Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

13233353738394

Komentáře

• upraveno 29. února 2012
    hudra napsal(a):

Hrdina se mi moc líbil

Taky se mi líbil, ale spíš jako omalovánka než historický film. Anebo si to pletu s Tygrem a drakem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. února 2012
    hudra napsal(a):

flanker.27: když ne Kick Ass, co třeba Pulp Fiction, Kill Bill?

To jsem chtěl vlastně zmínit, že Kick-Ass jde mimo mě úplně stejně jako Tarantino. U Pulp Fiction jsem usnul, dvakrát, Kill Bill mi za pět minut, který jsem vydržel, obrátil žaludek a z Panchartů se usilovně snažím nevidět ani frame. Jsem černá ovce.
    12 rozhněvaných mužů :)
    Ten třináctý jsem byl já:-)

Tarantino
    Něco se mi líbí, něco ne. Pulp fiction je pro mě jedna z nejlepších černých komedií. Navíc jedna skvělá hláška za druhou.
    Asijské filmy
    Mám je obecně rád. Pokud se tedy bavíme o čínské, japonské či korejské tvorbě (jihokorejské :-) Mongolskou, vietnamskou či ománskou filmografii popravdě neznám vůbec. Samozřejmě mi nesedí všechno. Např tolik opěvovaný Kurosawa mě nudí. Nic pro mě.
    Ovšem např. Hayao Miyazaki je pro mě naprosto jedinečný filmař, kterému se na poli animovaných filmů těžkou někdo může aspoň přiblížit. Pak jsou filmy jako Tygr a drak nebo Ghost in the shell, které patří mezi mé vůbec nejoblíbenější. A jsem velký fanoušek Jackieho Chana:-)
    U mě třeba hodně bodují filmy z jihovýchodu usa. "Tahle země není pro starý" - nádhera, podle románu C. McCarthyho, i "Cesta" ...ale asi jen pro toho kdo četl. Nebo Kmotr---věčná klasika
    hudra: co má nějakej KickAss společnýho s Pulp fiction?
    flanker : moc Quentinovi křivdíš, Pancharti jsou paráda, ale trochu roztahaný to je taky.

Nedávno jsem shlídnul film Všemocný a ani jsem si skoro neodskočil na záchod. Vážně doporučuju... a to drógo co bere hrdina chci taky :)
    Kmotr - nudáááááááá. Já vím, jsem komerční omezenec:-)
    Tahle země není pro starý - Líbilo. Ten konec byl moc depresivní i na mě. Když jsme odcházeli z kina, byli jsme se ženou oba takřka paralizováni tou strašnou prázdnotou. To je ovšem plus. Dobře natočeno.
    Cestu chci vidět a chci si přečíst i knihu.
    flanker : moc Quentinovi křivdíš, Pancharti jsou paráda, ale trochu roztahaný to je taky.
    Proč křivdíš. Každý má jiný vkus a to je jen dobře. To není otázka křivdy.

Všemocný:
    Průměr. Spíš nuda.
    Tak pokud je "Tahle země pro není pro starý" depresivní...což opravdu hodně je, tak ještě že není k "Cestě" přiložen návod na sebevraždu :-) ale velice doporučuju, kniha velice kvalitní, film trochu méně, ale napřed knihu, pak film
    upraveno 29. února 2012

Tak tak, On má dost fanoušků i beze mě. Jak je to v Císařově pekaři a pekařově císaři: "Tohle tu nechte, aby lidi viděli, jak by to bylo hrozný, kdyby byly všechny ženský stejný."

Cestu jsem četl i viděl, deprese ale na mě padala víc z knížky, film nevim proč na mě působil spíš melancholicky.
    chmur : proč 'křivdíš'? Protože 'se snaží usilovně nevidět ani frame'. A Všemocný je film pro všechny s pozitívním přístupem k látkám rozšiřujícím vědomí, což ty jako správnej učitel určitě nejsi :)))
    überkiller: ověřoval jsem si na flanker.27, že se mu tento žánr nelíbí
    flanker.27: proč černá ovce, každému se líbí něco jiného, hlavně že na Hře o trůny se shodneme :-)

no a Kmotr, to je pro mě absolutní klasika
    C'est Pas Moi, Je Le Jure! Zkuste tenhle film.. Je to sice pro náročnější publikum, ale je to docela psina :-)

Já se moc těším na tohle
    A jako správné "vygumování" mozku zafunguje nestárnoucí Monty Python a Červený trpaslík :-)
    Nevim jak je to možný, britskej humour zbožňuju ale Monty Pythoni mě nikdy nebavili. Neviděli jste někdo tu americkou verzi Červenýho trpaslíka? Nemůžu to sehnat ani za boha.
    přesně tak :-)))
    upraveno 29. února 2012
    überkiller: Samozřejmě to snažení vyplynulo z mé předchozí zkušenosti, z premisy příběhu a z toho, že jsem viděl trailer. Myslím, že mu nekřivdím o nic víc, než se mi Tarantino snaží vyprázdnit žaludek horní skupinou úhlů.
    Americká "verze" Červenýho trpaslíka je jeden pokusnej pilotní díl, kterej tuším nebyl nikdy oficiálně odvysílanej, protože testovací projekce dopadly katastrofálně. Najdeš jí tady.
    BTW "látky rozšiřující vědomí" jsem ještě neviděl. Zato látek vydávajících nesmysly za smysly je habakuk. :)
    hudra: Takže se nemám cítit opuštěný a nemilovaný? :)
    flanker.27 napsal(a):

Přiznávám, jsem nenormální. Film, jehož devizou je holčina pronášející rádobykůl kydy jako tak se ukažte vy kundy nebo co mě odpuzuje apriori. Budu se muset jít léčit. :)

Sedm samurajů se mi líbilo svojí zemitostí. Je to opravdu výjimka mezi asijskou kinematografií, která mě jinak vůbec nebere.

To bude tým, že to je vlastne americký western vo svojej podstate :). Kurosawa sa inšpiroval americkou tvorbou a na nej postavil svoje veci ( v kvalitativnom posune samozrejme). A amerika si potom pozicane vratila ked remakom 7s obrodila vlastnú kinamatografiu.
    Chmur napsal(a):

Kmotr - nudáááááááá. Já vím, jsem komerční omezenec:-)
    Tahle země není pro starý - Líbilo. Ten konec byl moc depresivní i na mě. Když jsme odcházeli z kina, byli jsme se ženou oba takřka paralizováni tou strašnou prázdnotou. To je ovšem plus. Dobře natočeno.
    Cestu chci vidět a chci si přečíst i knihu.

Všemocný:
    Průměr. Spíš nuda.
    Cestu určite najprv čítať. Je to masterpiece, film je len odlesk
    flanker.27 napsal(a):

"látky rozšiřující vědomí" jsem ještě neviděl. Zato látek vydávajících nesmysly za smysly je habakuk. :)

hezky řečeno, ale v tu chvíli to tak nepřijde, o což jde nakonec i v tom filmu
    Cestu určite najprv čítať. Je to masterpiece, film je len odlesk
    Já jsem nejprve viděla. Většinou se o dobrých románech dozvím až z filmové adaptace. Připadalo mi to více méně stejné, obojí výborné.
    Aragorn má zajímavější filmy než Legolas.
    U Limitless se mi líbilo, že na závěr nesklouzl do oblíbeného moralizování.
    Aragorn má zajímavější filmy než Legolas.
    Souhlas. I když jak co. Já měl štěstí, že jsem viděl asi dva jediný (kromě Cesty) solidní filmy, které natočil po LOTROVI - Východní přísliby a Dějiny násilí. Není to úplně best ale je to podle mě nadprůměr. Legolas - viděl jsem Piráty z Karibiku (zastíněn všemi ostatními herci i těmi co se tam mihli asi tak na pět minut) a Království nebeské (nebavilo, ale super výprava, na tý se však Bluma nepodílel).
    Každopádně Mortensen - pro mě ideální představitel Neda, Bluma - Loras
    Když jsme u kvalitních filmů, poslední dobou mě toho moc nezaujalo, ale velice zajímavý snímek, který tak trochu zapadnul, je Barbar (Valhalla Rising) http://www.sms.cz/film/barbar ...něco do sebe to má
    Chmur:
    Ještě jsem viděla Good.
    Loras - to je přesné. Když jsem si přestavovala Lorase popsaného jako hezounek, co na něj letí puberťačky, filmový Legolas tam padl jako vyšitý. I ta jména jsou podobná :-)
    frostV: Na Valhalla Rising jsem měl možnost jít do kina, ale jak naschvál jsem to propásl. Je to mimochodem od stejného režiséra jako Drive, Nicolase Winding Refna. Mám od něho hodně rád trilogii Pusher, hlavně druhý díl je vydařený.
    Já jsem v poslední době sledoval filmy, co dávali či opakovali v televizi. Třebas včera jsem se díval na Tři dny kondora (měl jsem to z TV stažené na disku) a říkal jsem si, že ty staré filmy měly takové pomalejší tempo (zdá se vám to taky?) a přitom nenudily. No a Robert Redford je prostě pašák. Chtěl bych vypadat aspoň jako on zamlada, když už nevypadám jako Brad Pitt:-)
    Taky jsem poprvé vkuse viděl Amadea. Kdyby mě k tomu nenutila žena, asi bych se na to nedíval, ale takhle jsem za shlédnutí rád, protože i když mě ten příběh moc nebral, po řemeslný stránce je to bravurní záležitost. A konec je geniální. Škoda, že nemáme víc režiséru Formanova formátu.
    No a zopakoval jsem si Sedm. I když je tam spousta nerealistických záležitostí a konec je hodně vykonstruovaný, zároveň však nesmírně silný, emotivní a nutící k zamyšlení, jedná se o jeden z nejlepších thrilerů, co jsem viděl. Možná dokonce ten nejlepší.
    Sledujete teď v TV běžící seriál Mistfits? Mně to připadá uchylné, sprosté a docela zábavné:-)
    V plánu mám zhlédnout Černobílý svět (mám z toho ale trochu strach, hlavní postavy jsou zřejmě samý ženský), The Fighter a Tři dny ke svobodě.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. února 2012
    Chmur napsal(a):

V plánu mám zhlédnout Černobílý svět (mám z toho ale trochu strach, hlavní postavy jsou zřejmě samý ženský)

Ale jo, jeden chlap tam je. Asi 3 minuty.
    Chmur: První série Misfits byla super, vlastně i druhá. Názor na to mám stejný jako ty :) Je to především zábava.
    Černobílého světa se neboj, výtku bych nesměřoval k ženskému obsazení, ale k délce filmu. Víc rozebírat nebudu, musel bych spoilerovat.
    Fighter je určitě koukatelný, ale upřednostnil bych loňského Warriora. Oba filmy mají podobně jednoduchý příběh, Warrior je ale tak o dvě třídy víc emotivnější.
    Misfits sledují na svém počítači a ne v TV. Teď jsem ve třetí řadě. Říkám si, že v tom seriálu je vše, co neuvidíme v běžném filmu - chození na záchod, porod placenty, problémy při anální souloži apod. :-)
    říkal jsem si, že ty staré filmy měly takové pomalejší tempo (zdá se vám to taky?) a přitom nenudily
    Dnešní akční filmy nejsou vhodné pro epileptiky. Co chybí na scénáři, nahradí se rychlým střihem. Nejvíce mi ale vadí rychlá mluva, protože nestíhám sledovat titulky.
    Ben Nevis to vystihla přesně. Dnešní blockbustery nejsou schopni zaměstnat mozek diváka smysluplnými scénami a dialogy, tak si to vynahrazují bleskovým tempem, aby se člověk nestihl začít nudit.
    Náhodou, X-Men: First Class byl vynikající blockbuster :) Bohužel jako jeden z mála...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.