Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1363739414249

Komentáře

• Alef_peAlef napsal(a):

@Montezuma3 len 2nohé draky sú dosť znevýhodnené, jako by vobec mohli fungovat, chodit a tak ? :-# =D

Něco jako třeba slepice?...
    Proč mám pocit, že si neuvědomuji žádné reálné čtyřnohé zvíře s křídlama?

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jay napsal(a):

Proč mám pocit, že si neuvědomuji žádné reálné čtyřnohé zvíře s křídlama?

Možná to bude tím, že žádné reálné zvíře s křídly není velké jako drak.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nebo taky protože neexistuje žádný obratlovec se šesti končetinami.
    Draky se čtyřma nohama umí jenom Morgoth.
  • @Nevada: Hmmm... a existuje jakékoli zvíře velké jako drak?
    Respektive, když budeme hledat předobraz draka v dinosaurech, tak schopností létat jsou mu nejblíže pteranodoni, velikostí sauropodi, stravovacími návyky nejspíše karnosauři... Beru to tak, že většina lidí si pod termínem "drak" smíchá všechny tyto rody... a hrozně záleží na poměrech ingrediencí :o)
    @Jay Když jde o fantasy, tak do toho nemůžeš míchat dinosaury.
  • @Montezuma3: Nesouhlasím. Když se řekne "drak" (ne ve Hře, ale obecně), tak každý má nějakou představu, která vychází z toho co zná... a dovolím si tvrdit, že spousta lidí by při představě draka vycházela právě z dinosaura... (krom asiatů, kde jde o přerostlé hady)
    Kvadropodní drak je třeba Mráček (Za humny je drak) a ten se snad s Morgothem nezná. :o)
  • upraveno 4. dubna 2014
    @Montezuma3 ..ale práveže hej, však z akého vzoru, predobrazu vyjst, ak ne práve z vel-jašterov ?

@Jay hehe slepice =D to ma nenapadlo, ale slepice 4 nohy ani moc nepotrebujú, nemajú tak dlhé telo (stavbou podobné mixu neco medzi jaštermi, / plazmi(len trochu -chvost) / a šelmami, jako tak pozerám na ten obrazok šmaka,
    (však ešte kúsok mu predlžit trup, a je jak jazvečík :o :twisted: =D

tak aj u drakov by stačili aj 2 nohy, len by museli mat aj dlžku tela kratšiu, jako tie slieipky :D
  • @Alef_peAlef: Třeba já si draka představuji přibližně jako "spinosaura s křídlama" (a nepopírám, že v tom popisu hraje roli, že dříve byl prezentován jako výhradně čtyřnohý...) - v "klidu" nemá problém být na čtyřech, ale když potřebuje rychlost (třeba na vzlet), tak poběží na zadních...
  • @Jay No, lehkou odrůdou by mohli být někteří křídoví pterosauři- teď zrovna narážím na azhdarchidy (Ano, radši jsem si to vyhledala, pamatuje se to stejně špatně, jako čte... =D).
    Pokud vytáhnu ta čísla, která si pamatuji- například u Hetzegopteryxe se odhadovalo rozpětí kolem dvanácti (někdy až dvaceti) metrů, lebka přes dva a délka těla od špičky zobáku po ocásek létala někde kolem nějakých pěti, sedmi metrů. Takoví drobečkové pak nejspíš bez větších problémů zobali i trpasličí evropské dinosaury.
    Otázkou pak je pouze to, jestli při svých rozměrech stále létali, nebo byli druhotně pozemní, jak někteří navrhují.
    image
    upraveno 17. dubna 2014
    @Jay @Alef_peAlef Myslel jsem to spíš tak, že podoba draka je závislá na autorovi díla a na jeho kreativitě, neboť se jedná o fiktivního tvora, který nemá skálopevně danou podobu. V každém fantasy světě můžou vypadat draci jinak. Ve většině z nich je to velký okřídlený ještěr, který se dá srovnávat s dinosaury, ale jen v omezené míře. Balrog stvořil draky z čert ví čeho a ten vůbec první z nich neměl křídla ani nohy. Měl víc společného s hadem než s nějakým veleještěrem. A co teprve mí oblíbení dračí bohové z Ashanu. Tady už se ta podobnost hledá těžko.
    image
    image
    image
    image
    image
    upraveno 28. července 2014

Trpaslíci na opancéřovaných beranech :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Bude ešte nejaký trailer? Pretože od traileru na posledný diel som očakával... Viac.
  • @Gepeto Je to "teaser trailer", tak asi ještě nějaký regulérní bude...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sveva To je dobré :) Diks
  • @Gepeto Nz. :-) Ale musím říct, že mě se docela líbí... je to příjemná změna, ty přehnaně "akční" trailery už mi lezou krkem.
  • Zatraceně, už aby byl podzim. :-)
  • Thorin badass
    , to tu ještě nebylo.
    upraveno 16. září 2014
    Poslední třetí mrtě-moc-velký plakát: image
  • @Montezuma3 tim chtěj říct, že Gandalfa pude zachránit Elrond a spol.???
    je vidět, že
    Thorin, Kili a Fili už se připravují na smrt
    ...
    @Mikjan Jo, Šmajďáka příjde zachránit bílá rada a společně vyderatizují Dol Guldur.
    Myslím, že na smrt se chystá také Tauriel
  • @Montezuma3 Žeby? Takže zopakují dementní scénu ze Dvou věží kde hrozně tragicky umírá ten elf z Lórienu, kterej tam vůbec neměl co dělat? PJ mi začíná celkem lízt na nervy...
    @Slenjoy todle video je známý, dokonce bylo i na novinkách :D
    @Mikjan No já nevím, Gandalf to tam vyčistil sám? Umírat tam nikdo nebude, asi.
  • @Montezuma3 Ta moje narážka na smrt toho elfa ve Dvou věžích byla k té
    Tauriel
    :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Montezuma3 napsal(a):

Poslední třetí mrtě-moc-velký plakát: image

V HK mám právě čerstvě vymalovaný pokojíček, který by přesně tohle děsně potřeboval!!! (slintající smajlík)
    upraveno 17. září 2014
    @Mikjan
    Jo aha. No ale tohle je zcela vymyšlená postava, u té ti to zas tolik vadit nemusí. Prostě potřebovali zabít nějakou kladnou postavu. Jeden trpaslík je málo. ;-)

@Krisa Ty svému brlohu stále říkáš "pokojíček?" Není to trochu dětinské, na to že ti je skoro třicet :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.