Hobit
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.
Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.
Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.
Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.
Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.
Těšíte se? Já strašně. 8) :!:
Zvláště na ten druhý film. :idea:
Komentáře
Dokonca som si vymyslel aj črtu písma, ktorú som pokladal za originálnu, ale zistil som, že už také čosi používa reálny asi arabský jazyk - písmená ako čiara hore len s určitými výbežkami nadol.
Ešte chvíľu a normáne začnú diváci požadovať v amerických filmoch také blbosti ako dej, logiku alebo psychológiu postáv či čo ešte :D
Ad Iná adaptácia Hobita
V jednej adaptácií to začína presne pohľadom na Jazerné mesto a Smauga ako ho ničí ako aj Jacksonovom. A zdá sa mi, že väčšina z nich začína "Žil byl jeden chóbit" aj keď je to vlastne britská kniha :D
Ad Thranduil
Mne sa páčilo, ako bol zahraný už v prvom filme a to sa tam len poklonil. Ono Thranduil ma už v knihe dosť miatol. Keď sa s ním stretli prvýkrát, pôsobil ako niekto, kto je rád, že sa trpaslíkom vrátilo to, ako sa nad nimi povýšili a bol jemnučko povýšenecký a tvrdohlavý zatiaľčo pri obliehaní už vydával dojem múdreho a rozumného tvora.
Jinak ho hraje jeden sympatický chlápek, kterého můžete znát asi hlavně ze seriálu Řekni, kdo tě zabil
Dokonca som si vymyslel aj črtu písma, ktorú som pokladal za originálnu, ale zistil som, že už také čosi používa reálny asi arabský jazyk - písmená ako čiara hore len s určitými výbežkami nadol.
Ešte chvíľu a normáne začnú diváci požadovať v amerických filmoch také blbosti ako dej, logiku alebo psychológiu postáv či čo ešte :D
nestraš, to by bol pruser, (..vzato kolem a kolem, domyslené do dosledkov..--> kdo by potom volil napr. baráka obamu, (príp. busha jr.), (a pod. po takom odlive "voličskej základne" levicovích strán, po takom "prozrení,zmúdrení bezních americanov :twisted: :-$ :-)
Aký snáček Blůma? Blům má syna? 8-O
@Branislav_Gepeto Blům má sice syna (teda myslím, že to je syn...prostě má dítě), ale tady šlo o Blůma=Legolase jakožto syna Thranduila.
Riadom sa heslom "Kraď jako umělec" (ozajstná kniha, ale sakramentsky drahá), pokiaľ si to dokážeš odôvodniť predchádzajúcim postupom (pred ktorým smekám klobúk), tak čo koho do toho. Navyše, pokiaľ svoju civilizáciu umiestniš dostatočne ďaleko v prúde času, budú to nakoniec oni, ktorí vykrádajú teba... :D
Ach, to je ale trapas, že všetky dejavú sú spôsobené slabou pamäťou... meine Kindheit ist zerstort...
No ja čas od času skúšam aj meditáciu, keď je čas - chcel by som začať pravidelne od nového roku. Naozaj sa takéto fantasy veci nedajú vymyslieť len visením nad papierom (nie žeby som bol nejaký skúsený autor). Väčšina z vecí, ktorými som sa inšpirval, ma napadli na prechádzke, keď som zbadal nejakú škvrnu, ktorá mi pripomínala niečo špecifické, napríklad tvora a aj nad takými vecami je treba premýšľať takým meditačným spôsobom. Pomáha to aj na relaxíciu :D
No neviem, znie to ako priveľa práce. Ja keď idem kresliť bez toho, že by som vedel čo, tak sa len nechám unášať hudbou alebo vlnkami vlastnej mysle (ako by si povedal ty - podvedomia).
Ohó, takže nie som jediný kto vo zvyšku kávy vidí celú rozprávku?
Nie je to veľa práce. Meditácia je na uvoľnenie, nie na ešte podporenie stresu :D Ono aj hudba dosť dobre pomáha. Stačí sa navodiť do určitej atmosféry a podvedomie ostatné zariadi.
(resp., funguje, ale len u niketorích, 1 - 2 populácií,/etník.. (ale myslím, že tieto skupiny obyvatelov na nejaké obrazy a tematiky, či už skryté, zjavné, alebo podprahové, nehladia a neriadia sa nimi.. ;:)
*Šedivá starenka Paranoja, užívajúc si pokojný dôchodok, sa s vyľakaným výrazom strhla zo sna a uprela na teba svoje vypúlené oči.* Danke, viele danke...
Ach só...je pre to aj nejaké využitie "na ulici" v bežnej komunikácii etc.?
Podvedomie, tschá. Moji démoni sú nekomunikatívni introverti, tí by na mňa len škaredo zazerali spoza húpačiek...
No, ale pretože sme už dosť OT, nebolo by odveci snažiť sa skĺbiť to s pôvodnou témou... takže, možno nejaké podprahové čosi v Hobitovi alebo niečo na ten spôsob? Vystupovanie Thranduila alebo Sarumana?
krucifixdojčefix (ten Hitleršpréchen nemám rád :P )Čo má byť pre mňa využitie v bežnej komunkácií? No ak myslíš tá vec s podvedomím, ak si začneš ľudí podľa vzorumentalistiky viacej všímať, môžeš odhadnúť, kedy ich už otravuješ a kedy nie, čomáš povedať, aby si ich upútal a čo ich naopak zmätie, takže jednoduchšie prečítaš ich lož, poprípade ich donútiš myslieť si to, čo chceš, aby si mysleli - ak to vieš aspoň mierne, aj úplne základné "Teraz už kecám moc, mal by som to zmeniť" počas pracovného pohovoru vie výrazne pomôcť a to nemusí byť človek žiadny kúzelník. Ak myslíš meditácia, tá pomáha utriediť myšlienky, upokojiť sa a údajne je vedecky dokázané, že tieto dychové cvičenia predlžujú život. To pomáha skôr telu rovnako ako cvičenie.
Yops, OT, to je moja slabá stránka. Za to sa ospravedlňujem. Neviem, ešte nie som na tej paranoidnej úrovni všímať si podprahy v Hobitovi :D Jalen tak hovorím, čo som čítal a počul a ako by to malo fungovať, môže to byť celé výmysel. Takže to nejako nelovím.
Ale to pozorvanie ľudí a ich správania ti môže pomôcť v imitácií takého typu ľudí ERGO to pomôže hercovi lepšie zahrať vyvýšeného elfa ERGO sme pri Thrandiulovi ERGO vlastne nie sme OT :D
@Branislav_Gepeto Ja som z tých jeho klipov nabral dojem, akoby mal hrozne veľa práce... a myslím, že aj tie krátke a jasné prehlásenia pôsobili veľmi rozhodne a vplyvne... ale jednému nerozumiem. Pokiaľ to tak pôsobí na všetkých, prečo pána v červenej kravate stále nemám rád?
Ty optimista, ja sa pripravujem na všetky možné scenáre (k úplnosti mi chýba už len konvertovať na Islam).
S tebou aby sa jeden bál dať do reči. :D Dalo by sa to využiť pri nejakej odpovedi z bioly alebo niečom podobne mrzkom? :-k Neviem si predstaviť, čo by mohla spraviť tá veta "Teraz už kecám moc, mal by som to zmeniť" ... akože by mi to malo pomôcť získať prácu?
To s odhaľovaním lži ma zaujalo... chcel by som niekedy vytvoriť poviedku z prostredia vysokej politiky, kde by sa to manipulátormi len hmýrilo, mohlo by sa to šiknúť... vieš o tom viac?
Aj tak ti to môže byť jedno, pokiaľ pri tej meditácii zabiješ polhodinu denne tak sa to navzájom vyruší. :D
A čo nejaký psychologický profil postáv alebo čosi také? Napr. Saruman, o ktorom vieme, že potom Bielu radu zradí, heh. Alebo Glům a vôbec každý, kto sa dostal do kontaktu s miláškom.
Veď práve. Pôsobil, že má moc, že si to presadí, že niečo vykoná. A preto mu na to ľudia skočili. Nemusia ho mať radi, ale niektorí ho považujú za menšie zlo. A nie všetci sú ťažko zmanipulovateľní.
Ak je to meditácia, nepoužil by som výraz "zabiť" -_- :D Pri cvičení stráviš aj dlhšie a napriek tomu to nepovažujem za stratu času.
Ale zatiaľ od mojich chvatnejších priateľov počúvam na film samé chvály, tak sa neviem dočkať... index očakávania 130% a dookola si púšťam Šmaka v prevedení Benedicta... "I am king under the mountain"... uááá, dúfam, že sa bude dať zohnať nejaká vymoženosť s jeho hlasom, napr. nahovorené hlášky, čokoľvek...
btw. youtube.com/watch?v=Mv6KKPqZUcc
..they ShWould definately make a GRAND, huge movie.s ouf Dark Tower ! !! 8-O :-$ :weirwood: :other: :king: :onfire: :3eyed: :twisted: :-P 8-) :-)