Hrdinové Písně - bodovací hra
Viděl jsem tenhle formát už na několika místech a řekl jsem si, že by to mohla být docela zábava. Posuďte sami.
Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)
Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.
Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův
Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch
Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý
Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)
Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.
Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův
Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch
Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý
Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Byl jsem tady a nehlasoval jsem.
I když jsem mohl. :)
Dunk +2 (19)
Sansa -1 (17)
Doran +1 (11)
Joff -2 (1)
Doran a slaboch? Víte jakou sílu musel prokazovat po ta léta, kdy vzdoroval unáhlené odvetě? Pche! :-)
Píšu rychle, aby mě head nepředběhl a neprohlasoval Sansu, ještě bych se chvíli rád těšil z její společnosti :-)) edit: aha, head mě předběh, ale nehlasoval, jaký kavalír! :-))
Ale Aleku, už ses dostal zase do mínusu, příště musíš dorovnat do nuly. :P
Slabá, slabá. Vám se to radí! Chtěl bych vás vidět na jejím místě. :roll:
Kolik z vás by řeklo do očí svému šéfovi-profesorovi, co si o něm doopravdy myslí? :twisted:
demagogu, nám nevadí, že je slabá a hloupá, ať si je, vždyť je to i díky tomu zajímavý, jen jí za to ale nehodláme dávat kladný body. Jinak, ano, do nuly to dorovnám, pokud tu ještě bude a pokud tu nebudou dvě vyloženě lepší postavy, co třeba ted jsou. :-)
Nikdo nevíme, co vlastně Sansa Cersei řekla. Teorie založená na předpokladu, že Cersei zatajovala schůzku s Nedem a namísto toho uváděla jako zdroj informací Sansu pokulhává. Důkaz z kapitoly samotné Cersei z Hostiny:
Ser Loras její prosbu ignoroval. "Bude trvat půl roku nebo i déle, než vyhladovíme Dračí kámen tak, aby se vzdal, jak má lord Paxter v úmyslu. Svěřte mi velení, Výsosti. Hrad bude váš do čtrnácti dnů, i kdybych ho měl strhnout vlastníma holýma rukama."
Nikdo nedal Cersei tak nádherný dar od doby, co za ní přiběhla Sansa Stark, aby jí vyzradila plány lorda Eddarda.
__
A co se týče Lady: Robert sám později Nedovi přiznává, že si je vědom Joffreyovi lži, takže je zřejmé, že si to nechtěl rozházet s Lannistery, s tím souhlasím. Ale kdyby obě dcery vypověděli stejný příběh, byla by vina jasně vidět a Robert by si v síni hradu Darry plné pánů nejenom Lannisterského původu třeba nedovolil tolik, co mu umožnila situace "tvzení proti tvrzení". Možná by to dopadlo stejně, nevím. Každopádně za oba zmíněné incidenty Sansa zaplatila - a platila draze.
__
Dunk +2 (21)
Sansa -1 (16)
Doran +1 (12)
Joff -2 (-1)
... čímž nám vypadli dvě postavy. Nahradí je:
paní Dobrovětrská
Jeor Mormont, Starý medvěd
To jsou věci. Dlouho jsem tu nebyl a vidím, že se tu rozpoutal boj mezi sansofili a antisansofili
Jeor Mormont +1 (11)
paní Dobrovětrská -2 (8)
Sansa -1 (15)
Doran +2 (14)
Tak Arianne jste vyštípali, jak koukám. Chápu. Je to zralá emancipovaná žena. Radši dávate přednost třináctiletým holčičkám. Strach z dospělých žen? :wink:
A nebo si Sansy ceníte jako literární postavy?
Změnilo. Zachovala by se čestně a pravdivě. Vy máte rádi čest, ne? Neodvrátilo by to smrt Lady a Mycaha, ale my by jsme si mohli říct, nechovala se jako hloupá, prolhaná Káča. Je tu však jedna věc. Zamilovanost. Láska a touha je mocná síla. Možná nejsilnější. Já to Sanse nevyčítám, i když mě její chování mrzí. Láska udělala hlupáky i z jiných, moudřejších, starších, silnějších....Sansa má jako literární postava svůj dramatický vývoj, což je samozřejmě zajímavé sledovat. Nic proti ní ve své podstatě nemám. Jen nechápu tu fanatickou a zaslepenou touhu některých ji neustále prosazovat, absolutně neobjektivně (vím, že se vždy při diskuzích o postavách jedná o subjektivní záležitost, ale trochu nadhled by to chtělo).
Možná by jsme všichni neměli tolik prožívat tyto diskuze. Ať se nám to tu zbytečně nevyhrotí a nemáme z toho nakonec špatné pocity. Už se to tu jednou stalo a snad jsme se do jednoho poučili. Jde přeci o zábavu. Snad si tu nikdo nemusíme honit ego.
Joff je ubožák. Totální. Rozmazlené děcko. Možná je stejně krutý jako Tywin, ale to je jediné co mají společné. Tywin byl krutý pragmatik, Joff je sadista. Navíc je na rozdíl od Tywina velice hloupý a nemá žádné sebeovládání. Tywin jako mladíček dokázal pozvednou svůj rod, i když nepoužíval samozřejme z našeho pohledu přijatelné metody. Nicméně byl silný a měl charisma, přestože temné. Pravda však je, že Joffy byl možná ten největší chudák. Lidé jako on mají v sobě ve své podstatě hroznou úzkost a strach. A mít rodiče jako Cersei a Robert vám taky zrovna dvakrát nepomůže.
Jsi zajímavě flexibilní. :P
Body si dávej komu chceš. Sansa se obejde bez tvých bodů. :twisted:
Jarda nám zabil dvě mouchy jednou ranou, to to odsejpá.
Sansa +2 (17) - Já proti Sanse stejně jako Chmur rovněž nic nemám a proto jí dávám své body. :) Na rozdíl od něj ale chápu touhu jiných prosazovat své oblíbené postavy. :wink:
Už jste vychrlili svůj příval urážek pro nebohou Sansulínu? Pořád ji poměřujete jedním metrem. Stejně jako své oblíbence vidíte z té lepší stránky, ji vidíte jen z té horší. Měla nejhorší osud, který jí mohl být přisouzen a vy do ní pořád kopete. Styďte se! :evil: :wink:
Starý medvěd +1 (12) - Byl to dobrý Lord velitel Noční hlídky. A navíc byl k Jonovi laskavý.
Doran -1 (13) - Mírotvůrce, jehož čas ještě nenadešel. :)
paní Dobrovětrská -2 (6) - Ehm, kdo? :wink:
Sansa -1 (16)
Mormont +2 (14)
Doran +1 (14)
Dobrovětrská -2 (4)
pani D. je asi veľmi pekná. a je možné že je lepšou kamarátkou s niekym z Dorne ako s Ceresei. Žiaľ v tejto konfigurácii to má ťažké. Princ Doran si zaslúži podporiť a Mormont tiež. za meč pre Jona dostáva +2
Jediné, co Cersei ještě nevěděla (a Sansa věděla) bylo to, že ji Ned hodlá vyexpedovat z Králova přístaviště.
Ale samozřejmě, proč nespekulovat o tom, že Sansa něco, o čem sama netušila, prozradila Cersei, která už to dávno věděla.
Sansa skočila do vody a voda byla mokrá! :idea: :)
Mě hlavně fascinuje, s jakou vervou to vyčítají Sanse, která sama nic ovlivnit nemohla - ale to, že se neozvali třeba Dayne, Selmy, Rhaegar, Arryn... to už jim naprosto nevadí. Jsou to velmi bohaté osoby. Mohou si dovolit více než jeden metr. 8)
No ovšem! Cersei vlastně otevřeně přiznala, že otcem jejích dětí je Jaime. Měl bych si tu knihu přečíst znovu. :D
Aranne je leccos. Ale dospělá? :lol:
:)
Jako hloupá, prolhaná Káča by se chovala, kdyby potvrdila Joffreyovu verzi. Ona to odmítla, což už bylo samo o sobě dost odvážné. Ale samozřejmě, měla tam veřejně prohlásit, že Joff zbabělec a ukrutník... je to koneckonců jen její budoucí manžel, on by jí to určitě odpustil. :)
Eddard Stark nepřiznal, že Jon je Lyannin syn, protože jinak by Jona pravděpodobně zabil Robert. Tudíž je také Ned hloupou a prolhanou káčou?
Tohle fórum je jako perlorodka. Nestačím koukat, co se tady občas dá objevit. :wink:
Sepsat vymyšlenou verzi událostí, která neodpovídá knize, je absolutně objektivní a správné, zatímco upozornit, co kniha skutečně říká, to je fanatické, zaslepené a absolutně neobjektivní? :o :P
V tom případě jsem za svou absolutní neobjektivnost rád. :)
Ale on držel Arianne v nevědomosti - takže se choval jako hloupý, prolhaný kačer. Nebo ne? :D
Paní Dobrovětrskou neznám. Mám takové tušení, že by mohla mít něco společného s lady Merryweather... ale žádná paní Dobrovětrská se v knize nevyskytuje, proto jí také nemohu udělit žádné kladné body. :twisted:
Sansa +2 (18)
Mormont +1 (15)
Doran -1 (13)
Dobrovětrská -2 (2)
Jen klid, Aleku. Já počkám. :)
Je jí 24 let. Možná se podle Tebe nechová dospěle, ale těžko o ní hovořit jako o dítěti. Je sebevědomá a nebojí se vzít osud do svých rukou. To, že dělá chyby, je věc jiná. Sansa dospívá, ale ještě nedávno (v chronologii ságy) se chovala jako naivní pubescentní dívenka.
Bylo by ale férové dodat.
Takhle zní celý můj výrok. Označil jsem Joffa za ubožáka, ale zároveň se snažím o jeho pochopení.
Ty jsi jen vytrhl moji větu z kontextu. Je to typická zbraň politiků a.... :wink:
Ne Léto. My si pouze píšeme, co si o daném výroku v knize myslíme. Létův názor nemusí být nutně spravný názor. Možná jsi na to ještě nepřišel.
to je jednoduchý, já ti vysvětlím, bratře :-) Ty tebou jmenování sice pochybyli jako Sansa, ale není to pro ně signifikantní, protože oni dokázali i něco jiného. Zaručuji ti, že jestli se Sansa dožije konce ságy, bude na ní pohlíženo jinak, zapomene se na tento hřích, protože se jistě nějak vyznamená, přebije tento průser. Ale nyní je to pořád to hlavní, co Sansa "dokázala".
Sansa -1 (17)
Mormont +1 (16)
Doran +2 (15)
Dobrovětrská -2 (0)
Doran je jasný. Mormont byl duchem velký a silný muž, a dozformoval nám Jona. Už za to si body zaslouží.
Lady Merrywether bych prohlásil za lůzra soutěže :-) Nasazuji za ní její nocležnici Cersei Lannister ;-)
tak čekej, heade, čekej :-)
Jo a k Arianne...teda jestli Arianne není dospělá, pak už nevím. Vždyť je tak vyzrálá, tak smyslná, tak....Arysy, jak já ti záviděl :-)))
Duševně byla leda tak na úrovni třináctiletého děcka. :P
Aleku - dobrá volba. :wink:
Nechci nikomu radit, ale pokud nasadí někdo příště do boje proti Sanse :) nějakou méně známou a okrajovou postavu, bylo by možná vhodné udělat jí i trochu reklamu, pohovořit o jejích kvalitách či nekvalitách, které mne na ní zaujaly, že se jí dostalo tak výsadního práva účastnit se této nesmírně prestižní soutěže. :)
Jinak riskuje, že se nedožije poledne. :wink:
Aspoň pár slov jste o Taeně prohodit mohli, ne? :roll:
Zrcadlo, zrcadlo, pověz mi, koho bych z té čtyřky měl mít nejraději. :)
Sansa +2 (19) - Vůbec neberete v potaz Sansinu osobnost, její dobrotu, mírnost, citlivost, laskavost, ochotu pomáhat slabším, dobrotu, laskavost... neopakuju se? :wink: Pořád jí jen nasazujete psí hlavu. Jen namyšlenec o někom může prohlásit, že je hloupý. :idea:
Mormont +1 (17) - Taková vcelku nekonfliktní postava. Skoro bych mu dal i nulu, kdyby to šlo.
Doran -1 (14) - Taky takový nemastnec neslanec. Plány má velké. Ale vyplní se? :?:
Cersei -2 (8) - Věřím, že tahle krásná mrcha má na víc, než její nebohá posteložnice. :twisted:
Aleku, máš pravdu. Měl jsem se o té Myřance rozepsat rovnou, ale říkal jsem si, že by ten příspěvek byl až moc dlouhý, a že svůj názor vyslovím při svém dalším hodnocení. Teď jdu s křížkem po funuse :)
Upřímně řečeno, byl jsem zvědav, zda se někdo odhodlá dát Myřance něco jiného než -2. Je sice okrajovou postavou, ale víme toho o ní docela dost. Kupříkladu hrála důležitou roli v soudním procesu s trpaslíkem, kdy přísahala, že ho viděla lít jed do poháru s vínem. Byla to ona, kdo naprášil chuděru služku Senelle, kterou pak Cersei přenechala Qyburnovi, jenž pro ní našel jistého specifického využití. Když nad tím tak přemýšlím, nedokáži na ní najít nic kladného - kromě skutečnosti, že získanou moc chtěla využít v prospěch svého syna Russela, jak sama jednou přiznala. Asi mě fascinovala postelová scéna z Hostiny:
"Jsem královna, mám v úmyslu vzít si, co mi patří."
"Dělejte si se mnou, co chcete." Taeniny vlasy byly stejně černé jako Robertovy, dokonce i chlupy mezi nohama, a když se jí tam Cersei dotkla, zjistila, že její chloupky jsou jemné a celé vlhké, zatímco Robertovy byly drsné a suché. "Prosím," řekla Myřanka, "pokračujte, královno. Dělejte si se mnou, co chcete. Jsem vaše."
Pokud nedodá, že to bylo kvůli lásce a že to nemáme dané osobě vyčítat, tak je namyšlený.
Ach Sansa. To, že byla zamilovaná do Joffryho, jí snad nikdo nevyčítá. Jen se divím, že ji to nepustilo poté, co předvedl a jak se choval v kauze Arya, Mycah, Nymeria a Joffrey hrdinný bijec... :wink:
Hormony jsou holt velmi mocné....
Opakuješ :wink:
A na to jsi přišel jak? Chovala se podobně jako Sansa?
Sansa + 1 (20)
Mormont -1 (16) - sorry starý medvěde, jen si nechci pořád číst o Sanse
Doran +2 (16)
Cersei -2 (6)
Místo Sansy nasazuji Eurona Vraní Oko
Snažil jsem se dohledat, kdy Sansa navštívila Cersei, a kdy byla Cersei v Božím háji s Nedem, ale z nalezených úryvků to nelze odvodit. Přesto jsem to já, kdo má oporu v textu - zkopíroval jsem na toto fórum pasáž, z které je jasné, že pro Cersei byla Sansina návštěva nesmírně důležitá, a protože toto vyjádření není použité v dialogu, jen stěží mohu pochybovat o jeho pravosti.
"To není to samé," namítla Sansa. "Ohař je Joffreyho tělesný strážce, přísahal mu věrnost. Ten tvůj řeznický kluk prince napadl."
"Lhářko," vyhrkla Arya. Sevřela krvavý pomeranč v dlani tak prudce, že jí červená šťáva vystříkla mezi prsty.
Proč lže i tady? Proč tu událost sama vytahuje? Díky bohu, že už je pryč, i když v opačné síni, než by se mi zamlouvalo :twisted:
Húúú, tak nám prituhuje a zlo rozťahuje svoje postavy v hre. rýchlo preč s tými, ktorí patria do Valhaly. Ale na druhú stranu...
Mormont -1 (15) za strateného Bena Starka
Doran +1 (17) za pomaranče
Cersei +2 (8) za krásu v jej mladosti.
Euron Vraní Oko -2 (8) za Victariona a jeho ženu.
Sansa Stark se skromností sobě svojskou stanula stydlivěv Síni slávy. 8) :)
Nepřejícníci se ale nevzdávají a dál ji haní, dál na ni nenechávají nit suchou. Co se dá dělat. Život není píseň. :roll:
Ano, zlo rozprostřelo svoje studená křídla. Húúú. :wink:
Já vím. Ale kdybych se schválně neopakoval, nebyl by to vtip. Příště mě, prosím, cituj i se smajlíkem. :)
Ještě hůř. Chovala se jako po zásahu elektrickým proudem. :twisted: To je tak, když se nezměrné ambice spojí s dutou hlavou... :x Všechny obelhala a myslela jen na sebe. Kvůli ní zemřel člověk, který ji miloval. Ohrozila život dítěte. Atp. Vskutku obdivuhodné. Anebo to velkodušně přehlédnete a mávnete nad tím rukou? Ale nerad bych dál rozviřoval vodu nad tou odpadlicí... jen si na ni dál dělejte choutky. :P
Euron "Vraní oko" Greyjoy +2 (10) - Ten chlápek má charizma. :twisted:
Cersei Lannister +1 (9) - Rhaegarovo milostné poblouznění k Lyanně jí zkazilo život! :!: :wink:
Starý medvěd -1 (14) - Taky bych chtěl meďoura, ale tuším, že to asi neklapne. :o
Doran -2 (15) - Ještě, že je po nikom neházel. :twisted:
Omlouvám se. Myslel jsem, že vtip se dá poznat i bez smajlíku....
Zřejmě ti to však u některých žen nevadí, jinak bys nedával kladné body Cersei:-) Nevím, co je na Arianne tak odporné. Hraje hru o trůny. A že jí to nevyšlo? Nevyšlo to i jiným a chytřejším.
Euron "Vraní oko" Greyjoy - 2 (8)
Cersei Lannister -1 (8)
Starý medvěd +1 (15)
Doran +2 (17)
Euron - Podle mě je to uchylný vrah. Vyspal se s Victarionovou ženou a ještě se mu posmíval. To, jak ponižoval ženy poraženého nepřítele bylo odporné.
Kde se prosím píše v knize o tom, že Jon je Lyannin syn (prosím přesnou citaci, abych si to dohledal:-)? Kde se píše o tom, proč se Eddard nepřiznal? ....Je to možné. Je to dokonce pravděpodobné. Ale v knihách které jsem četl já, se to prostě nikde nepíše...
Jo ták:-))......Děkuji za výklad. Není tvé druhé jméno Kaifáš?
Arianne mi není odporná. Prostě mám ale radši Sansu. :)
Euron možná odporný je. Proč si ho ale tedy Greyjoyové zvolili do svého čela? :idea:
Proč si Němci vybrali Hitlera? Euron budí strach a má charisma. Je to skvělý manipulátor. To nepopírám...Má některé zajímavé schopnosti...
Euron "Vraní oko" Greyjoy -1 (7)
Cersei Lannister -2 (6)
Starý medvěd +1 (16)
Doran +2 (19)
Euron a Cersei...no těžko zvolit horšího. Euron mi aspoň trochu imponuje a má lákavý plán, to se mu nedá upřít, Cersei zas trochu lituju...ale nemůžeme pořád omlouvat potomky Tywina špatným otcem a dědem. Měla dost času a prostoru prokázat, že je něco víc, vymanit se ze stínu, ale ona si v tom halt začala libovat a už nebylo cesty zpět.
A Doran se blíží do cíle! Úžas, na to, že jsem poměrně laxní v hlasování, to znamená, že je oblíben u více lidí. A on se nám jistě odvděčí. ;-)
Myslím, že si to všichni mohli přečíst ve tvém příspěvku.
Já jsem chtěl jen poukázat na to, že postavy v nás budí různé emoce. K prokázání toho mi stačila ta jedna věta. Opakovat ten zbytek, to už by bylo IMHOTEP zbytečné. :) Nebyla to žádná promyšlená machinace, jak tě zdiskreditovat, neboj. :twisted:
Na různé výroky, činy a kočičíny samozřejmě lze mít rozličné názory. Proto se ani příliš nevrhám na lorda Aleka, když například prohlásí, že Sansa je hloupá. Nuž, je to jeho názor; pokud se pohybuje v Elite Mensa Clubu, kde jsou jen lidé s IQ 160+, pak je pochopitelné, že mu bude připadat nedostatečně přemýšlivá. Zkrátka, záleží na úhlu pohledu.
Ovšem když někdo řekne, že Sansa ve Hře o trůny vyškubávala pinzetou obočí Daenerys, pak samozřejmě nepravdivost takového tvrzení veřejně vyhlásím. A je mi jedno, že tím dotyčného popudím. :wink:
Jen jestli to není jako s těmi fossowayskými jablky... vzpomínáš? :wink:
Myslím, že ať už do konce ságy učiní cokoliv, nedokáže tím vyvážit to, že nevzala do každé ruky sekeru a nezlikvidovala samojediná lannisterskou armádu v čele s Gregorem. To je prostě neodpustitelné. :twisted:
Řekl bych, že to bude případ mírně popletené vzpomínky. Něco podobného, jako když Sansa vzpomíná, jak ji Ohař při bitvě na Černovodě políbil... i když to neudělal. Přece jen, ten rozhovor se udál několik měsíců (nebo týdnů?) po tom incidentu. Samotné napadení (které provedla Arya, nikoliv Mycah, pravda) bylo dost rychlé a pro Sansu dosti šokantní. A není to nic zvláštního... například málo svědků autonehody dokáže přesně a strojově odříkat, jak se to všechno událo.
Podobná námitka jako v odstavci výše. S tou "nesmírnou důležitostí" bych taky brzdil - zkrátka to bylo naposledy, kdy Cersei dostala něco zadarmo, od té doby si (alespoň ze svého pohledu) musela všechno vybojovat. Nikterak to ale nenaznačuje, že by se události vyvíjely jinak, nebýt Sansina prořeknutí. Kdyby nedošlo k té události v Božím háji a kdyby se Ned choval celkově opatrněji, pak možná... ale to jsou jen kdyby. :)
Schválně by mě zajímalo, podle čeho ty postavy vlastně hodnotíte. Podle literární kvality? Podle jejich dobrých a zlých činů? Podle sympatií? Podle toho, jak jste se zrovna vyspali? (tím na nikoho neútočím, je to vážně míněná otázka)
Halt Tullyjec. :wink:
Je oblíben u Chmura. :D
Tak vida. Cersei lituje, ale Sansu ne. To jsou deformace! :twisted:
Tak bude se tu tlachat nebo hlasovat?! Dosti tlachů o odešlých postavách. :twisted:
tak snad jen k soutěži...ad podle čeho hodnotím - nemám jednotný klíč, řídím se pocitem, co se mi jako první vybaví, tedy i jaká postava byla, co dělala, jak byla napsána, kdo o ní jak mluvil, jak je za ní argumentováno, jak je haněna atd. :-)