Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1236237239241242394

Komentáře

• upraveno 30. listopadu 2014
    image

Jesus everywhere..
  • Jsou toho mraky :D
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A jeden nevtipnější než druhý.
  • Mě se to líbí. Nejvíc asi ta práce, kterou si každý dává aby to vymyslel. Taky to svědčí o tom co minutový trailer (a vteřinový záběr) dokáže vyvolat. Myslím že u projektu SW to bude jenom horší.
    Btw. @Nevada tobě se ten meč líbí nebo ne..?
    @pavel nelíbí, ani trochu.

Ale jeho první parodickou variaci, která mě pobavila právě hodil Monte do topicu Sranda topič :)
    Ne, v tom "Lucasově" traileru:)
  • pavel napsal(a):

Předpokládám že si počkáme a stejně na to do kina půjdeme i kdyby děj byl tří hodinovým jednáním republikového senátu :D

Nebylo tohle v Simpsonech? (Komiksák tam prohlásil něco na téma "Nejhorší SW všech dob, na tom jsem byl jenom třikrát... dneska.")
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    no na DA a podobných serverech to teď samozřejmě žije SW:
    image
    image
    image
    image
    image
    image
  • No, já jsem fanda jak do ST, tak do SW,... takže doufejme, že si z ST JJA neodnese to, že cestování časem je cooooool a stálo by za to restartovat celou sérii od mladého Anakina.
    Nová "lightsabre" je celkem děs (už jen proto, že takhle by ta záštita vážně nefungovala)... a vážně nechápu názvosloví - sabre (šavle) to pak nebude spíše sword (meč, jak už ostatně v ČJ používáme dávno). Navíc v tom odkazovaném článku se píše o claymore-like - no, upřímně, záštity mečů byly různé, ale zrovna skotský claymore se vyznačuje tím, že nejde o rovnou příčku, ale o Véčko okloněné od čepele o cca 45°. nevím, za sebe bych si asi uměl představit jako záštitu "koš" známý z kordů (samozřejmě barevný jen z vnější strany)... byť uznávám, že useknutí ruky v předloktí by to nezabránilo... ne že to by bylo reálně to nejobvyklejší...
    Dá se ještě doufat, že tohle vypustili (nebo někdo jiný) jako fake, aby rozjitřili atmosféru mezi fanoušky a pak mohli být za geroje, že od toho upustili?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Montezuma3 Ten nanuk :D A ja že čo mi to pripomínalo
  • Nechápu proč každého vytáčí ten meč (pro mě za mě ať si šermujou třeba s kosou), jestli tohle bude ten největší problém nových SW, tak budu navýsost spokojená...
    @Dreamer Tak tvorcov tých obrázkov to nemusí vytáčať. Oni to parodizujú a základom paródie je hyperbolizácia. Ak teda narážaš na tie obrázky.
  • JayJay
    upraveno 1. prosince 2014
    @Dreamer: Jestli je to i odpověď na můj text, tak "vytočený" rozhodně nejsem. Spíše zklamaný... a upřímně i tvá věta "jestli tohle bude ten největší problém" naznačuje, že si nemyslíš ani ty, že to je úplně OK...
    Obecně si myslím, že jasně, že to nemusí být jen klasický lightsabre (třeba to co měl Darth Maul bylo super), ale mělo by to mít alespoň trochu logiku, tohle ji nemá...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mně ten meč vytáčí třeba proto, že mi připadá směšný. (Kdybych s ním dostala do rypáku, tak už by mi asi tak směšný nepřipadal, to uznávám.)
  • Ten nanuk je boží...
  • @Gepeto obrázky jsou srandovní těmi se bavím i já, ale četla jsem v různých diskuzích spoustu velmi "vytočených" komentářů ohledně me..ehm..šavlí co vypadají blbě :D
  • @Jay je to nezvyklé, ale to neznamená, že mi to bude při sledování filmu vadit, záleží jak tuhle novou vychytávku využijí, pokud ji vůbec využijí. Jinak vizuálně se mi to líbí :D
    upraveno 1. prosince 2014
    @Dreamer Ono to naozaj vyzerá divne a pritom by stačilo, aby tie bočné boli mierne krivo (ako už aj navrhoval jeden z tých obrázkov), vtedy by to dokonca aj vyzeralo estetickejšie. No to je môj subjektívny názor niekoho, komu je to v podstate jedno a kto nie je fanda SW.

A akokoľvek je to naozaj divné sa rozčuľovať (čiže chápem, že nechápeš, že ich to vytáča), verím (že ak ich budú ukazovať pomerne často), tak to niektorých môže rušiť pri filme.
  • Dreamer napsal(a):

Nechápu proč každého vytáčí ten meč (pro mě za mě ať si šermujou třeba s kosou), jestli tohle bude ten největší problém nových SW, tak budu navýsost spokojená...

A já už někoho viděla šermovat s kosou. On sice prohrál, ale oháněl se jí výtečně. A taky uměl mizet ve stínech...

• A ještě vystřelovat šípy.
  • @Dreamer: tož nezvyklé to je (to není nic proti ničemu), ano, určitě záleží, jak to využijou,... já pouze konstatuji, že se stačí podívat na vývoj meče (zmenšování a tvarování záštity) a normálně uvažujícímu člověku je jasné, k čemu tam záštita je a která její část je zásadní... kdyby ta "čepelová" strana záštity byla celá pokrytá "červeným světýlkem", je remcalů hned minimálně o polovinu méně...
  • Tak už vraj niekde bolo vyjadrenie že to nie je lightsaber, ale nový typ meča. Predsa len zvuk a čepeľ ja iná. Tak už boli návrhy že to na boku je nejaký ventil na prebytočnú energiu. Uvidíme :D
    To to vylepšili...
    @JoeGyry Už som dokonca čítal o nejakom Crossguard Lightsaber, ktorý mal mať taký tvar či čo a asi bol z nejakej knihy (súdiac podľa tej konverzácie). Jeden nadhodil, že skutočný fanda SW vie, čo to je a niekto iný nadhodil, že čokoľvek mimo filmy Lucas neberie ako canon.
  • JayJay
    upraveno 2. prosince 2014
    @Gepeto: Není náhodou Crossguard v překladu záštita? :o)
    A jak tu zaznělo na začátku,... záštita chrání ruku při skluzu čepele po čepeli, což by zde vedlo k odseknutí kusu plastu a ruky... Záštita prostě je zásadní v tom místě, kde se dotýká čepele...
  • upraveno 2. prosince 2014
    @Jay Souhlas
    Pokud teda nenašli/nevytvořili spešl kov kterej odolá světelnýmu meči.
    @Jay To som netušil. Lenže sa mi zdalo, že to tam použili ako meno, čiže možno je to doslova ako nový typ "Záštitový svetelný meč". Dokonca ten beťár použil veľké písmená (na oboch, Crossguard aj Lightsaber), pričom všade ostatne písal malé písmená (možno s výnimkami), preto mi to evokoval samostatný názov. Je možné, že aj v tej knihe to bolo akési vylepšenie pôvodných Lightsaberov.

@M1on Čím by ale tie svetielka boli teda zbytočné, ak to chápem správne. Stačil by tam ten kov.
    Na uvedení velkých písmen bych se nespoléhala. Dnes je mladí i v češtině cpou všude možně...
  • @Gepeto Třeba by ho bylo málo.
    Nebo tahle záštita s parpsky by se dala použít k útoku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.