Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1383941434449

Komentáře

• I sense disturbance in the Force! TOO MUCH CGI!!!!!!!!!!!!! Prosím prosím, staré masky, kulisy, u Pána prstenů to fungovalo epicky a né natáčení před zeleným plátnem. Já se nedivím, že se i sir Ian McKellen rozplakal.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 Jsi král Dol Gulduru.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27 Být králem Dol Gulduru je jako být Lordem Harrenova, to nepřijímám. :hand:
  • S CGI nebo bez je to dost šílený, oproti tomuhle se celej ten film jeví jako dokonalost. Napřed po Gandalfovi skáče nějakej šílenej makak, kterýho pak vcucne vysavač na saze..? :D LOL
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 No musel bys být skřet nebo nekromant.
  • Ten trailer je moc hezkej ...
  • co říkate na ten novej song ?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš Líbí, i když I see fire je stále má nejoblíbenější Hobbhitovka :)
  • @Krisa mě se líbí tak stejně, možná tahle nová malinko víc
    @DanielSvatoš Mně se moc líbí, jak Pip zpívá, ale u ISF se mi víc líbí ten gradující konec, který mě fakt dostal.
  • @Krisa no možná je ISF fakt lepší :) a jaká vůbec byla u prvního ? si nějak nemůžu vzpomenout
  • Misty mountains ?
    @DanielSvatoš Jop, ale ta trpasličí verze se mi líbila víc než titulková.
  • song of lonely mountain :)
  • @Krisa titulkovou jsem si musel pustit abych si ji vybavil a nic moc no
    Nejlepší je stejně Emiliana Torrini <3
  • Mně se pořád nejvíc líbí jednička (asi na tom má svůj podíl fakt, že jsem ji jednu dobu točila furt dokola, takže už ji mám pod kůží :)), ale z té nové mám chuť utíkat do kina. Všimli jste si, že je postavená na titulní melodii?
    @Montezuma3 souhlas!
    @Krisa Pip to zpívá jen jako zpěvák nebo jako Pip-postava? Ten by měl být ještě na houbách, ne?
  • Ta nová mi přijde jako tuctovka, Boyd jako ne úplně nejlepší zpěvák a písnička, kterou se snažili minimálně trochu zrecyklovat tu pro Denethora (ty aranže a jsou jasný). Asi se mi zatím nejvíc líbí z LOTRa Torrini a z Hobbita Sheeran. Zajímavé že oba songy z druhých filmů trilogií :)
    @CervenKa Předpokládám, že jako herec. 3. díl jsem ještě neviděla, tak nevím :P

Ale je pravda, že se víc líbí jeho píseň pro Denethora, u ní jsem měla husinu, protože Faramir je moje nejoblíbenější postava...
  • Faramir měl zemřít místo Boromira :wall:
    @Henky Tak to by tu roli asi Sean Bean nevzal.
    @Henky HUŠ!!! :evil:
  • Henky napsal(a):

Faramir měl zemřít místo Boromira :wall:

Proč? 8-O
    pavel napsal(a):

Boyd jako ne úplně nejlepší zpěvák

Pustila jsem si jí několikrát dokola a musím naprosto nesouhlasit s tím, že BB je špatný zpěvák. On je hodně dobrý, intonuje velmi dobře (co bych za to ve své sborové historii dala :D ), dokáže "zabrat" do síly i zpívat jemně s citem...jen prostě nemá ten super silný hlas, na který jsme teď zvyklí, protože je teď žádaný. On nezpívá hlasem, kterým mluví, ale hodí ho "výš do zpěvu" (nevím přesně jak tohle vysvětlit - taky mluvím hlouběji položeným hlasem než jsem zpívala)...
    A jak to tak sjíždím, tak mi došlo, že vzhledem k tomu, jak to dopadne a že to je poslední (nevěřím, že by ještě něco přibylo) nahlédnutí do Středozemě, tak je ta písnička perfektní - je děsně smutná, dojemná a silná zároveň...budu bulet jak želva :D
  • jede někdo na Hobita do Hradce ?
  • @DanielSvatoš Jdu, ale určitě do jiného Hradce než myslíš :D
  • @OslicekCZ myslím Hradec Králové
  • Takže viděno a radši další text zakryju, i když moc spoilerovat stejně nehodlám. Takže -
    pokud chcete jít na vánoční film, vyberte si spíš jiný. U filmu Bitva pěti armád vás asi nepřekvapí víc násilí a prošel jim i záběr na mrtvé dítě. Dobrá zpráva je, že film drží z celé trilogie nejlíp pohromadě a pocit natahování tentokrát není tak hrozný. Horší zpráva je, že dějová linka se Sauronem je ve výsledku opravdu zbytečná a slouží hlavně k tomu, že by jinak na moc dlouho zmizel Gandalf. Jinak - dějové oblouky důležitých postav jsou překvapivě dobře uzavřené (Tauriel a Kili, Thorin, Bilbo) nebo aspoň hladce navazují na LOTRa (Gandalf, Legolas). A ano, posledních třicet minut je opravdu doják, i když za některé repliky bych Jacksona a jeho ženu vytahala za uši.
  • videl som včera (teda vlastne dnes). je to najlepší hobitt. ale stále je to slabšie ako LOTR. tie základné problémy tam zostali, akurát v akčnom a kratšom finále nie sú tak okaté.
    na drhuhú stranu, predsa len je to #OneLastTime
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.