Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1373840424349

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Montezuma3 Tak za prvé: mi není skoro třicet!!! Za druhé: nemám žádný brloh! A za třetí: můj pokoj u maminky a tatínka vždycky bude můj pokojíček :D
  • Ahoj v pondělí se vrátila z Londýna kde prožila ten nejlepší týden svého života. Taky hlavně kvůli divadelní hře the Crucible

prostě to nejlepší představení jaké kdy viděla. musí se pochlubit úlovkem který pořídila po divadle a to fotkou s Thorinem (trochu rozmazaná, ale kdy se vám poštěstí vidět Richarda Armitage naživo)
    image
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ! (závist)
  • chodili jsme k divadlu každý večer mám taky dva podpisy ale fotku jen jednu škoda že je mázlá.
  • Armitage mi připomíná s tím vousem Jeana Rena. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Z facebooku Arga:
    Odtajňujeme další "argopecku" letošního podzimu. K premiéře posledního Hobita chystáme něco exkluzívního. Hobita v kůži. Jedná se o limitovanou edici, k prodeji je určeno pouhých 66 kusů číslovaných římskými čísly. K dispozici pro ty, na které se nedostane, bude dalších 134 výtisků vázaných v plátně (číslováno arabskými). Pokud sháníte jedinečný dárek k letošním Vánocům, právě jste ho našli.
  • By mě zajímalo kolik za toho Hobita budou chtít :-(
  • @Dlady Ano korunu, cenou je vlastní duše.
  • JayJay
    upraveno 6. listopadu 2014
    @Everett_Young: Tak to jich měli vytisknout o 600 v kůži vázaných víc... :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Už si vytvářim zásobu papírových kapesníčků a surovin na lembas :D
    Já jdu dnes večer do Imaxu na Interstellar a ještě před filmem si tenhle trailer užiji na velkém plátně :dance:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Zdá sa mi to,
    alebo Thranduil zabije Tauriel?
  • Přiznávám, že když mi padl zrak na "Hobita v kůži", představovala jsem si v první chvíli něco úplně jiného než knihu. :twisted:
    @Lara Martin Freeman teď určitě škytá :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    SNed to bude snesitelnější než Šmakova dračí poušť.
  • doufám že to bude úplně o něčem jiným ať maj rýpalové proč brečet
    Já bych si moc rád užil dobrej film, moc. Ale o dvojce to při nejlepší vůli říct nemůžu.
  • @flanker.27 počkat, to je reakce na můj komentář ? :) ja ten svůj napsal obecně a nevšiml jsem si co jsi předtím napsal :) ale když čtu ty komentáře na netu tak mi prostě přijde že lidi moc brečí
  • Mě se jednička líbila, přišlo mi, že se v tom putování přiblížila Společenstvu ("přiblížila" neznamená "dostala"), ale dvojka to byl totální úlet. Podle mě je dobře že tam dali to co mě v knížce mrzelo že nebylo - Dol Guldur, ale to finále celého filmu byla tragédie.. Trpajzlík z tekutýho zlata už to celý korunoval na skorodebilitu, tam Jackson rozhodně přestřelil, ale tady té trojce věřím, protože tu na to megalomanství místo je, přeci jenom bitva pěti armád...

@Gepeto buď a nebo jí zfackoval za to mezidruhový křížení, který provozuje. Každopádně když vymysleli ženský prvek tam kde nemá co dělat, tak doufám že jí elegantně sejmou :D Jestli hodlá s trpajzlíkem odjet do západu slunce na lodičce, to ať si prosím nechají :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. listopadu 2014
    @pavel
    Ja verím, že pre srdcervúcosť otrčia kopytá obaja, a ak by ju zabil on, bolo by to príhodne ironické :D
    Mne ako klišé stačilo to liečenie, to bola sila...
    @pavel
    Trpajzlik má vytuhnout, myslím, že toho se PJ bude držet, fňuky fňuk
  • Cokoliv, hlavně když tam nebude Legoland zase dělat brejkdenc po střechách jezerního města :D :roll:
    Zrovna před týdnem jsem si stáhl druhého Hobita v prodloužené verzi. :twisted: Je dobré vědět, že se tím někteří jedinci dají účinně mučit.
    upraveno 7. listopadu 2014
    @Montezuma3 Prosím ne, řeknu všechno jen nepoužívej tyto nehumánní zbraně :)
    upraveno 7. listopadu 2014
    flanker.27 napsal(a):

@Montezuma3 Prosím ne, řeknu všechno jen nepoužívej tyto nehumánní zbraně :)

A řejni že jsem král všech moří!
    Nebo sem postnu jednu z vystřižených scén. :twisted:
  • Montezuma3 napsal(a):

Nebo sem postnu jednu z vystřižených scén. :twisted:

A to by me zrovna zajimalo
    :-)
  • @Montezuma3 ta prodloužená verze je s dabingem? (ano očekávám vyhejtování a přání, ať se du vycpat do sedmi pekel)

Jen tak mimochodem, začínam si myslet, že Jacksonovi měli dát Pád Gondolinu, Húrinovy děti nebo něco tak, tam by to megalomanství nevadilo. K Hobitovi prostě nesedí. :(
    No tak tady máte jednu ochutnávku

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.