Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

13334363839394

Komentáře

• paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 29. února 2012
    Chmur napsal(a):

Škoda, že nemáme víc režiséru Formanova formátu.

Foman je skvělý režiser, jeho nejlepší filmy však vznikly až v USA. Je ale zajimavé sledovat jak si ho herci jako Michael Douglas, Natalie Portman (...) váží a jak ho uznávají.
  • upraveno 29. února 2012
    Fighter je určitě koukatelný, ale upřednostnil bych loňského Warriora
    Warriora jsem viděl a docela se mi to líbilo. Musím ale říct, že i když mám rád box a docela i K1, tak tenhle "sport" je mi krajně nesympatický. O to v zásadě nejde. I když nechápu, jak by mohl takovej střízlík jako Edgerton s takovým ubohým stylem přejet ty ostatní. O to ale zřejmě nejde už vůbec:-) Jinak Nick Nolte hrál tak, že jsem jen čuměl.
    Foman je skvělý režiser, jeho nejlepší filmy však vznikly až v USA.
    Jak se to vezme. Já mám jeho českou tvorbu rád. Pro mě osobně je na vyšší úrovni než ta americká (až na dvě výjimky..ale o těch asi píšeš:-)...
    X-Men: First Class byl vynikající blockbuster
    Nesouhlasím. Pro mě osobně to bylo na stejné úrovni jako např. Thor. Nic co by vybočovalo z průměru. Rozhodně jsem čekal mnohem víc. První dva díly byly zábavnější. Aspoň pro mě.
    Jojo, u Nolteho mě hodně mrzelo, že nevyhrál Oscara. Z mého pohledu nejlepší výkon mezi nominovanými v kategorii. Ale Oscary je lepší nekomentovat :)
    First Class mi právě přišlo méně vážné a více zábavné než X-Men a X-Men 2, které jsou mezi comicsovými adaptacemi trochu někde jinde.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. února 2012
    First Class je pro mě asi ten nejlepší X-men ze všech. Navíc hlavní role tam hrají 2 moji oblíbení herci.
    Krisa: Tipnu si - McAvoy a Fassbender, že jo? :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. února 2012
    Bože, z Fassbendera asi brzy začnu mlátit hlavou o stůl. Je skoro všude, kam se podíváš. A když ne on, tak Jeremy Renner nebo Sam Worthington. Nechápu to ani u jednoho z nich. I když Fassbender aspoň jakžkaž dobře vypadá a Renner umí být chvílemi zajímavý.
    upraveno 29. února 2012
    svoa00: Trefa
    Nevada: Takový ty vlny oblíbenosti taky nemusím (zvlášť po něčí smrti), ale u Fassbendera mi to ani moc nevadí. Já si ho začala "všímat" od 300, kde jsem si všimla jeho asi 350 zubů :)
    Tak módní vlny jsou ve všem. Nicméně Fassbender má podle mě charisma. Renner obsazovanej je, ale málokdy do hlavní role, takže o nějaké explozi bych v jeho případě nehovořil. Worthington je nudný, bez charisma a časem zapadne. Toť můj tip.
    Fassbender je super!
    upraveno 29. února 2012
    Worthington zatím hlavně nehrál v až tak dobrých filmech, abych si řekla "jo, to je vono, to je frajer". Myslím teda ty 3 po kterých vznikla Worthingtono-mánie (Souboj Titánů, Avatar a Terminátor-Salvation).
    Worthingtona jsem viděl ve špionážním filmu Dluh a tam hrál hodně. Dobrý herecký výkon ve filmu se zajímavým námětem ( agenti Mossadu honí válečnáho zločince).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. února 2012
    Worthington? Všude? Bavíte se tom chlapíkovy co hrál v TS jen proto, že ho tam prosadil Cameron. Aby potom na něho v Avatarovi lidi nekoukali jak jojo. A po těch dvou filmech už hraje jen... ehm, ani nevím. To naopak Damon a Franco hrají všude.
    Viděli jste někdo Železnou lady? Pro mě absolutní nuda. (Ale je tam Lloyd- Viserys a Glen- Jorah.)
    upraveno 29. února 2012
    Montezuma3: No dobře, spíš "Worthington měl hrát všude" :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. února 2012
    Ač bych mnohem radši viděl vysokorozpočtové zpracování DC-čkové Justice League, tohle bude taky pořádná pecka. :)
    Nevada napsal(a):
    Co to je za silenej mix hrdinů? Ale už se na to těším :-)
    Zrovna jsem dokoukala http://www.csfd.cz/film/265655-blitz/ (někde tu z toho byla ukázka). "Malíček" byl psychopat k sežrání, bohužel se vééélká část filmu točila kolem "drsného" hlavního hrdiny, který většinu času trávil snahou vypadat DRSNĚ a vysvětlováním, jak moc velký "Ir" je. Počínaje tlučením zlodějíčků irskou verzí hokejky,přes neustálé nalejvání irskou whiskey, po vyhrožování zmlácením v irském stylu. (Jen doufám, že skuteční Irové nejsou takoví idioti.) Myslím, že to je další ukázka nevyužitého potenciálu filmu.
    Ano, tu snahu o drsnost Jason provozuje docela často. A kupodivu mu za to slušně platěj.
    AshaG napsal(a):

Ano, tu snahu o drsnost Jason provozuje docela často. A kupodivu mu za to slušně platěj.

Evidentně máme odlišné priority- filmaři a já. Za takhle zkažený film bych mu osobně nedala ani měďák.
    Mně tedy Statham jako drsňák nepřipadá. Tohle je pravej drsoň...
    No proto vynaklada veskery svuj talent na to toho drsnaka hrat :)
    Chmur napsal(a):

Mně tedy Statham jako drsňák nepřipadá. Tohle je pravej drsoň...

Jo, tomu bych to asi i věřila...
    Jupí...konečně nějaký zajímavý muzikál...
    upraveno 29. února 2012
    Ten člověk (DL) je blázen...
    A jedné věta z článku mě dost zaujala: "V roce 1987 založil spolu se svým kamarádem Davidem Matáskem kapelu Orlík, jejíž písně byly označovány kritiky, kteří rozuměli jejím textům, za nacionalistické a rasistické."
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. února 2012
    jo Orlík znám. Neni to rasistické a nacionalistické...No dobře trochu jo, ale jenom trochu. Dobře, trochu hodně.
    Tak tomu nerozumím :)
    Orlík a Landovu tvorbu týkající se společenské agitace nemám rád. Musím ale říct, že některé jeho písničky mám moc rád. Třeba tohle je jedna z mých oblíbených domácích skladeb vůbec.
    Landa je debil, ale na druhou stranu umí skládat docela chytlavé melodie. A některé písně se mu vyloženě povedly např. tahle
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.