Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1394042444549

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Prf, jdu v sobotu, navzdory tomu, jakej mám názor zejména na druhej díl, tomu dávám ještě šanci.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27
    Nee! :hand:
    Tobě se to strašně líbí a nechceš to přiznat :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 11. prosince 2014
    Ja som počul, že v slovenských kinách to má ísť hneď s dabingom a dokonca preložili aj tú pesničku.

Hej. Minimálne v Žiline v Mirage evidentne s titulkami len o ôsmej v 2D.
  • Já jdu zítra, a jelikož mě přes den čeká program celkem na nic, tak doufám, že až to přetrpím, budu mít Hobita za odměnu. :-)
  • Práve som sa vrátila z kina. Myslím, že ma tu opäť pár mesiacov neuvidíte, pretože keď som sa naposledy dostala pod vplyv Tolkiena, tak som na tom vydržala zvyšok mája, celé leto i časť jesene a na Píseň som nemala naladenie. Povídečku možná napíšu, ale jinak... Jo, chvíli o mně nejspíš neuslišíte. Mějte se hezky.
  • Bude se to líbit osmiletému brachovi? Nebo je to moc "akční"? Videl i předchozí díly a ty byly ok. Ale teď přeci jen přijde bitva atd...
  • @Mellien 8 let je na filmového hobita tak akorát :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 Jaks to poznal? Jsi ďábel nebo co? :)
  • Nejslabší díl z celé Středozemě...
  • Naprosto famózní, nejlepší z celé hobití série :-)

Jen by to chtělo rozšířenou verzi, bylo vidět že tam pár záběrů schází.

P.S. Dain byl dokonalej :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. prosince 2014
    upraveno 12. prosince 2014
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jestli chápeš, že v kině je to jiná atmosféra, tak nemůžeš zároveň napsat, že si můžeš počkat a stáhnout ;)

Jsou filmy, které jsou průměrné (sem pro mě spadá Hobit) nebo dokonce nejsou nic moc (Superman se vrací), a přesto jsou prostě stvořené pro velké plátno a v TV (sebevětší) nebo dokonce v počítači to kouzlo nemají.
    @Nevada
    Na jednu stranu chápem, že TV/počítač zážitok a kino zážitok sú aj v 2D rozdielne - to uznávam. Ale na druhú stranu považujem Hobita za film viac určený (pre teba pre veľké plátno) pre 3D* pre náročnejších a 2D len pre menej náročných, tých, čo 3D nemajú radi a tých, ktorí 3D nemôžu zo zdravotných dôvodov.

*Napr. Avatar je pre mňa bez 3D zbytočný film; poznámka: neporovnávam Hobita a Avatara.
  • Chystám se do kina vyrazit, ale na 3D se mi nechce. Jaké jsou vaše názory, hlavně těch co fiml shlédli? Je to velký rozdíl?

Díky :)

• Velký rozdíl tam ani nebude. Žádné super efekty ve 3D nejsou, akorát jednou mě šíp trefil do levého oka :D
  • Z prvního hobita jsem byl lehounce zklamaný, z dvojky bylo zklamání poměrně značné. Přesto do kina vyrazím. Ještě jsem nevynechal ani jedno Jacksonovo zpracování Tolkiena a třetí Hobit nebude výjimkou. Teď už zbývá natočit jen Silmarillion:-)
  • Na to nemá práva, a Tolkienova rodina mu ich ani nedá, filmové spracovania nemajú radi.
  • @Denebola áno dali mu práva na Pána prsteňov a zároveň v tom "balíčku" boli práva na Hobbita. Po tom ako uvideli film Pána prsteňov chceli okamžite odkúpiť práva na Hobbita. A to LOTR bol ešte celkom dobrý film, po Hobbitovi mu nedajú práva na nič podľa mňa.
  • upraveno 13. prosince 2014
  • @JoeGyry velká škoda, že mu ty práva na Hobita nesebrali a to filmové zpracování Pána prstenů zbožňuju.
  • Asi tak...Bitva pěti armád je slabší odvárek oproti bitvě na Pelennorských pláních. Natočení Silmarillionu si nějak nedokážu představit. To by těch filmů muselo být aspoň deset.
  • @Dreamer tak ja mam LOTR tiež celkom rád ale strašne mi vadí že vynechal veľkú časť prvej knihy (putovanie Hobbitov) a že úplne ignoroval koniec tretej knihy. To radšej z Pána prsteňov mohol urobiť 6 filmov aby tam dal všetko heh :D
  • Já chodím zasádně na titulkované 2D. =D
    Jinak s trojkou Hobitem celkem spokojenost. Určitě lepší než jednička, ale asi to nepřekonalo druhý díl. Přece jenom mi přišlo, že dějově už toho zbývalo dost málo a bitevní scény mě až tak neoslovují.
  • Tak nevím. Po shlédnutí třetího dílu (jakožto velký Tolkienův fanoušek) jsem o trilogii definitivně přestal myslet jako o zfilmování Hobita, ale o jakési volné adaptaci na dané téma. Celý film byl nádherně udělaný, skvělá atmosféra atd., ale trochu se v tom ztrácel duch knihy (pohádkové putování trpaslíků za pokladem v hoře a následná na pář řádků popsaná bitva se skřety, kteří jim ho chtějí sebrat). V závěrečných scénách (Havraní vrch a duely mezi trpaslíky a Azogem a Bolgem) jsem měl spíš pocit, že jsem v nějakém Warcraftu nebo v nějakém podobném moderním fantasy, kde spolu různé rasy svádějí epické bitvy, a ne v Tolkienovi, kde jde o boj dobra a zla. Peter Jackson prostě vytvořil kompletně nový fantasy svět, který má s původní předlohou společného jen velmi málo.
  • upraveno 13. prosince 2014
    Právě jsem se vrátil z kina. I když jsem šel s obavou, tak se nevyplnila. Hobit mě potěšil. I přes nedokonalosti, které má, je to pro mě výborná adaptace knihy, pohádkovost z ní zmizela, zůstalo fantasy. Já jsem s celou trilogií spokojen. (Ne, že bych něco neudělal jinak, nebo nevytknul ale prostě s celkem jsem nadšen) Bojové scény úchvatné, dialogy na místě, ticho a hudba na svých místech. Akce a výborná Bitva pěti armád. Nebudu si hrát na erudovanýho filmového kritika a škarohlída, tohle sakra muselo zahřát každého milovníka fantasy a ne jen Tolkienova díla. A kur*a už přestaňte hrát na takové citlivky, jak je to hrozný, natočit takovou knihu tak aby se to líbilo většině jde asi jako podřezat si žílu mrkví a PJ se k tomu aspoň dost blíží. Jsou knihy, které sklízí filmy mnohem horší a nikdo tak nežužlá, braková a vykradačská fantasy Eragon a její hrozný film je toho důkazem. Přidám přirovnání s Písní ledu a ohně, seriál knihy težce mění ale pořád je sakra dobrej a bere i publikum, nezávislé na knihách a hlavně k nim a tím tedy i k fantasy tahá víc lidí. Což je jeden z účelů takových filmů.

Co mě nasralo je křupanský přístup diváků , oni se tam s několika balíčkama brambůrek, křupek a čokolád přišli napást a pokecat si. Nakopat do sedadla před sebou a pak se jít vyvalit. Půjdu i podruhý (do kina pro změnu ve Zlíně) a doufám že si to užiju ještě líp.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.