Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jesus everywhere..
Btw. @Nevada tobě se ten meč líbí nebo ne..?
Ale jeho první parodickou variaci, která mě pobavila právě hodil Monte do topicu Sranda topič :)
Nová "lightsabre" je celkem děs (už jen proto, že takhle by ta záštita vážně nefungovala)... a vážně nechápu názvosloví - sabre (šavle) to pak nebude spíše sword (meč, jak už ostatně v ČJ používáme dávno). Navíc v tom odkazovaném článku se píše o claymore-like - no, upřímně, záštity mečů byly různé, ale zrovna skotský claymore se vyznačuje tím, že nejde o rovnou příčku, ale o Véčko okloněné od čepele o cca 45°. nevím, za sebe bych si asi uměl představit jako záštitu "koš" známý z kordů (samozřejmě barevný jen z vnější strany)... byť uznávám, že useknutí ruky v předloktí by to nezabránilo... ne že to by bylo reálně to nejobvyklejší...
Dá se ještě doufat, že tohle vypustili (nebo někdo jiný) jako fake, aby rozjitřili atmosféru mezi fanoušky a pak mohli být za geroje, že od toho upustili?
Obecně si myslím, že jasně, že to nemusí být jen klasický lightsabre (třeba to co měl Darth Maul bylo super), ale mělo by to mít alespoň trochu logiku, tohle ji nemá...
A akokoľvek je to naozaj divné sa rozčuľovať (čiže chápem, že nechápeš, že ich to vytáča), verím (že ak ich budú ukazovať pomerne často), tak to niektorých môže rušiť pri filme.
A jak tu zaznělo na začátku,... záštita chrání ruku při skluzu čepele po čepeli, což by zde vedlo k odseknutí kusu plastu a ruky... Záštita prostě je zásadní v tom místě, kde se dotýká čepele...
Pokud teda nenašli/nevytvořili spešl kov kterej odolá světelnýmu meči.
@M1on Čím by ale tie svetielka boli teda zbytočné, ak to chápem správne. Stačil by tam ten kov.
Nebo tahle záštita s parpsky by se dala použít k útoku.