Hrdinové Písně - bodovací hra
Viděl jsem tenhle formát už na několika místech a řekl jsem si, že by to mohla být docela zábava. Posuďte sami.
Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)
Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.
Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův
Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch
Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý
Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)
Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.
Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův
Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch
Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý
Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Zvláštní...v knize vyhrál Gregor a prohrál Oberyn...tady však došlo k pravému opaku. Navíc...Oberynova cesta vzhůru je podobná rychlé jízdě Barryho...Žádné upachtěné vítězství ala Melisandra, i když věřím, že o to sladší musí být.
Která skupina by se asi cítila lépe?
Barry, Oberyn, Sandor a Melisandra....Chudák Selmy...to by asi nerozdýchal.
Olenna, Gregor, Missandei...myslím, že s takovým "strejdou" a "babičkou" by Missandei musel připadat pobyt u otrokářů ve starém Ghisu jako příjemný lázeňský pobyt...
no co si budem povídat, tahle soutěž tak trochu postrádá kritéria (což ale nekritizuju! :-)). Některé hodnotíme pro jejich literární pojetí, jiné pro jejich činy, jiné pro to, co nepřímo zapříčinili atd.
hele ale toho tywina už bych vyloučil, ne? bude to vcelku symbolické, takové "kam s ním?" :-)
Zvláštní, když jsem se nedávno zamýšlel, koho bych mohl uvést do hry, byl Mance Nájezdník jednou z možností.
Robert -2 (0): Prázdný sud je konečně potopen, radujte se, výskejte, křepčete, po několika dnech strašlivých bolestí je konečně v nebíčku... či spíše ve Vallhale, kde může chlastat, bojovat a děvkařit až do skonání světa. :)
Tywin +2 (12): Jakže to říkal mistr Aemon? I lepší muž (zlovlci) už udělali horší věci. 8) A koneckonců jsem nemanželskou dcerou lorda Malíčka, takže se nesmíte divit občasným pokoutním manévrům. :) To, že jednou dám +2, podruhé -2, to není žádná děvkovitost, nýbrž duševní nevyrovnanost. Hraniční porucha osobnosti, chceš-li. :wink:
Viktarion -1 (9): Že by nový terč pro rozkacené šípy mé zášti? Popravdě řečeno, Viktariona moc nemusím, ačkoliv je to zajisté statečný a zdatný bojovník. Připadne mi docela hloupý (například sděluje své plány němé ženě, o které si je jist, že je Euronovou špežkou... špehýrkou... ehm...) a taky násilnický - ubil vlastní manželku holýma rukama, jen proto, že si ji jeho starší bratr "půjčil". Kde to jsme, v Íránu? :shock:
Mance +1 (11): V boji o Zeď jsem jeho hordám pochopitelně nefandil, ale jinak ho celkem obdivuji. Upřímně řečeno, kdo z vás by si dokázal podmanit všechen ten divoký svobodný lid? To opravdu vyžaduje celého muže! Krom toho je Nájezdník i kulturně a muzikálně nadaný. Jen se obávám, že neskončí příliš dobře: to víte, královská krev... Melisandra... :twisted:
Hm, Olennu jste mi zabili, tak to zkusím s jinou růžičkou: Loras Tyrell
Pánové, nestačím Vašemu tempu. Než jsem dopsal příspěvek, jsou ze hry tři ze čtyř hodnocených (Olenna, Robert i Oberyn). Co tomu dát nějaká pravidla? :idea:
Navrhuji pravidlo, že postava může za určitých okolností vstoupit do Síně kontroverze. Stane se tak v případě, že v průběhu její účasti v soutěži odejde 10 jiných postav (od té doby, co je v soutěži Tywin, zatím odešlo 7).
Děkuji lordu Alekovi za inspiraci. :)
Souhlasím s názorem, že smysl soutěže spočívá hlavně v tom, počíst si, co o tom kterém hrdinovi smýšlí ostatní. Popravdě řečeno, u některých postav mě až překvapilo, jaké na ně máte názory. Myslel jsem, že například Olenna je oblíbenější. :wink:
Pravidla jsou, ačkoliv uznávám, že poměrně nepropracovaná. :) Nicméně si rádi přečteme i názory na postavy, které mezitím ze hry odešly... troufám si říci, že na slovech a názorech zde záleží více než na konkrétním bodovém ohodnocení.
Chmur: Zapomínáš ještě na Brienne. Ta by si s Barristanem výtečně rozuměla, mohli by u sklenky vína rozprávět nad záležitostmi cti, rytířství a tak vůbec. Oberyn a Sandor by otevřeli soudek s pivem (možná dva) a častovali by se originálními urážkami a vtipnými poznámkami. Melisandra by se mezitím hrála s kanystrem benzinu. 8)
Ta druhá skupina je o něco děsivější... ale třeba by Jorah chuděrku překladatelku před Gregorem ochránil - a našel by v ní konečně svou pravou lásku. :) Jak by z toho všeho vybruslila Královna trnů, to si nedovedu představit, nicméně jsem si jist, že by to dokázala.
Takže Jardo, klidně sem nahoď i svůj neaktuální příspěvek, rád si ho přečtu. :idea:
Veteráni Noční hlídky už o sobě a svých obsesích ví skoro všechno, ty jsi zde nový, tak si rád poslechnu něco trochu jiného... :wink:
Se síní kontroverzních postav máš Léto dobrý nápad. Už mě nebaví držet Tywina nad vodou, tahat ho za licousy aby se nadechl, dávat do hry ještě zvrhlejší postavy než je on sám, kupčit s body, a proč? Protože jsem přislíbil věrnost Lannisterům. Ta moje věrnost Ohaře :D
V Iránu nejsme, ale prostředí Železných ostrovů je možná ještě více kruté. Je Irán vůbec krutá země? Není to jen pohled nás zápaďanů? No to ale není důležité. Já mám Victariona celkem rád. Není zrovná bystrý jako Malíček, ale hloupý mi též nepřipadá. Cením si na něm několika věcí. Je to bojovný muž, ale své nepřátele neponižuje jako Euron a jiní. Má odvahu, je loajální vůči své rodině (a to jistě není lehké) a věrný své víře. Je jednoduchý, ale to se mi líbí. Mám rádši "jednoduché" a přímé jednání Victarionů a Sandorů, než pletichaření Malíčků a jemu podobných.
Svou ženu zabil. Ale vemte si do jaké situace se dostal. Vyspala se s jeho bratrem, který mu pak ještě jako sůl do ran sype poznámky typu "Říkala: Victarion je tak velký, jen né tam, kde by měl být (tak nějak to bylo)" Já ho tedy celkem chápu. Byl to kapitán železné flotily, musící udržet respekt posádky a dobře mu u toho jistě nebylo. Smrtí ubohé ženy je vinen Euron stejně jako Victarion. A i ona sama se svou ,řekněme slabostí, podílela na vlastním neblahém osudu. Samozřejmě že v našem světě je vražda podvádějící manželky nepřípustná. Ale jsme na Železných ostrovech a jen máloco bolí více, než když se člověk kterého milujete, dopustí zločinu proti váší lásce...navíc s kreaturou jako je Euron.
toto je hra stvorená pre partu Bleskového lorda. niektorí sú preč a ani som nestihol hodiť otrávený oštep. ešte raz apelujem aby sa hlasovalo až po 3 iných príspevkoch.
Tywin 12 - 2 = 10
Viktarion 9 -1 = 8
Mance 11 + 2 = 13
Loras 10 + 1 = 11
Já jsem pro zavedení síně kontroverzních postav, jak navrhoval Léto. Co se týká Sarvenova návrhu. Nejsem si jistý, zda by pak hra nebyla příliš pomalá. Stejně jde spíš o to vyměnit si o postavách názory, než někoho někam protlačit. Mně osobně rychlá výměna postav vyhovuje, ale klidně se přizpůsobím většině...jako Victarion:-). Nemám s tím žádný problém.
Tywin +2 (12) = Dávám mu dva body ze zvyku, ale po pravdě už mi tu trochu zavazí :?
Viktarion +1 (9) = Přes domácí násilí si ho celkem vážím :
Mance -1 (12) = Mance na jedné straně zastupuje chaos, což je proti mému přesvědčení, ale na straně druhé oplývá určitou velikostí. Co se týká mých sympatií, jsou si s Victarionem skoro rovni, nicméně konkurence je veliká
Loras -2 (9) = Není to rozhodně špatná postava. Na můj vkus je však trochu moc arogantní, pyšný a zbrklý. To je však zřejmě znak mládí.
Loras, Mance a Viktarion stojí u mě podobně vysoko. Takže kdyby někdo pochopil, že Tywin patří do síně vítězů...nu Lannister vždy splácí své dluhy :)...Jsem prostě pragmatická děvka :) ..ale u mě to snad všichni čekají, ne?...dodržuje přesvědčení postav, za které hraji..:-)
Měl bych návrh na zpřehlednění soutěže. Obnášelo by to jediné, přesun na web. Tamější ankety jsou pro podobnou soutěž ideální (i když malá úprava pravidel by byla nutná, uznávám), takže bychom nemuseli pořád přepisovat průběžné výsledky a mohli bychom se soustředit na popisy. Co vy na to? mám se snažit a vytvořit tam soutěžní místečko?
Došlo by k malé změně pravidel, a sice že by se nedalo hlasovat víckrát, respektive půjde změnit vaše hlasování, ale budete mít fixně přidělený počet hlasů. Dá se tím prostor více lidem a ostatním tak nebude líto, že prošvihli třeba Sandora. :-)
Ale tak je to na vás, řekněte si, just an idea :-)
podľa mna nie.
Alekova touha po masovosti je až chorobná. :P
Jsem pro.
Ale tady by to samozřejmě pokračovalo dál. :wink:
Nechť se vyjádří tvůrce téhle hry. Pobíhá tu někde poblíž? :?:
jaká masovost? proto jsem to fakt nenavrhoval, jen mě otravuje to věčné překopírovávání a odmazávání cizích komentářů :-) nepředpokládám, že přesunem se soutěž stane navštěvovanější, ani po tom nikterak netoužím (no dobře, to už trochu kecam) , jen že to bude pohodlnější ;)
Mance +2 (14) - Přijde mi jako docela sympaťák. Takový anarchista. 8)
Loras +1 (10) - Nařčení, že je homosexuál považuji za zcela zcestná, urážlivá a závistivá. :twisted:
Viktarion -1 (8) - Problémy řeší násilím, mám rád lidi s větší fantazií. :idea:
Tywin -2 (10) - A nepřesuneme ho už do té speciální Síně radši hned? :?:
Ty někomu něco mažeš, Aleku? :shock:
Kdo mi odmazal moje komentáře?!? :o :lol:
Se sarvenovým návrhem se úplně neztotožňuji, mám dojem, že kdybychom museli vždycky čekat na tři další hlasující, dost by se to vleklo. A mohlo by dojít k situaci, že bychom třeba i na týden umrzli v mrtvém bodě. :) Nicméně pokud bude tento nápad nějak masově podpořen, klidně pravidla upravíme.
Co se týče přesunu na web, nemám nic proti tomu, pokud ovšem bude vymyšlen náležitý soutěžní formát. Pokud by to vypadalo tak, že by se určily čtyři postavy, ty by každý jednou ohodnotil, pak by se vymyslely další čtyři... nu, nevím, zdálo by se mi, že by to proti současné podobě trochu ztratilo šmrnc. Ale vyjádřete se.
Přesunuji lorda Tywina do Síně kontroverzních postav. Zároveň ustanovuji pravidlo, že do této síně budou odcházet ty postavy, jež přežily odchod 7 jiných postav ze hry. Možná bude vhodné uvádět u jednotlivých hrdinů, kolik ostatních už přežili, ať jsme trochu v obraze.
Místo lorda Tywina nastupuje do soutěže lady Ašara Dayne. 8)
(2) Mance Nájezdník +2 (16) - Člověk, který se řídil víc svým srdcem než svým rozumem? A kam ho to dostalo? Správně, až na vrchol. O to tvrdší byl pak pád, ovšem nelze popřít, že to bylo vznešené šplouchnutí.
(2) Viktarion Greyjoy -2 (6) - Je mi líto, ale z této čtveřice je mi nejméně sympatický. Raději měl zabít Eurona; kdoví, jak to s jeho ženou vlastně bylo. Vraní oko tvrdí, že k němu přišla sama a že se Viktarionovi vysmívala, ovšem vy byste mu věřili? V mládí Euron obtěžoval Aerona a Urrigona, zřejmě je tedy s podobnými záležitosmi dostatečně obeznámen. Co se týče islámského práva, narážel jsem právě na to, že se občas objeví zpráva, jak byla znásilněná žena ukamenována za "cizoložství". To mi kruté připadne.
(1) Loras Tyrell -1 (9) - Až se mu dostane do rukou Edric Bouře, bude ten nebohý bastard ještě litovat, že se nenechal upálit. :twisted:
(0) Ašara Dayne +1 (11) - Ned ji měl rád! :P A kdo by taky ne? Vysoká, sličná, smějící se fialové oči, zřejmě stříbrné vlasy... a to všechno bez targaryenského šílenství dřímajícího kdesi v lebečních dutinách. :)
Síň kontroverzních postav...vim, že je to můj návrh, ale ještě bych ho modifikoval. Co takhle Společnost s ručením omezením? Nebo Společnost mrtvých tyranů? :-)))
ad přesun na web...princip by byl asi následující: 4 postavy, každý uživatel smí rozdělit celkem 8 bodů (nebo míň?), stupnice je od -2 do +2 včetně 0. No a teď vyhodnocování...tady si nejsem úplně jistej, jdu si to ozkoušet na web, třeba mě něco napadne, nerad bych stanovoval fixní hranici, to by byla kravina...
Založil jsem na webu IF klání. Jestli máte nápad, jak vyhodnocovat, dejte vědět. Mě napadají varianty:
časově - třeba každý večer vyřadit nejlepšího a nejhoršího
absolutně - stanovit počet bodů pro vyřazení - ale jaká hranice? 8 bodů?
relativně - např. kdo má víc bodů než je součet ostatních, resp. kdo má míň bodů (absolutní hodnota) než je součet ostatních
Ještě si zahlasuju :-)
Loras Tyrell -2 (7) mladej hejsek, nesympatický tyrell, navoněná bída
Mance Nájezdník -1 (15) smradlavá ctnost :-))
Ašara Dayne +2 (13) Dayneové se mi moc zamlouvaj, šikovná to rodinka!
Viktarion Greyjoy +1 (7) mně se jeho kapitoly líbily, kupodivu mi z nich nevychází tak špatně, holt sympatie někdy převáží činy :-)
Loras Tyrell +1 (8) šikovný chlapec. namyslenosť z neho ešte môže opršať a ukázať, že má čo do seba.
Mance Nájezdník +2 (17) stále to bola vrana, a voňal letom. ale mal šmrnc a štýl starých dobrých časov.
Ašara Dayne -2 (11) K Daynom cítim opatrnú averziu.
Viktarion Greyjoy -1 (6) Zaujímavá krakatica. Nešťastná postava, možno niečo ako Robert. Zrodená pre bojisko, nie pre mier.
Loras Tyrell +1 (9) - za odvahu
Mance Nájezdník -1 (16)
Ašara Dayne -2 (9) Pomotala hlavu Eddardovi a dál?
Viktarion Greyjoy +2 (8) - odvážný muž a navíc nemá rád Eurona...co se týká vraždy ženy, je možné, že celou "nevěru" spískal Euron a v tom případě nese velký díl viny...Nejsem rozhodně pro popravy nevěrných žen ani mužů a procesy v islámském světě nepřijímám...Za největší extrém považuji, pokud je žena znásilněná a potrestán není násilník nýbrž oběť, která je považována za nevěrnou..to můj mozek evropana moc neber :shock:
Loras Tyrell -1 (8) Renlista u mě plus body nedostane.
Mance Nájezdník +2 (18) Jedna z nejfantasy-klišovitějších postav v Písni, ale stejně ho mám rád.
Ašara Dayne -2 (7) Z jistých důvodů nemohu vystát postavy, které řeší problém, že jejichž milý zabil jejich příbuzného. Vůči Ašaře je to nefér, ale jestli si chce stěžovat, tak může.
Viktarion Greyjoy +1 (8) Průměrnej hajz, což je na Greyroye velmi dobré ohodnocení.
Z jakých důvodů? Jsem jenom zvědavý...:-)
Na tom webu mi to zřejmě nefunguje tak, jak má, můžu vždycky přidělit body jen jedné postavě. Když ohodnotím další, u té předchozí zmizí. Jinak z těch návrhů se mi nejvíce zamlouvá ten časový, i když bych ho prodloužil na 2-3 dny. :) S tou absolutní hodnotou to příliš nechápu, obzvlášť, když je možné jít i do záporných hodnot.
Nic, zpět ke hře! Je pozoruhodné, jak někteří dávají plusové body voňavé tyrellské květince, přičemž přitažlivou dámu Ašaru ubíjejí tvrdými minusy. Že by tady někdo měl rád vůni vazelíny po ránu? :twisted:
Loras Tyrell +1 (9): Kladně ho hodnotím za to, že dal Sanse červenou růži, zatímco ostatním dívkám jen bílé. Udělal bych to také tak.
Mance Nájezdník -1 (17): Mám ho rád, ale už má hodně bodů, takže si můžu dovolit trochu ho pošpinit. Málem byl zodpovědný za Jonův život.
Ašara Dayne +2 (9): "Kassandro, nějak jsme se navzájem odcizili. Nevím, jestli je to tím, že na tebe mám méně času, nebo tím, žes mi zabila bratra..." Nedívejte se tolik na ty telenovely! :D
Viktarion Greyjoy -2 (7): Válečník je to více než zdatný, ale přesto ho nemám rád. Například se nechal slyšet, že vyvraždí všechny bažináře. Slyšíte? A to jen proto, že hrdinně guerillově bojovali proti Železným na Šíji. :x Meera mě tady píchá trojzubcem a Jojen mě tahá za uši, nemohu jinak.
ad web a hlasování...opraveno, Max tam měl malej bugík, ale už je opraveno. Absolutní hodnotu neřeš, pro zlovlka je to nestravitelné ;-), časový hledisko bude asi nejlepší. Kor když tu čtem ty stížnosti sarvena, Jardy apod. Jak se vám zamlouvá 48 hodin od posledního vyřezování? Tedy nasadí se 4 postavy a za 48 hodin přesvědčování a obchodování se to vyhodnotí a nejlepší a nejhorší odchází do síní. Nasazují se nové dvě a dalších 48 hodin začíná.
Ale fakt nevim, jestli o to někdo stojí, je to jen snaha vyjít vstříc těm námitkám, že nestíháte hlasovat, že se příspěvky podbíhají apod. Samo můžem to nechat tady a snažit se tomu tu jen dát trochu řád. Nápad bych měl. :-)
Mně tenhle systém celkem vyhovuje a líbí se mi. Možná by bylo fajn, kdyby se dávali na web pouze aktualizované výsledky. Přilákalo by to více lidí a hra by byla zajímavější. Jakmile se nastaví nějaká omezení...časová, bodová..nedělá to podle mně dobrotu a chybí uvolněnost. Co se týká "pomalejších" hráčů, tak pokud bude nějaké časový limit, tak se stejně nic neřeší (možná jsem to ale špatně pochopil). Nevím no. Je to jen můj názor. Třeba jsem pouze příliš konzervativní:-)
Loras Tyrell -1 (8): Pokud někdo fandí Lorasovi, má automaticky rád vazelínu? Ona existuje nějaká vazba mezi Lorasem a péčí o bicykl?:-) Sanse dal červenou růži, to je fakt, škoda, že si to několik měsíců potom nepamatoval. Buď má špatnou paměť a nebo ho Sansa až zas tak neokouzlila:-)
Mance Nájezdník -2 (15): Mance má svoje kvality, ale do síně vítězů prostě nepatří.
Ašara Dayne -2 (7): Asi mi není sympatické, když někdo zahodí zbytečně svůj život...:-(
Viktarion Greyjoy +2 (9): Možná, že přímého a jednoduchého Vikyho zákeřný (byť jediný možný) způsob válčení žabožroutů dováděl k šílenství. Proto ta přehnaná reakce:-) Při pohledu na Meeru by jistě své stanovicko přehodnotil:-)
Já se bojim, že spoustu lidí tenhle bordýlek a těžkopádnost fora spíš odradí :-)
Co takhle kdybychom tomu teda dali aspoń trochu řád, když se vám teda na webu nelíbí. :( Třeba: Pokaždé když někdo hlasuje, tak by měl uvést v příspěvku čistě jen jména a body. A pod to ať napíše odůvodnění, ale probůh, necpěte to hned k těm bodum, vždyť je to na zabití, kdo se v tom má vyznat? :-))) A hlavně, další hlasující pak jen tu statistiku zkopčí a přepočítá dle sebe. A abych šel příkladem
Loras Tyrell -2 (6)
Mance Nájezdník +2 (17)
Ašara Dayne -1 (6)
Viktarion Greyjoy +1 (10)
No dobře, tak Manceho ho trochu pozvednem, abychom to tu trochu pročistili, už to nějak zahnívá v týhle čtveřici :-) A Viktarion mě fakt bavil, taková ta živelnost, a překvapivě i jeho neambicioznost, čekal jsem, že se bude víc prát, že bude víc vzdorovat, příjemně překvapil.
Loras Tyrell +2 (8)
Mance Nájezdník +1 (18)
Ašara Dayne -2 (4)
Viktarion Greyjoy -1 (9)
Manceho hájim pretože je sympatický. Loras a Viktarion si podelili body tesne, raz jeden raz druhý.
Ašara ma odmietla, to sa nezabúda. vybrala si nejaký ľad zo severu, pf... :twisted: