Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1240241243245246394

Komentáře

• upraveno 29. prosince 2014
    @Dreamer Na televizi radši koukám v krátkých intervalech abych z toho nedostal psychickou újmu =D
  • Teprve včera běželo Na plovárně kde byl Mel Gibson. Moc nechápu že až po téměř půl roce od festivalu. A v reportáži V Egyptě zakázali Exodus Gibsona docela "chválí ". Můj názor je že i přes historické nepřeností je Statečné srdce jedním z nejlepších historických filmů.
  • @derfel To je divný, že já tu reportáž s Gibsonem viděl asi dva tejdny po festivalu na netu.
  • Souhlas. Myslím si, že Statečné srdce nemá historickou přesnost, ale film je to v rámci žánru parádní. Dobrej příběh (jen ta milostná linka s princeznou byla přespříliš), skvělé bojové scény, vynikající hudba, Gibson má charisma atd. Je to trochu patetické, ale v dnešní cynické době mi to ani moc nevadí. Ještě se mi z podobného prostředí líbil film Rob Roy. Škoda, že historicko dobrodružných kvalitních filmů je z poslední doby tak málo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • upraveno 7. ledna 2015
    @Nevada Na moviezone ten teaser vystihli docela trefně.
  • Paráda komedie s Arnoldem to už tu dlouho nebylo =D
    http://www.moviezone.cz/video/28145-prvni-zabery-z-maggie-s-arnoldem/
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Viac, viac Zombie
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. ledna 2015
    Tak Sophie si v X-menech střihne roli mladé Jean Grey.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Montezuma3 Ako myslíš Sansu (tú Sophie)?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Montezuma3 no, ono moc jiných možností ani nemají. Najdi metr osmdesát vysokou "hezkou" zrzavou herečku v mladém věku. Buď Sophie nebo Karen... Karen by byla lepší...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jenže Karen už byla ve strážcích a těch vlasů momentálně moc nemá.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Montezuma3 proto nosí paruku a vypadá s ní docela normálně.
  • Pokud se chcete mrknout na netradiční válečný film z občanské války ve Jugoslávii, tak doporučuju film Ve službách legie. Hlavní hrdina přijde při bombovém útoku ve Francii o rodinu, vstoupí do cizinecké legie a posléze jako odstřelovač bojuje v řadách vojska republiky srbské v Bosně. Při výměně zajatců se seznámí s těhotnou srbskou dívkou, kterou znásilnili muslimové. O ní a a o dítě se poté začne starat, protože jí rodina zavrhne. Film ukazuje krutost v podstatě všech tří stran a strašnou podobu války, ale nezklouzne k tomu aby byl protisrbský jako většina amerických filmů. Český název není moc přesný, protože cizinecké legii se film téměř dějově nevěnuje, původní název Savior - zachránce je daleko výstižnější.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. ledna 2015
    Letos jde do kin film Enemy of Man, který má na starost režisérský debutant Vincent Regan. Jedná se o akční dobrodružný snímek umístěný do středověku s předlohou v Shakespearovi. V hlavních rolích: Sean Bean, Charles Dance a Rupert Grint. Zde se můžete kouknout na ukázku:
    P. S. S těmi herci to vypadá jak prequel k seriálu. :D
  • @Stannis_Baratheon To bude nějaká pánská sekaná, tam nebyla uvedena jediná ženská. Nevím, jestli si dokážu zvyknout na Rona Weasleyho :-)
    Anketa na záver: Umře S. Bean?
  • brbr napsal(a):

Anketa na záver: Umře S. Bean?

Existuje i jiná možnost? :-P S tím počítám.

Film vypadá zajímavě, i když je z něj vlastně vidět jen spousta zamazaných brnění :D
    @CervenKa
    Zrovna jsem ohledně tohohle četl na csfd zajímavý článek. Je z 21. října 2014
    http://www.csfd.cz/novinky/strana-11/
  • @CervenKa: Náhodou existuje... já viděl nějaké nové zpracování Sněhurky (ne že by stálo za to to vidět) a jejího otce tam hrál SB... a jakkoliběžně tento příběh začíná královou smrtí, tak tady to spytlíkovali tak, že se na konci zúčastnil i svatby...
  • Ale no tak, Sean Bean má na triku dost mrtvých postav, před nějakou dobou jsem psala, že Bela Lugosi nebo John Hurt jich mají na kontě víc. Ale uznávám, že ho to nejspíš baví

:spike:
  • svoa00 napsal(a):

Ale no tak, Sean Bean má na triku dost mrtvých postav, před nějakou dobou jsem psala, že Bela Lugosi nebo John Hurt jich mají na kontě víc. Ale uznávám, že ho to nejspíš baví

:spike:

Někde jsem viděl takovej žebříček a nejvíc jich má opravdu John Hurt, SB byl na druhém místě :-)
  • Každopádně asi nejde jen o čistý počet úmrtí, ale i průměrnou úmrtnost...
  • @Jay Jo, to jsem vlastně taky viděla! Dík za připomenutí :idea:
    Každopádně ať už to v tom novém filmu s ním dopadne jakkoli, zcela jistě se při sledování budu bavit napjatým čekáním na rozřešení této otázky. Beru to jako přidanou hodnotu k filmu, podobně jako zamazaná brnění :D
  • Tak aby bylo jasno:

• A ještě jednu:

• Teď mě ta napadlo... Kdyby chtěli natočit třeba takovou Dunu (myslím konečně pořádně natočit), byl by z něj podle mně dobrej Leto Atreides. :)
  • @Zoid: Po počátečním zmatku mi došlo, že myslíš Paulova otce, nikoliv syna :-)

A ne, lepší adaptace Duny se nedočkáš. Ta "televizní" je na poměry sci-fi výrazně nadprůměrný počin a překonat ji mohou, až sci-fi filmaře přejde posedlost prokazovat s každým dalším snímkem, co dokážou o generaci novější kompy :3eyed:
  • @Ugla Ta televizní byla příběhově dobrá a slušně ctila knížku, tojo, ale zrovna kulisy byly tak o 2 generace nazpět. I když tady by stačilo je ty kompy přidat do nějaky remastrovany edice a byl bych spokojenej. Děti Duny tenhle problém naštěstí neměly. Jen je škoda kompletně překuchanejch kostýmů a pár zbytečně přeobsazenejch herců, což dost kontrastovalo naopak s hercema, jejichž postavy v Duně zahynuly tak těm hercům daly role jiný...

No, furt lepší, než ten paskvil co vydaly v osmdesátejch letech (nebo kdy to bylo).

Ale vážně. Tahle sága by potřebovala seriál, ne film. A natočit ji celou, ne jen její začátek.
  • upraveno 27. ledna 2015
    Mně teda Lynchova Duna nepřišla nijak hrozná, co se mi velmi líbilo byla právě výprava a obsazení, sice jsem u toho skoro usnula, ale knihu jsem taky četla tak na třikrát, takže mi to přišlo tak nastejno :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.