Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1233234236238239394

Komentáře

• Měli jsme (pravděpodobně pořád máme) doma někde VHSku. Z toho filmu jsem měl pomalu trauma a pak jsem se bál jíst med, že na mě jinak spadne skála :D
  • upraveno 24. listopadu 2014
    No my sme to pustili nasej 3 a pol rocnej dcere a bola chuda z toho riadne dojata na zaciatku. Asi milion otazok sme jej museli zodpovedat. Sme sa bali, ze sme to prepiskli, ale ked isla spat, uz na to zabudla, ani si na to nespomenula.
    My sme si ten dojak vecer napravili "klasikou" v zanre akcakov - Non Stop.
  • Tak jsem viděl Herkula - toho Rockem a musím říct, že mě to příjemně překvapilo. Akce a bitvy bez přehnaný stylizace a zběsilých střihů a zpomalovaček, skoro bych řekl nejpovedenější od dob Troji, takový postaru ( napoznamenaný 300 a Spartakem) U jedný bitvy jsem si v rámci formací vzpomněl na to jak jsem hrával Rome: total war. Závěrečná scéna je přepálená, ale celkově dobrý. I představitel hlavního hrdiny Johnson mě tam seděl ( taky díky tělesným proporcím neměl asi při obsazování moc konkurentů - napadá mě jen Conan - hora která hraje, ale Herkules asi nemůže být plešatící). Třeba v porovnání s filmem Pompeje jednoznačně vítězí Herkules.
  • @derfel
    Napadá mě jedno malé vylepšení, mohl by konečně vyjít z Americké dílny film o Heraklovi s originálním řeckým jménem a ne s římskou zkomoleninou.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    17. prosince 2015 hledejte v českých kinech film nazvaný Star Wars: Síla se probouzí. Ano, je to ofiko.
    image
  • Flipped - jeden z najroztomilejších filmov, aký som v poslednej dobe videl. :)
  • Já třeba můžu doporučit film Strings (v češtině Loutky) - jako příběh není nic extra, ale zpracování je podle mě jedno z nejzajímavějších, které jsem viděl...
  • @Jay Strings som si asi pred 5 rokmi kupili na DVD v stanku za euro a nelutujem. Skvely napad s tymi povrazkami
  • upraveno 25. listopadu 2014
    Bleh....teď mi ten film přijde ještě zbytečnější? Takže ta dementní zápletka se více méně potvrdila :roll:

• @Dreamer ten koniec je dobre prije*aný
  • Takže si to shrneme:

1) soundtrack vykradený z jedničky
    2) půlka záběrů vykradená z jedničky
    3) celá inovace spočívá v tom že se tam nacpe tuna moderní techniky¨
    4) zápletka je naprosto debilní

Za mě zatím dost špatné.
  • Jaká je zápletka?
  • @M1on
    vytvoří geneticky modifikovaného dinosaura který je chytřejší než celý všichni co ho vymysleli dohromady a ten je začne likvidovat. A kluci samozřejmě na ostrově nemaji braně který ho dokážou vyřadit, protože na ostrově plném krvelačných bestií se přece nemůže nic stát
    :wall:
  • @M1on Ale to mi pověz, jak tohle někdo vymyslel :-D
  • upraveno 25. listopadu 2014
    @Everett_Young No hele tohle si taky řikám u Maléry pana účetního nebo Bláznivý komedie.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Tak ona dvojka a trojka taky stály za - nestály za nic, a na jedničce bylo dobré jen to že byla první (s knihami se to nedá fakt srovnat a to ne jen pro to, že je to jiné, ale proto, že je to natuplé).

Jak jsem napsal na csfd, Sharknado s lepšími triky :)
    image
  • upraveno 26. listopadu 2014
    @Everett_Young zapomněl si na ochočenou smečku hodných raptorů, kteří se spojí s hlavním hrdinou proti té zmutované godz...ještěrce ;)

Mimochodem, obsazení mi v traileru ani trochu nesedí, ať už se jedná o ty protivný haranty nebo o nesympatickou Bryce D. Howard, která mě v jednom záběru, kde je v tílku se světlicí v ruce neskutečně vyděsila, jelikož mi tam šíleně připomíná tu nepovedenou ukňouranou verzi Ripleyové z Promethea :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. listopadu 2014
    @Dreamer Jo, ochočení raptoři, to je taky dobrý průšvih. Bryce D. Howard mám docela rád už od Vesnice, snad jediný důvod proč ten film vůbec vidět. Při tom záběru co říkáš, jsem si vzpomněl na Psí vojáky, úplně stejný záběr jako je tenhle a Spoonyho křičícího "Pojďte si pro mě vy hajzlové, když myslíte že na to máte!" :-) Ale myslím že to dopadne hrozně. A proč tam vůbec cpali někoho jako je Chris Pratt? :roll:
    @Dreamer Já to obsazení vidím jako jediný důvod, proč se na to podívat.
  • Já mám Bryce D. Howard taky ráda, hlavně kvůli Vesnici, kde byla zlatá, ale tady mi nějak vůbec nesedla :(
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. listopadu 2014
    Tím jediným důvodem proč vidět film s B. D. Howard nemyslím vVesnici (to byl skvělej film) ale Jurský Svět. To jen pro vysvětlení, aby si někdo nemyslel že se ta věta vztahovala k filmu Vesnice.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Prečo tam trepať Pratta? No vymakal sa na typickú figúru Hollywoodu, zahviezdil v nejakom filme, a toto + mentalita Hollywoodu + aspoň priemerný agent = ten ksicht uvidíš zopár nasledujúcich rokov v každom druhom filme, kým si nenajdú niekoho ďalšieho, kto ho vystrieda. A napokon skončí v zúfalých filmoch ako Brad Pitt.

BTW príhodnejší názov je CGI World... Začína to konkurovať filmu Neočakávane preCGIovaná cesta....
  • @Gepeto Nemam pocit, ze 12 rokov otrokom ci World War Z su zufale filmy
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Gepeto Počkat! Brad Pitt přece neskončil v zoufalých filmech... (Nejsem zrovna ječící stalker fanynka Brada Pitta, ale imho je dobrý herec)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Krisa Najhorší herec rozhodne nie je, ale určitú dobu ho bolo vidieť vo viacerých filmoch, ktoré IMHO brali masy.
  • @Gepeto Pratt sa stal známy až po Guardians, a do Jurského Sveta bol obsadený už predtým. Skôr chceli nejakého nového herca.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Gepeto Tak složenky se samy nezaplatí :P
  • upraveno 26. listopadu 2014
    @Gepeto Jo a další nástupce Bude jeho příjmení začínat na P a končit dvěma tt. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.