Hrdinové Písně - bodovací hra

upraveno 27. října 2012 v Akce a hlasování
Viděl jsem tenhle formát už na několika místech a řekl jsem si, že by to mohla být docela zábava. Posuďte sami.

Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)

Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.

Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův

Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch

Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý

Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
1679111256

Komentáře

• upraveno 12. února 2009

Chmur wrote:
    Loras si pomohl březí klisnou jak známo. Neprovinil se proti pravidlům. Ale bylo to fér?

Gregor měl dva a půl metru a sto padesát kilo svalů. Neprovinil se proti pravidlům. Ale bylo to fér? :wink:

Chmur wrote:
    Rozdíl mezi některými z nás je však v tom, že si nedokáží přiznat, že jejich "hovna taky smrdí".

Já si to přiznat dokážu. A co víc... moje smrdí více než tvoje!!! :twisted:

heavy_head wrote:
    Nemyslím si o sobě, že jsem neomylný. Ani bez chyb.

Vidíš. A zrovna já si to o tobě myslím. 8)

Chmur wrote:
    Kde je hranice mezi vtipem a urážkou? Mezi nadsazkou a ponížením?

Ideální by bylo do hraničního pásma vůbec nevstupovat. Ale někteří z nás zkrátka mají rádi tanec nad propastí. :)

Chmur wrote:
    Neříkám, že se rozhodla správně. Ale vzhledem k tomu, v jakém se nacházíme krutém světě, nevidím nic zásadně špatného na tom, že je nechala upálit. Bylo v nich jen pramálo lidskosti.

Mnoho těch, co žijí, zasluhuje smrt. Jiní umírají a zasluhují život. Můžeš jim ho dát, Chmure?

Potom nevynášej tak horlivě rozsudky smrti. Ani ti nejmoudřejší nevidí do všech konců. Mé srdce mi říká, že otrokáři mohli ještě sehrát nějakou roli, dobrou nebo zlou, než by to skončilo… Daenerysina nelítostnost možná rozhodne o mnohých osudech.

Ned Stark +2 (18)

Varys +1 (10)

Jaime -1 (12)

Daenerys -2 (10)

Co se týče Eddarda... ať žije "Uchvatitelův pes"! Ať žije spravedlnost! Ať žije svoboda! Pryč s Targaryeny!

Co se týče Jaimeho... hmmm... Brandon Stark posílá své pozdravy. :twisted:

Co se týče Daenerys...

Přišel hoch, mladší než Dany, drobný a zjizvený, oblečený do roztřepeného šedého tokaru s visícími stříbrnými třásněmi. Hlas se mu zlomil, když hovořil o tom, jak dva otroci z domácnosti jeho otce povstali té noci, kdy padla brána. Jeden zabil jeho otce, druhý jeho staršího bratra. Oba znásilnili jeho matku, předtím, než ji také zabili. Chlapec unikl pouze s jizvou na tváři, ale jeden z vrahů stále žil v domě jeho otce a druhý se přidal ke královniným vojákům jako jeden z Matčiných mužů. Chlapec chtěl, aby oba byli oběšeni.

Jsem královnou města vybudovaného z prachu a smrti. Dany neměla jinou možnost než ho odmítnout. Vyhlásila všeobecné omilostnění za všechny zločiny spáchané během plenění. Stejně tak by nepotrestala otroky za to, že povstali proti svým pánům.

Je třeba říkat víc? :roll:

Quote:
    Mnoho těch, co žijí, zasluhuje smrt. Jiní umírají a zasluhují život. Můžeš jim ho dát, Chmure?

Potom nevynášej tak horlivě rozsudky smrti. Ani ti nejmoudřejší nevidí do všech konců. Mé srdce mi říká, že otrokáři mohli ještě sehrát nějakou roli, dobrou nebo zlou, než by to skončilo… Daenerysina nelítostnost možná rozhodne o mnohých osudech.

Hezký citát:-)... Ale Glum nejsou otrokáři z Ghisu a já žádný rozudek nevyřkl...Pouze mi nevadí, že je nechala upálit... :wink: Taky máš rád, když plameny olizujou lidská těla, ne?

Quote:

Gregor měl dva a půl metru a sto padesát kilo svalů. Neprovinil se proti pravidlům. Ale bylo to fér?

Rozhodně ne. Vždyť ten kůň ho sotva unesl. Loras si měl vzít závaží, aby se šance srovnaly. :wink:

Quote:
    A co víc... moje smrdí více než tvoje!

Vždy musíš být první, co? :)

späť k hre. myslím, že každý sme si povedali čo sme chceli a ak sa vykonali drobné kroky k sebe, nepremeňme ich na tanec mečov.

• upraveno 13. února 2009

Přesně. Poďme hrát....a už někdo dejte body...nemůžu stále hlasovat...a dračí královna se dostává pomalu do svízelné situace.. :twisted:

Ned Stark +2 (20) - Otec se shledává se všemi svými dcerami. Šťastné to setkání! Sansa mu zpívá romantické písně, Arya po něm hází pomeranči... Eddard je šťastný.:cry:

Varys +1 (11) - Je to zatím poměrně nevyjasněná postava. Podezírám ho dokonce, že by si přál na trůnu mít draka. Ale do eunuchovy hlavy nevidíš.

Jaime -1 (11) - Za Nedovu nohu a smrt Joryho Cassela. Tzv. "lannisterská" férovka.

Daenerys -2 (8) - Když se ohlíží zpět, je ztracená. :wink:

A do hry vstupuje...

Ano, správně.

Stannis Baratheon. 8)

Stannis - 8 (-2)

Daenerys - 10 (+2)

Jaime - 12 (+1)

Varys - 10 (-1)

tak si mi to uľahčil heade, stanis-danny v tomto mám jasno. na druhú stranu pekná príležitosť pomerať si sily :)

Danny sa učí ako sa stať dobrý vládcom. možno sa jej prekliate gény vzúria, ale to je vzdialené možno o ktorom vieme rovnako málo ako o tom, či bude Jon lietať na drakovi. Možno sa nakoniec nestane panovníčkou, ale mám neodbytný pocit, že sa na ňu bude spomínať v dobrom. a to v zámku i v podzámči.

O Stanisovi si skôr myslím, že dopadne tragicky a že sa bude musiť spomínať na to čím bol kedysi (verný brat Roberta a sporavodlivý lord) aby sa neprehlušilo to čím sa stal nakoniec (falošným prorokom v zajatí ambícii a sebaľútosti)

Varys je z tých "záhadných, nejasných" postáv pre mňa najsympatickejší. Napriek mnohému.

Stannis - 6 (-2)

Daenerys - 12 (+2)

Jaime - 11 (-1 )

Varys - 11 (+1)

Stannis 5 (-1)

Daenerys 14 (+2)

Jaime 12 (+1)

Varys 9 (-2)

Teda, člověk na pár dní zmizí a tady je z toho hned telenovela. Jsem na vás hrdý, jak jste poslali Neda do síně, a vůbec celá ta sebereflexe turnaje. Pěkné :-)))

Nebojte, Chmure a sarvene, už jsem tu, Danyiny akcie rázem narůstají. A vůbec, mám ten pocit, že Léto a head nesnášejí ženy jen já? Arya, Arianne, Dany...bratři, co vám ženské pokolení provedlo? :-) Jindy bych k Dany asi nebyl tak shovívavý, ale v téhle sestavě, to je jasná volba.

Jaime je sice bídák, ale spíše k politování. Někdo tu úlohu nedoceněného padoucha hrát musí a on je skutečně geniálně literárně propracován. Troufám si říct, že je to velký slaboch, nebo aspoň býval. Je docela podobný Sanse. Taky sebou nechal vláčet, nechal se ovládat, ač on by to jistě nikdy nepřiznal. No a pak je tu ten otcovský komplex. Všechny Tywinovy potomci mají u mě hned plus, protože s nimi hluboce soucítím. Včera jsem zrovna četl jeho kapitolu, kde promlouvá v Řekotočí s tetičkou Gennou, ten dojemný závěr, volně Jaime, zlatíčko, je v tobě mnohé z Tywinových bratří, ale Tywinovým synem je Tyrion, ne ty. Kdo neuronil slzu? :-)

Stannis je o mnoho lepší než třeba Jaime, je morální, zásadový, ale zároveň nemastný, neslaný, nezlomný ve svém úsilí, ale křehký, jak říkal Donal. Bojím se, že říše v jeho rukou by nevzkvétala. jestli byl Robert špatný král, Stannis by byl ještě horší. Někdo by měl těm jelenm říct, ať už se na to vyprdnou :-)

Varys...kdoví, jakou hru hraje, kdoví komu slouží. On podle mě není ten pán stínů, pán našeptávačů, král podsvětí, za kterého se vydával. Pán stínů to přeci o sobě nikde neroztrubuje, často to bývá někdo nevýrazný, do koho byste to nikdy neřekli. Slouží tedy opravdu Illyriovi, potažmo Dany? Kdoví...ale síň vítězů si jistě nezaslouží, ačkoli v té pravé síni vítězů na konci ságy, odhaduji, že bude :-)

Stannis +2 (7) - Jediný právoplatný vládce Západozemí. 8) :)

Varys +1 (10) - Dejte si pozor, aby vás pavouk nelapil do svých sítí, lehkovážlivci! :P

Jaime -1 (11) - Mezi jednorukými králem. :wink:

Daenerys -2 (12) - Uchvatitelka. Západozemí je jako velká krásná hračka, která by se jí časem omrzela. Měla by si už konečně najít chlapa a přestat myslet na ty obvyklé targaryenské posedlosti o ovládnutí světa. :twisted:

Mám rád ženy, které jsou: upravené, slušně vychované, nevrhají příliš často ovocem, nemají přemrštěné ambice, netrpí paranoiou a psychickými poruchami a nejsou příliš promiskuitní. :twisted:

Stannis -2 (5)

Varys -1 (9)

Jaime +2 (13)

Daenerys +1 (13)

Stannis? Kdyby si ho nevybral Malisandra, tak může tak kňourat na dračím kameni. Je pružný asi jako kosti osmdesátileté babičky. Je mi mimořádně nesympatický. Jasná volba na mínusové body.

Varys je zajímavá postava. Muž plný překvapení. V téhle konkurenci mu však musím dát mínus.

Jaime - můj velký oblíbenec...

Daenerys

Quote:
    upravené, slušně vychované, nevrhají příliš často ovocem, nemají přemrštěné ambice, netrpí paranoiou a psychickými poruchami a nejsou příliš promiskuitní.

Domácí puťky z victoriánské doby. Jane Austenová by nad Tebou zaplakala chlapče... :D

Quote:
    Uchvatitelka. Západozemí je jako velká krásná hračka, která by se jí časem omrzela. Měla by si už konečně najít chlapa a

Většinu svého života musela utíkat. V době, kdy si Sansa hrála doma s panenkama obklopená rodinou, Dany žila v cizích městech bez rodičů, s pološíleným bratrem.Ve čtrnácti ji provdali za muže z jiné kultury. Jako chovnou klisnu. Na svůj věk vytrpěla a poznala dost. Dany je odvážná, chytrá a má soucit. Umí se poučit, umí odpouštět, umí milovat, přivedla na svět draky a magii. Co z toho umí Stannis? Nazýváte ji uchvatitelkou a obviňujete ji z něčeho, co ještě ani neudělala. Vadí vám uchvacující Dany a dávaté body Stannisovi, bratru skutečného uchvatitele, vadily vám intriky Arianne a dávali jste body Cersei. Nějak tomu nerozumím :roll:

Stannis -2 (3)

Varys -1 (8)

Jaime +1 (14)

Daenerys +2 (15)

Póly sú jasné. ľad a oheň. tí medzi si to v tanci musia povedať opäť a opäť. Tentokrát Jaimeho zmena zatienila Varysovo mlčanie v Rade.

Zajímavé, když vás tolik přitahuje oheň, že nefandíte spíš Mel. :wink:

Stannis +2 (5)

Varys +1 (9)

Jaime -1 (13)

Daenerys -2 (13)

Stannis je král. Dany je malá holka. Pche. :P :idea:

je dobrá otázka kto je skutočnou šedou eminenciou. Pamätáte si ten tajomný rozhovor, ktorý vypočula Arya? Dá sa z neho vydedukovať, v akom vzťahu su Ilyrio a Varys? Partnersky? alebo je tam niekto nadriadený a dáva rozkazy?

mimochodom, aj slávny kardinál Richelieu nebol skutočnou šedou eminenciou, ako sa teraz zjednodušene tvrdí. NA to bol príliš viditeľný a známy. Pôvodnou šedou eminenciou bol akýsi fráter "pater Jacob", ktorý v ošúchaných handrách križoval Francúzsko tej doby a bol kardinálovymi očami a ušami.

Mimochodom 2: ako to bolo s tou postavou, čo navštívila Zeď? pocestný s palicou. Určite to bol Baristan v exile?

Já bych řekl, že to je ten partnerský vztah. :lol:

O jaké postavě je řeč? :?:

Tak co, pánové - dáme si ještě jedno kolečko?

Ale rychle, rychle! Dokud jste v přesile. :wink: :P

Stannis -2 (3)

Varys -1 (8)

Jaime +1 (14)

Daenerys +2 (15)

Stannis je král? A čeho a čí?:-)) Jo, král na či za Zdí...už vím, prohodil se Mancem :lol:

Mám rád oheň. Proto fandím drakům. Melisandřiny táboráky mě nepřitahují...:-)

Quote:
    Stannis je král. Dany je malá holka. Pche.

Uvědomuješ si, že Sansa je ještě mladší a mnohém méně zkušená? A ty ji miluješ? Takže miluješ menší než malou holku... :roll:

Proč sem taháš Sansu? Už ti také učarovala, viď? :wink:

Sansa netouží po vládě nad Západozemím. I proto ji mám radši než tu zmáchanou Targaryenku. :P

Ale jinak bych ty dvě raději nesrovnával. Opravdu toho mají jen málo společného. Naštěstí. :)

Pokud nevíš, kdo je král Stannis, možná si vzpomeneš a budeš úpěnlivě volat o pomoc, až tě sevře ledový chlad a tvé oči zmodrají nelidskou modří. :twisted:

Zatímco ta malá šílená holka, která si o sobě myslí, že je královna, bude hrát někde daleko za mořem v posteli s Missandei Monopoly. :)

Tak do toho. Na co čekáte? :wink:

Šup tam s nima! :arrow:

Ať to odsejpá. :P

(Nebojte se, nebudu vám nadávat do podvodníků a odcházet z fóra. Opravdu ne. :wink: )

heavy_head wrote:
    (Nebojte se, nebudu vám nadávat do podvodníků a odcházet z fóra. Opravdu ne. :wink: )

verím. nemáš predsa dôvod.

heavy_head wrote:
    O jaké postavě je řeč? :?:

neviem v ktorom POV to bolo, ale niekde medzi riadkami bolo pohodené, že na ZeĎ prišiel cudzinec s palicou, všetko si pozeral a tuším sa chcel rozprávať s Aegonom, alebo s Jonom? už si to nepamätám presne.

mal som pocit, že to je Baristan, ktorý si pred odchodom za Danny bol pozrieť sever. ale ktovie?

heavy_head wrote:
    Tak do toho. Na co čekáte? :wink:

na Aleka, na Leta, na niekoho....

Á, zpozdilí lordi se probudili... :)

Tuším, že to byl Malíček, kdo jednou řekl: "Na světě není nic strašlivějšího než čestný muž." Paranoia toho místního "potápěcího dua" to myslím docela jasně dokazuje. :) Jakmile si oblíbíš nějakou postavu, je těžké vidět její nedostatky.

Takže oni fandí Daenerys, i když její vojáci brutálně znásilňují a zabíjejí tak, že se sám Euron musí červenat.

Čestně se samozřejmě nechovají, ale co má být? Je to jen hra. :D Když si v Dostizích a sázkách vymění protihráči Napoliho za jiného silného koně, čímž zkompletují stáje a vyšachují mě, pak z toho radost nemám. Ale proč bych měl kvůli tomu třískat hracím plánem a kopat do kartiček? :wink:

Na Daenerys mi nicméně ani tak nevadí její činy. Neposuzuji dobro a zlo; jsem ochoten dát body třeba i tomu Euronovi nebo Gregorovi.

Na Dany mi vadí to, že když jí upadne chleba, vždycky skončí na zemi tou namazanou stranou vzhůru. Mary Sue hadr. :roll:

Ale jestli vás baví si číst o superhrdinkách na superkoni se supermečem, které jsou superatraktivní a všichni je supermilují a všechno se jim superdaří... a když přijedou k opevněnému městu, které nemají šanci dobýt, zjeví se Obi-Wan Kenobi a říká: "Luku, hvězda smrti má jedno slabé místo, kanalizaci, když tam vystřelíš, celé to vybuchne..."

Doufám, že GRRM se nakonec vzpamatuje a tohle přestane.

A vy si budete muset najít jiný typ literatury. 8)

Stannis +2 (5)

Varys -1 (7)

Jaime +1 (15)

Daenerys -2 (13)

Stannis +2 (7)

Varys +1 (8)

Jaime -1 (14)

Daenerys -2 (11)

O nic přece nejde. Je to jen hra. :wink:

Co se týče té Alekovy poznámky o ženách, myslím, že to špatně chápe. Mně nevadí ženy. Mně vadí postavy, které jsou sebestředné, arogantní a kruté, které využívají své tělo a hrají si na něco, co nejsou.

Proto nemám rád Arianne, Cersei, Dany... (neříkám, že všechny z nich mají všechny zmíněné vlastnosti).

Na druhou stranu je mi sympatická Catelyn, Sansa, Fialka, Ygritte, Meera a další. Zkrátka ženy, které jsou opravdu ženami.

Ty, které jsou popsal výše, jsou napsány spíše jako chlapi, kteří čirou náhodou mají opačné ústrojí, a tudíž toho dovedně využívají. :P :wink:

chvíli tu nejsem a nepřátelé dobrého krále se hned spiknou.

Stannis +2 (9)

Varys -1 (7)

Jaime +1 (15)

Daenerys -2 (9)

Přišel jsi v pravý čas, bratře. :wink:

V nouzi poznáš přítele. 8)

Jak se do lesa volá, až se ucho utrhne. :o

Apod. :lol:

Oni zlotřile bušili dopoledne, když jsem spal. Nevadí! Já budu zlotřile bušit teď. :) Na světě není nic strašlivějšího než čestný muž; snad jen čestný zlovlk. A proto zahoďme čest a vstupme na úroveň nízkých intrik. Je to koneckonců jen hra. :twisted:

Stannis +2 (13)

Varys +1 (8)

Jaime -1 (14)

Daenerys -2 (7)

Nejsem si jistý, zda bude na Dany vzpomínáno dobře, jak nám předkládá majstr sarven. Až dopluje do Západozemí, může se stát téměř cokoliv.

Co se týče Otrokářského zálivu, tam na ni budou s láskou vzpomínat pánové (protože je vyrobila z otroků), zatímco otroci ji budou nenávidět (protože je na to místo srazila z místa pánů). :)

Chmur se ptá, proč dávám body Stannisovi (který byl bratrem "uchvatitele"), a ne Daenerys (která je taky "uchvatitelkou"), proč jsem dal body Cersei (která byla intrikářkou), ale nikoliv Arianne (která taktéž intrikovala).

Vysvětlení je jednoduché: nemám moc rád na první pohled líbivé postavy, jež jsou nablýskané jako Tywina pleš. Stačí to takto? :twisted:

Stannis +2 (15)

Varys -1 (7)

Jaime +1 (15)

Daenerys -2 (5)

Chtěls, Aleku, aby to hlasování vypadalo nějak takto, bez zbytečných nepřehledných řečí? :)

Stannis +2 (17)

Varys -1 (6)

Jaime +1 (16)

Daenerys -2 (3)

Bylo to v nejtemnější hodině před úsvitem: Pán nazgulů Chmur právě vyrážel Kladivem podsvětí bránu Bílého města. Strašlivý sarven houfoval své šiky na Pelennorských polích: tisíce a desitísce jich bylo, mnohé z nich jen zálohy, připravené na plenění. Skřeti hýkali, mumakové duněli, horští obři řvali.

Svět lidí se zdál být na svém sklonku.

A pak...

Pak...

Vzduchem zavoněl čistý a jasný zvuk rohů. Rohan! Rohan! Rohan konečně přijal! Vpřed Eorlovci! Od severu se hnali jako bouře, vepředu cválal ser Léto ne nepodoben Oromemu na Naharovi, který křižoval Středozem v dobách, kdy svět byl ještě mlád. A jeho praporeční Guthláf vzal roh a hle! zadul do něj tak silně, až se rozpukl.

A od jihu se proti proudy Anduiny přibližovaly černé korzárské plachty. Jenže z lodí namísto pirátů vyskákali ser Macintoush a jeho druhové, posily z jižních lén Gondoru, z Lebenninu a z Morthondy a ze zelených krajů Anfalasu.

A skřeti byli polapeni mezi kladivem a kovadlinou a nevěděli kudy kam.

Bojovalo se celý den; a navečer se setkali Heavy, Macintoush a Léto na pahorku, ruce až to lokte černé od skřetí krve.

Hleděli na sebe a byli rádi.

Stannis +2 (19)

Varys +1 (7)

Jaime -1 (15)

Daenerys -2 (1)

Ano, heade, takhle nějak, zhruba, přibližně, téměř :D

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.