U mě třeba hodně bodují filmy z jihovýchodu usa. "Tahle země není pro starý" - nádhera, podle románu C. McCarthyho, i "Cesta" ...ale asi jen pro toho kdo četl. Nebo Kmotr---věčná klasika
Tak pokud je "Tahle země pro není pro starý" depresivní...což opravdu hodně je, tak ještě že není k "Cestě" přiložen návod na sebevraždu :-) ale velice doporučuju, kniha velice kvalitní, film trochu méně, ale napřed knihu, pak film
chmur : proč 'křivdíš'? Protože 'se snaží usilovně nevidět ani frame'. A Všemocný je film pro všechny s pozitívním přístupem k látkám rozšiřujícím vědomí, což ty jako správnej učitel určitě nejsi :)))
überkiller: ověřoval jsem si na flanker.27, že se mu tento žánr nelíbí flanker.27: proč černá ovce, každému se líbí něco jiného, hlavně že na Hře o trůny se shodneme :-)
Nevim jak je to možný, britskej humour zbožňuju ale Monty Pythoni mě nikdy nebavili. Neviděli jste někdo tu americkou verzi Červenýho trpaslíka? Nemůžu to sehnat ani za boha.
Když jsme u kvalitních filmů, poslední dobou mě toho moc nezaujalo, ale velice zajímavý snímek, který tak trochu zapadnul, je Barbar (Valhalla Rising) http://www.sms.cz/film/barbar ...něco do sebe to má
Já jsem v poslední době sledoval filmy, co dávali či opakovali v televizi. Třebas včera jsem se díval na Tři dny kondora (měl jsem to z TV stažené na disku) a říkal jsem si, že ty staré filmy měly takové pomalejší tempo (zdá se vám to taky?) a přitom nenudily. No a Robert Redford je prostě pašák. Chtěl bych vypadat aspoň jako on zamlada, když už nevypadám jako Brad Pitt:-) Taky jsem poprvé vkuse viděl Amadea. Kdyby mě k tomu nenutila žena, asi bych se na to nedíval, ale takhle jsem za shlédnutí rád, protože i když mě ten příběh moc nebral, po řemeslný stránce je to bravurní záležitost. A konec je geniální. Škoda, že nemáme víc režiséru Formanova formátu. No a zopakoval jsem si Sedm. I když je tam spousta nerealistických záležitostí a konec je hodně vykonstruovaný, zároveň však nesmírně silný, emotivní a nutící k zamyšlení, jedná se o jeden z nejlepších thrilerů, co jsem viděl. Možná dokonce ten nejlepší. Sledujete teď v TV běžící seriál Mistfits? Mně to připadá uchylné, sprosté a docela zábavné:-) V plánu mám zhlédnout Černobílý svět (mám z toho ale trochu strach, hlavní postavy jsou zřejmě samý ženský), The Fighter a Tři dny ke svobodě.
Chmur: První série Misfits byla super, vlastně i druhá. Názor na to mám stejný jako ty :) Je to především zábava. Černobílého světa se neboj, výtku bych nesměřoval k ženskému obsazení, ale k délce filmu. Víc rozebírat nebudu, musel bych spoilerovat. Fighter je určitě koukatelný, ale upřednostnil bych loňského Warriora. Oba filmy mají podobně jednoduchý příběh, Warrior je ale tak o dvě třídy víc emotivnější.
Ben Nevis to vystihla přesně. Dnešní blockbustery nejsou schopni zaměstnat mozek diváka smysluplnými scénami a dialogy, tak si to vynahrazují bleskovým tempem, aby se člověk nestihl začít nudit.
Komentáře
flanker : moc Quentinovi křivdíš, Pancharti jsou paráda, ale trochu roztahaný to je taky.
Nedávno jsem shlídnul film Všemocný a ani jsem si skoro neodskočil na záchod. Vážně doporučuju... a to drógo co bere hrdina chci taky :)
flanker.27: proč černá ovce, každému se líbí něco jiného, hlavně že na Hře o trůny se shodneme :-)
no a Kmotr, to je pro mě absolutní klasika
Taky jsem poprvé vkuse viděl Amadea. Kdyby mě k tomu nenutila žena, asi bych se na to nedíval, ale takhle jsem za shlédnutí rád, protože i když mě ten příběh moc nebral, po řemeslný stránce je to bravurní záležitost. A konec je geniální. Škoda, že nemáme víc režiséru Formanova formátu.
No a zopakoval jsem si Sedm. I když je tam spousta nerealistických záležitostí a konec je hodně vykonstruovaný, zároveň však nesmírně silný, emotivní a nutící k zamyšlení, jedná se o jeden z nejlepších thrilerů, co jsem viděl. Možná dokonce ten nejlepší.
Sledujete teď v TV běžící seriál Mistfits? Mně to připadá uchylné, sprosté a docela zábavné:-)
V plánu mám zhlédnout Černobílý svět (mám z toho ale trochu strach, hlavní postavy jsou zřejmě samý ženský), The Fighter a Tři dny ke svobodě.
Černobílého světa se neboj, výtku bych nesměřoval k ženskému obsazení, ale k délce filmu. Víc rozebírat nebudu, musel bych spoilerovat.
Fighter je určitě koukatelný, ale upřednostnil bych loňského Warriora. Oba filmy mají podobně jednoduchý příběh, Warrior je ale tak o dvě třídy víc emotivnější.