Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1343537394049

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ptolemaios napsal(a):

@Branislav_Gepeto Jo jo, pán Tolkien sa s tým pohral, radosť čítať všetky tie piesne, jazyky a iné kultúrne vymoženosti... aj keď ja som sa v Quenii nedostal ďalej než po abecedu...

Ách, takže to nebolo až tak nepredvídateľné? Mal by som prestať podceňovať divákov, ono to normálne začína myslieť... ani sa nenazdám a moje filmárske ambície sa rozplynú ako novoročné predsavzatia pri tácke citrónových koláčikov...

Ja akurát teraz pracujem na vytvorení vlastného jazyka, akurát sa snažím postupovať menej fantazijne a viac simulačne. Čiže ako by som, napríklad, nazval vodu, ak by som nevedel čo to je. A tak.

Dokonca som si vymyslel aj črtu písma, ktorú som pokladal za originálnu, ale zistil som, že už také čosi používa reálny asi arabský jazyk - písmená ako čiara hore len s určitými výbežkami nadol.

Ešte chvíľu a normáne začnú diváci požadovať v amerických filmoch také blbosti ako dej, logiku alebo psychológiu postáv či čo ešte :D
    @Jay

Ad Iná adaptácia Hobita
    V jednej adaptácií to začína presne pohľadom na Jazerné mesto a Smauga ako ho ničí ako aj Jacksonovom. A zdá sa mi, že väčšina z nich začína "Žil byl jeden chóbit" aj keď je to vlastne britská kniha :D

Ad Thranduil
    Mne sa páčilo, ako bol zahraný už v prvom filme a to sa tam len poklonil. Ono Thranduil ma už v knihe dosť miatol. Keď sa s ním stretli prvýkrát, pôsobil ako niekto, kto je rád, že sa trpaslíkom vrátilo to, ako sa nad nimi povýšili a bol jemnučko povýšenecký a tvrdohlavý zatiaľčo pri obliehaní už vydával dojem múdreho a rozumného tvora.
  • @Krisa @Jay
    image

Jinak ho hraje jeden sympatický chlápek, kterého můžete znát asi hlavně ze seriálu Řekni, kdo tě zabil

image
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Ptolemaios napsal(a):

@Branislav_Gepeto Jo jo, pán Tolkien sa s tým pohral, radosť čítať všetky tie piesne, jazyky a iné kultúrne vymoženosti... aj keď ja som sa v Quenii nedostal ďalej než po abecedu...

Ách, takže to nebolo až tak nepredvídateľné? Mal by som prestať podceňovať divákov, ono to normálne začína myslieť... ani sa nenazdám a moje filmárske ambície sa rozplynú ako novoročné predsavzatia pri tácke citrónových koláčikov...

Ja akurát teraz pracujem na vytvorení vlastného jazyka, akurát sa snažím postupovať menej fantazijne a viac simulačne. Čiže ako by som, napríklad, nazval vodu, ak by som nevedel čo to je. A tak.

Dokonca som si vymyslel aj črtu písma, ktorú som pokladal za originálnu, ale zistil som, že už také čosi používa reálny asi arabský jazyk - písmená ako čiara hore len s určitými výbežkami nadol.

Ešte chvíľu a normáne začnú diváci požadovať v amerických filmoch také blbosti ako dej, logiku alebo psychológiu postáv či čo ešte :D

nestraš, to by bol pruser, (..vzato kolem a kolem, domyslené do dosledkov..--> kdo by potom volil napr. baráka obamu, (príp. busha jr.), (a pod. po takom odlive "voličskej základne" levicovích strán, po takom "prozrení,zmúdrení bezních americanov :twisted: :-$ :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Na to jsem nekoukala, ale vím o co jde a vůbec jsem netušila, že to je on :). Hlavně mě zaujalo, že je o 2 roky mladší než synáček Blůma :)
  • @Krisa Čtenáři Silmarillionu ovšem tuší, že zkoušet odhadnout věk elfa podle vzhledu (natož podle vzhledu představitele) jest "vanitas, vanitatum..."
    @Krisa Ja som to hľadal na nete a tiež sa divil, že je to on.

Aký snáček Blůma? Blům má syna? 8-O
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Já nemyslela postavu, ale herce. Je úsměvné, že tatínka hraje člověk mladší :)

@Branislav_Gepeto Blům má sice syna (teda myslím, že to je syn...prostě má dítě), ale tady šlo o Blůma=Legolase jakožto syna Thranduila.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Když jsem Thranduila uviděla na plátně, tak jsem se zachechtala, protože jsem si okamžitě vzpomněla na místní diskuze o obočí Daenerys a Cersei v GoT.
  • @Branislav_Gepeto Ou, to znie cool... ale nedokážem si predstaviť ako sa dokážeš vcítiť do POV jaskynných ľudí... však do kapitoly z pohľadu Joffreyho by ani GRRM nešiel. :D

Riadom sa heslom "Kraď jako umělec" (ozajstná kniha, ale sakramentsky drahá), pokiaľ si to dokážeš odôvodniť predchádzajúcim postupom (pred ktorým smekám klobúk), tak čo koho do toho. Navyše, pokiaľ svoju civilizáciu umiestniš dostatočne ďaleko v prúde času, budú to nakoniec oni, ktorí vykrádajú teba... :D
  • upraveno 20. prosince 2013
    Alef_peAlef napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Ptolemaios napsal(a):

nestraš, to by bol pruser, (..vzato kolem a kolem, domyslené do dosledkov..--> kdo by potom volil napr. baráka obamu, (príp. busha jr.), (a pod. po takom odlive "voličskej základne" levicovích strán, po takom "prozrení,zmúdrení bezních americanov :twisted: :-$ :-)

(ehm, ja sa vám v tých programátorských značkách nevyznám, radšej sa toho dotýkať nejdem)

Nie, nie, dnes som mal opäť príležitosť vidieť niekoho čítať 50 Shades of Grey, netreba sa báť, žiadny mainstreamový prevrat sa nechystá...
    @Ptolemaios Tam stačí zavrieť oči a naozaj sa snažiť odstrániť všetko ostatné, zamerať sa na zvuk vody. Prečo sa šum volá šum, prečo slová ako zuby, ústa, pery začínajú písmenami, pre ktorých vyslovenie zrovna to potrebujeme (v angličtine zase varianta mouth). Jednoducho zvuk zaváž dosť. Samozrejme, že sa dám vedome či podvedome ovplyvniť tým, čo viem, ale snažím sa to robiť čo najviac reálne.

Nuž, ja si skôr myslím, že som to u nich videl, potom na to zabudol, napadlo a to neskôr ako zaujímavý nápad a keď som to hľadal zistil som, že som to naozaj už predtým videl :D
  • @Branislav_Gepeto Znie to skôr ako meditačná cesta k osvieteniu než ako vymýšľanie jazyka. :D Wow, to som si nikdy neuvedomil. A to som si myslel, že je lexikológia nudná.
    Ach, to je ale trapas, že všetky dejavú sú spôsobené slabou pamäťou... meine Kindheit ist zerstort...
    @Ptolemaios Ono ľudia sú viac ovládaní podvedomím než vedomím. Behaviorista by ti povedal, že prakticky ani nemáš slobodnú vôľu, čokoľvek robíš je racionálnym výpočtom na základe predchádzajúcich skúseností v tvojom podvedomí. Preto je možné s ľuďmi ľahko manipulovať - stačí zasiahnuť do tých výpočtov a dať tam vlastnú premennú či hodnotu. Čiže asi ani nie tak slabá pamäť ako proste niečo, čo si vedomie nevšimlo, ale podvedomie áno :)

No ja čas od času skúšam aj meditáciu, keď je čas - chcel by som začať pravidelne od nového roku. Naozaj sa takéto fantasy veci nedajú vymyslieť len visením nad papierom (nie žeby som bol nejaký skúsený autor). Väčšina z vecí, ktorými som sa inšpirval, ma napadli na prechádzke, keď som zbadal nejakú škvrnu, ktorá mi pripomínala niečo špecifické, napríklad tvora a aj nad takými vecami je treba premýšľať takým meditačným spôsobom. Pomáha to aj na relaxíciu :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Branislav_Gepeto Tak sa nakoniec splnia hrozivé predpovede nášho matikára, že matika je všade? Ó nié! 8-O Ale v praxi by to mohlo vyzerať zaujímavo, HoT v reáli a Malíček v akcii.

No neviem, znie to ako priveľa práce. Ja keď idem kresliť bez toho, že by som vedel čo, tak sa len nechám unášať hudbou alebo vlnkami vlastnej mysle (ako by si povedal ty - podvedomia).
    Ohó, takže nie som jediný kto vo zvyšku kávy vidí celú rozprávku?
  • @Montezuma3 Ľúbi sa mi ako chodí PJ všade bosý, pravý hobit!
    Ptolemaios napsal(a):

@Branislav_Gepeto Tak sa nakoniec splnia hrozivé predpovede nášho matikára, že matika je všade? Ó nié! 8-O Ale v praxi by to mohlo vyzerať zaujímavo, HoT v reáli a Malíček v akcii.

No neviem, znie to ako priveľa práce. Ja keď idem kresliť bez toho, že by som vedel čo, tak sa len nechám unášať hudbou alebo vlnkami vlastnej mysle (ako by si povedal ty - podvedomia).
    Ohó, takže nie som jediný kto vo zvyšku kávy vidí celú rozprávku?

Ono sa to v praxi prevádza. Väčšinou sa používajú skryté obrazy alebo texty s tematikou sexu, aby sa akosi podporila chuť po sexe mladými a tým sa podporil aj biznis predaja antikoncepcii a podobne. Takisto to používajú politici (stačilo vidieť Ficovu televíznu kampaň). Problém s tým je, že je to nepresne definovateľné. To, čo by jeden mohol označiť za jasnú podprahovú manipuláciu iný označí za paranoidné blúznenie a tak si človek naozaj nemôže byť istý, či len nie je paranoidný alebo sa ho naozaj v danej chvíli snaží niekto zmanipulovať.

Nie je to veľa práce. Meditácia je na uvoľnenie, nie na ešte podporenie stresu :D Ono aj hudba dosť dobre pomáha. Stačí sa navodiť do určitej atmosféry a podvedomie ostatné zariadi.
  • @Branislav_Gepeto "..Ono sa to v praxi prevádza. Väčšinou sa používajú skryté obrazy alebo texty s tematikou sexu, aby sa akosi podporila chuť po sexe mladými a tým sa podporil aj biznis predaja antikoncepcii a podobne.." - ale nejako to v praxi (podla tebiou uvedeních metod) nefunguje, aspon na (roznich) indexoch natality to nevidno..
    (resp., funguje, ale len u niketorích, 1 - 2 populácií,/etník.. (ale myslím, že tieto skupiny obyvatelov na nejaké obrazy a tematiky, či už skryté, zjavné, alebo podprahové, nehladia a neriadia sa nimi.. ;:)
    @Alef_peAlef Ech... Pointa nie je v tom, že je ich vidno priamo, že by na ne mali hľadieť. Oni sa ani nezameriavajú na to, aby si to všimlo vedomie, ale práve to podvedomie. Hoci tieto praktiky boli zakázané hneď ako boli potvrdené - údajne to bol jeden testík v kine.
  • Čítal som niečo o tom, že podprahové reklamy boli prvýkrát použité, keď nejaký chlap vkladal do vysielania podprahové správy v zmysle EAT POPCORN AND DRINK COLA. Predajnosť obidvoch produktov sa oveľa zvýšila (neviem presne o koľko). Zatiaľ čo za normálne reklamy sa musia platiť veľké sumy a ich účinnosť je malá (zato otravnosť obrovská :-) ), podprahové reklamy sú zadarmo, ich účinnosť veľká a je ich strašne ťažké zistiť.
    @Lodimar No ono to bolo vraj každý štvrtý záber v jednom filme v kine (to, čo so spomínal). Niečo, čo si nikto nevšimol, pretože to išlo rýchlo (možno tam bol drobný záblesk). A tie zdvihnuté zisky dokázali, že podvedomie si to všimlo.
  • @Branislav_Gepeto Vo Ficových reklamách bolo čosi erotické? U siedmych pekiel, žeby natočil nejakú volebnú kampaň pre HBO? :-@
    *Šedivá starenka Paranoja, užívajúc si pokojný dôchodok, sa s vyľakaným výrazom strhla zo sna a uprela na teba svoje vypúlené oči.* Danke, viele danke...

Ach só...je pre to aj nejaké využitie "na ulici" v bežnej komunikácii etc.?
    Podvedomie, tschá. Moji démoni sú nekomunikatívni introverti, tí by na mňa len škaredo zazerali spoza húpačiek...

No, ale pretože sme už dosť OT, nebolo by odveci snažiť sa skĺbiť to s pôvodnou témou... takže, možno nejaké podprahové čosi v Hobitovi alebo niečo na ten spôsob? Vystupovanie Thranduila alebo Sarumana?
    @Ptolemaios Nie, prepána :D Ale bolo tam použité podprahové vnímanie. To sa nemusí použiť len na také veci, pokojne tým môžeš navodiť ilúziu dojmu pochopenia, úprimnosti (stačí pár giest rukou). Hitler dvíhal často ruku do výšky - to je tiež gesto poburujúce a to mu umožnilo vyprovokovať dav k podpore. A inak na mňa moc nemčinu nepoužívaj, inak na teba vytiahnem krucifix dojčefix (ten Hitleršpréchen nemám rád :P )

Čo má byť pre mňa využitie v bežnej komunkácií? No ak myslíš tá vec s podvedomím, ak si začneš ľudí podľa vzorumentalistiky viacej všímať, môžeš odhadnúť, kedy ich už otravuješ a kedy nie, čomáš povedať, aby si ich upútal a čo ich naopak zmätie, takže jednoduchšie prečítaš ich lož, poprípade ich donútiš myslieť si to, čo chceš, aby si mysleli - ak to vieš aspoň mierne, aj úplne základné "Teraz už kecám moc, mal by som to zmeniť" počas pracovného pohovoru vie výrazne pomôcť a to nemusí byť človek žiadny kúzelník. Ak myslíš meditácia, tá pomáha utriediť myšlienky, upokojiť sa a údajne je vedecky dokázané, že tieto dychové cvičenia predlžujú život. To pomáha skôr telu rovnako ako cvičenie.

Yops, OT, to je moja slabá stránka. Za to sa ospravedlňujem. Neviem, ešte nie som na tej paranoidnej úrovni všímať si podprahy v Hobitovi :D Jalen tak hovorím, čo som čítal a počul a ako by to malo fungovať, môže to byť celé výmysel. Takže to nejako nelovím.

Ale to pozorvanie ľudí a ich správania ti môže pomôcť v imitácií takého typu ľudí ERGO to pomôže hercovi lepšie zahrať vyvýšeného elfa ERGO sme pri Thrandiulovi ERGO vlastne nie sme OT :D
  • @Lodimar Stále nechápem, ako môže niečo také fungovať, keď si to ani nevšimnem. Ale protestujem proti otravnosti reklám, to bude len cieľovou skupinou... však keď sa nájde nejaká fantasy-related ad, tak slintám blahom. No jo, väčšinou sa jedná len o filmové upútavky, ech... koľký nevyužitý potenciál! :D

@Branislav_Gepeto Ja som z tých jeho klipov nabral dojem, akoby mal hrozne veľa práce... a myslím, že aj tie krátke a jasné prehlásenia pôsobili veľmi rozhodne a vplyvne... ale jednému nerozumiem. Pokiaľ to tak pôsobí na všetkých, prečo pána v červenej kravate stále nemám rád?
    Ty optimista, ja sa pripravujem na všetky možné scenáre (k úplnosti mi chýba už len konvertovať na Islam).

S tebou aby sa jeden bál dať do reči. :D Dalo by sa to využiť pri nejakej odpovedi z bioly alebo niečom podobne mrzkom? :-k Neviem si predstaviť, čo by mohla spraviť tá veta "Teraz už kecám moc, mal by som to zmeniť" ... akože by mi to malo pomôcť získať prácu?
    To s odhaľovaním lži ma zaujalo... chcel by som niekedy vytvoriť poviedku z prostredia vysokej politiky, kde by sa to manipulátormi len hmýrilo, mohlo by sa to šiknúť... vieš o tom viac?
    Aj tak ti to môže byť jedno, pokiaľ pri tej meditácii zabiješ polhodinu denne tak sa to navzájom vyruší. :D

A čo nejaký psychologický profil postáv alebo čosi také? Napr. Saruman, o ktorom vieme, že potom Bielu radu zradí, heh. Alebo Glům a vôbec každý, kto sa dostal do kontaktu s miláškom.
    @Ptolemaios Aby sme tu neOTili, poslal som ti súkromnú správu s vysvetlením od začiatku o vedomí a podvedomí cez behavioristické definície až po podporahové vnímanie :)

Veď práve. Pôsobil, že má moc, že si to presadí, že niečo vykoná. A preto mu na to ľudia skočili. Nemusia ho mať radi, ale niektorí ho považujú za menšie zlo. A nie všetci sú ťažko zmanipulovateľní.

Ak je to meditácia, nepoužil by som výraz "zabiť" -_- :D Pri cvičení stráviš aj dlhšie a napriek tomu to nepovažujem za stratu času.
  • @Branislav_Gepeto Temná křídla, temná slova... dobrý plán, už sa to tu začalo príliš odkláňať od pôvodnej témy. :D Ale čoby nebolo cvičenie stratou času... jediný dobrý šport by bol metlobal a kým nevynájdu lietajúce metly tak sa ho asi nedočkám. :D

Ale zatiaľ od mojich chvatnejších priateľov počúvam na film samé chvály, tak sa neviem dočkať... index očakávania 130% a dookola si púšťam Šmaka v prevedení Benedicta... "I am king under the mountain"... uááá, dúfam, že sa bude dať zohnať nejaká vymoženosť s jeho hlasom, napr. nahovorené hlášky, čokoľvek...
  • Pro mě určitě nejnudnější fim roku. Po prvním díle jsem nic moc nečekal, ale tohle bylo zlo. Herecké výkony a dialogy daleko za hranicí absurdity, ale i celková nápaditost minimální. Jediné plus byla kamera, ale vydržet do konce bylo fakt utrpení.
  • ..
    btw. youtube.com/watch?v=Mv6KKPqZUcc
    ..they ShWould definately make a GRAND, huge movie.s ouf Dark Tower ! !! 8-O :-$ :weirwood: :other: :king: :onfire: :3eyed: :twisted: :-P 8-) :-)
  • JayJay
    upraveno 23. prosince 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

@Lodimar No ono to bolo vraj každý štvrtý záber v jednom filme v kine (to, čo so spomínal). Niečo, čo si nikto nevšimol, pretože to išlo rýchlo (možno tam bol drobný záblesk). A tie zdvihnuté zisky dokázali, že podvedomie si to všimlo.

Hmmm, a o pět let později přiznal, že si to vymyslel... Jako myslím tu úspěšnost. Ale je fakt, že to tvrdil dost sebejistě, když se proti tomu provedly legislativní kroky a ve vědomí lidu to zůstává doteď (Ostatně i Columbo na to měl jeden případ...)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.