Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
191012141549

Komentáře

• upraveno 3. června 2010
    Auran Vodský neboli Waters (?) je sice zajímavý tip, ale pochybuju, že by byl Martin TAK šílený a neortodoxní a udělal z takhle lehkovážně načrtnuté postavičky osudového hráče celé ságy. Třetí hlavou draka bude velice pravděpodobně Q (70%), velice malinká šance pro Tyriona (10%, skrz jeho dominantní postavení v příběhu a možná Targaryenská krev), případně někdo jiný, koho Martin dosud nepředstavil (možná nějaké potomstvo Bittersteela či Blackfyra utečené do Svobodných měst)...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. června 2010
    A, již si vzpomínám. Jedno z Cerseiných dobře promyšlených rozhodnutí.
  • upraveno 4. června 2010
    no pokial viem draci posluchali len targaryensku krv v minulosti. Q. by som teda vylucil, ak to samozrejme nie je dobre skryty Aegon (dieta co vraj zomrelo pri plieneni KL). Hm, Auran sa mne nezda lahkovazne nacrtnuty. Ak hej tak len z pohladu Cersei - robil vsetko aby sa jej zapacil. GRRM je liska mazana urcite nam na podnose nevykresli tretiu hlavu draka hned potom ako vstupi do deja. Na Tyriona to ani ja netypujem. Zato nejaky potomok Bittersteela alebo Blackfyrea zo Zlateho spolocenstva by mi celkom rezal
  • upraveno 4. června 2010
  • upraveno 5. června 2010
    navíc Quentyn dle všeho se jede dvořit Daenerys... i když je pravda že Targaryenové byli pěkný smilníci, bratr se sestrou, teta se strýcem, dědeček s tchánem atd :P a Shireen se mi také nezdá, pokud už by to měl být někdo s krví Baratheonů, tipuji Edrika Bouři...
    upraveno 6. června 2010
    No každopádně se nám tam sejde pěkná sbírka - Dany, Quentyn, Edrik, Tyrion, možná Arya... Pokud chce Martin zredukovat počet postav, má jedinečnou příležitost odbejt to najednou :))
  • upraveno 28. června 2010
    upraveno 28. června 2010
    To by mohla bejt krátká kapitola. "Cersei pokládá hlavu na špalek. Slyší svist meče vzduchem..."
    Největší blbost, co GRRM udělal, bylo, že začal dělit díly podle postav - měl to hezky naházet všechno dohromady a neředit to, měl prostě napsat Hostinu s draky. Pak by mohl i většinu kapitol zkrátit a nevykecávat se tak a mělo by to stejný spád jako Bouře mečů. Při jeho šíleném pracovním tempu se mi nezdá, že bychom se načekali víc než teď.
    Hmm, Událost s velkým U! To bude asi pěkný maso. :-)
  • upraveno 30. června 2010
    Dnes jsem se dozvěděl, že Tanec s draky v Anglii už údajně vyšel a je otázkou kdy to bude i u nás. Ví někdo víc?
  • upraveno 1. července 2010
    otázka znie, koľko času potrebuje vydavateľstvo, aby to dalo na pulty. lebo myslím, že by veľmi stáli o to, aby to bolo na predvianočnom trhu. to sa možno ešte stále dá stihnuť, ale už je to otázka týždňov.
    To by bylo docela fajn, ale i tak si na český překlad ještě i tak chvíli počkáme, a to čekání je pak horší než když čekám, než to Martin vůbec dopíše. Všechno to jsou ale stejně jen spekulace, klidně to může byt tento rok, jak příští.
    preklad je Ďalší polrok. ale išiel by som do originulu aj s mojou biednou angličtinou. to určite.
  • upraveno 23. července 2010
    ako rozumite tomuto? "Pat's just died. A quick death, but a messy one. Ugly, painful, humiliating. But hey, he earned it. Off I go to shovel Snow."
    No a odhazování Sněhu je snad jasné. :-) Je třeba ho pochválit, místo aby se věnoval HBO, nominacím RPG SIFRP apod., svědomitě psal. Asi ho hryže svědomí, když čte, že Steven Erikson dokončil svou Malazskou ságu...
    Na Malazskou knihu mrtvých se chci taky vrhnout, ale momentálně čtu znovu Hostinu pro vrány, takže spíš někdy koncem srpna. Zatím jsem ale na ní slyšel samý pozitivní ohlasy, tak se docela těším. Ale jinak taky Martina chválím, že na nás, prosté čtenáře, nezapomněl. :D
    Já si zatím dal jen jen Měsíční zahrady. A úplně pozitivní asi bejt nemůžu, ke konci knížky jsem se do toho už docela dostal, ale hodně dlouho jsem se do toho vyloženě nutil. Dám tomu ještě šanci, ale nevim nevim... :-)
    Slyšel jsem, že trvá docela dlouho, než se tahle sága čtenáři dostane pod kůži, ale já jsem vytrvalej. :D
  • upraveno 2. srpna 2010
  • upraveno 2. srpna 2010
    no malazsku kroniku padlych vrele odporucam. je to sice komplikovanejsie a narocnejsie citanie ale ak sa do toho zazeries nemas sancu prestat :-)
  • upraveno 2. srpna 2010
    To je bídák! :-) Takhle ani nevím o jakých POV to vlastně mluví. Jinak jak to vůbec mistr plánuje? Tanec se bude prolínat s událostmi z Hostiny, nebo i dále? Vzhledem k tomu, že se v průběhu Hostiny jen dozvídáme, že Jon a Stannis tvrdnou na Zdi, a Dany v Meereenu, tak se asi nic moc nestalo (v tom smyslu, že postavy tvrdnou na jednom místě). Po poměrně plouživý Hostině doufám, že Tanec bude zase pěkně odsýpat. :-)
    upraveno 2. srpna 2010
    Tanec Hostinu přesahuje, mistr psal, že události Hostiny dohnal asi na 800 stranách a pokračuje dále. O tom Aeronovi jsem četl, mistr ho podle použitých výrazů asi nemá moc rád. Jako pozitivum uvedl, že má už cca 100 stran Vichrů zimy.
  • upraveno 2. srpna 2010
    dúfam, že osekávanie nie je jediná možnosť ako dokončiť Tanec :). Čo sa týka časovej chronológie, tak tam prišlo k viacerým zmenám. úplne pôvodne mal byť toto diel, ktorý je akýmsi -medzi - ktoré spojí dej desaťročí. nakoniec však asi pôjde priamo v deji rok po roku.
  • upraveno 2. srpna 2010
  • upraveno 2. srpna 2010
    Třeba se o Cersei a spol. něco dozvíme, havrani jsou rychlíkové, aspoň v Západozemí. :-) BTW, to mi vždycky vrtalo v hlavě, jak se tam ty informace děsivě rychle šířej. By mě zajímalo, jestli se GRRM někdy snažil si tohle hlídat, počítat rychlost havranů apod. Ale obávám se, že tohle ho nikdy moc nebralo, viz jeho vyjádření stran vzdáleností.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.