Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Zoid: To znovuobsazování mrtvol mě také zarazilo. Možná se to děje běžně (filmy v posledních letech sleduji minimálně), ale stejně to na mě působí rušivým dojmem. S tím přeobsazováním jsem měl u pár postav také problém. Kupodivu ne třeba u lady Jessicy, ačkoliv obě ženštiny měly diametrálně odlišný vzhled i projev.
Děti Duny představovaly po technické stránce určitě kvalitativní skok, ale celý ten "počítačový" svět a efekty děj stále pouze doplňovaly a neměly jej nahrazovat, jako je tomu jinde. Ani scénaristi se tam nesnažili dokazovat svoji "kreativitu". Pro mě ideální stav.
Jop, ta nová je v mnohém dobrá, ale k dokonalosti ji chybí. Což je u takovýhohle díla dost škoda. Proto bych rád viděl ještě jeden pokus. Dnes se dělá takovejch zbytešnějch remaku takovýho množství volovin a na něco, co by si kvalitní remake skutečne zasloužilo se z vysoka kašle. Bohužel.
JW: "Všechny je ku*va zabiju. Do jednoho. Vážně. V Marvelu o tom nemají ani ponětí. Až jim pustím finální sestřih, vypadne z nich jenom: 'Proboha! Koho dáme do Fáze 3? Nezbyl nám vůbec nikdo! Kromě Ant-Mana!" Asi je to fakt naštve."
Tak je to jasný. Všichni popadaj a pak SW změní realitu a bude hotovo. To je první věc, která mě napadla, když jsem si tenkrát přečetl, co je ta SW vlastně zač.
V komixoch po tom čo Ironman a Thor opustili Avengers nahradili ich Scarlet Witch a Quicksilver takže problém nahradiť nových členov by nebol.
Ruffalo sa vraj preriekol že Hulk na konci A2 opustí planétu (niečo podobné čo mu urobili Illuminati v komixe) a že loď na ktorej planétu opustí to má namierené do Galaxie kde boli naposledy Guardiani. Takže je možné že sa objaví v druhých Guardianoch.
V ukážkach na Civil War povedal Tony že im SW ukázala nejaké veci po ktorých trpeli, a že Cpt nič nevidel, pochybujem že jej dovolia meniť realitu hneď v prvom filme. Ona je fakt nechutné silná postava takže dúfam že z nej urobia len priemernú čarodjenicu a iluzinostiku žiadne upravovanie realít a mágia chaosu bleh
všetci sú príliš mladí na môj vkus..Ben má byť skúsený pilot nie 16 ročný chlapec, Reed Richards je najinteligentnejší muž Marvelu a tu ma 20 rokov :D
Vraj už teraz dotáčajú nejaké scény pretože sa producentom nepáči že tam je málo akcie, dotáčanie scén je vždy znakom dobrého filmu že? :D
Mne sa ale Chronicle páčil tak režisérovi verím, snáď mu do toho fakt nebudú príliš kecať.
,,To je teda na prd trailer. Netuším o čo tam ide, o čom to bude, len to, že v tom bude fantastická štvorka."
@flanker.27 Já od toho dost čekal a dost mě to zklamalo...
Někde jsem myslím četl o německém tankovém esu (něco jako Whittmann), který dokázal s jedním zakopaným Tigerem zastavit postup tankové divize (ale šlo jen o jeden zdroj, tak si nejsem jist... ale mnohé se shodují, že měl na kontě asi 150 tanků...)
O tom jsem slyšel taky. Jméno už nevím, ale opravdu zastavil celou divizi. Viděl jsem jeden dokument, kde byla výpověď jednoho veterána, který seděl v jednom z shermanů. Celá divize se nemohla hnout kvůli jednomu tigru. KDyby jich tehdy neměli němci tak málo, mohlo to taky bejt jiný.
@M1on jenže pershingů se dostalo na bojiště před koncem války cca 20 a do bojů zasáhly minimálně (ovšem první zářez z boje tiger vs. pershing získali Němci).
Jinak sherman vybavený buď britským 17liberním kanónem (firefly) nebo americkým 76mm s vysokou úsťovou rychlostí (M4A3E8 neboli Easy Eight) již byly dost nebezpečné i pro německé tanky, ale stále podřadné v parametrech vůči pantherům nebo tigerům.
Z filmu je střet tigera se čtyřmi shermany asi nejlepší scéna, i když německý tank takticky dělal ptákoviny, zbytečně najížděl nablízko a na nejnebezpečnější tank soupeřů, teda na Pittův E8, začal pálit až jako poslední, přičemž dvakrát trefil, aniž by dosáhl průrazu.
http://www.csfd.cz/film/339298-vicious/
hraje tam taky Ramsey a madame Maxime ;-)
Spiderman bude v MCU