Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tarantino
Něco se mi líbí, něco ne. Pulp fiction je pro mě jedna z nejlepších černých komedií. Navíc jedna skvělá hláška za druhou.
Asijské filmy
Mám je obecně rád. Pokud se tedy bavíme o čínské, japonské či korejské tvorbě (jihokorejské :-) Mongolskou, vietnamskou či ománskou filmografii popravdě neznám vůbec. Samozřejmě mi nesedí všechno. Např tolik opěvovaný Kurosawa mě nudí. Nic pro mě.
Ovšem např. Hayao Miyazaki je pro mě naprosto jedinečný filmař, kterému se na poli animovaných filmů těžkou někdo může aspoň přiblížit. Pak jsou filmy jako Tygr a drak nebo Ghost in the shell, které patří mezi mé vůbec nejoblíbenější. A jsem velký fanoušek Jackieho Chana:-)
flanker : moc Quentinovi křivdíš, Pancharti jsou paráda, ale trochu roztahaný to je taky.
Nedávno jsem shlídnul film Všemocný a ani jsem si skoro neodskočil na záchod. Vážně doporučuju... a to drógo co bere hrdina chci taky :)
Tahle země není pro starý - Líbilo. Ten konec byl moc depresivní i na mě. Když jsme odcházeli z kina, byli jsme se ženou oba takřka paralizováni tou strašnou prázdnotou. To je ovšem plus. Dobře natočeno.
Cestu chci vidět a chci si přečíst i knihu. Proč křivdíš. Každý má jiný vkus a to je jen dobře. To není otázka křivdy.
Všemocný:
Průměr. Spíš nuda.
Cestu jsem četl i viděl, deprese ale na mě padala víc z knížky, film nevim proč na mě působil spíš melancholicky.
flanker.27: proč černá ovce, každému se líbí něco jiného, hlavně že na Hře o trůny se shodneme :-)
no a Kmotr, to je pro mě absolutní klasika
Já se moc těším na tohle
Americká "verze" Červenýho trpaslíka je jeden pokusnej pilotní díl, kterej tuším nebyl nikdy oficiálně odvysílanej, protože testovací projekce dopadly katastrofálně. Najdeš jí tady.
BTW "látky rozšiřující vědomí" jsem ještě neviděl. Zato látek vydávajících nesmysly za smysly je habakuk. :)
hudra: Takže se nemám cítit opuštěný a nemilovaný? :)
To bude tým, že to je vlastne americký western vo svojej podstate :). Kurosawa sa inšpiroval americkou tvorbou a na nej postavil svoje veci ( v kvalitativnom posune samozrejme). A amerika si potom pozicane vratila ked remakom 7s obrodila vlastnú kinamatografiu.
Aragorn má zajímavější filmy než Legolas.
Každopádně Mortensen - pro mě ideální představitel Neda, Bluma - Loras
Ještě jsem viděla Good.
Loras - to je přesné. Když jsem si přestavovala Lorase popsaného jako hezounek, co na něj letí puberťačky, filmový Legolas tam padl jako vyšitý. I ta jména jsou podobná :-)
Taky jsem poprvé vkuse viděl Amadea. Kdyby mě k tomu nenutila žena, asi bych se na to nedíval, ale takhle jsem za shlédnutí rád, protože i když mě ten příběh moc nebral, po řemeslný stránce je to bravurní záležitost. A konec je geniální. Škoda, že nemáme víc režiséru Formanova formátu.
No a zopakoval jsem si Sedm. I když je tam spousta nerealistických záležitostí a konec je hodně vykonstruovaný, zároveň však nesmírně silný, emotivní a nutící k zamyšlení, jedná se o jeden z nejlepších thrilerů, co jsem viděl. Možná dokonce ten nejlepší.
Sledujete teď v TV běžící seriál Mistfits? Mně to připadá uchylné, sprosté a docela zábavné:-)
V plánu mám zhlédnout Černobílý svět (mám z toho ale trochu strach, hlavní postavy jsou zřejmě samý ženský), The Fighter a Tři dny ke svobodě.
Černobílého světa se neboj, výtku bych nesměřoval k ženskému obsazení, ale k délce filmu. Víc rozebírat nebudu, musel bych spoilerovat.
Fighter je určitě koukatelný, ale upřednostnil bych loňského Warriora. Oba filmy mají podobně jednoduchý příběh, Warrior je ale tak o dvě třídy víc emotivnější.