysokou úsťovou rychlostí (M4A3E8 neboli Easy Eight) již byly dost nebezpečné i pro německé tanky, ale stále podřadné v parametrech vůči pantherům nebo tigerům.

Z filmu je střet tigera se čtyřmi shermany asi nejlepší scéna, i když německý tank takticky dělal ptákoviny, zbytečně najížděl nablízko a na nejnebezpečnější tank soupeřů, teda na Pittův E8, začal pálit až jako poslední, přičemž dvakrát trefil, aniž by dosáhl průrazu.
  • cital som to, to moze byt fajn
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    M1on napsal(a):

Navíc když vidim Kate Mara a její udivenej obličej, tak mám obavy aby nebyl někde poblíž Frank. =D

Frank má teď má moc práce ve svém novém úřadě. :D
    @Hildegarda Hlavně ať už konečně dotočí ten poslední Resident Evil :wall:
    Netuší někdo z vás proč na csfd nejde ohodnotit tento film i když už je po premiéře a je normálně k vidění? :-k
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To je frajer:
    image
  • a kdo by rád Iana McKellena v něčem lehčím a vtipném, ať zkusí Vicious

http://www.csfd.cz/film/339298-vicious/

hraje tam taky Ramsey a madame Maxime ;-)
  • Odporucam film Locke. Hoci sa to cele odohrava v aute, celkom dobre to odsypa.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.